סיכום מהחופשה שלנו בסן מוריץ
-
אני מתחילה לתכנן את חופשת הסקי לחורף הקרוב (צריך להתקרר לפחות במחשבות) ובינתיים אתם מוזמנים לקרוא על החופשה המשפחתית שלנו בקלאב מד סן מוריץ בפורים האחרון
-
אני מתחילה לתכנן את חופשת הסקי לחורף הקרוב (צריך להתקרר לפחות במחשבות) ובינתיים אתם מוזמנים לקרוא על החופשה המשפחתית שלנו בקלאב מד סן מוריץ בפורים האחרון
הי.קראתי בשקיקה מה שכתבת.כתבת שנאלצת לצעוק על המדריך שייתן לך הוראות.שמתי לב שבקלאב מד המדריכים יותר משמשים כמורי דרך מאשר מלמדים/מתקנים טכניקה.הייתי בשני מקומות כאלה.אולי במקומות אחרים זה אחרת.
-
רמת הדרכה נראית לי יותר עניין של מזל - תלוי על איזה ממדריך נופלים וגם הרכב הקבוצה משפיע.
באותו רמת גלישה היו לנו מדריכים מצויינים בקלאב מד בסר שבלייה ובלה פלאן.
-
כמה שאלות למיכל מתכננים לנסוע בדצמבר.לוקחים AIRBNB ליד מלון קמפינסקי. האם יצא לכם לראות מסלול שחוזר מקורבטש חזרה לסנט מוריץ באד? האם יצא לכם לחוות נסיעה באוטובוס הציבורי לקורבטש? איפה עדיף לסופה בקורוויליה או בקורבטש?(איזור עיצים וכו')
-
ראיתי במפה שיש מסלול מ-CORVATSVH ל-BAD, אבל לא ראיתי אותו בפועל באתר (יכול להיות שהוא היה סגור באותו שבוע).
נסענו באוטובוס הציבורי בתוך סן מוריץ, אבל לא ל-CORVATSVH. יש תחנת אוטובוס צמודה לגונודלה.
לגבי סופה אני מניחה שזה בעיקר תלוי בכיוון הרוח וממליצה לשאול מקומיים, אבל אנחנו ב- CORVIGLIA הרגשנו מוגנים יותר, בגלל מבנה ההר (דווקא עצים אין הרבה, רק במסלול שיורד ל-BAD, אבל זה סתם מסלול שבילי).
אנחנו ביום של סופה התחלנו את הבוקר בגונודולה שעולה מ-furtschellas ולמרות שהמסלול היה באזור עצים הוא לא היה מאוד מוצלח.
-
היי מיכל תודה על התשובה! הנסיעה באוטובוס כלולה בסקי פס? אפשר לקבל את פרטי הקשר של ההסעה שהוזכרה בבלוג ששימשה אתכם משדה התעופה לקלאב? תודה רבה!!
-
אבדוק עם גיסי לגבי ההסעה שהזמין.
לגבי התשלום עבור האוטובוס אנחנו לא הצלחנו להבין אם זה כלול בסקי-פאס או לא... פקידות הקבלה בקלאב להפתעתנו לא ידעו את התשובה והנוסעים ששאלנו באוטובוס היו חלוקים בדעתם.
באתר של העיירה כתוב:
The Corvatsch area lies across the valley from St Moritz at Surlej (1,870m), and is generally reached by shuttle bus
-
זו ההסעה שגיסי הזמין
-
אני מבין שלהיות בקבוצה זה פשוט סבל של קושי!!
כל התיאורים שלך על החלוקה / רמות / זמנים בחדר אוכל / מדריכים לא מדריכים וכו' פשוט הורס את החופש שלשמה באתם לשם!
לשלם כאלו סכומים שבסוף אתה כמו עכבר מעבדה
-
לגולש הממוצע של פעם בשנה או קצת יותר זה ממש נוח. הוא לא נאלץ להתעסק בלוגיסטיקה ומנהלה, לשבת על מפות מסלול ולברור לפי הרמה.
יש מדריך שאתה משוטט בעקבותיו בלי להתלבט לאן לפנות ומתי צריך לחזור כדי לא להתקע בעמק השכן ולחזור במונית. בצהריים אפשר לחזור ולנוח.
יצא לי לפני כמה שנים לגלוש לצד גולש מנוסה שדואג לצאת פעמיים בשנה. פעם באופן עצמאי עם חבר/מכר ופעם במסגרת קלאב מד בקבוצת העילית שכוללת גם אוף פיסט לדבריו
-
@drporat אני חושב כמו MAKI869 אחרי פעמיים בקלאבמד לפני 20 שנה הפסקנו להצטרף לקבוצות של הקלאב ואחרכך הפסקנו בכלל לקנות חבילות בקלאב.
הלוגיסטיקה היא לא באמת קשה. מזמינים טיסה, מזמינים מלון וזהו. אין צורך להזמין מראש סקיפס או ציוד או העברות.
מחליטים לבד לאן לגלוש ומתי וזה חלק מההנאה.
-
לא ממש מדויק.אין בחדר האוכל שום חלוקה לזמנים.החדר האוכל פתוח בשעות מסויומות כמו כל בית מלון.כל אחד יכול להגיע מתי שנוח לו.
חלוקה לרמות מה רע בזה? תמיד אתה יכול להגיע לקבוצה מתקדמת יותר או קבוצה פחות מתקדמת.אתה גם לא חייב לקחת הדרכה.מה שכן אני כן ממליצה לקחת לפחות ביומיים הראשונים הדרכה רק כדי להכיר את האתר.ולא ללכת לאיבוד.
לפני שנה גלשתי עם שני אחים ישראלים שאחד ידע לגלוש השני פעם ראשונה בשלג.האח המנוסה הוציא את אחיו הקטן מהקבוצה וביום הראשון הם גלשו לבד.
ומה נראה לך שקרה? הלכו לאיבוד כבר התחיל להחשיך המעליות כמובן פסקו לפעול.נאלצו להסחב עם הציוד שלהם עד נקודה בה יוכלו להזמין מונית.
-
גם אני, כל החופשות שלי לאורך השנים הם באירגון עצמי ולא בקלאבים משיקולי עלות תועלת, אך עם ילדים קטנים/רמת גלישה בינונית ומטה או סתם לפעם בשנה/כשהתקציב מאפשר להתפנק, למה לא? זה קללללל.
-
זה תמיד יכול לקרות אך בסבירות נמוכה.
מספיקה התמצאות בסיסית במפת האתר וכמובן מבט חטוף בשעון כדי להתחיל לחזור בזמן, גם כשאתה במרחק אווירי של עשרות קילומטר.
מניסיון אישי שלי וחבר'ה בסביבה.
היתרון של לא להיות בקלאב מד? לחסוך כסף, להגיע לאתרים מענינים ומגוונים, לאכול אוכל אוטנטי בעיירה ולפגוש אנשים שונים מלבד אורחים ישראלים וכו' וצוות המלון.
-
זה דיון שמדי פעם עולה בפורום.אם להזמין דרך קלאב מד או לעשות את הדברים עצמאית.
שמתי לב שהשוות בין קלאב מד לבין הרכבה עצמית.לי למשל אין סבלנות להרכיב לעצמי את החופשה.ומצד שני קלאב מד יוצא מאד יקר לחורף הקרוב.
ולכן הזמנתי חופשה מחברה שמתמחה בחופשות סקי והם סידרו לי חבילה לאנדורה,במחיר הרבה יותר מוזל מקלאב מד.
הכוונה שלי שלא חייבים לקחת את העסקה הכי יקרה.ומי שנהנה להרכיב לבד שיובושם לו.
-
התייחסתי שנתנו לכם זמנים בהפסקת צהריים על ההר ולא בחדר האוכל.
זה שהאחים לא אחריים לא קשור לקלאב מד - זה החלטה שלהם .
לפי הפוסט שלך נשמע שדי סבלתם ועכשיו את מגנה על מה שהיה - אז די מבלבל להבין אותך.
-
התייחסתי שנתנו לכם זמנים בהפסקת צהריים על ההר ולא בחדר האוכל.
זה שהאחים לא אחריים לא קשור לקלאב מד - זה החלטה שלהם .לפי הפוסט שלך נשמע שדי סבלתם ועכשיו את מגנה על מה שהיה - אז די מבלבל להבין אותך.
לגבי האחים אתה צודק זה יכל לקרות בכל מקום.
לגבי ארוחות הצהריים.בימים הראשונים ירדנו לאכול בקלאב.מי שרצה להמשיך לגלוש אחה"צ, עלה לגלוש.מי שרצה להשאר בקלאב נשאר בקלאב.
בימים הבאים אכלנו במסעדות על ההר אשר גם כלולות בחבילה של הקלאב.ושוב מי שרצה לאכול עם הקבוצה ןלהמשיך לגלוש עם המדריך כך עשה.מי שרצה להתנתק מהקבוצה ולהמשיך לבד,או לרדת חזרה לקלאב קודם לכן כך עשה.אז נכון שיש מסגרת אבל גם ממנה אפשר לצאת כפי שתארתי.
-
סבל זה ממש לא, אבל מידת ההנאה אכן תלויה לא מעט מהרכב הקבוצה ומאיכות המדריך.
לפעמים זה מוצלח מאוד - לפני כמה שנים היינו בסר שבלייה עם מדריך מעולה וקבוצה מקסימה, היה ממש נהדר והגעתי למקומות שבחיים לא הייתי מגיעה אליהם לבד (אני לא גולשת ברמה שלך...). גם לפני שנתיים בלה פלאן היה לנו מדריך מצויין, שקידם אותנו הרבה.
לפעמים זה מוצלח הרבה פחות, כמו בחופשה שסיפרתי עליה כאן או בחופשה קודמת שם הייתי די בודדה בקבוצה דוברת צרפתית (במקרה הזה אם בעלי היה בא לחופשה בוודאי שהיינו פורשים ממנה). במהלך החופשה הזו התלבטנו אם לפרוש או לא, אבל בסופו של דבר היתרונות גברו על החסרונות (במיוחד בימים שבהם הגיעו פחות אנשים לשיעורים). גם הבן, שעשה קורס מדריכי סנובורד לפני החופשה, חשב בהתחלה לגלוש לבד, אבל הוא מאוד נהנה מהקבוצה שלו.
ברור שלחופשה זוגית עם בעלי לא אסע לקלאב מד, אבל למסגרת המשפחתית שלנו, בה יש גולשים ברמות שונות וגילאים שונים, זה מתאים. גם לגולשים שנוסעים לבד ורוצים חברה זה פתרון טוב (כיוון שיש קבוצות גם לרמות מתקדמות).
-
אז שוב ראינו שהכל ענין של אופי, מסוגלות וסדרי עדיפויות פיננסיים.
למי שיוצא פעם פעמיים בשנה ולא מתקשה לשלם על קלאב מד, זה עשוי להוות פתרון מושלם.
למי שבטוח בעצמו ואוהב הרפתקאות, מסתדר על ההר ומעדיף לגלוש יותר, אין על תכנון עצמאי ויציאה בהתאם.
יש מקום לכולם על ההר.
-
@maki869
סבל זה ממש לא, אבל מידת ההנאה אכן תלויה לא מעט מהרכב הקבוצה ומאיכות המדריך.
לפעמים זה מוצלח מאוד - לפני כמה שנים היינו בסר שבלייה עם מדריך מעולה וקבוצה מקסימה, היה ממש נהדר והגעתי למקומות שבחיים לא הייתי מגיעה אליהם לבד (אני לא גולשת ברמה שלך...). גם לפני שנתיים בלה פלאן היה לנו מדריך מצויין, שקידם אותנו הרבה.
לפעמים זה מוצלח הרבה פחות, כמו בחופשה שסיפרתי עליה כאן או בחופשה קודמת שם הייתי די בודדה בקבוצה דוברת צרפתית (במקרה הזה אם בעלי היה בא לחופשה בוודאי שהיינו פורשים ממנה). במהלך החופשה הזו התלבטנו אם לפרוש או לא, אבל בסופו של דבר היתרונות גברו על החסרונות (במיוחד בימים שבהם הגיעו פחות אנשים לשיעורים). גם הבן, שעשה קורס מדריכי סנובורד לפני החופשה, חשב בהתחלה לגלוש לבד, אבל הוא מאוד נהנה מהקבוצה שלו.
ברור שלחופשה זוגית עם בעלי לא אסע לקלאב מד, אבל למסגרת המשפחתית שלנו, בה יש גולשים ברמות שונות וגילאים שונים, זה מתאים. גם לגולשים שנוסעים לבד ורוצים חברה זה פתרון טוב (כיוון שיש קבוצות גם לרמות מתקדמות).קצת קשה לי להבין את המושג "מוצלחת פחות" אחרי שמשלמים כאלו סכומים עבור החופשה ! ובסוף לפי הפוסט שלך הבעיה לא הייתה במזג האוויר או ברמת הגלישה - אלה בנותן השירות שדי זילזל בכם ואתם עבור השירות הזה שילמת כסף!