התייעצות לגבי אתר סקי למתחילים
-
לחופשה ראשונה מאוד מומלץ חופשה של שבוע (6 ימי גלישה) ולא 3 ימים, בשלושת הימים הראשונים אתה לא מגיע למצב של גלישה ברמה סבירה- אחרי 6 ימים אתה מתחיל להנות מהגלישה ונשאר טעם של עוד.
-
בגלל שאתה נוסע לבד ולדעתי לא כיף לבלות את החופשה לבד, רצוי לקחת חבילה מהארץ. במהלך החופשה תכיר חברים חדשים. למרות שלא הייתי בבנסקו, נראה לי שיתאים לפעם הראשונה, למרות העומס בינואר-פברואר שצויין כאן. גם חבילה לפאסו טונלה יחסית זולה ויכולה להתאים.
אם היית נוסע עם שותפים, הייתי מציע לך אתר באיטליה שאינו עמוס כמו בנסקו, מתאים למתחילים ובעלות דומה לזו של בנסקו.
-
כן אני מתכנן חופשה של שבוע, אבל בכל מקרה מה שהוא הציע יכול לעבוד באותו עקרון גם על שבוע.
@רונימי אני רואה שיש פה טיפה יותר רוב לגבי לקחת חבילה מהארץ ולא לארגן לבד חח, אז אני חושב שבמקרה הזה אני אלך על חבילה, אבל אין ספק שאני אשמור את ההמלצה שלך ואת הנקודות שרשמת לי לחופשות הבאות ששם כבר כנראה באמת אארגן לבד את הכל, אז תודה בכל מקרה!
*חשבתי על זה עכשיו בזמן שאני כותב את זה, ובשביל ה’ספורט’ אני אנסה אפילו במקביל לארגן לבד ולעשות השוואת מחירים בין ה2 ואם אני אסתדר עם זה אז אולי אלך על ארגון עצמי. החלק הקריטי יותר לדעתי זה מה שהם אומרים שעם חבילה אני כנראה אכיר אנשים בדרך ופחות יהיה לבד, לעומת ארגון לבד שזה אומר רוב להיות לבד יותר ולהגיע לאתר ולהתחיל לחפש מקום להשכיר ציוד וכו’(אם הבנתי נכון את ההשוואה פה)
טוב אני חושב שכולכם סיכמתם לי את כל המידע שאני צריך מכל הכיוונים אז תודה לכולם על העזרה!!
-
למיטב זירוני יש הסעות מהמלונות עד לגונדולה. -
שאלה ששכחתי לשאול רק בנוגע לציוד סקי שמשכירים – כשאני משכיר את הציוד במקום לבד, הציוד הולך איתי גם לחדר במלון בסוף יום גלישה? או שצריך לאכסן אותו בחנות שדרכה השכרתי?
ולגבי חבילה מהארץ, כשאני מזמין חבילה עם ציוד סקי והכל, החברה מטיסה את הציוד ואני מקבל את הציוד סקי שם באתר ? כנ’’ל לגבי אם הוא הולך איתי לחדר
-
הי לגבי השאלה הראשונה.למיטב זיכרוני בבנסקו אתה מקבל הכל שם.אתה מקבל:מגלשיים,מגפי סקי ומקלות עם זה אתה עולה לגונדולה.בסוף יום הגלישה אתה מחזיר את המגלשיים והמקלות (ייתנו לך פתק שאותו אתה ציך להציג כל פעם שאתה בא לקחת את הציוד) את המגפיים אתה לוקח איתך למלון ומאחסן אותם בחדר סקי.יש מלונות שמרשים להכניס את המגפיים לחדר אבל נראה לי שבכל המלונות יש חדר סקי.
חברת הנסיעות לא מטיסה ציוד את הציוד אתה מקבל שם.
אך ייתכן שדברים השתנו מאז שההיתי שם.
-
כשאתה משכיר ציוד, לא משנה אם עצמאית או עם חבילה, אתה מקבל את הציוד באחת החנויות באתר (במקרה של חבילה זה דיל שהחברה עושה עם אחת החנויות, לא ציוד של החברה המארגנת). במקרה של חבילות בבנסקו, אתה מקבל אותו מהאנגר ליד הגונדולה. אתה יכול לקחת את הציוד למלון בסוף הגלישה (יש חדרי איחסון מיוחדים לזה במלונות) ובחלק מהמקרים אתה יכול להשאיר אותו בחנות ולאסוף בבוקר. במקרה של בנסקו, כיוון שכדאי להגיע לגונדולה מוקדם מאוד, מומלץ לקחת אותו איתך.
-
הבנתי תודה!
פשוט באחת מהחברות שמוכרת דילים בארץ, ראיתי שרשום לגבי כבודה : ”מזוודה וציוד סקי עד 23 ק”ג ”, כשהחבילה עצמה כוללת ציוד סקי כאילו, אז לרגע זה היה נראה לי כאילו אני מקבל את הציוד פה. אני מניח שהכוונה זה אנשים שיש להם ציוד כזה או אחר משלהם ורוצים לקחת לשם
-
מדויק
-
מוסיפה את דעתי לגבי ההדרכה: אם אתה נוסע לבד לך על
הדרכה קבוצתית ולא על הדרכה פרטית, כי ככה תכיר בקלות אנשים.
ולמרות שאני בעד ארגון עצמאי, אם אתה נוסע פעם ראשונה ולבד, אז כן הייתי לוקחת דיל מאורגן.
-
תודה על העצה!
אם כבר העלת שוב את הנושא, יש לי שאלה בנוגע לביגוד + קסדה וגוגלס
עדיף לי להשכיר מהארץ או דווקא בבנסקו באתר עצמו? אני מדבר על – מעיל,מכנסיים, כפפות,קסדה וגוגלס -
קסדה שוכרים יחד עם ציוד הסקי.
כפפות וגוגלס למיטב ידיעתי לא ניתן לשכור וצריך לקנות או לשאול מחברים.
לגבי השכרת החליפה, שמעתי שיש אפשרות לשכור בבאנסקו (זה לא ככה ברוב האתרים), אבל לדעתי עדיף להגיע מוכן מהבית, במיוחד אם לא נוחתים בבוקר.
-
אהה אז כנראה לא הבנתי נכון, ברגע שאני משכיר חבילה מהארץ עם ציוד סקי, זה מגיע עם קסדה,
השכרת חליפה זה כולל מעיל + מכנס וזהו , וגוגלס + כפפות פשוט לקנות? -
כשאתה לוקח חבילה שכוללת ציוד סקי מדובר רק בנעלי סקי+מגלשיים ומקלות, או נעלי בורד ובורד. אתה צריך לקנות/לשכור/להשאיל מחברים את כל השאר (מכנס, מעיל, גרביים, בגדים תרמיים, גוגלס, קסדה, כפפות). בארץ אפשר לשכור מעיל ומכנסי גלישה, קסדה אפשר בדרך כלל לשכור באתר (למרות שעם מחירי הקסדות בדקטלון לא רואה באמת סיבה לעשות את זה) ואני לא מכיר מקומות שישכירו גוגלס וכפפות.
-
אתה לא חייב לקנות. בארץ פה אתה יכול להשכיר הכל החל מביגוד טרמי (ביגוד שלובשים מתחת לחליפת הסקי) מעיל כפפות ועוד.אני אישית לא מכירה שמות של חנויות פה בארץ אבל משוכנעת שחבריי לפורום בטוח יודעים.
-
למה את סתם אומרת? שום מקום לא משכיר ביגוד תרמי או כפפות.
-
טעות שלי התבלבלתי עם חליפות הסקי
-
אני מניח שהרבה יגידו לך ללכת לבנסקו. לדעתי, למרות שאתה מתחיל, עדיף לך ללכת למקום איכותי יותר באוסטריה / צרפת / איטליה, למשל זאאלבך, סקיוולט או מאיירהופן. התורים בבנסקו מטורפים בבוקר, האתר עמוס מאוד תמיד, מה שלא אידאלי למתחילים, ואמנם סביר להניח שייצא לך יותר זול שם אבל הרבה דברים שם בכל זאת לא ממש זולים יותר מאתרים איכותיים - למשל האוכל בהרים, הציוד ועוד. אז עדיף להוסיף עוד קצת וללכת לאתר איכותי.
-
אני מסכים בעניין התורות ולכן ממליץ לך, שאם בכל אופן הולך על בנסקו עשה זאת במרץ.
-
השרשור הזה מדגים את כול הטוב והפחות טוב בפורום….
אני מצטרף להמלצה על אתר איכותי לפעם הראשונה. מדונה די קמפיליו הוא אתר נהדר למתחילים וגם עיירת סקי מהנה לאפרה סקי.
לגבי הציוד, נסה לשאול מחברים, או תקנה בדקטלון, ביגוד תרמי, גרביים, גוגלס וכפפות.חליפה תשכור בארץ וכול יתר תשכור הציוד באתר.