ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

השכרת רכב בארה"ב - שאלות

פורום צפון אמריקה
    השכרת רכב
    6
    13
    1270
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • erancoh
      erancoh נערך לאחרונה על ידי

לום לכולם,

אז לאחר ששכרנו מספר פעמים ממספר חברות בטיולינו באירופה, התחלתי לברר (בינתים באתרים של סיקסט, הרץ ואוויס, עדיין לא מול נציגים) לגבי השכרה בארה”ב (לקיחה בבפאלו, החזרה במנהטן) וראיתי שהדברים מעט שונים  ואשמח לכמה הבהרות מנסיונכם:

– ממה שראיתי עד עכשיו ההשכרה כוללת ביטול השתתתפות עצמית (כולל שמשות, מראות, צמיגים) בעוד שבאירופה לעיתים מדובר בביטול, לפעמים בהחזר, לעיתים עם החרגות. כמובן שיש לבדוק את תנאי ההשכרה, אבל התרשמתי שיש פחות מורכבות מאשר באירופה. האם באמת כך הדבר?

– ראיתי שיש את האופציה של “מיכל דלק ראשון חינם” בתשלום נוסף  –  אשמח להבהרה מה זה בדיוק אומר. עד עכשיו תמיד ההשכרות שלי היו עם קבלת מיכל מלא והחזרה עם מיכל מלא.

– תשלום נוסף על החזרה בתחנה אחרת – האם זו מדיניות של חברת ההשכרה או שכל מקרה לגופו?

– איזי פס- האם לשכור את המכשיר? מה האלטרנטיבות?

תודה מראש

ramiav1 ayeletback אנשיםטובים erancoh dhz 5 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ramiav1
        ramiav1 @erancoh נערך לאחרונה על ידי

1. תבדוק גם באלמו alamo.co.il , בהשכרות האחרונות שלי הם היו הכי זולים
        2. לגבי ציכל דלק ראשון , זה מגולם בעלות השכירות , אני מזמין תמיד קבלת מיכל מלא , החזר מיכל מלא
        3. תשלום על החזר , קיים בדרך כלל , יש מספר מקרים שאין תשלום , יש לבדוק כל השכרה ךגופה בהתאם לתחנת הלקיחה , תחנת ההחזר , והעונה .
        4. איזי פס – אני ממליץ לקחת איזי פס , כי אם תעבור במקום שלא ניתן לשלם , כמו סביב בוסטון , גשרים סביב ניו יורק . ניתן לתכנת מסלול ללא תשלומי toll אבל לפעמים זה סיבוב גדול , ולדעתי מיותר .
        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • ayeletback
          ayeletback @erancoh נערך לאחרונה על ידי

@erancoh

1. נתקלתי גם בביטול וגם בהחזר. זה לא מורכב , דומה לאירופה
          2. מיכל דלק חינם זה בעצם תשלום מראש על מיכל דלק כך שתוכלי להחזיר ריק.
            מכיוון שדקדשה להחזיר ריק מבחינתי זה פשוט לשלם עוד כסף...

3.  לגבי קנס החזרה במקום אחר. תלוי ביעדים תלוי בחברה. אין חוקים מוחלטים.
            מכיון שזה די יקר שווה לבדוק בכולם.

בהשכרה הנוכחית שלי ( צפון מערב ) אופרן( שעובדים עם אלאמו )  היו הזולים ביותר

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • אנשיםטובים
            אנשיםטובים @erancoh נערך לאחרונה על ידי

@erancoh

אמרו לך את רוב הדברים.

לגבי דמי החזר – זה תלוי בחברה ובדגם הרכב. יתכן שלרכב אחד לא יהיו דמי החזר ולאחר כן. יתכן גם שדמי ההחזר יהיו שונים על פי נקודת ההשכרה המדוייקת. למשל יתכן שאם תחזירו בשדה התעופה (JFK או לה גווארדיה) דמי ההחזר יהיו נמוכים יותר מאשר להחזרה במנהטן.

לגבי מיכל דלק ראשון – איילת צודקת בגדול. אגב, גם באירופה אפשר לשלם (בדלפק) על מיכל ראשון. היתרון הברור הוא שלא צריך להתאמץ למלא לפני ההחזרה. בייחוד כשמדובר על החזרה במנהטן שיחסית: קשה לנהיגה, מיעוט תחנות דלק, והן יקרות יחסית. מצד שני כמו שאיילת ציינה – הרי לא תחזיר את המיכל ריק. במקרה ה”טוב” תחזיר רבע טנק (כי לא רוצים להתקע). במקרה ה”רע” גם תחזיר חצי טנק ויותר.

אבל – לפעמים מיכל דלק ראשון הוא בהנחה, ובמקרה כזה כן שווה לשקול.

לגבי איזיפס – זה בעיקר נוח – תלוי בחברת ההשכרה אבל לרוב עלות המכשיר סופית (תשלום יומי אבל עם תקרה של סביבות ה-20 דולר). זה סכון ש”זרקת לפח”. מעבר לזה כל מעבר בכביש אגרה – תחוייב דרך כרטיס האשראי על נסיעה בפועל. אבל לא מתעסקים, לא חושבים, לא צריך מטבעות..

יש כבישים שבהם אין יותר אפשרות לשלם במזומן. במקומות כאלה איזיפס הוא כמעט חובה (יש איזו אפשרות לשלם בדיעבד באתר האינטרנט, אבל לא יודע איך זה עובד). אני יודע שבאיזור בוסטון יש כמה מקומות כאלה, ולהבנתי רק גשר אחד באיזור ניו יורק. אז אפשר לשקול לוותר.

נדמה לי שלחברת דולר יש איזה הסדר אחר של “סע כפי יכולתך” שבו אתה משלם סכום יומי גבוה, אבל לא משלם על נסיעות. לא בטוח בפרטים, ואני בספק אם משתלם.

הגישה שלי – אם מדובר על עד 20 דולר כדי  לשכור מכשיר – לא הייתי מתלבט והולך על זה בלי להתאמץ לחשוב יותר מדי. אם מדובר על סכומים גדולים – צריך לעשות מחקר יותר מעמיק.

• erancoh
              erancoh @erancoh נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה לכולם על התגובות

erancoh תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • erancoh
                erancoh @erancoh נערך לאחרונה על ידי

שאלה נוספת – איזו קבוצת רכב כדאי לשכור?

אנחנו זוג + 2, נהיה עם שתי מזוודות (גדולה ובינונית) וטרולי אחד או שניים. 

בעוד שבתחילת הטיול באורלנדו נראה לי שנוכל להסתפק במשפחתית סטנדרטית מקבוצה C (שכן הנסיעה עם כל הציוד היא פעמיים – מהשדה למלון היחיד ובחזרה, שאר הימים נהיה עם ציוד מינימלי) בחלק הרכוב בצפון מזרח,  בו אנו מחליפים מלון כל יום או יומיים, אני מניח שכדאי רכב גדול יותר על מנת להקל על המעברים, העובדה שאולי חלק מהציוד נארז בנפרד מחוץ למזוודות (בהמשך לדיון בשרשור נפרד וההמלצות של אנשיםטובים שגם אנחנו מאמצים)  וכן קניות שעשויות להוסיף עוד תיק…

אשמח לתובנות והמלצות מנסיונכם…

תודה

ramiav1 שירליץ 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • ramiav1
                  ramiav1 @erancoh נערך לאחרונה על ידי

@erancoh

אני שוכר בשנים האחרונות רכב מסוג SUV , כדוגמת יונדאי סנטה פה , נוח לי בנהיגה , יש את יתרון הגובה , ותא מטען גדול

ראה שרשור מקביל על איזה רכב לשכור שפורסם בימים האחרונים

erancoh תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • dhz
                    dhz @erancoh נערך לאחרונה על ידי

@erancoh

לא קראתי את כל התגובות, כך שיתכנו חזרות.

1. מצטרף להמלצה על אלאמו.  ברוב ביקורי שכרתי מהם.  שכרתי גם מהרץ, שהיו זולים יותר במקרים מסוימים, אבל נתקלתי אצלם בסוכני השכרה שדחפו לי, מבי שהייתי מודע לכך (לאחר טיסה ארוכה מהארץ) ביטוחים שלא הייתי מעונין בהם. אני יושע שאם אשכור מהרץ אהיה בעתיד הרבה יותר זהיר.  באלאמו זה לא קרה לי.  שכירת רכב מאלאמו בארץ אני עושה דרך ממס”י (כחבר ממס”י), שזה בעצם דרך אופרן או דרך אלומות (alamo.co.il).
                    2. ביטוח CDW/LDW איננו כולל את הצמיגים, השמשות, המראות ותחתית הרכב (בין היתר על מנת שלא לעודד נסיעה בדרכי עפר).  כמדומני שהביטוח על אלו הוא ביטוח שנעשה בארץ כהחזר ולא כביטול ההשתתפות העצמית.  מעבר לכך אתה צודק.  בארה”ב אין צורך לצלם את הרכב לפני ההשכרה, אם כי רצוי לבדוק אותו חיצונית שאין משהו בעיתי בולט.
                    3. לא ממליץ על מיכל דלק כלול.  הכוונה לכך שלא צריך לתדלק את הרכב לפני החזרתו כי קניתם מיכל דלק מלא מראש.    עלות השלמת המיכל בדלק באיזור שדה התעופה תהיה נמוכה יותר.  צריך לזכור שכל ליטר במיכל הדלק של המכונית המוחזרת הוא ליטר ששילמתם עליו מראש.  פשוט חבל. 
                    4. עלות החזרה בתחנה אחרת – מדובר ב- drop off charge.  הוא תלוי בחברת הכרת הרכב ובשני המיקומים – המיקום בו שכרתם והמיקום בו אתם מחזירים.  התשלום נעשה בעת החזרת הרכב (לא משולם מראש בארץ).  יש בהחלט הבדלים בין חברות השכרה שונות.  אם אתם מתכננים מסלול שאיננו לולאתי, אני ממליץ לקחת בחשבון את העלות הזו בעת השוואת ההצעות מהחברות השונות.
                    5. שכירת איזי פס, האם זה כדאי.  במקרים מסוימים זה ממש הכרחי. למשל, אם תוכנית הביקור שלכם כוללת את מסצ’וסטס, שם כל כבישי האגרה, כולל זה שמוביל משדה התעופה לעיר, הם ללא אפשרות תשלום מזומן.    זו בהחלא חלופה נוחה, אבל יש תלות בחברת השכרת הרכב.  העלות בהרץ ובנותיה (כמו דולאר) היא קבועה ליום, כולל עלות האגרות.  זה יכול להפוך את התענוג ליקר מאד.  לעומת זאת, באלאמו יש תשלום שכירת המכשיר (כ- $3 ליום, אם אינני טועה, ועד גבול של כ- $20). והאגרות עצמן נגבות בנפרד.  לדעתי, משתלם יותר כי לא נוסעים בכבישי אגרה כל יום.   התחליף לכך ברוב הכבישים הוא תשלום במזומן בעמדת הגביה.  אגב, גם שם לפעמים, כאשר האגרה קטנה, יש הבחנה בין תשלום סכום מדויק לבין תשלום לאדם שמחזיר עודף.  מה כדאי?  זה תלוי בתוכנית הטיול ובכבישי האגרה המצויים במסלולכם.  אין תשובה אחת.

erancoh תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • שירליץ
                      שירליץ @erancoh נערך לאחרונה על ידי

@erancoh

אנחנו (זוג +2) לאחרונה בדרך כלל שוכרים סדאן פול סייז. בעלי מעדיף שתא המטען יהיה סגור ולא פתוח. 

הנהיגה בSUV כמובן הרבה יותר כיפית. 

erancoh תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • erancoh
                        erancoh @dhz נערך לאחרונה על ידי

@dhz

תודה על התגובה המפורטת.

אוסיף לבדיקה מול החברות השונות את עניין עלות האיזי פס.

• erancoh
                          erancoh @ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

@ramiav1

תודה. מבין לגמרי את עניין הגובה והנוחות בנהיגה. מבחינת מקום למטען, ההבדל משמעותי בין ה מיד סייז לפול סייז?

• erancoh
                            erancoh @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

תודה. האם יש הבדל משמעותי מבחינת מקום למטען בין סדאןפול סייז לSUV (נניח מיד סייז)?

שירליץ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • שירליץ
                              שירליץ @erancoh נערך לאחרונה על ידי

@erancoh

אנחנו לא נוסעים עם המון מטען אז מעולם לא נתקלנו בבעיה, ככה או אחרת, ויצא לנו לשכור גם סדאן פול סייז וגם SUV מיד סייז. 

למי שיש הרבה מטען הכי נוח מיניואן. 

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון