ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אלאיטליה - כן אן לא?

פורום צפון אמריקה
    ניו יורק
    15
    38
    2694
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dafna589
      dafna589 נערך לאחרונה על ידי dafna589

חברי הפורום הנכבדים…   הגיע חזמן לתכנן את הטיול הבא… אני כבר מתרגשת

אני נוסעת לבדי הפעם, בתקופת החגים (מלפני ראש השנה עד ערב סוכות), ובתכנון כרגע רק ניו יורק (ביקור משפחתי אצל הבת).

ושאלותי לפורום:

1. אלאיטליה – לטוס או לא לטוס?  המחיר הזול שלהם מפתה.
      1. איזו חברה, לפי נסיונכם, נותנת את התמורה הגבוהה ביותר לעלות הכרטיס?

תודה, דפנה

Elad_3340255 karnielr עמיחי13 פוריה א. dafna589 5 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Elad_3340255
        Elad_3340255 @dafna589 נערך לאחרונה על ידי

@dafna589

הם ממש בסדר! טסתי איתם מס' פעמים, כולל פעם אחת לארה"ב - מטוסים נוחים בטיסות ארוכות (כולל מערכת בידור), עמידה בזמנים ואפילו אוכל לא רע. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • karnielr
          karnielr @dafna589 נערך לאחרונה על ידי

@dafna589

מאוד תלוי בך ובאופי שלך....יש אנשים ששווה להם לשלם עוד 100 דולר בשביל שקט נפשי. אף אחד לא יבטיח לך שפשיטת הרגל המתמשכת שלהם תמשיך להגרר עד ספטמבר, למרות שידוע שהיא נגררת כבר שנים. 

itai1111 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • עמיחי13
            עמיחי13 @dafna589 נערך לאחרונה על ידי

@dafna589

אם תרכשי את כרטיס הטיסה ישירות מהחברה עם כרטיס אשראי – אז רמת הסיכון הכספי היא נמוכה. במקרה של פשיטת רגל של חברת התעופה, חברת האשראי תזכה אותך בסכום המלא של הרכישה. חשוב מאוד במקרה כזה לא לרכוש דרך סוכן (אם רוכשים דרך סוכן אין זיכוי מיידי).

יש גם את עניין הסיכון של החופשה – מה הנזק במקרה שהכרטיס יתבטל. במקרה הספציפי שלך אני יכול לנחש שהנזק לא יהיה גדול (פרט לאכזבה) בגלל שזה בעיקר ביקור משפחתי.

לכן במקרה שלך לא רואה סיבה שלא לרכוש באליטליה.

karnielr אלי רון 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • karnielr
              karnielr @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

הנזק לדעתי יהיה כספי ולא רגשי, כי אני כאם כמעט בטוחה שהמפגש המשפחתי לא יתבטל ופשוט יירכש כרטיס חדש בחברה אחרת....

• itai1111
                itai1111 @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr

אני חושב שאפשר להגיד די בבטיחות (למרות שכמובן אי אפשר להבטיח כלום) שהחברה לא תגיד למצב של פשיטת רגל. להבדיל מחברות אחרות ממשלת איטליה שהיא מחזיקה בחלק מהבעלות על החברה לא תיתן לה ליפול שלא לדבר שהבעלים הנוספים היא איתיחאד וגם להם כסף זו לא הבעיה

• may east
                  may east נערך לאחרונה על ידי

טסתי איתם לפני חודש.
                  מאוד מרוצה.
                  חייב לציין שניצלתי קופון של 20% שהיה, ורכשתי ב PREMIUM ECONOMY שהוא הרבה יותר נוח.
                  כמו כן לאחר מכן שדרגתי לביזנס דרך plusgrade
                  • אלי רון
                    אלי רון @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13 אמר:

במקרה של פשיטת רגל של חברת התעופה, חברת האשראי תזכה אותך בסכום המלא של הרכישה

איך?
                    הרי זה ממש מה שהיה בפשיטת רגל האחרונה, שכחתי את שם החברה, ע”פ הפרסום בחדשות חברות האשראי סרבו לזכות.
                    לא שמעתי שזה המצב באליטליה, מצער לשמוע, טסתי איתם בעבר היה בסדר.
                    הפעם אשתי לא רצתה אותם אבל זה סתם ללא סיבה ממשית.

עמיחי13 ? 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • עמיחי13
                      עמיחי13 @אלי רון נערך לאחרונה על ידי

@אלי-רון

אני לא אחראי לדיווחים שהיו בתקשורת.

בפועל, בפשיטות הרגל האחרונות (כולל למשל גרמניה איירליינס)  – מי שרכש ישירות בכרטיס אשראי מחברת התעופה, קיבל החזר מלא מחברת האשראי תוך 2-5 ימים. מי שרכש דרך סוכן מחפש עדיין פתרון.

• פוריה א.
                        פוריה א. @dafna589 נערך לאחרונה על ידי

@dafna589

טסה איתם המון. אין שום בעיה

• ?
                          משתמש שנמחק @אלי רון נערך לאחרונה על ידי

@אלי-רון

כשקונים ישירות מחברת התעופה דרך כרטיס האשראי, ניתן לקבל החזר בגין כשל תמורה. 

מכירה כמה אנשים שקיבלו כך את כל כספם בחזרה, בקלות ובמהירות, בנפילת גרמניה איירליינס בתחילת השנה.

בגלל זה רכשתי גם אני את כרטיסי הטיסה שלנו לסתיו הקרוב ישירות מאליטליה. כמובן שאני מקווה לטוב, רוצה טיסות ולא כסף בחזרה כי אני כבר מושקעת בטיול – לא הרבה כספית (רוב הלינות הן בביטול חינם עד הרגע האחרון או בקנס קטן), אבל בעיקר רגשית 😉

אלי רון תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • dafna589
                            dafna589 @dafna589 נערך לאחרונה על ידי

@dafna589

תודה רבה לכל העונים! אבדוק שוב מחירים ואחליט

אשמח להתייחסות גם לשאלה השנייה שלי – בכללי, איזו חברת תעופה נותנת, מנסיונכם, את התמורה הגבוהה ביותר בשקלול עלות/תועלת?

אלי רון תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • אלי רון
                              אלי רון @dafna589 נערך לאחרונה על ידי אלי רון

@dafna589 אמר:

אשמח להתייחסות גם לשאלה השנייה שלי – בכללי

לאוזני זה נשמע כמו שאלה מאוד קשה, כלומר את לא קונה את המטוס, את רק קונה טיסה.
                              אצלי התמורה הכי טובה היא המחיר הכי נמוך שעובר אישור של זוגתי שתחיה.
                              למשל טוענים שטורקיש חברה מאוד טובה, אבל זוגתי סרבה לטוס איתם וזה יצא לטובה כאשר בין הקנייה לטיסה הייתה הפיכה בשדה תעופה (שדוכאה ולא היה כלום כשטסנו, השדה גם לא התפוצץ באיסטנבול, וגם לא השפילו ישראלים בבדיקות ביטחון באותו זמן). 
                              גם הפעם השיקולים היו מחיר, אישור המלכה, מיקום וזמן הקונקשן, ובחזרה היכן לבלות איזה 7 שעות טיול.
                              לא היה שיקול של מי נותן יותר כבודה (יש כזה בכלל?) או אוכל טעים יותר, או שירות, או דיילים/ות בלונדינים 😁 

aviatiko תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • אלי רון
                                אלי רון @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת אמר:

כשקונים ישירות מחברת התעופה דרך כרטיס האשראי, ניתן לקבל החזר בגין כשל תמורה.

תודה למשיבים – כן זה היה הגרמניאן הזה, וכנראה שעל זה לא דיברו. למיטב זיכרוני אמרו שמי שקנה אונליין החברות אשראי מסרבות, ומי שקנה מסוכן מטופל.
                                נראה שלא התייחסו למי שקנה ישיר מהחברת תעופה, ולמזלי זה מה שעשיתי הפעם, אז טוב לדעת.
                                זה כולל מי שהזמין לפני 3 חודשים לטיסה בסתיו?

עמיחי13 itai1111 דוקטור דו ליטל 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • aviatiko
                                  aviatiko @אלי רון נערך לאחרונה על ידי

@אלי-רון

האמת בנסיעה הקרובה הלכתי על שיקול של מחיר וכבודה ואני נוסעת בג’ורדניאן (שתי מזוודות). לי, בתור קונה מתמידה של Bath and Body Works זה חשוב. 🙂

על פניו נראה שיש יותר מרווח בין שורות במטוסים שלהם. אחזור ואשמח לדווח.

אביה

אלי רון itai1111 Sailor 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • אלי רון
                                    אלי רון @aviatiko נערך לאחרונה על ידי אלי רון

@aviatiko אמר:

על פניו נראה שיש יותר מרווח בין שורות במטוסים שלהם

וואלה נכון, אז יש גם את השיקול הלא זניח הזה, כך שהשאלה ממש במקומה חישוב עלות/תועלת על מוצר “טיסה”.
                                    אישית עדיין התשובה מסובכת לי, כי יש מספיק שיקולים אחרים מכדי להתחשב גם בזה, בכל חברה הרי ניתן להגדיל את המרווח בבחירת מקומות.
                                    אפרופו בחירת מקומות, עלות הבחירה שונה בין החברות מה שמקשה על השוואת העלות. 

• עמיחי13
                                      עמיחי13 @אלי רון נערך לאחרונה על ידי

@אלי-רון אמר:

תודה למשיבים – כן זה היה הגרמניאן הזה, וכנראה שעל זה לא דיברו. למיטב זיכרוני אמרו שמי שקנה אונליין החברות אשראי מסרבות, ומי שקנה מסוכן מטופל.
                                      נראה שלא התייחסו למי שקנה ישיר מהחברת תעופה, ולמזלי זה מה שעשיתי הפעם, אז טוב לדעת.
                                      זה כולל מי שהזמין לפני 3 חודשים לטיסה בסתיו?

כן – אנחנו הזמנו בגרמניה איירליינס כרטיסים לקיץ כבר בספטמבר. ביום שבו הודיעו על פשיטת הרגל פניתי לחברת כרטיסי האשראי, וקיבלתי זיכוי כעבור 3 ימים. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                      • itai1111
                                        itai1111 @אלי רון נערך לאחרונה על ידי

@אלי-רון

בדיוק ההיפך
                                        סוכםן לא קיבל החזר
                                        ישירות מהחברה – קיבל החזר

• itai1111
                                          itai1111 @aviatiko נערך לאחרונה על ידי

@aviatiko

טסנו איתם לתאילנד בספטמבר – אחלה חברה, עמדו בזמנים ושירות טוב
                                          התלונה היחידה – אוכל ממש (אבל ממש) לא טעים. חזרתי בביזנס והיה יותר טוב

aviatiko תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • aviatiko
                                            aviatiko @itai1111 נערך לאחרונה על ידי

@itai1111

תודה על המידע החיוני! אני אישית ממש לא סובלת אוכל של מטוסים אבל אדאג להביא סנדווי׳צים מהבית ליתר ביטחון 🙂

אביה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון