המלצה לטיול משפחתי בקיץ -קצת שונה
-
שלום!
תמיד כיף לחזור לפורום הזה ..
הפעם מחפשת יעד לטיול משפחתי ביולי-אוגוסט שיכול להיות גם ארוך מהרגיל , שבועיים-שלושה ואולי טיפה יותר.
יעד שהוא לא אירופה, שמשלב גם נופים וטבע וגם חופים, אז.. חשבתי על תאילנד.(אגב ביוון היינו בכרתים, סנטורני)
ההרכב זוג+ בת 11 ובן 7.
הבנתי שהקיץ היא לא העונה האידאלית לתאילנד,אז האם עדיין כדאי?
או שהייתם ממליצים לחשוב על יעד אחר? אם יש כאן מישהו שביקר ביפן אשמח לשמוע כי זה החלום של הבת שלי..
ואם תאילנד-מאיפה מתחילים? טיפ להזמנת טיסות לא יקרות? בקיצור כל מיד רלבנטי ורעיון יתקבל בברכה.
תודה לכם

-
אם יש לכם זמן – אחלה טיימינג למערב ארה”ב
החופים של לוס אנג’לס, הנוף של יוסמיטי, כביש מס' 1 ושאר הפארקים של דרום המערב,
-
תודה, נראה לי שאת ארה”ב נשמור לקיץ אחר..נשמע לי שארה”ב יהיה יקר ,לא?
הטיסה לתאילנד היא כ 11 שעות,קצת מרתיע אותי במיוחד עם הקטן (בן 7) שאין לו הרבה סבלנות..
לא יודעת..אולי יעד אחר-ראיתי גם פורטוגל וטנריף...
-
פורטוגל זה לא באירופה?ככלל וכולל את תאילנד, אין ארצות יקרות, יש מטיילים וטיולים יקרים. כלומר ארה”ב כשל עצמה לא יקרה מהותית או זולה מהותית מאירופה או תאילנד או יפן….
מה שעושה את הטיול יקר זה קודם כל העובדה שהוא יותר ארוך (בסופו של דבר חלק ניכר מההוצאה היא לפי יום), ואופי הטיול מבחינת אטרקציות, לינה, רמה וכדומה.
אם תישנו במלונות ובמלונות טובים – זה יקר בכל מקום. אם תלכו לאטרקציות יקרות כמו כדור פורח, טיולי גי’יפים, פארקי שעשועים ברמה וכדומה – זה יקר בכל מקום. אם תעשו טיול מתגלגל שכולל הרבה מעברי לינה, ו/או טיסות פנים – זה יקר בכל מקום.
אבל אם תעשו טיול כוכב (3 כוכבים – אחד לכל שבוע), תלכו למעט אטרקציות יקרות, והרבה שוטטות חינמית – זה לא יהיה יקר בשום מקום..
-
כדאי דבר ראשון להגדיר מה רוצים: זה יעזור לנו לענות ולא לזרוק שמות סתם. למשל, מה בדיוק אתם רוצים לעשות ביעד? כלומר, מה מעניין אתכם, טבע או עיר או פארקי שעשועים או תרבות או מה? דבר שני, להחליט אם רוצים טיסה ארוכה או לא – אם תאילנד זה רחוק לכם, יפן יותר רחוקה ממנה אז אין מה להמשיך לדבר בכיוון. כנ”ל לגבי אירופה – אם רוצים “לא אירופה”, אז יוון ופורטוגל זה כן אירופה, אז למה להזכיר אותם?
יהיה קל יותר לענות כשנבין מה אתם מחפשים. גם ארה”ב, אפשר לעשות יותר בזול (טיול טבע עם קמפינג למשל) או ביותר יקר (טיול ערים ופארקי שעשועים).
רק בקצרה על יפן – אם קיץ בתל אביב נשמע לכם כמו מזג אוויר נוראי, ביפן חם ולח יותר בקיץ… -
תודה לכם.
כנראה שתאילנד תענה על ההגדרה של שונה מבחינתנו ..
ראיתי שיש טיסה ישירה קצת יותר יקרה של אל על וטיסה עם עצירות ביניים בטשקנט-מה עדיף לדעתכם?
לי דווקא עם עצירה נשמע נסבל יותר עם ילדים ,אבל אולי עדיף אל על?
-
אני לא נהנה מטרמינלים,
לא אוהב בדיקות בטחוניות, לא אוהב את ההמתנה בגייט, אם רלוונטי גם לא אוהב ביקורות דרכונים והתעסקות עם המטען.
אני לא יוצא דופן, בנתב”ג אנשים משלמים הרבה מאוד כסף כדי לותר על לפחות חלק מהתענוג הזה.
לטיסות ארוכות, משפחתיות וגם לא משפחתיות, אני מעדיף לטוס בטיסת לילה.הסיכוי שהילדים ישנו בזמן הטיסה הרבה יותר גבוה. בחברות ישראליות המטוס מואר יותר ורועש יותר בלילה, לתאילנד לטיסות ישירות יש רק חברות ישראליות.
אבל עדיין מדובר בעניין סוביקטיבי, יכול להיות שיש כאלה שמעדיפים עם חניית ביניים ולא רק בגלל המחיר.
את צריכה להחליט מה מתאים לכם יותר.
-
ניסינו עם חניות ביניים , ניסינו בלי חניות ביניים, בכל מקרה זה לא תענוג אז אם אין הפרש גדול במחיר כדאי פשוט לגמור עם זה ולטוס בטיסה ישירה.
-
היי
אנחנו טיילנו באיים האזוריים. מקום יוצא דופן לחלוטין וכולל חופים נופים אבל הכל כל כך שונה. הגעה דרך פורטוגל
מצרף לינק לשרשור שלנו
https://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1325554/prevloade d-1/start-0/
שאול
-
הי מצרפת את סיפור הטיול שלנו מתאילנד.זה טיול שונה מאירופה אם כי לא זול.ילדים טיפנ יותר גדולים משלך
-
-
היי שאול
נכנסתי לתיאור ונראה בהחלט מעניין..
הייתם גם בתאילנד? תוכל להשוות- מה יותר יתאים לילדים בני 7 ו10 ?
-
בעיניי תמיד עדיפה טיסה ישירה – לגמור עם זה וזהו. קונקשנים הם טרטור, וגם פתח לאיחורים ולבעיות. עם ילדים עדיף לצאת בערב מהארץ כדי שאולי ישנו בטיסה.
-
עד כמה שאני יכול להתרשם – מחירי הטיסות הישירות, גם לארה”ב וגם לתאילנד גבוהים הרבה יותר מאשר טיסות לא ישירות. כאשר קונים 4 כרטיסים למשפחה, ואורך הטיול הוא שבועיים, אז כדאי לשקול “לסבול” את הצורך בקונקשן כדי לחסוך (מדובר בהפרש במחיר שיכול להיות גם 2000$ ל4 כרטיסים).
-
האיים האזוריים מתאימים לילדים לא פחות מתאילנד אבל מדובר במשהו אחר. לדעתי מה שחשוב זה מה ההורים רוצים.כולם מגיעים לתאילנד פעם בחיים אבל היא די נדושה וצפויה (וזה גם בסדר)
-
היי שאול,
קראתי את כל סיפור הטיול שלכם לאיים האזוריים ונראה שיש שם כמה דברים שפחות יתאימו לילדים קטנים- מעיינות, טיפוס מצוקים וספורט יותר אתגרי,
מה גם שאנחנו מעדיפים טיולים קלילים ופחות אתגרי ..
גם מבחינת אופי הטיול, כשאני מחפשת משהו שונה הכוונה לטיול שבו לא שוכרים רכב( הבנתי
תאילנד לרוב לוקחים מדריך עם נהג,נכון?)
אני מבינה שתאילנד מאוד תיירותית אבל אולי יש שם יתר דברים שיעניינו ילדים..
אני אשמח לשמוע את דעתך כמי שהיה בשני המקומות
אולי יש לי תפיסה שגויה על תאילנד,אבל נראה שהרבה שנוסעים מתאהבים בה..
-
לגבי תאילנד ו"מדריך עם נהג" זה לא הכי מדויק. הטיול הישראלי המקובל בתאילנד הוא שילוב של צפון תאילנד, איים וקצת בנגקוק. באיים ובבנגקוק מתניידים באופן עצמאי, בצפון יש כמה אופציות: התניידות עצמאית או בטיול מאורגן מקומי של כמה ימים או....נהג ומדריך. בדרך כלל מדובר על 4- 5 ימים או אפילו פחות.
-
ערב טוב
אנחנו שלבנו שבועיים בתאילנד עם שבוע בהונג קונג. זה בהחלט ענה על ההגדרה שונה. לנו ההורים זה היה טיול שני לתאילנד. לבת טיול ראשון. מצרפת לך סיפור טיול תוכלי לקרוא קצת על המסלול ועל החוויות ולראות אם את מתחברת
איריס