טרק בשמורת אנפורנה -עדיף מאוחר...
-
איך זה שהשגרה מתפרצת לה לטיול שלי, משקיעה אותי בעבודה ומפריעה לי לכתוב ? תכף אמשיך בסיפור אבל קודם תדובות למצטרפים ולמגיבים . אז תודה שהצטרפתם!
@keves160 – ברור שאין שום חובה להגיע ל15 ק”ג. אפשר ועדיף פחות. אבל זו המגבלה העליונה. מכיווןש התפנקנו בפורטר לשני אנשים יכולתי להתפנק ולקחת איתי ספרים לדרך . כל הספרים היו באנגלית – אז כשסיימתי לקרוא אותם , השארתי אחרי. רק לראות את החיוך של הנערה החמודה בבית הקפה שהשארתי לה ספר- היה שווה. היא לא ידעה את נפשה.
@גולני – תודה שהצטרפת. מכיוון שלא טיילתי בצעירותי , אני מאחלת לעצמי לחזור לשם בקרוב. אני מאוד מקווה שאוכל לטייל עם מי מילדי.
@shaulb123 – ברור שהמסלול הזה לא מתאים לכל אחד ולכל משפחה. ברור שצריכים להיות משפחה אוהבת טיולים והליכות רבות. וכשלוקחים ילדים ברור שצריך לעשות עבודת בדיקה מקיפה. לפני שנסענו עם הילדים לטרק באיסלנד , וידיתי שבת ה7 שלי מסוגלת ללכת לפחות 12 ק”מ ביום בתוואי דומה למסלול הטרק. כמו כן בחרנו קטע ספציפי מהמסלול ולא את כולו. אתה קצת מקדים את המאוחר בהערה שלך , אני מתכוונת להתיחס יותר בפירוט לימי הטרק בהמשך , אבל תן לי קודם לסיים להתפנק בפוקרה .
הנערה מבית הקפה וידיד

-
ובחזרה לפוקרה-
את זמן שהותינו בפוקרה ניצלנו לטיול בין מספר אתרים מקומיים. הרכבנו לעצמינו מסלול טיול שכלל : שיט באגם , טיפוס במסלול ביער אל “פגודת השלום “המשקיפה על העיר , נסיעה חזרה אל העיר אל “מפלי דייויס” , ביקור במקדש הינדי הבנוי מעל מערה בה זורם נהר.
הנה קישור למפה עם כל אתרים – טיול יום בפוקרה
קצת הערות על האתרים :
אף אחד מהאתרים הם לא אתרי חובה , אבל השילוב שלהם יצר לנו יום מגוון מאוד. הכי מרתק כמובן היה להתבונן בקהל המקומי.
שיט באגם
את היום שלנו התחלנו בשיט באגם . ישנן כמה אפשרויות –
אפשר לשכור סירה לכמה שעות ולחתור באופן עצמאי באגם.
אפשר לשכור סירה עם משיט שישיט אתכם .
אפשר להצטרף לסירה גדולה ששטה למקדש שנמצא על אי קטן בלב האגם.
המחירים בכל מקרה זולים מאוד : 500 -1000 רופי לסירה. הסירות פועלות מזריחה ועד שקיעה.
את הרעיון לשיט לפגודה אני זוקפת לזכות פקידת הקבלה במלון. קיבלנו את ההצעה שלה בשמחה והחוויה היתה הרבה יורת מענגת ממה שציפיתי.
המשיט שלנו היה חביב מאוד, השיט על האדגם השלו והשקט היה כייפי, זו היתה דרך מקורית להגיע אל פגודת השלום.

פגודת השלום – מאפשרת לצפות על העיר, ועל האדם – ובימים בהירים גם על רכס האנפורנה. ביום שאנחנו מגיעים אנפורנה מסתתרת מאחורי עננים- אז אנחנו מסתפקים בתצפית על העיר , ובהתבוננות במשפחות שעולות לרגל. הפגודה היא חדשה באופן יחסי ונבנתה בכלל על ידי מסדר יפני – אבל ברב תברבותיות של המזרח הכל הולך.

מפל דיוויס ככל הנראה מרשים ביותר מיד בתום המונסונים – כשאנחנו מבקרים בו באביב הוא לא מרשים במיוחד. מחיר הכניסה הזעום מעיד על כך שהאתר הזה מיועד בעיקר למקומיים . ואכן המתחם הוא פארק תיירות בזעיר אנפין – יש דגם מגבס של הרי האנפורנה, יש גינה נאה וזגיבו לנוח , יש דמויות עץ עם חור לתחוב שם את הראש ולהצטלם . ויש שפע של חנויות מזכרות. תחזוקת האתר מעוררת עצב .
המקדש והמפל התת קרקעי – בהחלט מרשים! המקדש עצמו הוא סוג של דיסנילנד של צבעים קולות וריחות ונראה כאילו הוא נמצא בבניה מתמדת. מדרגות מוסילות למטה ואל תוך המערה.
על על ההתרשמות שלי מפוקרה , המסלול והאתרים אפשר למצוא כאן.

-
נוסטלגיה… נזכר בטיול שלי בפוקרה וסביבתה ( היה הבסיס ליציאה לטרק הג’ומסום הנהדר). זוכר את האגם ואת השלווה סביב. טיילתי שם לבד וכשהגעתי למזח הסירות, בחורה מדרום קוריאה שאלה אותי אם אני רוצה לשכור יחד סירה. שטנו באגם, נופים מטמטמים סביב ואני בינתיים לומד ושומע סיפורים על מדינתה. מסקרן לראות ולשמוע איך שם, כ-15 שנים אחרי. תודה. -
איזה נוסטלגיה. ומקסים בעיני המפגשים בין מטיילים שנוצרים תוך כדי טיול.
אז הנה במיוחד בשבילך עוד תמונה על האגם

-
טרק בשמורת אנפורנה – מתחילים לצעוד
המסלול
אז אחרי שסיימנו לנוח ולהתפנק בפוקרה הגיע הזמן להתחיל ללכת.
המסלול שלנו שילב בין שני טרקים : פון היל ואנפורנה בייסקמפ , אורכו כ80 ק”מ , עשינו אותו במשך 11 יום , כאשר יום אחד היה יום מנוחה.
המדריך סיפר לי עובדה מעניינת : המקודה הגבוהה ביותר בנפאל היא כמובן אוורסט – מעל 8000 מטר , והנקודה הנמוכה ביותר היא 800 מטר . רק לחשוב על הבדלי הגבהים המטורפים! את הטרק שלנו אנחנו מתחילים רק בגובה של 1200 מטר. כל האיזור כולו מחורץ על ידי נחלים וגיאיות – אז ברור שיהיו גם עליות וגם ירידות. הסוד הוא כמו תמיד – לאט לאט . זה טיול, זה לא מסע מסע כומתה.
טרק פול היל Poon Hill המתמקד באיזורים הנמוכים של המדרונות ומוביל לנקודת תצפית יפהפיה על ההרים. נהוג להגיע לנקודת התצפית בזריחה. אם עושים אותו לבד – הוא לוקח בערך 3-4 ימים. הגובה המקסימלי הוא 3200 מטר. ותנאי המחיה הם בהחלט מפנקים : לכל אורך הקטע הזה ישנו בחדרים עם מקלחת פרטית. איזור זה מאוד מיושב, המסלול נוח.
אנפורנה בייסקמפ –
במקום לחזור מגבעת הפון היל אנחנו המשכנו לעלות , דרך הכפרים עד לאנפורנה בייסקמפ - הנמצא בערך בגובה של 4200 מטר. בגובה הזה בהחלט מורגש ענייו האויר הדליל, ויש לנקות באמצעים כנגד מחלת גבהים : התאקלמות איטית לגובה , כדורים.
בקטע הזה של הטיול יש בהחלט כמה ימים קשים : ימים שבהם עולים ויורדים ביום אחד 1000 מטר (לכל כיוון ) אמנם הכל על מדרגות - אבל זה בהחלט מאתגר את הבירכיים. גם הקטע מדיורלי אל מצ’ופוצ'רה בייסקמפ (כמעט החלק האחרון של הדרך ) הוא קטע קשה – מטפסים על בולדרים. שני הקטעים האלה עוברים פעמיים : גם בהלוך וגם בחזור.
יום ספייר – לקחנו בתכנון הטיול שלנו יום ספייר. כלומר לסיים את המסלול נדרש היה רק 10 ימים. אבל לקחנו בתכנון עוד יום כנגד פגעי מזג האויר . במשך המסלול מתוכננים שני שיאים : זריחה בפון היל וזריחה באנפורנה בייסקמפ . אבל מה אם דווקא ביום שלנו יהי מעורפל ? אז לקחנו יום ספייר והוא בהחלט היה לנו שימושי.
מעיינות חמים : יש באיזור מעיינות חמים שמקומיים רבים וגם תיירים באים כדי להנות מהם . רגע לפניש אתם מתחילים לדמיין מלון ספא מפנק אל מול ההרים – אז לא ! עדיין מדובר בבתי הארחה, אם כי אפשר למצוא כאלה שנחמדים ביותר. המקומות שבהם היינו והיו מעיינות חמים הם ז'ינו Jhino וטאטופאני ( שזה אגב פירוש השם של הכפר – מים חמים )
עוד כמה טיפים :
את מקומות הלינה אין צורך להזמין מראש. אפשר להזמין תמיד אחד או שניים קדימה, או אפילו להגיע לכפר ולבחור. לא כדאי "להתנפל” על הגסטהאוס הראשון שפוגשים בכניסה לכפר – אלא ללכת קצת פנימה.
למעשה אפשר לאכול בכל גסט-האוס לאורך הדרך. התפריט הוא דומה מאוד. הכנת הארוחה לוקחת זמן רב – בני הבית יוצאים לגינה לקטוף את הירקות עם ההמזנה (פשוטו כמשמעו! ). זה מבטיח שהאוכל יהיה טרי (ועכשיו תראו לי מסעדה יוקרתית בתל אביב שעומדת בסטנדרט הזה) אבל זה מבטיח שיקח זמן. לכן השתדלנו מאוד שלא לאכול לאורך המסלול – אלא רק הפסקת תה ונשנושים.
האביב הוא עונה גשומה יותר לעומת הסתו. הגשם בדרך כלל מגיע אחר הצהריים בסביבות 14:00 . אנחנו השתדלנו מאוד לתכנן את מסלולינו בהתאם. יצאנו מוקדם
הדיל שלנו אל מול הסוכנות המקומית היה ששילמנו מראש על לינות ואוכל. המדריך הוא זה שסחב את הכסף ושילם את הלינה והאוכל שלנו , שלו ושל הפורטרים. היה בהחלט נוח! העלות היתה כ 35 דולר ליום.
ועוד מילה לגבי טיול עם ילדים :
– אם מדובר במשפחה שמטיילת אני הייתי הולכת על המסלול המקוצר של פון היל – כי יש בו לטעום מחווית הטרק, ישלאורכו כפרים מקסימים , יש בו נוחות מספקת לטיול עם ילדים, הוא לא גבוה מדי.
-אם מדובר בכוונה לאתגר ילד במסע 1:1 – אנפורנה בייסקמפ בהחלט אפשרי .
עד כאן המנהלות , בהמשך אספר קצת חוויות. תיאור מפורט של ימי הטרק לפי יום ביומו , זמני הליכה , גבהים אפשר לקרוא ב “טרק בשמורת אנפורנה – יומן מסע"