ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. inys
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 16
    • פוסטים 689
    • הגבוה ביותר 30
    • קבוצות 0

inys

@inys

44
    מוניטין
    51
    צפיות בפרופיל
    689
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2922632 גיל 55

inys הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי inys

• RE: המסע לגדנסק היפה - סיפור בשלושה קולות
      סיפור בשלושה קולות -הקול של ינינה - איך הגעתי לפולין?

שלום חברים,

אני מצטרפת כאן לסיפור לאחר ההקדמה של מיקה ודברי הפתיחה של זיוה. 

איך הגעתי לפולין?

כבר שנתיים וחצי אני מטיילת טיפין טיפין בהרכבים משפחתיים שונים בפולין.

הנסיעה הראשונה היתה לפני כשנתיים וחצי, בזכות ביתי הבכורה.

על המסע הזה כתבתי כאן בפורום שרשור נרחב.

לפולין בעצם מעולם לא חשבתי לנסוע. בעיני רוחי היא הייתה ארץ אפורה, עניה, שעל אדמתה התחולל הנורא מכל. מי בכלל רוצה לנסוע למקום כזה? 

אבל ביתי רצתה לנסוע למסע פולין עם כתתה, ואני לא יכולתי לשלוח אותה למסע אל מחנות המוות, בלי שלפחות אראה משהו מזה בעצמי. 

הענינים הסתדרו כך שפגשתי אותה מיד בתום המסע הבית ספרי, ואז יצאנו למסע משל עצמנו. המסע לא היה מתוכנן , אלא פועל יוצא של החוויות שלה בטיול, השאלות שחזרה משם , ופתק אחד שהבטיח סיורים חינמיים בנושאים שונים.

הסיור היהודי שאליו נקלענו, היה כל כך מרתק, פוקח עיניים, ומציג נקודות מזויות שונות, שהיינו חייבות לשמוע עוד. 

את השרשור הזה אפשר בוודאי למצוא כאן בפורום או לקפוץ רגע לסדרת פוסטים בבלוג שלי :  “בעקבות מסע פולין”

לאחר הביקור שלנו בוורשה וההבנה שאפשר לשלב גם הנאה וגם זכרון היסטורי, ובעיקר לימוד והתבוננות בשינויים שמתחוללים והתחוללו במדינה, החלטנו לחזור כמשפחה.  אז ביקרנו בהרכבים שונים בקרקוב, וורוצלב, , זקופנה והרי הטטרה, ופוזנן. כל ביקור כזה גילה פנים נוספות ומרתקות בארץ הזאת.

פגשתי אנשים מענינים שהסכימו לחלוק עימי את סיפורם, כך למשל יאן שנולד וגדל בוורוצלב ונאות לשוחח איתי על החיים בפולין מנקודת מבט של בחור צעיר המגלה בגיל 12 שיש לו שורשים יהודים.  

למה גדנסק?

גדנסק היא סוג של סגירת מעגל בשבילי. 

בגדנסק נורו היריות הראשונות של מלחמת העולם השניה  – והיא אז דנציג.

בגדנסק החלו מהומות פועלי המספנות, שהביאו בסופו של דבר להתמוטטות המשטר הקומוניסטי. 

מלחמת העולם השניה, והקומוניזם שזורים כחוט השני בהיסטוריה של משפחתי המורחבת. פולין היא מקום טוב, לנסות להבין חלקים מהסיפור המשפחתי. 

פורסם בפורום טיולי משפחות
      inys
      inys
      גדנסק עם ילדים - מזויאונים לילידם

בטיול הזה הוכחתי לעצמי סופית שבעניין מוזיאוני מדע ומזויאונים חוויתיים הילדים מבחינתי הם רק תירוץ. אני נהנית מהמוזיאונים האלה לא פחות מהם . 

באופן כללי אני רוצה לומר שבפולין ניכרת השקעה רבה מאוד בהנגשת מוזיאונים של היסטוריה, טבע ומדע לילדים. 

כמו כן נכרת השקעה רבה בלהתאים את המוזיאונים לתיירים. כמעט בכל מקום בו היינו בפולין היה תמיד הסברים באנגלית, ולעיתים קרובות גם מדריכין קוליים מותאמים במיוחד לילדים באנגלית. 

ילדי לא דוברים אנגלית ברמה שתאפשר להם להסתדר לבד עם מדריך קולי, מה שמצריך אותנו ההורים לתרגם  (זה נכון בערך עד גיל 13, לפעמים יותר תלוי בנושא – כרגע יש לי רק אחת שצריכה תרגום. השאר גדלו) . ולכן לפני שאני מגיעה למוזיאון אני נוהגת לשלוח אימייל, לציין שילדי לא דוברי פולנית ואילו תצוגות אפשר להסתדר .

בגדנסק ביקרתי בשלושה מוזיאונים שתכף אפרט עליהם יותר. בשלושתם  אפשר להסתדר בתיווך קל. 

עוד נקודה שאני רוצה להעלות היא העובדה שהמוזיאונים זולים בפולין. לכן אפשר להמר ולהכנס למוזיאונים שילדים פחות נוטים להתחבר אליהם (אומנות, קרמיקה , עיצוב ) – מי יודע? אולי משהו בכל זאת יעניין אותם .  אם כן – זא הרווחנו. 

הדיל שלנו הוא כזה : נכנסים למזויאונן , עושים סיבוב, כממצים יוצאים – והולכים לבית הקפה הנחמד הקרוב  Smile

בתמונות :

חנותשוקולדים בגדנסק  – זה מיוצר על ידי מותג שוקולד מקומי. מקום טוב לבקר בו אחרי מוזיאון. 

המידות הסטנדרטיות של גדנסק  – כיום עובדים בשיטה המטרית כמובן אבל פעם כשעבדו עם אמה, ורגל היה צריך לשמור על אחידות. זה תלוי בכניסה לעיריה ברחוב Dluga/ הילדים מוזמנים לגעת. 

מידות סטנדרטיותגלויות מתוקות מגדנסק
      inys
      inys
    • טרק בשמורת אנפורנה -עדיף מאוחר...

האתר החדש והמשודרג מעורר חשק לכתוב כאן סיפור טיול.  מכיוון שסיפורי טרקים לא רבים כאן, אני בוחרת לספר על הטרק שלי בנפאל. 

באיחור אופנתי של 30 שנה החלטתי לצאת לטיול אחרי צבא , ולטעום מאוירת הטרקים בנפאל.  

עניין הטרקים הוא חדש אצלי באופן יחסית. במשך מרבית חיי הייתי בטוחה שאני לא בנויה לטרקים, אבל שלט קטן ליד מפל עוצר נשימה באיסלנד עורר בי רצון עז לצאת מאיזור הנוחות. הטרק ההוא היה לפני 7 שנים, ומאז אני מנסה כל שנה שנתיים לעשות טרק רציני. מכיוון שאיני טרקיסטית בנשמתי , כל טרק כזה מלווה בחשש מה . אצליח ? לא אצליח? 

אז איפה הייתי ומה עשיתי ?

11 ימי טרק בשמורת אנפרנה – שילוב של המסלול המכונה אנפורנה בייסקמפ ABC + פון היל  Poon Hill

יומיים בפוקרה

יום וחצי בקטמנדו יומיים -שלושה הושקעו בטיסות למיניהן.

עם מי טיילתי?

ארבעה חברים צעירים בנפשם,  שצירפו אותי לחבורתם. חלקם כבר היו  בנפאל

את המשפחה שלי השארתי בבית –  ארבעת ילדי עסוקים בעניניהם, וחלקם הכריזו מרד על טיולי טבע. אישי היקר בחר לפרגן לי ולהשאר עם החבורה כדי לשמור על שקט תעשיתי בבית. 

למה לספר כאן , בפורום משפחות ?

אמנם את הטרק עשיתי ללא משפחתי , אבל הוא בהחלט מתאים לטרק משפחתי ואני מבטיחה להרחיב על כך בהמשך .  ובכלל אני חושבת שנפאל נתפשת במידה רבה כיעד לטרקים , אבל ממה ששראיתי אפשר להנות מהנוף המרשים שלה ומהתרבות היחודית לה  גם בלי לטפס על הרים  במשך ימים ארוכים. 

הייתי בהחלט בוחרת ביעד הזה כטיול בר.בת מצווה.

העונה?  

סתו ואביב הם העונות המתאימות לטיול בנפאל . בחורף כמובן קר מדי ומושלג, והבקתות סגורות. בקיץ – אלא הם ימי המונסון. בטיול שלנו היה חשוב מאוד התזמון – חברי כבר טיילו בנפאל. הם חזרו במיוחד כדי לחזות בפריחת הרודונדרון. והוא פורח  רק מספר שבועות באביב. 

אז לפני אמשיך בסיפור  – הנה הכרות קצרה עם הפרח הזה .

הרודודנדרון קוים לדמותו  :

- במשפחת הרודונדרון יש כ1000 מיני צמחים 

- המשפחה כוללת מינים מגוונים : חלקם שרועים וצומחים עד גובה של 10-20 ס”מ , אחרים צומחים על עצים המגיעים לגובה של 50 מטר.

-אזיליאה החביבה כל כך על גננים היא בת משפחה

- הוא הפרח הלאומי של נפאל, וצומח בגבהים שבין 2000 – 3000 מטר

והנה הוא לפניכם בשיא תפארתו 

inys
      inys
      סוף דבר ? סולידריות או לא להיות

חברים יקרים, רגע לפני שאני אומרת את דברי הסיום שלי אני רוצה להשלים שני חובות.  הראשון הוא הרשמים שלי מהביקור בסולידריות.

המוזיאון נפתח ב2014 במטרה להיות “מרכז סולידריות” עולמי, ולקדם דמוקרטיה, שיתוף פעולה,  וחופש. במקום נערכים כנסים, וקורסים למנהיגות לדור הצעיר, והוא נתמך בתקציבים על ידי האיחוד האירופי. 

במקום יש תערוכה קבועה ובה מסופר סיפור סולידריות והשינוי הגדול שהיא הביאה. התערוכה נותנת רקע על היחסים בין ברה”מ הסוביטית לפולין, החיים תחת המשטר הקומוניסטי, נסיונות התקוממות אחרים בגוש הקומוניסטי, תמיכת הכנסיה בנאבקים כנגד המשטר, והתלשלות המאורעות בימי אוגוסט 1980 שהביאו להסכם 21 הסעיפים , בו הוענקו זכויות לאיגוד הועלים, ובעצם הוא הוריד את המונופול של המפלגה הקומוניסטית. כידוע הקומוניזם לא נפל ב1980, כשנה וחצי אחרי ההסכם, לאור התגברות הכוח של האיגוד הטיל גנרל ירוזלסקי – אז בראש פולין – ממשל צבאי ורדף את ראשי האיגוד. 

המוזיאון בהחלט שווה ביקור, הייתי מקצה לו 2-3 שעות. ממליצה לבוא עם ראש נקי, “על הבוקר”. יש הרבה מידע ונדרשת סבלנות לקרוא אותו.  אפשר לקחת גם מדריך קולי. 

יש גם מרפסת תצפית על המספנות – שאנחנו פספסנו אותה. ועל כך אכזבתי רבה. 

את החוויות שלי בביקור, וכמה דברים מענינים שגיליתי אחרי הביקור אפשר למצוא בפוסט שלי – סולידריות – האמת והסמל ומה שביניהם. (יש שם דעות פוליטיות שלי, ואני נמנעת מלכתוב דעות פוליטיות כאן בפורום )

אני התאכזבתי מהביקור בכמה רמות. המדריך שלנו היה בעל דיעות מסוימות, שהיו מאוד פטריוטיות לפולין. זה גרם לו לספר את הנאראטיב של כל נפילת הקומוניזם בצורה מוטה. בגלל שהיינו מחויבים לסיור איתו, לא הספקתי לטייל ולקרוא בעצמי. 

אני ממליצה לטייל במקום לבד, ללא מדריך. 

האכזבה השניה היא שלא ראיתי קונטקסט כללי של מה התרחש בעולם והביא בסופו של דבר לנפילת הקומוניזם . (ברה”מ הסתבכה באפגניסטאן, ארה”ב פתחה בפרויקט מלחמת הכוכבים, שהביא למרוץ חימוש מטורף שדלדל את ברה”מ) – אם היה והמדריך שלנו לא הסב את תשומת ליבנו – אז אני מתנצלת מראש בפני המוזיאון. 

האכזבה השלישית היא שאם מדובר בכך שמרכז סולידריות הוא מרכז לקידום החופש והדמוקרטיה, קיוותי לשמוע יותר על הנושא , על הפעולות האלה שמתרחשות בכל אירופה. אולי לדבר עם נציג של המוזיאון , או שהמדריך יספר על זה. כזכור היינו בטיול בלוגרים, ובתיאטרון שייקספיר אכן היתה הזדמנות כזאת. אני לא רואה ערך בהדרכה , שהכל כתוב על הקירות. 

אם מי מכם ביקר שם – אשמח מאוד לשמוע על התרשמותו. 

inys
      inys

ענת,

הביקור בפולין הוא מאוד מורכב כמו שאמרת. דווקא האיזורים האלה  שהיו פעם גרמניה  והיום פולין  (גדנסק , פוזנן ,וורוצלב ) בעיני הם מקומות מצויינים להתבונן במלחמה הזאת ובהשלכות שלה בזויות חדשות שאנחנו לא נוהגים לחשוב עליהם.

למשל מבחינת המערב, בעלות הברית ניצחו – והם היו הגוד גייס – ועכשיו אפשר להתחיל לבנות את אירופה מחדש. אבל בעבור מדינות שמעבר למסך הברזל – ברית המועצות היה במידה רבה גם אויב, ואחר כך מדינה שהיה צריך לסבול את עולה ואת חיבוק הדוב שלה. דרך ההתבוננות הזאת היתה שונה ממה שהתרגלתי לחשוב  (אע”פ שהורי מברה”מ) . התיחסות מעניינת לכך ראינו בקרקוב בסיור על מלחמת העולם השניה.

גם נושא הזזת הגבולות בתום המלחמה , מה שהכניס את החלק הזה לתוך פולין הוא נושא חשוב להתיחס אליו. בוורוצלב סיפרו לנו שאנשים פשוט הגיעו לעיר הרוסה ונטושה , והיו צריכים להתחיל לבנות את חייהם. כך גם החלו קהילות יהודיות מחדש בכל באיזור הזה. 

inys
      inys
    • RE: טרק בשמורת אנפורנה -עדיף מאוחר...

@inys

אז רגע לפני שיוצאים למסע עצמו – עוד כמה פרטים טכניים  : 

טיסה לנפאל  –  עם טורקיש איירלינס , כרטיס נקנה כחצי שנה מראש ועלה 1200 דולר. זה היה לפני שאייר-אינדיה פתחה טיסותיה לישראל. הטיסה איתם ככל הנראה זולה יותר. 

שתי טיסת פנים –  קטמנדו -פוקרה   ופוקרה -קטמנדו – נעשו עם חברת Yeti / זה מטוס פצפון – אבל אם אתם טסים בטיסת בוקר מוטחים לכם מראות עוצרי נשימה של ההימליה.  (העלות שלהן היתה במחיר החבילה הכוללת מול סוכן מקומי – פרטים בהמשך)

חשוב לשים לב  : 

מצב הפקקים האויריים בנמל התאופה של קטמנדו הוא בכי רע. המטוס שלנו חג קרוב לשעה מעל העיר עד שהורשה לנחות.  גם ההמראה מפוקרה לקטמנדו נרשם איחור של כשעתיים. 

ויזה – ויזה מקבלים במקום  בשדה התעופה בהתאם לאורך השהות.  התשלום הוא במזומן : בדולרים או ביורו.  ויזה ל-15 יום 25$, 30 יום 40$ ו-90 יום 100$

התהליך איטי מאוד ולא יעיל : תחילה יש למלא טופס ממוחשב בעמדת מחשב שנופלת כל מבקר שלישי, אחר כך יש להגיע איתו לעמדה מאוישת לשלם ולקבל אישור על כך ואז מעבר גבולות. לקח לנו כשעה. 

כסף – 100 באט הם בערך דולר. אנחנו החלפנו כסף אצל הסוכן שלנו . אולי הוא הרויח כמה באטים – אבל לנו היה נוח מאוד. הזמנו מראש כמה כסף רצינו , והוא הגיע שלדה הצעופה עם “סטיפה”. 

סוכן מקומי –

חברי לטיול כבר טיילו עם סוכן מקומי בסיבוב הקודם והיו מאוד מרוצים , ולכן חזרו  אליו גם הפעם.    הפורטרים , המדריך , הלוגיסטיקה הכללית – הכל היה מצויין. הפעם – היינו פחות מרוצים. הפורטרים היו מצויינים  אבל המדריך -הרבה פחות.  ולכן אני נמנעת להמלית כאן ישירות : מיש בכל זאת מעוניין יוכל לקרוא על  פרטי הסוכנות ותובנות בנושא בחירת מדריך כאן . 

התובנות העיקריות שלנו הן  :

- חשוב להבהיר מראש מה אנחנו מצפים מהמדריך   מעבר לטיםול במנהלות.

-כאשר מדובר בטיול עם ילדים חשוב מאוד לודא שהמדריך טייל עם ילדים.

-לא חייבים בכלל מדריך . כאמור – המסלול ברור מאוד , והפורטרים מכירים את הדרך היטב. פורטר נחמד דובר אנגלית יכול לעשות היטב את העבודה. 

בעיקרון – פורטר אחד סוחד עד 30 ק”ג . כלומר פורטר אחד לשני אנשים.  אין מצב בגילנו המופג לסחוב הכל לבד – כן ?

הפורטרים וחברי לטיוי במשחק קלפים:

במשקל כבד  – פורטרים של קבוצה שמתארגנת לטיפוס אל אחת מפסגות האנפורנה  – לראותם בלבד

מנוחת העמל – הפורטרים שלנו בהפסקת תה

inys
      inys

בערימת הפרוספקטים שקיבלתי בעת תערוכת התיירות שהתקיימה השנה בגני התערוכה בתל אביב, היו תמונו יפות של בתים צבעוניים, תעלות מים, מנות דגים מסוגננות, ופארקים פורחים. 

גדנסק האביבית לא הכזיבה.

מצרפת כמה תמונות להנאתכם

inys
      inys
      גדנסק עם ילדים - מרכז הוואליום.

מרכז הווליום נקרא על שם יאן הווליוש, שהיה אסטרונום יליד גדנסק. הוא קווקא היה מכובש מאוד בחברה וכיהן גם כראש מועצת העיר . זה היה בתקופה שגדנסק היתה חלק מהאיחוד פולין-ליטא , במאה ה17  ואלו היו ימי תור הזהב של גדנסק. 

הוא נחשב למיסד תחום מיפוי הטופוגרפי של הירח . חלק מהמפות שלו עדיין משמשות את האיגוד האסטרונומי. 

כמה עובדות משעשעות עליו

1. הוא היה חבר בגילדת מבשלי הבירה (עניין הבירה מאד חזק בגדנסק, בעבר היתה להם בירה ברמת חזוק של 20 אחוז ומעלה )
      2. אישתו השניה היתה אליזבת קופרמן, המחשבת האסטרונומית האישה הראשונה. 
      3. הוא הקים מצפה כוכבים על גג ביתו, כדי לעסוק במחקריו.
      4. לאחת מקבוצות הכוכבים שמיפה הוא קרא “מגן סובייצקי” על שם  נצחון מלך פולין (יאן סוביצקי) על התורכים בקרב וינה. היום הקבוצה נקראת פשוט מגן. 

פסלו, וציור קיר יפהפה לכבודו נמצאים באזיור מקסים של תעלות בגדנסק  (קרוב לטחנה העתיקה). מיקום מפורט במפה בסוף הקישור המצורף. 

לא פלא שלמוזיאון מדע קרוא על שמו  .

(אגב גם קופרניקוס היה פולני , אבל כדי לבקר במוזיאון על שמו צריך לנסוע לוורשה )

לעניין המוזיאון :

המוזיאון ממוקם על גבעה הצופה לעיר  (מאחורי תחנת הרכבת ) המבנים היו בעבר מבצר צבאי שהגן על העיר בתקופות שונות. 

המוזיאון כולל תצוגות אינטרקטיביות בנושאים שונים וגם תצוגות צבאיות. 

אהבתי מאדו את המזויאון בעיקר בגלל המחשבה הרבה שהושקעה בתצוגות.  יש אויה מאוד אינטימית באולמות השונים. 

למשל אולם כדור הארץ מעוצב כך שיש המון חללים ומחיצות כך שכשילדים עוסקים בתצוגה אחת דעתם אינה מוסחת מהאחרות. התצוגות אינטרקטיביות אבל שקטות – אם שומעים משהו – אז זה במוזיאון. 

בכל מקרה שווה לבגיע לגבעה לתצפית יפה על כל העיר וסביבותיה. מסביב יש פארק אז כדאי מאוד להגיע עם מצרכים לפקניק. 

פירוט נוסף על המוזיאון, קישור לאתר שלו , המלצות נוספות על מה לעשות בסביבתו אפשר למצוא  ביום הראשון של  מסלול לשלושה ימים בגדנסק עם ילדים.

בתמונות פסלו של יאן הווליוש וקטע מציור הקיר העוטף את המבנה .

inys
      inys

@inys

טרק בשמורת אנפורנה – מתחילים לצעוד

המסלול

אז אחרי שסיימנו לנוח ולהתפנק בפוקרה הגיע הזמן להתחיל ללכת. 

המסלול שלנו שילב בין שני טרקים  :  פון היל  ואנפורנה בייסקמפ , אורכו כ80 ק”מ , עשינו אותו במשך 11 יום , כאשר יום אחד היה יום מנוחה.

המדריך סיפר לי עובדה מעניינת : המקודה הגבוהה ביותר בנפאל היא כמובן אוורסט – מעל 8000 מטר , והנקודה הנמוכה ביותר היא 800 מטר . רק לחשוב על הבדלי הגבהים המטורפים!    את הטרק שלנו אנחנו מתחילים רק בגובה של 1200 מטר.  כל האיזור כולו מחורץ על ידי נחלים וגיאיות – אז ברור שיהיו גם עליות וגם ירידות. הסוד הוא כמו תמיד – לאט לאט . זה טיול, זה לא מסע מסע כומתה.

טרק פול היל Poon Hill המתמקד באיזורים הנמוכים של המדרונות ומוביל לנקודת תצפית יפהפיה על ההרים. נהוג להגיע לנקודת התצפית בזריחה. אם עושים אותו לבד – הוא לוקח בערך 3-4 ימים. הגובה המקסימלי הוא 3200 מטר.  ותנאי המחיה הם בהחלט מפנקים : לכל אורך הקטע הזה ישנו בחדרים עם מקלחת פרטית.  איזור זה מאוד מיושב, המסלול נוח.  

אנפורנה בייסקמפ –

במקום לחזור מגבעת הפון היל אנחנו המשכנו לעלות , דרך הכפרים עד לאנפורנה בייסקמפ - הנמצא בערך בגובה של 4200 מטר.  בגובה הזה בהחלט מורגש ענייו האויר הדליל,  ויש לנקות באמצעים כנגד מחלת גבהים : התאקלמות איטית לגובה , כדורים.   

בקטע הזה של הטיול יש בהחלט כמה ימים קשים : ימים שבהם עולים ויורדים ביום אחד 1000 מטר (לכל כיוון ) אמנם הכל על מדרגות - אבל זה בהחלט מאתגר את הבירכיים.  גם הקטע מדיורלי אל מצ’ופוצ'רה בייסקמפ  (כמעט החלק האחרון של הדרך ) הוא קטע קשה – מטפסים על בולדרים. שני הקטעים האלה  עוברים פעמיים  : גם בהלוך וגם בחזור.

יום ספייר – לקחנו בתכנון הטיול שלנו יום ספייר. כלומר לסיים את המסלול נדרש היה רק 10 ימים. אבל לקחנו בתכנון עוד יום כנגד פגעי מזג האויר . במשך המסלול מתוכננים שני שיאים : זריחה בפון היל וזריחה באנפורנה בייסקמפ . אבל מה אם דווקא ביום שלנו יהי מעורפל ? אז לקחנו יום ספייר והוא בהחלט היה לנו שימושי. 

מעיינות חמים  : יש באיזור מעיינות חמים שמקומיים רבים וגם תיירים באים כדי להנות מהם .  רגע לפניש אתם מתחילים לדמיין מלון ספא מפנק אל מול ההרים – אז לא ! עדיין מדובר בבתי הארחה, אם כי אפשר למצוא כאלה שנחמדים ביותר. המקומות שבהם היינו והיו מעיינות חמים הם ז'ינו Jhino וטאטופאני ( שזה אגב פירוש השם של הכפר – מים חמים )

עוד כמה טיפים  :

את מקומות הלינה אין צורך להזמין מראש. אפשר להזמין תמיד אחד או שניים קדימה, או אפילו להגיע לכפר ולבחור.  לא כדאי "להתנפל” על הגסטהאוס הראשון שפוגשים בכניסה לכפר – אלא ללכת קצת פנימה. 

למעשה אפשר לאכול בכל גסט-האוס לאורך הדרך. התפריט הוא דומה מאוד. הכנת הארוחה לוקחת זמן רב – בני הבית יוצאים לגינה לקטוף את הירקות עם ההמזנה (פשוטו כמשמעו! ). זה מבטיח שהאוכל יהיה טרי (ועכשיו תראו לי מסעדה יוקרתית בתל אביב שעומדת בסטנדרט הזה)  אבל זה מבטיח  שיקח זמן. לכן השתדלנו מאוד שלא לאכול לאורך המסלול – אלא רק הפסקת תה ונשנושים. 

האביב הוא עונה גשומה יותר לעומת הסתו. הגשם בדרך כלל מגיע אחר הצהריים בסביבות 14:00 . אנחנו השתדלנו מאוד לתכנן את מסלולינו בהתאם. יצאנו מוקדם

הדיל שלנו אל מול הסוכנות המקומית היה ששילמנו מראש על לינות ואוכל. המדריך הוא זה שסחב את הכסף ושילם את הלינה והאוכל שלנו , שלו ושל הפורטרים. היה בהחלט נוח! העלות היתה כ 35 דולר ליום.

ועוד מילה לגבי טיול עם ילדים :

– אם מדובר במשפחה שמטיילת אני הייתי הולכת על המסלול המקוצר של פון היל  – כי יש בו לטעום מחווית הטרק, ישלאורכו כפרים מקסימים , יש בו נוחות מספקת לטיול עם ילדים, הוא לא גבוה מדי.

-אם מדובר בכוונה לאתגר ילד  במסע 1:1 – אנפורנה בייסקמפ בהחלט אפשרי .

עד כאן המנהלות , בהמשך אספר קצת חוויות.   תיאור מפורט של  ימי הטרק  לפי יום ביומו , זמני הליכה , גבהים  אפשר לקרוא ב “טרק בשמורת אנפורנה – יומן מסע"

inys
      inys
      קינדר טרנספורט ומוזיאון מלחמת העולם השניה

אחד האתרים שהמלצתי לכלול בסיור  עם ילדים הוא אנדרטת הקינדר טרנספורט הנמצאת לפני תחנת הרכבת. 

האנדרטה נמצאת בדיוק במקום בו הפסל , יליד גדנסק , אז ילד בן 14 נפרד מהוריו, וראה אותם בפעם האחרונה. 

סיפור ההצלה של 10 אלפים יהודים (ועוד 2000 ילדים נוצרים שאינם ארים ) הוא ללא ספק סיפור מופלא. 10 אלפים יהודים הועברו מאיזורים שהיו בשליטתה של גרמניה  – גרמניה, אוסטריה וצכוסלובקיה – לפני פרוץ מלחמת העולם השניה. 

הילדים הועברו לאנגליה ושוכנו במשפחות יהודיות, או בבתי ילדים  ואפילו אצל משפחות נוצריות.  המהלך נמשך 9 חודשים החל מדצמבר 1938 ועד פרוץ מלחמת העולם ב1939. 

המהלך היה כמובן לא פשוט והיה כרוך בשתדלנות רבה אצל הבריטים. הוסכם להכניס ילדים כי הם לא היוו תחרות של כוח עבודה. הקהילה היהודית התבקשה לערוב לילדים האלה. וההורים היו צריכים לשלם על המסע , שלא היה זול בכלל. לקראת הסוף גויסו כספים כדי להוציא עוד ילדים. 

האנשים שהיו מעורבים בעניין היה ישראל וילפריד יהודי עשיר מברלין ,  שבזכות קשריו בבריטניה הביא לידיעת הציבור שם את המצב.

ברטה ברייסי מאגודת הידידים הקוייקרים, נסעה לברלין לבדוק את המצב לאחר ליל הבדולח, והשתלדה למען הילדים.  חרטראודה מאייר אשת בנקאי עשיר , שנאה ונתנה עם אדולף אייכמן וקיבלה את הסכמתו השקטה למעבר. 

פרנק מייסלר הפבל עשה 4 אנדרטאות דומות שהוצבו בגנסק, ברלין, הולנד (ליד הנל ממנו יצאו ) וליורפול , אנגליה אליה הגיעו. 

לסיפור המלא שלה קינדרטרנספורט 

האנדרטה הזאת היא מקום טבו לשוחח עם הילדים על נשואים כגון בחירה אישית, עזרה לזולת,  וגם העובדה שאדם אחד יכול לעשות כל כך הרבה. גם אפשר לדבר על המעבריםש חוו הילדים, על התחושה של לעבור למדינה זרה לבד, ועל הצורך לבנות את חייהם בהמשך לבד. 

אני מצרפת תמונה שצולמה בגדנסק

לעניין מוזיאון מלחמת העולם השניה. הביקור במזויאון דורש זמן רב –  כ5-6 שעות כדי לראות אותו היטב ולעומק. הוא אכן לא נכלל בתוכנית שלנו, מפאת קוצר זמן. לגנסק אני עוד אשוב…

אגב פתיחת המזויאון לוותה בטענות רבות, כנגד ממשלת פולין על כך שהוא מאוד חד צדדי , ומוטה לטובת הנאראטיב הפולני. לפני הביקור ארצה לקרוא חומר על הנושאים שמוצגים שם כדי שאוכל לשפוט.

אם יש משהו שלמדתי בסיורי בפולין זה שדברים רבים שקיבלתי כאמיתות – בפועל מורכבים הרבה יותר ממשה שחשבתי. ועל כל נושא יש לקרוא מספר מקורות. מצרפת קישור לכתבה בנושא 

inys
      inys

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי inys

• RE: טיול ללטביה ואסטוניה

לטביה ואסטוניה נהדרות! איזור יפהפיים של אגמים, נהרות, יערות ובעיקר שקט. כמה הערות למסלול שלכם : גם ריגה וגם טאלין ראויית ליותר מהיום שהקצבתם להן . בריגה יש הרבה מאוד מבנים בסגנון ארט נובו וכדי להקדיש זמן לטיול בהם ף יש מוזיאון אומנות נהדר, ויש שכונות מענינות מעבר לנהר. היינו בריגה כמה פעמיים , שלושה ימים בכל פעם - ולא השתעממנו. כדאי מאוד לקחת סיור מבוסס טיפים להכרות מרכז העיר. טאלין יפהפיה וגם בה יש איזורים מענינים.,ומוזיאונים מענינים. יש סיבה מיוחדת שאתם נוסעים דווקא לפרנו, להאפסלו וכמעט מוותרים על טאלין ? לא מיפיתי את שעות הנסיעה ממקום למקום, אבל נראה ליש אתם תבלו די הרבה זמן בדרכים. זה חבל. לא הייתי ביורמלה,קולדיקה, (במקום סארמה נסענו להימאי -האי השני בגודלו באסטוניה) אבל יכולה לתת המלצות על טאלין, פארק גאויה (איזור צסיס) וריגה כמובן.

פורסם בפורום אירופה
      inys
      inys
    • RE: שרשור שבת- חידון עם ריח וטעם

@יונית

9 בפברואר הוא יום ההולדת של הבן שלי . השמותף בינו לכל הדברים האלה  הוא העובדה שהוא מת על אוכל איטלקי  : פסטה- פיצה.  לפחות חלק מהדבריםש הזכרת קשורים לאוכל איטלקי  (חונקי כמרים , מרקו פולו שהביא את הטורטליני והפסטה לאיטליה, ו9 בפברואר זה גם יום הפיצה – אנחנו מתכוננים לערב פיצות משפחתי  🙂 תמונות בהמשך לאחר מעשה.

שבת שלום וחמים.

inys
      inys

@inys

טרק בשמורת אנפורנה – מתחילים לצעוד

המסלול

אז אחרי שסיימנו לנוח ולהתפנק בפוקרה הגיע הזמן להתחיל ללכת. 

המסלול שלנו שילב בין שני טרקים  :  פון היל  ואנפורנה בייסקמפ , אורכו כ80 ק”מ , עשינו אותו במשך 11 יום , כאשר יום אחד היה יום מנוחה.

המדריך סיפר לי עובדה מעניינת : המקודה הגבוהה ביותר בנפאל היא כמובן אוורסט – מעל 8000 מטר , והנקודה הנמוכה ביותר היא 800 מטר . רק לחשוב על הבדלי הגבהים המטורפים!    את הטרק שלנו אנחנו מתחילים רק בגובה של 1200 מטר.  כל האיזור כולו מחורץ על ידי נחלים וגיאיות – אז ברור שיהיו גם עליות וגם ירידות. הסוד הוא כמו תמיד – לאט לאט . זה טיול, זה לא מסע מסע כומתה.

טרק פול היל Poon Hill המתמקד באיזורים הנמוכים של המדרונות ומוביל לנקודת תצפית יפהפיה על ההרים. נהוג להגיע לנקודת התצפית בזריחה. אם עושים אותו לבד – הוא לוקח בערך 3-4 ימים. הגובה המקסימלי הוא 3200 מטר.  ותנאי המחיה הם בהחלט מפנקים : לכל אורך הקטע הזה ישנו בחדרים עם מקלחת פרטית.  איזור זה מאוד מיושב, המסלול נוח.  

אנפורנה בייסקמפ –

במקום לחזור מגבעת הפון היל אנחנו המשכנו לעלות , דרך הכפרים עד לאנפורנה בייסקמפ - הנמצא בערך בגובה של 4200 מטר.  בגובה הזה בהחלט מורגש ענייו האויר הדליל,  ויש לנקות באמצעים כנגד מחלת גבהים : התאקלמות איטית לגובה , כדורים.   

בקטע הזה של הטיול יש בהחלט כמה ימים קשים : ימים שבהם עולים ויורדים ביום אחד 1000 מטר (לכל כיוון ) אמנם הכל על מדרגות - אבל זה בהחלט מאתגר את הבירכיים.  גם הקטע מדיורלי אל מצ’ופוצ'רה בייסקמפ  (כמעט החלק האחרון של הדרך ) הוא קטע קשה – מטפסים על בולדרים. שני הקטעים האלה  עוברים פעמיים  : גם בהלוך וגם בחזור.

יום ספייר – לקחנו בתכנון הטיול שלנו יום ספייר. כלומר לסיים את המסלול נדרש היה רק 10 ימים. אבל לקחנו בתכנון עוד יום כנגד פגעי מזג האויר . במשך המסלול מתוכננים שני שיאים : זריחה בפון היל וזריחה באנפורנה בייסקמפ . אבל מה אם דווקא ביום שלנו יהי מעורפל ? אז לקחנו יום ספייר והוא בהחלט היה לנו שימושי. 

מעיינות חמים  : יש באיזור מעיינות חמים שמקומיים רבים וגם תיירים באים כדי להנות מהם .  רגע לפניש אתם מתחילים לדמיין מלון ספא מפנק אל מול ההרים – אז לא ! עדיין מדובר בבתי הארחה, אם כי אפשר למצוא כאלה שנחמדים ביותר. המקומות שבהם היינו והיו מעיינות חמים הם ז'ינו Jhino וטאטופאני ( שזה אגב פירוש השם של הכפר – מים חמים )

עוד כמה טיפים  :

את מקומות הלינה אין צורך להזמין מראש. אפשר להזמין תמיד אחד או שניים קדימה, או אפילו להגיע לכפר ולבחור.  לא כדאי "להתנפל” על הגסטהאוס הראשון שפוגשים בכניסה לכפר – אלא ללכת קצת פנימה. 

למעשה אפשר לאכול בכל גסט-האוס לאורך הדרך. התפריט הוא דומה מאוד. הכנת הארוחה לוקחת זמן רב – בני הבית יוצאים לגינה לקטוף את הירקות עם ההמזנה (פשוטו כמשמעו! ). זה מבטיח שהאוכל יהיה טרי (ועכשיו תראו לי מסעדה יוקרתית בתל אביב שעומדת בסטנדרט הזה)  אבל זה מבטיח  שיקח זמן. לכן השתדלנו מאוד שלא לאכול לאורך המסלול – אלא רק הפסקת תה ונשנושים. 

האביב הוא עונה גשומה יותר לעומת הסתו. הגשם בדרך כלל מגיע אחר הצהריים בסביבות 14:00 . אנחנו השתדלנו מאוד לתכנן את מסלולינו בהתאם. יצאנו מוקדם

הדיל שלנו אל מול הסוכנות המקומית היה ששילמנו מראש על לינות ואוכל. המדריך הוא זה שסחב את הכסף ושילם את הלינה והאוכל שלנו , שלו ושל הפורטרים. היה בהחלט נוח! העלות היתה כ 35 דולר ליום.

ועוד מילה לגבי טיול עם ילדים :

– אם מדובר במשפחה שמטיילת אני הייתי הולכת על המסלול המקוצר של פון היל  – כי יש בו לטעום מחווית הטרק, ישלאורכו כפרים מקסימים , יש בו נוחות מספקת לטיול עם ילדים, הוא לא גבוה מדי.

-אם מדובר בכוונה לאתגר ילד  במסע 1:1 – אנפורנה בייסקמפ בהחלט אפשרי .

עד כאן המנהלות , בהמשך אספר קצת חוויות.   תיאור מפורט של  ימי הטרק  לפי יום ביומו , זמני הליכה , גבהים  אפשר לקרוא ב “טרק בשמורת אנפורנה – יומן מסע"

inys
      inys

@gadiz

איזה נוסטלגיה. ומקסים בעיני המפגשים בין מטיילים שנוצרים תוך כדי טיול.

אז הנה במיוחד בשבילך עוד תמונה על האגם 

inys
      inys

@inys

ובחזרה לפוקרה-

את זמן שהותינו בפוקרה ניצלנו לטיול בין מספר אתרים מקומיים.  הרכבנו לעצמינו מסלול טיול שכלל : שיט באגם  , טיפוס במסלול ביער אל “פגודת השלום “המשקיפה על העיר , נסיעה חזרה אל העיר אל “מפלי דייויס” , ביקור במקדש הינדי הבנוי מעל מערה בה זורם נהר. 

הנה קישור למפה עם כל אתרים –  טיול יום בפוקרה

קצת הערות על האתרים :

אף אחד מהאתרים הם לא אתרי חובה , אבל השילוב שלהם יצר לנו יום מגוון מאוד.  הכי מרתק כמובן היה להתבונן בקהל המקומי. 

שיט באגם

את היום שלנו התחלנו בשיט באגם . ישנן כמה אפשרויות – 

אפשר לשכור סירה לכמה שעות ולחתור באופן עצמאי באגם. 

אפשר לשכור סירה עם משיט שישיט אתכם .

אפשר להצטרף לסירה גדולה ששטה למקדש שנמצא על אי קטן בלב האגם. 

המחירים בכל מקרה זולים מאוד  : 500 -1000 רופי לסירה. הסירות פועלות מזריחה ועד שקיעה.

את הרעיון לשיט לפגודה אני זוקפת לזכות פקידת הקבלה במלון. קיבלנו את ההצעה שלה בשמחה והחוויה היתה הרבה יורת מענגת ממה שציפיתי. 

המשיט שלנו היה חביב מאוד, השיט על האדגם השלו והשקט היה כייפי, זו היתה דרך מקורית להגיע אל פגודת השלום. 

פגודת השלום – מאפשרת לצפות על העיר, ועל האדם – ובימים בהירים גם על רכס האנפורנה. ביום שאנחנו מגיעים אנפורנה מסתתרת מאחורי עננים- אז אנחנו מסתפקים בתצפית על העיר , ובהתבוננות במשפחות שעולות לרגל.  הפגודה היא חדשה באופן יחסי ונבנתה בכלל על ידי מסדר יפני – אבל ברב תברבותיות של המזרח הכל הולך.

מפל דיוויס ככל הנראה מרשים ביותר מיד בתום המונסונים – כשאנחנו מבקרים בו באביב הוא לא מרשים במיוחד. מחיר הכניסה הזעום מעיד על כך שהאתר הזה מיועד בעיקר למקומיים . ואכן המתחם הוא פארק תיירות בזעיר אנפין – יש דגם מגבס של הרי האנפורנה, יש גינה נאה וזגיבו לנוח , יש דמויות עץ עם חור לתחוב שם את הראש ולהצטלם . ויש שפע של חנויות מזכרות.  תחזוקת האתר מעוררת עצב . 

המקדש והמפל התת קרקעי – בהחלט מרשים! המקדש עצמו הוא סוג של דיסנילנד של צבעים קולות וריחות ונראה כאילו הוא נמצא בבניה מתמדת. מדרגות מוסילות למטה ואל תוך המערה.  

על על ההתרשמות שלי מפוקרה , המסלול והאתרים  אפשר למצוא כאן.

inys
      inys

איך זה שהשגרה מתפרצת לה לטיול שלי, משקיעה אותי בעבודה ומפריעה לי לכתוב ? תכף אמשיך בסיפור אבל קודם תדובות למצטרפים ולמגיבים . אז תודה שהצטרפתם!

@keves160  – ברור שאין  שום חובה להגיע ל15 ק”ג. אפשר ועדיף פחות. אבל זו המגבלה העליונה. מכיווןש התפנקנו בפורטר לשני אנשים יכולתי להתפנק ולקחת איתי ספרים לדרך . כל הספרים היו באנגלית – אז כשסיימתי לקרוא אותם , השארתי אחרי. רק לראות את החיוך של הנערה החמודה בבית הקפה שהשארתי לה ספר- היה שווה. היא לא ידעה את נפשה. 

@גולני – תודה שהצטרפת.  מכיוון שלא טיילתי בצעירותי , אני מאחלת לעצמי לחזור לשם בקרוב. אני מאוד מקווה שאוכל לטייל עם מי מילדי.

@shaulb123 – ברור שהמסלול הזה לא מתאים לכל אחד ולכל משפחה.  ברור שצריכים להיות משפחה אוהבת טיולים והליכות רבות. וכשלוקחים ילדים ברור שצריך לעשות עבודת בדיקה מקיפה. לפני שנסענו עם הילדים לטרק באיסלנד , וידיתי שבת ה7 שלי מסוגלת ללכת לפחות 12 ק”מ ביום בתוואי דומה למסלול הטרק. כמו כן  בחרנו קטע ספציפי מהמסלול ולא את כולו.  אתה קצת מקדים את המאוחר בהערה שלך , אני מתכוונת להתיחס יותר בפירוט לימי הטרק בהמשך , אבל תן לי קודם לסיים להתפנק בפוקרה . 

הנערה מבית הקפה וידיד

inys
      inys

@yona777

טוב שהצטרפת! מאחלת לך להגשים את החלום הזה. אני מקווה לחזור לנפאל לטרק נוסף!

inys
      inys

@inys

פוקרה היא בסיס ליציאה למגוון טרקים באיזורפוקרה ובשמורת אנפורנה. יש בה אינסוף סוכנויות טיולים המציעות ל דבר החל מטיול קצרצר לתצפית זריחה, ועד טיפוס לפסגת אנפורנה.  יש בה אינסוף מסעדות ובתי קפה, מועדונים , מכוני יוגה.    יש אפשרות לעשות מצנחי רחיפה מאחד ההרים בסביבתה, לצאת לספארי באיזור צ’יטוון, ובוודאי עוד שלל אטרקציות תיירותיות שאנחנו בוחרים לוותר עליהם. 

אני נמשכת כבחבלי קסם אל האגם היפה והטיילת ההומה תיירים ומקומיים מזריחה ועד אחרי שקיעה. 

ביומיים שאנחנו שוהים שם – אני מקפידה לצאת לטיול זריחה ולטיול שקיעה.

בשעות הבוקר הטיילת כמעט שוממת מלבד רצים והולכים השומרים על בריאותם . אני שמחה לראות שרבים מבין העוסקים בספורט הם מקומיים  . בבוקר השני חלקם מזהים אותי ומברכים אותי לשלום. אני מחילה להרגיש כמעט בת בית. 

בשעות הערב הטיילת הומה משפחות שיוצאות לטייל ולהנות מהבריזה. לאורך הטיילתפרושים שולחנות וכיסאות של בתי קפה, מסעדות וברים – והאוכלוסיה ברבים מעורבת – תיירים ומקומיים. מצידה השני של המדרכה פרושים דוכנים קטנים לממכר פורי-פאני.  זהו מאכל רחוב שאני משתוקקת לטעום , אבל לא מרהיבה עוז . 

מבחינתי – לתפוס איזה פינה , לשבתולצפות בשקיעה , בעוברים השבים, בסירות הצבעוניות השטות במים, לשמוע את פעמוני התפילה הנשאים ברוח מהמקדש על האי הקטן. 

קצת תמונות :

משפחה  מקומית מתארגנת לשיט

פאני פורי

inys
      inys

@inys

פוקרה – תחילה

אתחיל בגילוי נאות. אני מקיימת עם המזרח הרחוק  (ולמעשה כל מדינות העולם השלישי ) יחסי סקרנות -רתיעה.  מסקרן אותי מאוד לבקר בהם, הצבעוניות שכל כך מאפיינת אותם (יהי זה המזרח הרחוק או רפקיה) מושחת אותי בחבלי קסם. אני מעריצה את היצירתיות והתושיה הנדרשת כדי לחיות במדינות כאלה  .  כמובן שהנוף הארצי והאנושי מרתק ומסקרן. 

מצד שני תנאי החיים הבסיסיים של האנשים מרתיעים אותי. אני לא קונה את הסיפור של “חיים פשוטים ומאושרים” כי החיים קשים מאוד. בהרים על אחת כמה וכמה – אבל גם בערים .  במקרה של נפאל – פוקרה הפכה להיות מטרופולין שמושכת אליה אנשים מהכפרים הרחוקים.  רבים עוסקים בתעשית התיירות ולמרות המספר הגדול של התיירים מתפרנסים בקושי רב., כיווןש התיירות היא עונתית. 

הורים מבינים שהמפתח להצלחת ילדיהם הוא חינוך ושליטה בשפה האנגלית ולכן שולחים את ילדיהם כבר מגיל צעיר מאוד לפנימיות פרטיות בפוקרה או קטמנדו. לעיתים תכופות ההורים נשארים מאחור בכפר. 

כמעט בכל משפחה בנפאל בכל רגע נתון יש מישהו שעובד בחו”ל : סיעוד , עבודת כפיים, מפעלים , בניין  . 

החיים בכפרים הם פשוט קשים . לא לכל כפר אפשר להגיע ברכב. לפעמים נדרשות שעות רבות של הליכה.   בתים רבים בכפרים הם עדיין ללא מים זורמים וללא חשמל. המשפחות מתפרנסות מחקלאות מאוד פרימיטיבית , ומשירותי תיירות. 

כתוצאה מכך אני מרגישה שאנחנו התיירים בעיני רבים מהמקומיים הוא משאב שיש לנצל אותו כמה שיותר.  הילדים בכפרים כבר לומדים לבקש ממתקים  מגיל צעיר, המקומיים מנסים למכור לנו כל דבר שאפשר, ואנחנו נעים ממלכודת תיירים אחת לשניה.

זה נכון שגם באירופה התיירים הם משאב – אבל שם יש לך אפשרות לבחור  – תרצה תשלם על שירותים ופינוקים, לא תרצה תנהג ותבשל בעצמך. במדינות העולם השלישי אני מרגישה תמיד קצת שבויה ותלויה בספקי השירותים המקומיים יותר ממה שהייתי רוצה.  המפגש הראשוני תמיד מכניס אותי למצב זהירות וחשדנות – כל הזמן צריך להתמקח ? האם אפשר לסמוך על האנשים? וכו.

פוקרה היא מקום טוב להתחיל להסתגל לנפאל  – יש בה מן הצבעוניות, המוני האנשים , הריחות , הטעמים והמראות. אבל מצד שני – יש בה אפשרות לחזור רגע לאיזור הנוחות המערבי שלי  – חדר במלון נקי ומרווח , מקלחת ,  ארוחה שאפשר לאכול ללא חשש . 

פוקרה הפרטים הטכניים : 

שכונת לייקסייד היא מקום טוב למגורים – היא קרובה לאגם היפה,  יש בה מבחר גדול של מלונות ומסעדות מוכוונות תיירים מבחינת היגיינה. השכונה מקסימה כי בין המלונות חיים גם נפאלים בבתים שלהם . כך אפשר לשבת בבית הקפה ולצפות בילדים היורדים מההסעה בחזרה מבית הספר  (באוטובוס צהוב אלא מה? ) , אנשים עושים כביסה,  משפחות מתכנסות לעת ערב במרפסת ביתם. חלקם חיים בביתים מרווחים , אחרים בכוכים קטנים. 

המלון שבו שהינו  :  מלון Mount View בהחלט ענה על כל הדרישות : חדר מרווח וממוזג, נקי מאוד, מקלחת עם מיים חמים וזורמים , צוות שירותי , אפשרות לעשות כביסה במחיר מגוחך, ארוחת בוקר טובה , ואפשרות להזמין מהמסעדה אוכל בכל שעות היום.  (התמונות באתר המלון בהחלט מיצגות את המציאות )

מראה מחלוני.

inys
      inys

@ayeletback

@sancho 

@let it be 

ברוכים המצטרפים!

לט -איט  : פוקרה השתנתה לא מעט , כך אומרים – יש בניני קומות. הגשרים הרעועים הוחלפו בגשרים רציניים מברזל.  המדרגות -לפחות חלקן חדשות. במקומיים ? מגדול ועד קטן כולם לאחר שסיימו את הכביסה והבישול  בוהים בטלפון הנייד שלהם. 

איילת – תכף ממשיכה. יוצא דופן – לא בטוחה , אולי רק עקב גילי המופלג. 🙂

סנצ’ו – באחת הבקתות פגשתי אב ובנו מטיילים ביחד  – הנער הוא בגיל בר-מצווה , רק מה ? מתאילנד 🙂  היה מצחיק לראות את הדינמיקה : הילד רוצה רק חביתה, אבא משדל אותו לאכול גם כרובית… 

עדו תמוהנ בשביל הטעם ואני ממשיכה 

”דוכן מיץ פרות נייד “ בסגנון פוקרה

inys
      inys