המיטב של הסתיו
-
השנה הסתיו הגיע מאוד מוקדם, וכבר בחצי הראשון של ספטמבר הטמפרטורות צנחו. אחרי זה נשאר יחסית יציב, כאשר בנובמבר כבר התחילו ימים קרים באמת, מה שגם הביא לסיום השלכת. בדרך כלל באנגליה תקופת השלכת נמשכת כ-3-4 שבועות והשיא הוא בסוף אוקטובר, לפעמים לתוך תחילת נובמבר. באופן אישי אני לא אוהבת את הסתיו. השלכת היא מאוד יפה אבל תמיד אני עצובה שהחורף מתקרב. אנחנו בדיוק עוברים את היום הכי קצר בשנה, אז אפשר להתנחם בזה שמפה זה כבר לא יחמיר, לפחות בכל הנוגע לחושך. את השיפור הממשי אני לרוב מרגישה סביב פברואר. אבל הפעם אני עוד עם זכרונות מהסתיו האחרון. השנה טיילתי הרבה וצילמתי הרבה אז יש לי קצת מה לחלוק. אם תרצו אני ארחיב עוד.
אני חושבת שהטיול הכי יפה שעשיתי השנה היה ב-Batsford Arboretum ליד Moreton In Marsh בצפון הקוטסוולדס. ארבורטום, למי שלא מכיר, זה גן בוטני של עצים. אני הגעתי סביב 15:00 והסתובבתי שם בערך שעה או שעה וחצי. מקום מאוד יפה, בעיקר בתקופת השלכת:

כמו שאתם רואים, יש במקום גם בית אחוזה פרטי, ולידו יש גם פארק צבאים שהיו לי קצת רחוקים מדי כדי לקלוט במצלמה.
-
מוקדם יותר באותו היום הלכתי עם חברים לקולג׳ שלי באוניברסיטה, שנמצא על הנהר, סמוך לשכונת מגורים (ולא במרכז העיר). גם שם היה נהדר.

-
מקום נוסף שרציתי להגיע אליו הוא Symonds Yat Rock שנמצא מעל ה-Wye Valley, על גבול אנגליה וויילס, לא מאוד רחוק מגלוסטר. הייתי שם באוקטובר 2019 ואז ללא ספק הגעתי מוקדם מדי בשביל שלכת. השנה הגעתי בהתחלת נובמבר. אחרי השיא של השלכת אבל עדיין היה יפה מאוד, למרות מזג האוויר הלא משהו
. במקום יש כמה מסלולי הליכה או רכיבה באורכים שונים, אבל האמת היא שאפשר גם פשוט ללכת כמה מאות מטרים לתצפית על הנהר אם לא רוצים משהו ארוך יותר. אני הסתפקתי בכמה תצפיות.

-
לסיום סיומת, האלווין השנה היה spooky במיוחד, עם ערפל כבד כל היום ועד הלילה. יצאתי לצלם קצת בשכונה שלי בבוקר ובערב (הפקתי גם סרטון אימה קצר בעבודה, אבל זה כבר בפרטי):

-
-
יש לי שאלה ליונית - האם יש איזושהי תמיכה טכנית באתר? כרגע אני יכולה להתחבר רק מהאייפד, לא מהטלפון ולא מהמחשב. כשאני מנסה להכניס סיסמה הוא טוען ש״קוד אימות נשלח לכתובת המייל״ אבל זה לא הגיע מעולם, גם לא לספאם. אני לא יודעת איך להכנס לפגופיל ולוודא שכתובת המייל שרשומה היא הכתובת הנכונה. אז בקיצור, בינתיים אני כאן מהאייפד, עד שיום שרירותי אחד אזרק גם משם.
-
תודה שקד על התמונות היפות ומרחיבות הלב! מצטרפת לשאלה על האתר, לא מצליחה לפתוח הודעה חדשה לא מהמחשב ולא מהפלאפון. ..
-
-
זו בעיה שהייתה לי כבר הרבה זמן. בחודשיים-שלושה האחרונים אני לא יכולה להתחבר ליוזר שלי בכלל אם זה לא מהאייפד. בכלים אחרים, כמו שאמרתי, מכניסה שם משתמש וסיסמה, מקבל הודעת ״קוד אימות נשלח למייל״ וזה לעולם לא מגיע.
-
תודה שקד! תמונות מקסימות. אני אישית מאד אוהבת את בריטניה על חלקיה השונים, אבל לא מחבבת במיוחד את הסגריריות.. צבעי שלכת מרהיבים.
-
היום הגעתי בלי מטריה לעבודה וכשחזרתי הבייתה בגשם, נזכרתי בוולשים שלא מתרגשים מכמה טיפות. הרמתי את ראשי וצעדתי ללא מורא, כבוגרת ווילס גאה
ונחושה
. -
תאמיני לי אם אני אגיד לך שאין לי מטריה בכלל? חשבתי שבשלב כלשהו המגורים באנגליה ישברו אותי ואני אצטרך לקנות אחת אבל זה טרם קרה. בדרך כלל כשיורד גשם הוא לא מאוד חזק גם ככה, ואם נרצה לבטל פעילות כל פעם שיש גשם או שאולי יהיה גשם אז נוכל לעשות מעט מאוד.
מנגד, כשיורד גשם חזק זה יכול די בקלות לגרום להצפות. השנה כבר היו הצפות אחרי סופ״ש סוער בסוף נובמבר. אלה תמונות מהחורף שעבר, כשהנהר עלה על גדותיו פעמיים.

-
לצערי הרב...... לא ממש.
מציעה אולי (לא בטוחה שזו הדרך הנכונה)
לפתוח משתמש חדש?
והתמונות הכי סתיו שיכול להיות ,מקסים.
-
יש לי איזו מכרה אנגליה שעלתה לישראל ולקח לה שנים להפנים שהיא לא ממש חייבת לקחת איתה מטריה ביולי - אוגוסט.
-
אני צריכה להזכיר לעצמי שוב ושוב שלא צריך לקחת מעיל חורף לביקורים בארץ. גם ככה אני הולכת עם קצר חצי מהזמן ואנשים מסתכלים עלי כאילו שאני משוגעת.
כמו כן, ביקרתי חברה במינכן הקיץ, חברה שעבדתי איתה כאן כמה שנים. גם היא הסיברה לי שאם יש יום קיצי אז יש יום קיצי, לא צריך לקחת מעיל גשם כי אולי ירד אחרי זה. או שיורד או שלא. לא כמו פה, שנדירים הימים שאתה *יודע* שבהם לא ירד גשם.
-
קרה מה שחששתי ממנו ואכן נזרקתי גם מהחיבור דרך האייפד. לפתוח חשבון חדש אי אפשר, כי כבר יש משתמש שמקושר לכתובת המייל הזו. החלטתי לנסות דרך הפייסבוק ובינתיים נראה שזה עבד.
-
תודה שקד , תמונות מקסימות!
-
@שקד וואו שקד איזה תמונות מרחיבות לב ונפש!
חזרנו בשבוע שעבר מלונדון. כשהיינו על המטוס בדרך לשם נזכרתי ששכחתי לארוז מטריות. אמרתי לעצמי לא נורא, אפשר לקנות מטריה בכל פינת רחוב בלונדון.
בפועל היינו שבוע שלם(!) בדצמבר(!!!) בלונדון ולא נזקקנו למטריה אפילו לא פעם אחת.
-
שקד!
את אף פעם לא מאכזבת עם תמונות השלכת הנפלאות האלה שלך... איזה כיף.. בימים אלו אני תחת השפעתו של אובדן משפחתי, ואני ממש מחייך אל מול התמונות הללו. תודה לך! ובמיוחד על אזור נוסף בקוסטוולדס שטרם הכירותי.
ואם, אמממ, תסכימי, אשמח לראות את סרטון ההאלווין שלך.שתהיה שנה אזרחית שמחה ושב 2025 תהיה טובה, גלובלית, מהשנה שהייתה לפניה, וזאת שלפניה, וכו'
-
תודה שקד על התיאורים והתמונות