חיוב כ-6400 אירו בגין השכרת רכב בהרץ
-
-
הביטוח נרכש כחלק משובר השכרה.
לגבי החרגה, אכן קיימת החרגה וכאן בפורום כבר דנו בה, אך היא קשורה לעבירות תנועה (דהיינו אם עברתי על החוק וגרמתי לתאונה, אז ביטוח לא מכסה את זה).
-
יש חדש? תשובה מוסמכת?
-
בינתיים לא,
כתבתי מכתב להרץ הגרמני ובו פירטתי כל הנימוקים למה אני צריך לשלם רק את השתתפות עצמית (מצורף)
בינתיים , קיבלתי מהם דרישת תשלום נוספת (לפי תאריך, לפני שהם קיבלו את המכתב שנשלח) ובו הם דורשים תשלום תוך 14 יום.

-
תודה על השיתוף זה עוזר מאוד לאחרים ללמוד מהמקרה שלך, בבקשה תעדכן כיצד התקדם ואל תוותר!

-
בינתיים היום התקבלה דרישת תשלום נוספת מחברת גבייה עבור הרץ.
אין שום תשובה למכתבים שכתבתי….
-
@Shai_3236634 אמר:
בינתיים היום התקבלה דרישת תשלום נוספת מחברת גבייה עבור הרץ.
אין שום תשובה למכתבים שכתבתי….
ואין לך שום תמיכה ומענה מהסוכן בישראל?
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
סוכנת (סוכנות “איילה”) לפי טענתה דיברה עם הרץ לא פעם אחת, כולל שיחות בין דרגים גבוהים של הרץ ואיילה , אך לשווא.
-
האם יש המלצות לעורכי דין ?
-
אני מתקשה להבין את הדיאלוג.
שכרת את הרכב מחברת איילה
היא זו שנתנה לך את התשובה כי “תגיע מוקדם לשדה התעופה”
היא לא אמרה לך מילה וחצי מילה על הצורך שלך להודיע למשטרה.
למה זו אינה אחריות מלאה שלה ?
כלומר היא דיברה עם הרץ ודרגים ושטויות, מעניין את סבתא שלך כאשר הבעיה והחוב נשארים על שמך.
מיד התקשרתי לסוכנת שדרכה ביצעתי את ההזמנה ושאלתי מה עליי לעשות.
אחרי שהבנו שאין נזק לצד ג', ויש ברשותי כל הביטוחים הנדרשים, קיבלתי הנחייה לנסות ולהגיע לשדה התעופה טיפה מוקדם יותר מ 3 שעות המקובלות לטיסות אל על ולפנות להרץ לצורך בירור.
אכן הגענו לשדה כ-4 שעות לפני ההמראה והחזרנו את הרכב. לשאלה אם יש צורך באישורים נוספים עובד מקומי אמר שלא ואנו יכולים להמשיך.
התעקשתי ופניתי למשרד של הרץ במינכן והעובדת מקומית נוספת אמרה שאין שום צורך באישורים נוספים ואנו יכולים ללכת.
אבל הדגש שלי על החלק הראשון
היא זו שאמורה להנחות אותך ולתת מידע מוסמך מקצועי ואמין
אתה לא אמור להתקשר לחברת הרץ לא בארץ ולא במינכן.
היות והיא זו שלא מילאה את תפקידה/נתנה תשובה שגויה /התרשלה או כל הסבר אחר
היא זו שצריכה לשאת בתשלום.
אני חושבת שמכתב מנוסח יפה על ידי עורך דין ישראלי לחברה ממנה שכרת את הרכב (איילה ישראל) יגרום להם לזוז.
-
נראה לי שאתה צריך לשאול באיזשהו פורום משפטי שיש בו עורך דין,
הוא יסביר לך איך לממש את האחריות של סוכנות הנסיעות, שהם יהיו אחראים לסכום הזה.
המריחה שלהם על “דיברה” ו”דרגים גבוהים” לא עוזרת לך.
-
בשובר השכרה רשום במפורש שהרץ הישראלי לא אחראי על כלום וכל ההתנהלות היא מול הרץ הכרמני.
יש כאן 4 צדדים: הרץ ישאלי, הרץ הגרמני, איילה ושי.
הרץ הכרמני תובע את שי בגרמניה. איך שי מתגונן בגמניה? לא חושב שבעזרת העברת תביעה כנגד איילה.
יש כאן גם קטע שזה מילה שלי מול מילה שלה……
אבל לנסות אולי באמת כדאי.
תודה!!!
-
האם היא מתכחשת למילה שלה? זה כבר סיפור אחר לגמרי.
אני בכלל לא נכנסת לסוגיה אם אחריותך למלא ניירת במשטרה, או כל פעולה אחרת-
אלא פעלת על פי הנחיות
- סוכנת הנסיעות מחברת איילה
- פקיד עלום שם בתחנת השכרה במינכן (אין לך אני מניחה את פרטיו, או תיעוד)
- פקידה עלומת שם במרכז הרץ במינכן (כנ”ל)
אם שלשתם נתנו לך תשובה (שגויה) מי מהם נושא באחריות?
היות והשכרת הרכב בוצעה ישירות מול חברת איילה- כל מערכת יחסי ההשכרה בינה ובין הרץ ישראל-הרץ גרמניה או סבתא של בת דודה שלי, לא רלוונטית לך- אתה שכרת ממנה את הרכב.
ולכן היא זו שאחראית לפתור את הפלונטר.
זו דעתי
אבל תתייעץ עם עורך דין, עדיף .
-
@Shai_3236634 אמר:
בשובר השכרה רשום במפורש שהרץ הישראלי לא אחראי על כלום וכל ההתנהלות היא מול הרץ הכרמני.
יש כאן 4 צדדים: הרץ ישאלי, הרץ הגרמני, איילה ושי.
הרץ הכרמני תובע את שי בגרמניה. איך שי מתגונן בגמניה? לא חושב שבעזרת העברת תביעה כנגד איילה.
יש כאן גם קטע שזה מילה שלי מול מילה שלה……
אבל לנסות אולי באמת כדאי.
תודה!!!
לא יונית אבל בתי המשפט בישראל כבר קבעו הרבה יותר מפעם אחת שהרישום כאילו הסוכן בארץ לא אחראי הוא בלתי חוקי הנה דוגמה
http://www.fridmanwork.com/x8.html
לכן לדעתי אתה צריך ייעוץ של איש מקצוע – משפטן ולא אנשים מקריים בפורום תיירותי, גם אם יש להם הרבה רצון טוב לעזור.
מהרהורי ליבי לגבי העתיד, גם אם הרישום של הסוכן הישראלי הספציפי הזה וסוכנים נוספים שרושמים רישום דומה איננו חוקי לדעתי הוא בהחלט מראה על השקפתו ועל כוונת התנהלותו מול השוכר
לתשומת לב מי שמתכוון לשכור רכב בחו”ל ושוקל לשכור רכב אצל סוכן כזה.
-
כמו רוב המקרים של סוכניות בארץ למטרות תיור – הם משמשים רק כגורם משווק/מתרגם
פורטל בעברית נחמד, מספר טלפון ישראלי ולא יותר מזה.
הלקח שאני לומד זה להמשיך להזמין ישירות מספק השירות או מגוף בינלאומי גדול בעל מנגנון תמיכה משלו שמצהיר על אחריות לכל מקרה (רנטלקרס לדוגמה, אקספדיה וכו’) -
@gauntlet אמר:
כמו רוב המקרים של סוכניות בארץ למטרות תיור – הם משמשים רק כגורם משווק/מתרגם
פורטל בעברית נחמד, מספר טלפון ישראלי ולא יותר מזה.
הלקח שאני לומד זה להמשיך להזמין ישירות מספק השירות או מגוף בינלאומי גדול בעל מנגנון תמיכה משלו שמצהיר על אחריות לכל מקרה (רנטלקרס לדוגמה, אקספדיה וכו’)סוכנים ישראלים רבים רוצים לשמש רק כמנפיקי שובר/כרטיס והם מנסים לגרום ללקוחות שלהם להאמין בכך.
החוק קובע אחרת, ביתי המשפט בישראל פעם אחרי פעם קובעים שסוכן ישראלי נושא באחריות ואיננו רק צינור תיווכי.
-
אז להלן מספר עדכונים:
1.ביררתי את העלויות של עורך דיו בגרמניה- במקרה של הפסד במשפט העלויות הם כ-10 א’ אירו נוספים (מתחלק כ-4 א’ לעורך דין של כל צד, וכאלפיים אירו תשלום לבית משפט). כמובן, אם זוכים לא משלמים כלום, אם מגיעים לפשרה אזי העלויות מתחלקות.
2.הרץ הישאלי התעניין במקרה, אך בינתיים שוב פעם נעלמו עקבותיו.
3.התכתבות עם הרץ הגרמני/גובים מטעמם בינתיים לא הביאו לשום תוצאה חיובית.
-
אז עבר עוד חודש מאז עדכון האחרון ובינתיים אין שום דבר חדש.
- פניתי לעורך דין ישראלי , יצא מכתב להרץ הישראלי ולסוכנות “איילה”. הרץ ישראלי ענה וטוען שעליי לשלם את הסכום.
- ההתכתבות עם הרץ גרמני לא הביאה לתוצאות.
-
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה
כן, שוחחתי עם עו”ד, פרסתי את כל הסיפור וקיבלתי יעוץ.
בשלב זה מעדיף לא לפרסם את התכנון של צעדים הבאים.