כניסה עם מזומן לקנדה
-
שלום לכולם, אני טס בסוף החודש לטיול בקננדה ורציתי לדעת עם כמה כסף מזומן אפשר להיכנס למדינה?
תודה לכל מי שעוזר, אהד בוני.
-
אפשר להיכנס עם כל סכום שאתה רוצה. אין הגבלה.
אם אתה נכנס עם מזומן בערך של למעלה מ 10000$ קנדי אתה צריך להצהיר על כך בפני המכס.
בגדול, לא רואה סיבה מיוחדת להגיע לטיול בקנדה עם יותר מ300$. קנדה היא מדינה מערבית מתקדמת וכמעט בכל מקום מקבלים אשראי.
-
תודה רבה!
-
אפשר לנצל את השרשור ולשאול משהו?
אתה אומר שאין צורך ממש במזומן.. אבל רציתי לשאול מה היית עושה במקומי למשל, נוסעת לארה״ב ויש לי בסביבות 3000 דולר במזומן שקיבלתי לחתונה ממשפחה מארה״ב ואין לי מה לעשות עם זה בארץ.. חשבתי לקחת לנסיעה.. לדעתך זה מיותר? אני מתלבטת מה לעשות עם הסכום הזה
-
תפקידי אותו בבנק (יעלה קצת עמלה אבל תתמקחי אתם) ותבקשי שכרטיס האשראי שלך יחויב מחשבון המט”ח
ככה לא תסחבי עם סכום גדול של מזומן ולא תהיה לך עמלה בשימוש בכרטיס האשראי -
אי אפשר בארץ להפקיד שטרות לחשבון מט”ח, נדרשת המרה כפולה.בארה”ב יש כרטיסים נטענים לקניה במזומן, השאלה כמה זה עולה מעבר לערך שקונים (לי אין מושג).
-
בעקבות הדברים של הספן (חדש לי. אבדוק בהזדמנות) אני מציע לקחת את השטרות (להצהיר עליהם בטופס המכס בכניסה לארה”ב. אין זום בעיה בזה) ולפתוח חשבון בבנק אמריקאי כלשהו. הם ינפיקו על המקום כרטיס דביט איתו תוכלי לשלם עד גמר הכסף בבנק. אם ישארו כמה דולרים –
תוציאי במזומן ותסגרי את החשבון. ככה לא יעלה דבר. לא עמלות המרה חד כיווניות או כפולות, לא עמלת כרטיס נטען וזה הכי בטוח בעולם.
וזה שיש לך משפחה בארה”ב רק יעזור בניירת.
-
קודם כל הערה כללית – אם יש לך 3000 דולר במזומן, ומצד שני אוברדראפט בבנק (כמו לרוב הישראלים) זה קצת חבל. לא משנה כמה עמלות המרה יש, מהר מאד הריבית על משיכת היתר הופכת להיות גובהה יותר.אני לא אוהב להסתובב עם 10,000 ש”ח ויותר בארנק. זה תמיד מלחיץ אותי. אז אני מודה שבהחלט הייתי בודק אפשרות להפקיד את הדולר לחשבון בארץ ולהשתמש באשראי. יחד עם זאת זה מן הסתם מלווה בעמלה לא קטנה צריך להבין כמה היא. אני מתייחס לעמלה כאל פוליסת ביטוח נגד גניבה או אובדן.
מצד שני 10,000 ש”ח זה לא סכום עצום. אז לא סוף העולם לסחוב אותו אתכם. פשוט צריך להזהר.
אשראי מבחינתי זה לא רק “בטחון” אלא נוחות. הארנק תמיד דק, לא צריך לספור, לא צריך לחשוב, אחרי שחוזרים ארצה יש לי פירוט נוח במחשב של כל החנויות וכו’.
קנייה של כרטיס פרה פייד זה רעיון נחמד -אבל זה רק חוסך את הסרבול שבערימת השטרות. הכסף עדיין שקול למזומן מבחינת אבדן / גניבה, ועדיין לא חושב שיהיה לי פירוט טוב בסוף הטיול של ההוצאות.
לא נראה לי מעניין / שווה את המאמץ לפתוח חשבון בנק בחו”ל. סתם טרחה.
אם לקחת ערימת מזומן לחו”ל – הייתי מנסה להתפטר ממנה כמה שיותר מהר. למשל לשלם במוזמן במלונות הראשונים. אני מניח שסכום גדול הוא ברובו בשטרות גדולים של 50 ו-100 דולר. תזכרו כמה קשה בארץ להתפטר משטרות של 200 ש”ח. הייתי משאיר לי “בכוננות” כל פעם כמה שטרות גדולים כאלה נגישים (שלא אצטרך לנפנף בסכום גדול), וכל פעם שקונים משהו גדול (סופר, מלון, חנות אופנה) הייתי מנסה להתפטר מכמה שטרות.
-
לגבי כרטיס פריפייד, אתה טועה. הוא מבוטח כמו שפעם היו מבוטחות המחאות נוסעים.כל עוד לא גנבו לך את ה-PIN CODE יחד עם הכרטיס, הכסף נשאר בחשבון הכרטיס וניתן לקבל אותו בקלות עם הוכחת קניה.
-
קחי את הכסף המזומן ותשתמשי בו. הכי פשוט.
-
היי,
כמו כל המגיבים פה, לא הייתי ממליצה בהכרח להגיע עם סכומי מזומן גדולים – אם אין סיבה אמיתית.
אם יש – אז כפי שנאמר, מסכום מסוים יש להצהיר במכס
באופן אישי, הגעתי לקנדה עם 10,000 דולר במזומן למטרה מאוד סציפית – רכישה גדולה בתחילת הטיול, לא רציתי להיות מוגבלת ע״י כרטיס אשראי (לאשראי הספציפי שלי הייתה אז לפחות מגבלה של אלפי דולרים בודדים של משיכת מזומן ביום. לסיטואציה שלי זה לא התאים)
ממש אין בעיה עם זה, למרות שאני חייבת לציין שנשיאת סכום כסף גדול כל כך לא הקלה עליי להרדם בטיסה : )
בעתיד לא אעשה זאת שוב, אלא אם תהיה מטרה וסיבה מאוד ספציפית לצורך במזומן.
תהנה! קנדה יפיפיה ומרחיבת לב.
-
הערה לגבי אמירה שאי אפשר להפקיד דולרים ישירות לחשבון מט”ח
למיטב ידעתי – בהחלט אפשר – כרוך בתשלום הפרשי שער (בין שער מזומן לשער המחאות) – אפשר לבקש הנחות ולקבל
-
ההליך הוא המרה לשקלים של מזומן והמרה למט”ח בשער העברות.אפשר לקבל שער מועדף והנחת עמלות, אם אתה לקוח טוב של הבנק.
הרבה יותר משתלם במקרה זה לקחת את המזומנים לשם, או לפחות למכור לחלפן שנותן שער גבוה ולקנות בבנק, אפילו ללקוחות טובים שהבנק הולך לקראתם.
-
לקחת את הסכום הזה איתך ולהשתמש בו. מנסיוני אין שום בעיה לשלם בשטרות של $50 וגם בשטרות של $100 (במיוחד החדשים, הכחולים, עם סימני הבטחון). בודאי שלא כתשלום על לינה במלונות, אבל גם בחנויות שונות. מובן שלא הייתי משלם עם שטר של $100 עבור קניה בערך של $5.כמובן שכדאי לנקוט באמצעי בטחון הרגילים (כמו אחסון כסף בכבספות המלונות, לקיחת הכסף עליכם ולא בתוך תיק וכו’, ובמיוחד, לא לשכוח את הכסף במלון).
-
''לא נראה לי מעניין / שווה את המאמץ לפתוח חשבון בנק בחו”ל. סתם טרחה''
אם לא תנסה, איך תדע.
מניסיון - פעולה קלה ביותר.
-
רוני – אם יש לך זמן – אשמח אם תפרט:מה זה אומר פעולה קלה ביותר? דרך האינטרנט? נכנסים לסניף? כמה זמן בסניף? מספיק דרכון? צריך להכין משהו? צריך “לתאם תור”? או שפשוט נכנסים לסניף “הראשון שרואים” ותוך רבע שעה יוצאים עם כרטיס דביט?
תהליך הסגירה אם התנסית? ואגב – האם זה חייב להיות אותו סניף בסגירה? אותה מדינה? כלומר אם אני בטיול בשני החופים למשל ופתחתי חשבון בניו יורק, אוכל לסגור אותו בלוס אנג’לס?
עמלות / עלויות? דרישות לפטור מעמלה?
כמה זמן לוקח להנפיק כרטיס דביט (אשראי זה סיפור אחר מן הסתם).
אני מודה שהתקפתי בשאלות. לא חייבים לענות על כולן או בכלל

-
@דנוש60 אמר:
אפשר לנצל את השרשור ולשאול משהו?
אתה אומר שאין צורך ממש במזומן.. אבל רציתי לשאול מה היית עושה במקומי למשל, נוסעת לארה״ב ויש לי בסביבות 3000 דולר במזומן שקיבלתי לחתונה ממשפחה מארה״ב ואין לי מה לעשות עם זה בארץ.. חשבתי לקחת לנסיעה.. לדעתך זה מיותר? אני מתלבטת מה לעשות עם הסכום הזה
איך את רועשת את כרטיס הטיסה? שילמת כבר?
אם את רוכשת בסוכנות ועוד לא שילמת את מלוא דמי הכרטיס תנסי לשלם בסוכנות בדולרים.
כנראה שיעשו קצת פרצופים כי הם לא ירוויחו עלייך דמי המרה אבל אם תהיי אסרטיבית הם כנראה יסכימו.
אם מדובר בזוג לכרטיסים לארה”ב נראה לי שרוב הבעיה נפתרה.
בנוסף תבדקי את עניין הכרטיסים הנטענים, גם בדואר וגם בבנק שלך.
אם אפשר לטעון איזשהו כרטיס ישירות בדולרים של המזומן עם עמלה לא גדולה – אני הייתי טוען כרטיס כזה (עם עדיפות לכרטיס מהבנק).
ואם לא ניתן את כל אלו, אני הייתי משתמש במזומן, מנסה על ההתחלה לצרוך את המזומן כמה שיותר מהר.
תשלום למלונות, תשלום לחברת השכרת הרכב (אם ניתן) וכו’.
-
בכרטיס שמנפיקים דרך הבנק אתה צודק, אפשר דרך האינטרנט, נכנסים לחשבון הבנק ותוך 2 דקות להחזיר את הכסף מהכרטיס בחזרה לחשבון הבנק.
מה לגבי הכרטיס שמנפיקים דרך הדואר? ידועה לך מה הפרוצדורה לקבלת הכסף בחזרה וכמה זמן זה לוקח?
-
מה זה אומר פעולה קלה ביותר?
דרך האינטרנט? לא מכיר.
נכנסים לסניף? כן.
כמה זמן בסניף? מידי, לפי התור במקום.
מספיקדרכון? כמה שזכור לי כן.
צריך להכין משהו? כתובת בארה'ב
צריך “לתאם תור”? לא
או שפשוט נכנסים לסניף “הראשון שרואים” ותוך רבע שעה יוצאים עם כרטיס דביט? כן. אני עשיתי בבנק אוף אמריקה. לא בדקתי ב''ראשון''.
תהליך הסגירה אם התנסית? הוצאת הכסף הנותר וסגירה.
ואגב– האם זה חייב להיות אותו סניף בסגירה? אותה מדינה? כלומר אם אני בטיול בשני החופים למשל ופתחתי חשבון בניו יורק, אוכל לסגור אותו בלוס אנג’לס? אין לי נסיון. אפשר וכדאי לשאול במעמד פתיחת החשבון.
עמלות / עלויות? דרישות לפטור מעמלה? אין עמלות.
כמה זמן לוקח להנפיק כרטיס דביט (אשראי זה סיפור אחר מן הסתם). אמרנו כבר - במקום.
הנסיון שלי הוא יחיד, בבוסטון לפני שנתיים בבנק אוף אמריקה, כאמור. החזקתי החשבון חודש וחצי וסגרתי. הצעתי את ההצעה מכיוון שהשואלת ציינה קרובים בארה'ב ומטבע הדברים זה מקל.
-
תודה!