טיוואן או קונמינג
-
שלום רב,
לרשותי 3 ימים מלאים ואני מתלבטת בין טיסה מהונג קונג לקונמינג או לטיוואן ( ואם יש לכם רעיון אחר, אשמח )
המחיר זהה.
יש לציין כי הנחיתה בשנז’ן ואז נסיעה לגווילין וחזרה להונג קונג.
הבנתי שלהונג קונג מספיק יום יומיים והיא גם יקרה.
ושאלה נוספת, האם כדאי לבקר במקאו או לוותר עליה לטובת המקומות שציינתי.
אשמח לתשובתכם המהירה כי הטיסה בסוף החודש...
-
למה לא מגואילין לקונמינג ומקונמינג להונג קונג?אפשר מגואילין ברכבת – 4.5-5 שעות או בטיסה קצרה.
מקונמינג להונג קונג כדאי לטוס.
-
אם אני מבין נכון, יש לך 3 ימים בנוסף לביקור בהונג קונג וגווילין?
למה דווקא קונמינג? בעיר עצמה אין הרבה מה לעשות. הרכבת המהירה עולה כמעט כמו טיסה, ובכל מקרה (רכבת או טיסה) זה יגזול כחצי יום לכל כיוון.
אני הייתי נשאר בעיירה יאנגשואו ליד גווילין.
אם את רוצה בכל זאת להגיע לקונמינג, ממליץ על Dongchuan – שדות צבעוניים יפים המשתרעים על פני שטח של כ-17 ק”מ, אפשר ללכת בין השדות ואפשר לפעמים לתפוס טרמפים מצד לצד.
שיא העונה באמצע מאי – אמצע יוני. נסיעה של 4-5 שעות ממרכז קונמינג.
אולי בתחילת מאי השדות יהיו כבר פורחים, לא יודע בוודאות. אני הייתי בסוף יוני וזה היה כבר בסוף הפריחה.
יער האבן stone forest shilin – מקום מתוייר (ויקר), 30-40 דקות נסיעה ממרכז העיר, ביקור של שעתיים שלוש.
יש כאלה שאוהבים ויש כאלה שלא.
-
אם את לא מגיע לקונמינג כמו ש-Sailor הציע, אז טאיפיי היא יעד נפלא ל-3 ימים, ויש מלא טיסות בין הונג-קונג לטאיפיי, כך שזה מאוד נח.
טאיפיי כמובן נפלאה!
-
המון תודה למשיבים.
זה ממש עוזר לקבל החלטות.
שאו ברכה!
-
אני באופן אישי בזמן כה קצר (אם הבנתי נכון יומיים להונג קונג ו-3 ימים ליעד נוסף?), בהעדפה להקדיש את כל הזמן ליעד אחד. הטיסות מחרבות לפעמים חצי יום עם הנסיעות לשדה התעופה, התורים וכו’.
טייפה נפלאה, אבל לדעתי ממש מגיע לה יותר מ-3 ימים, במיוחד עם כל המקומות המעניינים סביבה. מקאו לעומת זאת נחשבת כקפיצה ליום אחד גג.
-
אני לא מסכימה עם הנחת היסוד שלהונג קונג מספיקים יום יומיים. היינו שם שבוע וממש לא השתעממנו, כדאי להקדיש יום למקאו. לגבי יקרה או לא יקרה- זה הרבה עניין של התנהלות.
-
מסכים עם קרני ומחזק את דבריה . גם אחרי שלושה שבועות בהונג קונג לא הרגשתי אפילו קרוב למיצוי. וגם מקאו נהדרת, הייתי שם רק שני לילות והייתי שמח לעוד כמה.
-
אכן, אפשר להיות בהונג-קונג הרבה זמן! (אבל יותר יקר שם...)
-
מצד שני, אם כבר נקנתה טיסה להונג קונג ל-5-6 ימים, להוסיף טיסה ליעד נוסף לא יהפוך את זה בהכרח לזול יותר בנסיעה כה קצרה… זהו פרק זמן ממש קצרצר, בטח אם טסים הלוך-חזור מישראל, אז לדחוס עוד טיסה בעיניי זה יותר מדי.
-
אפשר, אבל סין עצמה יותר מעניינת. -
היא לא התייחסה לכל סין – רק לקונמינג.
היא שאלה על 3 ימים מלאים מהונק-קונג: טיסה לטאיפיי או לקונמינג.
אפשרות 1: להישאר בהונק-קונג, לא חסר מה לעשות וטיסות הלוך ושוב לוקחות שני חצאי יום.
אפשרות 2: לטוס לקונמינג, די בזבוז. הדברים המרשימים באמת ביוננאן נמצאים מחוץ לבירת המחוז (אלא אם היא מכירה לעומק את העמים השונים שחיים ביוננאן ואז יש כל מיני פינות חמד אקזוטיות בקונמינג, אבל בכל מקרה לא כזה שווה).
אפשרות 3: לטוס לטאיפיי, יעד מושלם לביקור של סופ”ש / 2-3 ימים (כמובן שאפשר ורצוי גם יותר, אבל זה הנתון פה). -
תודה למשיבים.
אכן השתכנעתי לוותר על קונמינג וגם על טיוואן.
האם להקדיש יום למקאו?
אז המסלול יהיה: שנז’ן, הונג קונג, מקאו ( אולי ) גווילין ויאנגשו.
האם יש ערים נוספות מעניינות באזור הזה בסין?
-
כתבו פה ששנז’ן עצמה יפה ומעניינת. אני עברתי רק במסוף הגבול הלוך וחזור ולא יכול להעיד על כך. -
שנז’ן אכן יפה לדעתי ויש בה פארקים מיוחדים והיא נהדרת לקניות, אך הייתי בוחר ביעדים אחרים שלדעתי יותר יפים, בטח אם את בכל מקרה מתכננת לטייל בהונג קונג ומקאו. לא הבנתי איך גוויליון ויאנגשו נכנסות ללוח זמנים אך הן מומלצות בחום.
רק לציין, שהמסלול שציינת הוא עירוני לחלוטין. מקביל לטיול בניו-יורק ו-וגאס רק בסין. אם זה מה שאת מחפשת, בכיף.
-
תודה לעל תגובתך.
הנחיתה בשנז’ן, לכן נלון לילה ואז הונג קונג ואולי מקאו ( אם כי הייתי מוותרת לטובת ערים נוספות ) ואז ברכבת לגווילין ויאנגשו.
אשמח לדעת על אלו ערים נוספות היית ממליץ.
-
למה לדעתך כדאי לוותר על מקאו למען ערים אחרות כלשהן ? היא בהחלט שווה ביקור!
-
לא הייתי במקאו כך שלא יכול להעיד עליה, אבל היא סוג של לאס וגאס מקומית. פחות מעניין אותי ספציפית, בטח במדינה שונה ומעניינת כמו סין.
אגב, המחשבה שהכפר הסיני הוא יותר אוטנתי מהעיר הסינית זו טעות לדעתי. כמו לומר שישראלים אמיתיים אפשר למצוא רק בקיבוצים…
אבל אני אישית פחות מתחבר לנוף עירוני ולכן מעדיף את האזורים היותר כפריים או ערים עם אופי טיפה איטי יותר (בייג’ינג לדוגמא עיר יפהפיה בעיני).
הלוח זמנים שלך קצת קצר אם אני מבין נכון, בקושי שבוע?
אם הנחיתה בשנזן ואת רוצה לבקר בהונג קונג, הייתי מוסיף את יעד אחד בלבד. או גווילין יאנגשו (אמנם שתי ערים אבל ניתן לשלב) או את ליג’יאנג. ניתן להגיע בטיסה ישירות משנזן. אם מכניסים טיסת פנים כל סין פתוחה בפניך. ברכבת כדאי כמובן לנסוע ליעדים אליהם ניתן להגיע תוך כמה שעות.
-
די בסיסי,אם לא היית במקאו אז אתה לא יכול להעיד עליה. יש בה אמנם בתי קזינו אבל היא לא לאס וגאס. היא מהדורה מקומית לגמרי. בנוסף יש בה כמובן אתרים מקומיים אותנטיים מימי השלטון הפורטוגזי שלא קשורים לבתי קזינו.
-
אני כן הגעתי למקאו, כי “כולם” אמרו שלא כדאי להחמיץ.הייתי באתרים הפופולריים ביותר, לא נהניתי במיוחד וחזרתי להונג קונג, כדי לקבל את הויזה לסין.
לדעתי זה קוריוז שלא משתוה לאף אחד מהמקומות האחרים שהוזכרו כאן, אפשר לותר בלי להתלבט.