ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מהו 'שביל החומוס' בדרום אמריקה?

פורום דרום אמריקה
    דרום אמריקה ישראלים
    8
    26
    7609
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • חתול-רובוט
      חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

מלח – אם זה ככה אצלך, אשריך. אבל העובדה שאתה או כבש יחידי סגולה היא לא סיבה לבטל את מה שהרוב המכריע של ישראלים חושבים או מרגישים. גם אני יכול להעיד רק על עצמי – אני עובד בעיקר באנגלית כבר הרבה שנים, גר בארצות הברית כבר כמעט שנתיים, ועדיין מרגיש הרבה הרבה יותר נוח בעברית, ומעדיף להתחבר עם ישראלים, גם כאן. אני גם שמח שנהנית מהאפשרות להזמין אוכל בסין בלי לדעת מה תקבל. בשביל הרבה אנשים זה בלתי אפשרי מסיבות שונות – צמחונות, כשרות, אלרגיות וכו’.

דרור – איזה כיף שנהנית מהחומוס! זאת באמת נקודה כאובה בטקסס. אני מקפיד להכין מנה יפה כל סופשבוע, וגם כמה חברים [ישראלים!] כאן מכינים יופי של חומוס. אבל אין ספק שאחד הדברים הראשונים שאעשה כשנחזור לארץ בקיץ יהיה להשלים פערים בחומוסיות נבחרות.

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 @חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

@חתול-רובוט

דווקא ציינתי ש”איש הישר יעשה”, לא ביטלתי את זה שלפעמים כיף ונוח בעברית או שיש גם ישראלים מקסימים – תלוי באדם. הכוונה שלי היא לתופעה של להיסגר בטיול בבועה ישראלית בלבד בכוונה תחילה (מגורים זה משהו אחר, אם כי אודה שגם כאן תמיד הייתי בגישה זהה לגבי עצמי), ובכלל, ללכת אך ורק במקומות שהלכו לפניך במסלול שהוטווה לך מראש. רואים את זה יותר היום מאשר בתקופה ששנינו התחלנו את טיולנו התרמילאים הראשונים – תרמילאים שבאים ומבקשים “תנו לנו סיפור דרך עם אתרים, מקומות לינה ומסעדות שנוכל להעתיק”. יש לא מעט מטיילים שפשוט הולכים כך, אלף-בית-גימל, לפי תוכנית של מישהו אחר. נראה לי פספוס. חלק גדול מחוויית התרמילאות היא להכיר אנשים חדשים ותרבויות חדשות, לגלות דברים לבד, לנסות ולהתנסות, לצאת מאזור הנוחיות ולא להיות רק תייר. זה לא אומר שצריך לשים איקס על ישראלים או להחרים פלאפל אם בא לך פתאום אחרי חודשים בדרכים, אלא רק לא להפוך את הטיול למרוץ אחר ישראל וישראלים ולבטל מראש את כל השאר. 

אבל אודה שמעולם לא התגעגעתי לפלאפל. לגבינות או לפיצה אחרי חודשים במזרח או באפריקה, כן לסלט קצוץ דק כמו שצריך. פלאפל איכשהו לא. 

ran222 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • rmatarasso
          rmatarasso @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

אפרופופו חומוסיה

בפרו יש מסעדה אחת בלימה של ערבי נוצרי מבית ג’אלה אחלה חומוס, אחלה ממולאים כייף גדול, וגם המלצרים הפרואנים דוברים עברית…. 

באריקיפה גם יש מסעדה על היא נראית לי של פלסטינים שבלשון המעטה לא מחבבים אותנו, על הקיר מצויירת מפת ישראל עם דגלי פלסטין (הצנענו מאוד את העברית שלנו….) אבל אחרי חודשיים טיול היה כייף להתנענג על עלי הגפן שלהם. (לומר את האמת גיליתי את המפה אחרי שהזמנתי את המנה, אחרת כנראה הייתי יוצאת עוד בטרם)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • ran222
            ran222 @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

עוד נקודה שכדאי להציף למי שמחפש את המלכודות שנלוות למסלול הישראליאדה : לא להקשיב לכל מיני מוצילרים "מומחים" שמטיילים בדיוק חודש יותר ממך , ישנו איתך לילה אחד בהוסטל וכבר אומרים לך לאן לא לנסוע בלי לדעת מי אתה ומה אתה מחפש בטיול.

"אחי אין לך מה לחפש במנדוזה אם אתה לא אוהב סיורי יינות"

"אחי פוקון משעממת אין שם מה לעשות"

וכו' וכו'.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • gauntlet
              gauntlet נערך לאחרונה על ידי

פוקון מפוצצת בתיירים, מחירים מוגזמים,

ואם אתה לא מטםס על הוויאריקה, אין הרבה מה לעשות שם מעבר ליום

ran222 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • ran222
                ran222 @gauntlet נערך לאחרונה על ידי

@gauntlet

זרקתי דוגמאות לסגנון משפטים, אין לייחס חשיבות למקומות הרנדומליים שהשתרבבו למלל

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • 1
                • 2
                • 2 / 2
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון