השכרת רכב בקנדה והחזרה בארצות הברית
-
אני מעוניין לשכור רכב בנחיתה שלי בטורנטו,קנדה ולהחזיר אותו בארצות הברית, במנועי החיפוש אני מעריך שהוא לא מוצא לי רכב תואם בגלל שסימנתי לו שאני מחזיר בניו יורק
רציתי לברר מה עלי לעשות במקרה כזה, מה יקרה אם אגיע לסוכנות הרכב ואחזיר אותה בניו יורק - כמה קנס אם בכלל אצטרך לשלם או שמראש ידוע לכם על חברות שעושות את זה
לצורך העניין כל הזמן שלקחתי ממקום אחד והחזרתי במקום אחר שבתוך אמריקה, וזה לא היה כלול בהזמנה (כלומר הזמנתי לקיחה והחזרה בניו יורק אך למעשה החזרתי בעיר ומדינה אחרת שבתוך ארצות הברית ) לא חוייבתי בתשלום נוסף
-
וואללה לא שמעתי על דבר כזה להזמין לקיחה והחזרה בעיר אחת ובפועל להחזיר בעיר אחרת. קטע. בקנדה ןארה"ב לא נראה לי שזה יעבוד אבל לא הייתי חושבת שיעבוד מה שכתבת פה..
-
גם אני לא שמעתי על כך שמחזירים בעיר אחרת מאשר זאת המצוינת בחוזה ולא מחייבים, לעניות דעתי אין דבר כזה, אולי לא חייבו אותך על המקום ושלחו חיוב לכרטיס האשראי ומאוחר יותר ולא שמת לב לכך
כמעט אין חברות שמשכירות רכב בקנדה עם אפשרות להחזיר בארה"ב או ההיפך ואם תמצא חברה כזאת זה מוגבל לדגמי רכב מאוד מסוימים.
אם תקח רכב בקנדה ותחזיר בארה"ב בניגוד לתנאי החוזה עלולים להאשים אותך בגניבת הרכב ובמקרה הטוב לחייב אותך במאות דולרים ואף מעבר לכך
אפשר לשקול שכירת רכב בטורונטו ואם מגיעים לביקור במפלים להחזיר את הרכב שם (עפ"י חוזה עם חברת ההשכרה), לעבור את הגבול רגלית או במונית ולשכור שוב רכב בצד האמריקאי של הגבול
-
אני כבר מתחיל לחשוב שהכותב הוא טרול. אין התאמה בין מה שהוא כותב בשרשור אחד לשני ….
-
בדוק ומנוסה לא פעם ולא פעמים, הזמנתי דרך האתר של אוויס העולמי ולא המקומי של ישראל , לא היה שום חיוב נוסף
-
מה יש לטרול לחפש פה?
בכל אופן כל השאלות קשורות אחת לשניה.
אדרבה בזכות הפורום ביטלתי והוספתי ושניתי מסלולים שיתאימו לפי הממליצים
ולעניינו תבדוק את מה שכתבתי ותופתע לגלות שככה זה
אבל זה גם לא השאלה האם אתה או אתם מופתעים מסיפור המופת שכזה אלא מה קורה טכנית ואת זה לא ניסיתי לקחת בקנדה ולהחזיר בניו יורק
כשאגיע לניו יורק - לא ירצו לקבל ממני את הרכב?
-
-
בדקתי באוויס - לא דובים ולא יער. בדקתי גם באחרים וגם שם לא מצאתי לא דובים ולא יער.
-
כנראה שלא הבנת
אני לקחתי רכב ובהזמנה רשמתי שהחזרת הרכב תעשה בסניף הלקיחה
למעשה החזרתי בסניף אחר במדינה ועיר אחרת
ולא חוייבתי חיוב נוסף
-
תנסה ותעדכן אותנו, אני לא שמעתי ולא קראתי על מישהו שעשה זאת, אני אישית לא הייתי חושב על זה אפילו
-
-
לא ידוע לי שזה אפשרי. לי גבו 150$ באלמו על לקיחה בבאפלו והחזרה בניו יורק. גם אני נחתתי בטורונטו ומה שעשיתי שכרתי רכב בטורונטו והחזרתי אותו בניאגרה בצד הקנדי ומשם מונית לשדה התעופה בבאפלו לצורך השכרה חדשה.
-
אולי זו דעה לא פופולרית אבל בעיני זה ממש ממש לגיטימי לקנוס על דבר כזה, ואפילו בחומרה. באופן תאורטי, אחרי שרכב מוחזר בודקים אותו, מנקים אותו והוא עובר ללקוח הבא, אולי אפילו תוך שעה מההחזרה. זאת אומרת, איפשרו ללקוח השני לבצע הזמנה על סמך ההנחה שהרכב יגיע בשעה X. אם הרכב לא הגיע בשעה X אז יש בעיה. במקרה הטוב, זה גורם לי כעסק לעוד הוצאות, כמו שדרוג שלא תכננתי לתת, החזקת צי רכב גדול יותר משאני צריכה בפועל או שינוע מכוניות בין סניפים. במקרה הפחות טוב, אין לי רכב לתת ללקוח הבא, לא עד שיחזור רכב אחר או שיביאו רכב מסניף אחר. יש מצב שעיכבנו עכשיו את הלקוח השני, שעשה הכל בסדר וזה פשוט לא מגיע לו. הפיצוי שהוא יקבל (=עוד עלות לעסק) לא בהכרח יחזיר לו זמן שאבד, למשל - אם צריך להגיע למקום מסוים עד שעה מסוימת ועכשיו הוא לא יוכל, או ש״סתם״ יצטרך לדהור בדרך. נוסף לעלויות הישירות יש לנו גם מצב של פגיעה במוניטין של העסק, כי מבחינת הלקוח השני הוא צודק - הוא הזמין רכב לשעה מסוימת, אין רכב לתת לו. ולמה זה? כי לקוח החליט שכבר לא בא לו על התכניות המקוריות. למה חברת ההשכרה צריכה לספוג את זה? אתה צריך לספוג את זה כי אתה גרמת לבלאגן ואתה גרמת לתוספת ההוצאות.
קרה לי פעם אחת שלא הגיע רכב שהייתי אמורה לקבל. אמור היה להגיע ב-11, הגיע ב-14:30. התכניות שלי ליום הזה נהרסו ולא באשמתי, וזה לא משהו שאני יכולה לקבל בחזרה. מבחינתי אני מניחה שקיימת אפשרות לא מבוטלת שהשינוי ה״ספונטני״ דפק לקוח אחר ובעיני זה לא בסדר ולא הוגן. גם אם זה לא דפק אף אחד פציפית אלא רק גרם לאקסטרה הוצאות לחברת ההשכרה - אתה תשלם את זה, אתה גרמת לזה. יקנסו אותך בצדק על דבר כזה. -
איך עברתם את ביקורת הגבולות בצד האמרקאי? בתוך המונית? כמה עלתה מונית ומה המחיר אם אפשר לשאול
-
בתיאוריה את צודקת. מעשית חברות ההשכרה לא עובדות ככה שרכב שאמור לחזור מוקצה מראש ללקוח הבא.
ידוע המערכון של סיינפלד על זה שהזמין רכב אבל אין רכב. והוא אומר להם:
"See, you know how to take the reservation, you just don't know how to hold the reservation. And that's really the most important part of the reservation, the holding. Anybody can just take them."
אז הם לא. הם סומכים על המלאי שיש להם ובמקרה הגרוע הם משדרגים, עד כמה שאפשר (במקרה של סיינפלד הם הציעו לו רכב פחות (קטן יותר) והוא הגיב:
Yeah, you better give me the insurance, because I am gonna beat the hell out of this car
-
ברור שחלק מניהול המלאי צריך לכלול גם בלת״מים. רק שיש הבדל (עקרוני, לא מהותי) בין אם, למשל, קרתה תאונה או רכב צריך איזשהו תיקון ובין ״החלטתי לנסות להערים עליכם ולהתנהג בניגוד להסכם״, גם אם שניהם גורמים בסוף לזה שחסר רכב בסניף מסוים באופן לא צפוי. אני, בתור חברת השכרה, לא הייתי מקבלת דבר כזה בהבנה.
-
א רק זה חסר לנו קומבינה חדשה של ישראלים באמריקה..
לא שהאנטישמיות צריכה תירוצים, כן?
כן עדיף לקחת מונית לגבול תבדוק בגוגל מאפס את המרחק מניחה שעלות זניחה לעומת שאר עלויות הטיול
או שתתחיל את הטיול בבאפלו ומשם תיסע לטורונטו ואז לקיחה והחזרה בארהב, ובאפלו זה אפילו אותה מדינה כמו נו יורק סיטי אז אולי התוספת על החזרה לא גדולה או לא קיימת
תהנו! -
@בשמילס הזמנו מונית גדולה דרך המלון שישנו בו, היינו 5 עם מזוודות והמונית עלתה לנו 140$ קנדי.
המעבר רגיל, המונית עוצרת כולם יורדים (במקרה שלנו גם הנהגת כי גם לא אזרחית ארה"ב) לצורך האשרה וממשיכים (המעבר בגבול לקח כ רבע שעה)
-
להחזיר מכונית קנדית עם רישוי קנדי בבעלות של זכיין קנדי לתחנת השכרה בארה"ב של זכיין מארה"ב ואפילו ללא תיאום מראש כי ידוע שאין מצב שהחברה הקנדית תסכים?
נשמע לי BIG NO NO, להערכתי אין מצב שהתחנה בארה"ב תסכים לקבל רכב של מישהו אחר.
אני לא עו"ד או משפטן אבל כאדם פשוט מהיישוב הסטטוס נראה לי דומה לנטישת מכונית קנדית בארה"ב, ואני מקווה לטובת הנוטש שהביטוח כולל מעבר לארה"ב אחרת לא רק שהוא נטש את הרכב אלא גם נטש רכב לא מבוטח.
ואין לי מושג אם לפי החוק בקנדה הנטישה נחשבת גניבה כי במקרה כזה לא מדובר רק בהפרת חוזה אזרחית שעלולה לעלות סכום מאוד משמעותי אלא גם עבירה פלילית.
כך שלא מדובר רק בשאלה מה גודל ה buffer שחברת ההשכרה מחזיקה לטובת רכבים שהופכים ללא זמינים בגלל סיבה כלשהי.
השאלה הזו רלוונטית למשל אם מישהו מחליט על דעת עצמו להחזיר את הרכב לא במועד שנקבע אלא במועד מאוחר יותר. אבל בתחנת ההשכרה שרשומה בחוזה.
-
@הצועד-בנעליו אני חושב שאפשר לרדת מעניין הנטישה, היות ואם סניף החברה מסכים לקבל את הרכב, אז הרכב לא נטוש. אני מסכים איתך שהסיכוי שלכך שהסניף האמריקאני של חברת השכרת הרכב יסכים לכך בנסיבות המוזכרות הוא קטן. ואם הם מסכימים לכך, הם ידרשו, בצדק, תשלום drop off charge שיאפשר את החזרת הרכב לקנדה.
שכרתי רכב פעמים רבות בארה"ב. הרבה פעמים קיבלתי רכב עם לוחיות זיהוי של מדינה בארה"ב שאיננה המדינה בה שכרתי את הרכב. כל הזמן יש מעבר של רכבים בתוך ארה"ב בין סניפים שונים של חברת ההשכרה. אף פעם לא ראיתי שם מכוניות עם לוחיות זיהוי של אחת הפרובינציות הקנדיות. אני מניח שיש לכך סיבות רבות, לרבות העובדה שבארה"ב מד המהירות הוא במייל לשעה ובקנדה הוא בקמ"ש, נפח הוא בגלונים ובקנדה בליטרים וכו'. כמובן שהיום אפשר לשנות את התצוגה במכונית למידות המתאימות, אבל עדיין אני חושב שזו אחת הסיבות.