יוון בספטמבר - התייעצות
-
-
@הצועד-בנעליו תודה רבה על התגובה המושקעת!
אני מתחילה להתחבר לרעיון של טיסה לקורפו (יש טיסות ישירות וזולות יחסית של ריינאיר) ומשם לזאגוריה, יואנינה ואולי מטאורה. אחקור אותו קצת יותר לעומק.
-
@עודד תודה רבה עודד!
-
אני רק נותנת את 2 הגרוש שלי 7-9 ימים מתוכם כנראה יום מנהלות (נחיתה, המראה ) משאיר 8 ימים (אם אני על האופציה הרחבה יותר) מכאן 3 ימים לטובת חוף -נשארו 5 ימים גג 6? צמצמי משמעותית את היעדים- אפילו בלי קשר למרחקי הנסיעות. אם המגמה היא צפון יוון (ואני מניחה שככה) נחיתה והמראה מסלוניקי (אם יהיו) והתמקדות בצפון ההררי (כולל מטאורה כמובן) ו...זהו. כל השאר-טיול אחר.
-
@יונית תודה רבה יונית. ככל שאני צוללת בלמידה מתבהר לי כי יוון ההררית + חופים זה כנראה ביס גדול מדי למסגרת הזמנים שלנו, מה שמשאיר לי 2 אופציות: צפון יוון ההררית (זגוריה + מטאורה + אולימפוס) או קורפו שזה סיפור אחר - חופים וגם כפרים אותנטיים ומסלולים בטבע. ובלי ה"אטרקציות" שיוקדש להם טיול אחר.
אני צריכה עוד לחשוב על זה, ולכן שמחה לקבל כמה שיותר גרושים מכולם...
-
הבשורה הטובה שזו יוון, כמעט הכל כייפי, מאוד מגוונת, קשה לטעות, ומכיוון שקרובה והטיסות זולות (וגם המחיה) אפשר לבקר מספר פעמים, ממש לא חובה להספיק הכל בביקור אחד. אז לדעתי מה שתבחרו לטיול הקרוב יהיה בסדר, סדר הטיולים לא ממש משנה. וכמובן עם בוחרים בקורפו ממליץ לחזור על החומר של ג'ראלד דארל, משפחתי וחיות אחרות
-
הי, ממליץ על פיליון זגוריה ומטאורה. אפשר לקרוא בבלוג שלי את סיפור הטיול שלנו באותה תקופה בשנה.
https://www.lametayel.co.il/posts/ewlvy1
מסכים עם אחד המגיבים האחרים שבתקופה זו כמות המים בנחלים בעייתית. בטיול שלנו חלק מהנחלים היו יבשים לגמרי.
נועם
-
וגם פלופונס אופציה טובה. חופים יפים, הרים, נחלים קראו גם כאן תיאור טיול שלנו בפלופונס https://www.lametayel.co.il/posts/xveo95
-
-
@noamw תודה רבה נועם!
טוב שהסופ"ש בפתח ויהיה לי זמן לקרוא.
-
-
עוד כיוון מחשבה שאוסיף לך אם אתם מוותרים על בטן גב בחופים- לשנות את העיתוי לסוף אוקטובר, אז אומרים שהשלכת בצפון יוון מרהיבה. כמובן סיכון קצת עם מזג אוויר, אבל כדאי לשקול. https://www.lametayel.co.il/posts/wgm25n
-
אני קצת רוצה לערער את המוטיבציה הראשונית יונה. הייתי בהרבה מאוד טרקים והרבה מאוד פעמים בכל רחבי יוון כשבפעם הראשונה זה היה לחודש עוד כשהיינו סטודנטים. מה הקשר בין יוון לטרקים? זה לא שאין הליכות יפות כמו שפירטו כאן לא מעט אבל אם אתם מחפשים טרקים, חפשו קצת יותר טוב. אני עשיתי לא מעט טיולי יום מלאים בעל רחבי יוון אבל יוון לטעמי היא קודם כל ים אולטימטיבי והייתי קצת גם בחופים בעולם. סליחה אם אני מקלקל משהו אבל לא ברורה לי הבחירה. עכשיו נזכרתי שב2017 הצעתי בפורום אסיה לקפוץ ללדאק כדי לעשות שם הסתגלות לגובה עבור טרק שעולה מהר מהר בנפאל. כמובן שירדו עלי המומחים הכבדים והסבירו לי שלדאק זה יעד בפני עצמו ולא תחנת הסתגלות וכך אכן היה… נסענו ללדאק. אופס קצת התפזרתי במחשבות תכנון נעים
-
ההתייחסות שלי היא בעיקר בגלל שזה ביקור ראשון ביוון.
-
להיפך, יונה לא מתכננת מתכננת טרק ביוון, אלא בקואסטוולדס. ביוון ביקשה רעיונות לטיולים קצרים ונופים יפים וכאלה יש ביוון בשפע
-
@dregev03 תודה על התייחסותך דרור!
שמחת ענתה לפני - אכן אין בכוונתנו לעשות טראק ביוון, אלא רק טיולי טבע קצרים.
ככל שאני חופרת בחומרים מתחילה להתגבש לי תוכנית (זה החלק הכי מרגש בתכנון):
נראה לי שנלך על שבוע בקורפו.
יש טיסות ישירות בימי שלישי של ריינאיר.
זה אי ירוק ומגוון, שיש בו את כל מה שאנחנו רוצים למה שנקרא "חופשה פעילה" (אחרי שבחופשת הבטן-גב שעשינו בסוכות האחרון בשארם א-שייח גילינו שהפורמט הזה פחות מתאים לנו, במיוחד לבעלי עם הקוצים בישבן אבל האמת שגם לי):
- נופים מרהיבים
- חופים יפים לשחייה ורביצה
- מסלולי טבע ירוקים
- וגם טברנות שמחות
- אופציה לסיור קולינרי (עוד לא עשינו וממש בא לנו אחרי שראינו כמה תוכניות של גידי ואהרוני, באסקפיזם של מלחמה)
- ושיט בסירות קטנות בין מפרצונים
- עיר עתיקה תוססת בקרקירה
- ואירבנב משגעים (אנחנו מעדיפים איזה בית קרקע אותנטי עם חצר, עצי זית ונוף לים, ולא חלילה מלון הכל כלול ודומיו).
אשמח להמשיך ולקבל תובנות ממי שמכיר/ה ומתעניין/ת
-
קורפו גם בחירה טובה. הייתי לפני 33 שנה וזה די מזמן אבל זכור לי שהוא האי הכי ירוק כייוון שהקיסרית האוסטרו הונגרית
הורתה לנטוע שם הרבה עצים והוא גם האיוהכי יפה של יוון. אני לא זוכר פרטים אבל היו מפרצים מאוד יפים וכחולים.
ממליץ לפחות בחלק מהימים לקחת רכב.
בנושא הנופש זכורים לי שני דברים. הראשון שהצד שפונה לחופי אלבניה/יוון הוא כמו בים המלח כלומר יש שם
הרבה מינרלים ואפשר לצוף בכיף בלי לטבוע וללא מאמץ. הדבר השני זה מצנח שקשור לסירה. עבר הרבה זמן
אבל זכור לי ככיף לא נורמלי.
-
התחושה שלי באי היתה כאילו הוא קצת איטלקי, לא לגמרי יווני, מבחינתי במובן החיובי.
לגבי ההעדפות שלכם
נופים - יש
חופים - יש ויש, לכל היקף האי יש כל מיני חופים מעניינים. לכן מוצלץ רכב
מסלולי טבע ירוקים - אמרת שאתם נוסעים בספטמבר אז תבדקי, יש הסתברות גבוהה שהרבה מהמסלולים יהיו יבשים וצהובים. תוודאו שאתם בוחרים את הנכונים.
טברנות שמחות - יש בריבוע. יש גם מופעים חמודים בבתי מלון, כרטיס הכניסה יכול הזמנת כל משקה שהוא, כולל בירה.
סיור קולינרי - אנחנו פשוט הזמנו כשהתחרדנו על החוף ממלון/מסעדה סמוכה. המחירים טובים ואם מזמינים משהו מקבלים יוםי של כסאות נוח שמשיות וכו'.
בכלל הניסיון שלנו עם המקומיים מאוד חיובי, מחפשים כל דרך להנעים את השהות ובד"כ בצורה לא מעיקה.
שייט - בפוסט קודם שלחתי לך לינק לשייט שלא ניסינו אבל נראה מבטיח ויש לנו ניסיון מאוד חיובי עם החברה שמוציאה טיולים כאלה. מעבר לכך לא ניסינו
קרקירה - אותי הם לימדו שזהו השם של האי, קורפו זה לתיירים (כמו ירושלים וג'רוסלם).
AirBnB - לא ניסיתי, יש מלונות קטנים חמודים וממש לא מסוג "הכל כלול" שיושבים על החוף. כל אחד והסגנון שהוא מעדיף.
ספטמבר נראה לי זמן טוב, כבר אחרי גל התיירות הגדול, למעט ההחרגה שרשמתי על נחלים ומפלים שעלולים להיות יבשים או דלוחים.
ראיין חברה לטעמי בסדר גמור, רק שימי לב שהטיסה שלהם נוחתת בקורפו ב 9 בערב. לא בטוח שמסתדר טוב עם airBnB כי רבים מהם לא אוהבים לקבל אורחים ב 11 בלילה. תבדקו אם יש כאלה שאפשר להכנס עם קוד ואז אתם לא צריכים נוכחות של בעלי הבית.
-
קורפו זה האי ״האיטלקי״ כמו שאמרו מעל. מצד שני יוון מדינת האיים והחופים. לא הייתי שם אבל נשמע סבבה רק הייתי בודק שמספיק חם שם לים בתאריכים שלכם. כריתים אי מאוד יווני ודרומי/חמים עצום עם הרבה טיולי יום. אי זו בחירה מצויינת לטיול ראשון ביוון. לגמרי התחברתי.
אחרי קריאה של ״התוכנית שלך״ הייתי בודק אם יש טיסות שכר לזקינתוס. האי היפה ביותר שאני הייתי בו בשנים האחרונות עם ״החוף היפה ביותר ביוון״ כולל אפשרות להגיע רגלית והרבה אפשרויות לשייט בין מפרצונים.
-
הצועד, נתת לי הרבה מידע חשוב. והטיפ לגבי אירבנב חשוב מאוד! בכל אירבנב שהייתי בהם בשנים האחרונות כבר היה קוד אוטומטי לכניסה, אבל עדיין לא כדאי להניח הנחות אלא לבדוק מראש כדי לא להתקע. תודה!