שאלות בנוגע למזוודות בטיול של כחודש
-
היי, אשמח לעזרתכם בנושא הסתדרות עם ציוד במהלך טיול של כ-30 יום למערב ארה”ב.
הבנתי כבר לא לקחת הרבה בגדים ולדאוג לכבס את הבגדים שאיתם אני מגיע (כדי לחסוך במקום), אבל נאמר לי כבר שמזוודה אחת גדולה לא תספיק (בגלל השופינג) ואצטרך להגיע עם טרולי ותיק גב מלבד המזוודה הגדולה. החשש שלי הוא שבגלל שאנחנו מטיילים כ3 אנשים שלא יהיה מקום ברכב שלנו ל6 מזוודות (כל אחד עם מזוודה גדולה וטרולי) – אפילו שלקחנו רכב גדול (גרנד-שירוקי).
אז רציתי להתייעץ אתכם על עצות/טיפים מבחינת איך להסתדר עם מזוודות בטיול כזה, זה טיול ראשון שלנו לתקופה כזו ארוכה ואין לנו נסיון בכלל בלוגיסטיקה שמצריך טיול מתגלגל.
כל עצה תתקבל בברכה!
תודה לעוזרים!
-
שופינג לא קשור לטיול מתגלגל אלא לכמות הדברים שאתה מתכוון לרכוש.
מבחינתי שתי מזוודות זה המון, מזוודה אחת לאדם (מעבר לטרולי) זה מעל ומעבר. אבל רק אתה יודע כמה שופינג תעשה ואם תזדקק לשתי מזוודות.
קח בחשבון שבנוסף לתוספת עלות רכב גדול יותר בד”כ הטסה של מזוודה נוספת עולה סכום לא מבוטל ובחלק מחברות התעופה אתה לא יכול לקחת 2 תיקים לסיפון המטוס (טרולי + תיק קטן) וצריך לקחת את העלות הזו בחישובי הכדאיות של השופינג.
-
אני היייתי מביא רק 3 מזוודות ומקום טרולי מביא תיק קטן + תיק גב בטיסה לשם הייתי שם את התיק הקטן מקופל במזוודה או פשוט קונה שם)
את התיקים ניתן לדחוס מכיוון שאינם קשיחים.
קיימת גם אפשרות פחות נוחה והיא לא לקחת מזוודה אלא תיק גדול ולא קשיח בלי גלגלים ואז הוא גם יותר גמיש ותופס פחות מקום וגם שוקל פחות וניתן לנצל יותר את המשקל המותר. אנחנו כמשפחה תמיד נוסעים עם 3 מזוודות ותיק אחד גדול (מקופל במזוודה) לקניות בחזור. פחות נוח אך מסתדרים.
לא בטוח שזה רלבנטי לכם משום שהתיקים לא משותפים
-
הוא רשם כל אחד מזוודה+טרולי+תיק, לא 2 מזוודות וטרולי.
זה דומה למה שאני עושה רק אנחנו 4, ובמקום ג’יפ לוקחים מיניוואן שע”פ כל מה שרשום כאן יש בו מספיק מקום לכל זה (סה”כ 4 מזוודות+4 טרולי+תיקים אישיים).
אגב תיק אישי – תיק גב גדול לא נחשב “personal item” הוא קצת גדול מדי, אפשר תיק קטן/תיק של נשים.
אחרון חביב, אם לקראת הנסיעה אראה שזה הרבה יותר מדי, אוותר על 2 טרולים, וגג אקנה שם תיקים לחזרה – מבחינת משקל טרולי+תיק אישי הם משקל משותף, אבל יש גם מגבלות גודל.
מעבר לזה קשה לי לענות כמה מקום יש בג’ירוקי. -
צודק לגבי מזוודות, הוא קרא לטרולי מזוודה.
עדיין בחברות רבות, כמו למשל לופטהנזה, אי אפשר גם טרולי כתיק יד וגם תיק קטן כמו תיק מחשב, אלא אם אתה במעמד “זהב” במתמיד.
-
אנחנו למדנו להסתדר עם טרולי לאדם או חצי מזוודה לאדם. פלוס תיק גב. ממש אין צורך במזוודה פלוס טרולי לכל אחד.
את השופינג ה״כבד״ אפשר להשאיר לסוף ואז או לקנות מזוודה או לבוא מהארץ עם צ׳ימידן מתקפל.
יכולה לתת רשימת אריזה אם זה עוזר.
-
שירלי אני אשמח לרשימת אריזה. תודה
-
לגבי הכביסה, ברוב בתי המלון יש מכונות כביסה ויבוש על מטבעות. אני נוסע בדרך כלל לפרקי זמן של 3 שבועות עד חודש ובונה על עשיית כביסה כל שבוע. כך, מספיק לקחת בגדים ל- 8 ימים ולא לכל משך הטיול. כמובן שאפשר לשחק עם כמות הבגדים הנלקחת לשימוש בטיול כנגד תדירות הכביסות.את הכביסות אני נוהג לעשות בערב, לאחר הגעתי או חזרתי למלון ולאחר ארוחת הערב. כמובן שזה לוקח זמן, כך שאל תעשו כביסות בערב בו יש לכם תוכניות אחרות (או אל תקבעו תוכניות לערב בו עושים כביסה).
לרוב סיבוב של המכונה + סיבובי היבוש (לפעמים יש מכונות עם סיבוב ארוך, לפעמים יש מכונות יבוש עם סיבוב קצר, ואז יש צורך בכמה סיבובים) לוקחים לי בדרך כלל כ- 1.5 שעות עד שעתיים. כמובן שאחר כך יש זמן סידור הבגדים, נניח עוד 15- 30 דקות.
-
מה שאנחנו עושים זה משלבים לפי התוכנית בין לעשות לבד כביסה במלון בערב, לבין למסור כביסה למכבסה. במקום שנשארים יותר מלילה אחד, מוסרים בבוקר בדרך לאטרקציה הראשונה ואוספים אחר הצהרים. נקרא בארה”ב לרוב Fluff and Fold. לא תמיד אפשרי בסופי שבוע, לכן דורש קצת שיעורי בית ותכנון. עשינו את זה בארה”ב, בברזיל, בקוסטה ריקה…
-
בהנחה שמדובר בטיול קייצי –
8 תחתונים, 4 גרביים, 2 חזיות, פיג’מה
8 טישרטים, 3 מכנסיים קצרים, 1 מכנסיים ארוכים, (טייץ לטיסה)
2 שמלות
2 עליוניות דקות, (סווצ’רט חם לטיסה)
כפכפי ים, סנדלים, סניקרס, (נעלי ספורט לטיסה)
2 בגדי ים, חולצת גלישה, כובע
כלי רחצה, תיק תרופות בסיסי, קרם הגנה, ספריי נגד יתושים, 2-3 תיקי בד מתקפלים
רק לוודא שהבגדים בקונפיגורציה של קפסולה, לא סטים.
-
-
תודה.עשית לי סדר.
-
קיבלת הרבה עצות מועילות , אוסיף בקטנה , אין בעיה להכניס בגרנד שירוקי 3 מזוודות גדולות + 3 טרולי , הזמנתם גרנד שירוקי לא בטוח שזה מה שתקבלו , תקפידו לקבל רכב בגודל מקביל כמו יונדאי סנטה פה או קיה סורנטו שיש להם הרבה מקום בתא המטען .
אנחנו כמו שכתבו לך , אורזים לפי רשימת אריזה כדוגמת שירלי , וסופרים את הפריטים , מתכננים יום כביסה אחת לשבוע עד שמונה ימים , לא לוקחים ג’ינסים שהם גם כבדים וגם לוקח להם הרבה זמן להתייבש , משתדלים לסנכרן את הכביסה עם מלון שיש בו בריכה , ועושים מעין פסק זמן . ואם יש תקלה ולא מסתדר הכביסה קופצים לוולמארט ומשלימים את הנחוץ .
אני לוקח בתיק משקל למזוודות , בודק שלא לעבור את ה-23 ק”ג , ואם צריך נוטש ספרים , סבון , שמפו , פריטים שזולים ושוקלים .
-
קיבלתי פעם עצה מאד מועילה לגבי מה לקחת לטיול והיא”ארוז כל מה שאתה חושב שצריך ואז חצי מזה אחזר לארון “זה מאד מדויק
-
ניסיוני לימד אותי ששבוע וחודש זה כמעט אותו
הדבר . הקושי מתחיל כאשר נקלעים לכמה מזגי אויר . לבנים מכבסים בערב ואם לא מתייבש מיבשים במייבש שיער.