חופשת הליכה ב Salzkammergut - סיכום מסע
-
שלום חברות וחברים,
החלטתי הפעם לכתוב סיכום כללי של מקטעי חופשת ההליכה ב- Salzkammergut
(כי יקח לי זמן לכתוב תאור מפורט של כל יום, כפי שאני נוהגת)
פרסמתי עכשיו
אמשיך בקצב נמוך יותר את תאור המקטעים בשבועות הבאיםֿ
חג רגוע ובטוח לכולם, ושיהיו לנו כבר בשורות טובות
-
וואו ענבר, צבעי האגמים האלו נראים לא אמפתיים! מדהים!! יש לך רעיון איך להינות ממראות היום השני בלי טיפוס ארוך כל כך?
-
התכוונתי כמובן לא אמיתיים חח!! מהפנט! יש רכבל שמקרב לנופים האלו, או רעיון להליכה פחות מאתגרת , נניח 300/400 מטר עליה? נראה לי שנכבשתי לגמרי ביופיה של אוסטריה והיא לגמרי על הכוונת לטיול הבא
-
תודה על התגובה.
כן, לגמרי יש אפשרות לקצר! האזור הזה מתאים מאוד לטיולים בכל רמות הקושי.
את המסלול הספציפי שאני הלכתי ביום 2, אני ממש לא ממליצה לכל אחד.ת (במיוחד כיום הליכה אחד). השילוב של מרחק ופרופיל היה משמעותי. בנוסף, מקטע העלייה הראשון (זה שכתבתי עליו שהיה מאתגר ותלול מאוד) קשה בהחלט! ממש עלייה מאתגרת (אשתדל לפרט דברים כאלו יותר בהמשך).
אבל ממש קל לעשות שינויים.
אם הולכים רק את המקטע של Sankt Gilgen ל- Sankt Wolfgang (שתי עיירות מקסימות ממש, אגב) - הפרופיל הוא כ 300מ׳ עלייה וירידה. והמרחק כ-8-9 ק״מ. (מצריך בדיקה יותר דקדקנית כי אני כבר לא זוכרת כל מקטע, אבל קרוב מאוד לזה).
אפשר לקצר עוד יותר בעזרת מעבורות/סירות. אפשרות שלא בדקתי אבל יש.
וכמובן שאפשר לצאת מכל עיירה להליכה לצד האגם ולחזור כשממצים או כשהמאמץ הספיק.
התמונה שבראש הפוסט היא מהמקטע האחרון שיורד לכיוון Sankt Wolfgang - מקטע משגע, ממש נוף מושלם! אם לבחור מקטע מהיום הזה: זה המקטע. (אם כי ממש כל היום היה מצויין)
יש גם די הרבה רכבלים/רכבות נוף באזור.
לא בדקתי ביום הזה, אבל ראיתי, אם אני זוכרת נכון, שיש רכבל שיוצא מ- Sankt Gilgen.
מ- Sankt Wolfgang יש רכבת נוף - SchafbergBahn. שוב לא חקרתי לאן, כמה ומה.
הסירי דאגה מליבך ! יש שם את כל הטוב שהעולם יכול להציע. מי שלא יכול לטפס הרבה לא יפסיד נוף מגבוה.
(תבדקו את ה- summer card שיש שם להנחות, כי המחירים של האטרקציות ... מצטברים)
-
תמונות וואו, ממש עושה חשק לאזור הזה
-
הוספתי תאור מפורט עבור היום הראשון של ההליכה.
בחסות סוף השבוע והחג אנסה להוסיף לפחות עוד יום אחד בימים הבאים.
תודה לכל העוקבים, המגיבים ב׳לייק׳, בהודעה / שאלה / פידבאק.
בשורות טובות.
-
תאור מפורט של יום 2
-
היי ענבר היקרה
איזה כיף שהצטרפתי בדיוק בזמן. קורא ומתמוגג על הבלוגים הנפלאים שלך, כתמיד. מחכה לראות את ההמשך. כשאת תחזרי, אני אצא למסלול קצר יותר בשביל טירות הריין (שלושה ימי הליכה בשבילי). אולי אתעד אותם כאן.
אני בטוח שהטיול משתפר אפילו עוד יותר, כשרואים את התמונות ושומעים את הקולות מהיום הנהדר הזה
-
-
איזה כיף ענבר שאת פותחת צוהר לחוות בצורה אחרת את הנופים של האיזור!
תמונות מקסימות זה ברור, אני זוכרת חלק מהמקומות אבל לא ככה בהליכה..
תודה
-
תודה לכל העוקבים והמגיבים.
לקריאת הפוסט של יום 3
-
איזה כיף שיש עכשיו כמה פוסטים לקריאה!! מביא חשק לטייל שוב בקרוב
-
מקסים ענבר. יש לי כמה שאלות חפרניות לגבי התפריט שלך בהליכות האלו(קצת דואג לך בהשפעת בני שאת לא צורכת מספיק חלבון…?). בענייני ברכיים עם קשר או בלי קשר לתזונה האם את עושה ביום יום תרגילי כוח לרגליים?
סליחה על החפירה אבל הנושאים הללו הופכים חשובים במיוחד עם אשתי שהיא צמחונית שלא אוכלת מוצרי חלב….. -
היי דרור, אני שמחה שאתה עוקב ואוהב! תודה על הפידבאק.
אני לא בטוחה שאני צורכת מספיק חלבון בטיולים, אבל אני בהחלט משתדלת !
לגבי תרגילי רגליים, אני צריכה עוד להשתפר בנושא הזה באופן ספציפי לבעיית הברכיים המאובחנת שלי. בתקופה האחרונה התרכזתי בבעיות גב (פריצת דיסק בגב התחתון חח אני מתפוררת) ויתכן מאוד שהזנחתי דברים אחרים
-
אז רציתי גם לומר ששמחתי על החוויה המנותקת מפוליטיקה שחווית. כנראה שצריך להתרחק ממרכזי הערים. במקום הכי בלתי צפוי ברפוחיו בפטגוניה אחרי טיפוס בשלג ראינו לפני חודשיים דגל מצוייר על דף עם הסיסמא לשחרור פלסטין אבל זה היה מקרה חריג ב3 שבועות של טיול. לגבי ברכיים זה לא רק אשתי (שגם היא סבלה מהגב בעבר …) ״אפילו לי״ התחילו בעיות וכאבים אחרי ריצה מסויימת והבן שלי כבר אמר שאולי יש לי קרע במיניסקוס, אבל הוא הציע לי להוריד קצת בריצות ונתן תרגילים לחיזוק הארבע ראשי. נראה לי שזה עובד לי וכשהתחלתי להתעניין הבנתי שכולם ממליצים על תרגילי כח ובמיוחד כשמתבגרים. החלטתי להכיר בזה שהתבגרתי ומה שעבד בעבר לא יספיק בעתיד ואני כבר כמה שבועות טובים עם תרגילים לחיזוק. לאנשים כמוני זה קשה (במיוחד בהתחלה) יותר מריצה מפרכת אבל הסימנים הראשונים מאוד מבטיחים
-
אגב, כבר מהבלוג של על האוורסט אני ״מתפעל״ מזה שאת הולכת על אדים של אוכל. עוד זוכר את מרק השום שלך מלוקלה שמילא אותך באנרגיה…..
-
-
תקראי בבלוג של IO
-
אבל הוא הציע לי להוריד קצת בריצות ונתן תרגילים לחיזוק הארבע ראשי. נראה לי שזה עובד לי וכשהתחלתי להתעניין הבנתי שכולם ממליצים על תרגילי כח ובמיוחד כשמתבגרים. החלטתי להכיר בזה שהתבגרתי ומה שעבד בעבר לא יספיק בעתיד ואני כבר כמה שבועות טובים עם תרגילים לחיזוק.
תודה, אני באמת אתחיל לעבוד גם על זה
-
תקראי בבלוג של IO