ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הרוקיס קנדה-לתכנן מפורט?

פורום צפון אמריקה
    ג'ספר השכרת רכב ונקובר ניו יורק תכנון
    8
    19
    1828
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • family5
      family5 נערך לאחרונה על ידי

נוסעים בסוף ספטמבר, זוג בני 50 פלוס בכושר טוב. אוהבים טבע, טרקים, ערים, אוכל טוב ובקיצור – כל מה שטוב בטיול.

התכנון השלדי:

24 יום.

לילה אחד קלגרי (יום הנחיתה)

שני ימים באנף (לינר קרמור)

3 לילות אזור יוהו – יום אגם לואיז, יום פארק יוהו, יום לייק אוהרה (יש כרטיסים לאוטובוס…

3 לילות ג’ספר

בדרך לוויקטוריה – לילה אחד

וויקטוריה והאזור (האי) – 5 לילות, מסיבות אישיות מרחיבים הביקור באזור

וונקובר – 3 לילות

טיסה לניו יורק – 4 לילות

חזרה לישראל.

והשאלות:

האם צריך/ כדאי להכין תכנון מפורט לכל יום (שזה מה שאני עושה לפני כל טיול אחר), או שכאן די ברור לאן כדאי לנסוע, אולי הכי טוב להתייעץ עם בעלי המקום בו לנים?

האם מישהו ביקר באי וויקטוריה (מצאתי סיפור קצר אחד של זוג) – ויכול להמליץ במה להתמקד?

כאמור – נוסעים בסוף ספטמבר עד אמצע אוקטובר – ברור לי שמזג האוויר, בעיקר ברוקיס, הפכפך. מישהו נסע בעונה הזו ויכול לספק קצת חוויות – מזג אוויר, פריחה? סתיו? שלכת?

מה מצב התיירים (צפיפות) בעונה זו? אני מבינה שבקיץ יש עכשיו בעייה ממש בחלק מהאתרים.

יש יתרון לרכב 4 על 4, או שהכבישים טובים וכל רכב סביר יהיה נוח לאזור?

ניו יורק – יש המלצות לאתרים חדשים ומיוחדים למי שכבר היה פעמים רבות? מחזמר חדש מומלץ? הופעה אחרת?

כל המלצה נוספת – תתקבל בברכה

תודה!

גדליהו מהגרעין צפנת 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין @family5 נערך לאחרונה על ידי

@family5

הכבישים טובים אפשר רכב רגיל.

מזג האוויר - הכל אפשרי אי אפשר לנבא. אבל סוף ספטמבר יכול כבר להיות קר ואף שלג. מה שמוביל אותי להמליץ שאת הפעילויות היומיות בכל אזור לינה לא לקבוע מראש אלא להגיע עם רשימת אופציות ולקבל החלטות תוך כדי תנועה. 

family5 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • family5
          family5 @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

תודה רבה. אם יכול להיות אפילו שלג, מה זה אומר לגבי הכבישים – האם יש אם כך בכל זאת ייתרון לרכב ש”יושב” טוב יותר על הכביש?

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • גדליהו מהגרעין

@family5

הגלגלים צריכים להיות מתאימים. רכב 4x4 עם גלגלים לא מתאימים לא יעזור... ובשלג כבד באזורים הללו עשוים כם לבקש שרשראות.. אבל בוא נקווה בשבילכם  שהחורף בספטמבר לא יגיע לכאלו רמות....

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • rinisco
              rinisco נערך לאחרונה על ידי

היי –
              תיכנון זה עיניין של אופי, יש כאלה שזורמים ותמיד אפשר להתייעץ במרכז המבקרים בכל מקום אליו אתה מגיע- הם מעולים!!!!!!
              ויש כאלה שלא מסוגלים לצאת מהארץ בלי לתכנן

מצרפת את סיכום הטיול שלנו על הרוקים הקנדיים.
              הבלוג של rinisco

adivelednizki תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • adivelednizki
                adivelednizki @rinisco נערך לאחרונה על ידי adivelednizki

@rinisco

היי פמילי

את כבר מכירה את הסיפור שלי מספטמבר.

https://community.lametayel.co.il/topic/140166/%D7%94%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%94%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C%D7%A0%D7%95-%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%9F-%D7%95%D7%94%D7%A8%D7%95%D7%A7%D7%99%D7%A1-%D7%94%D7%A7%D7%A0%D7%93%D7%99%D7%99%D7%9D

חלוקת הלינות שלך טובה (ואני שמחה בשבילך שהשגת כרטיסים לאוטובוס ) ולכן מה שאני מציעה זה שיהיה לך תכנון בסיסי כלשהו אך בעיקר את הידע מהן האפשרויות בכל מקום , ומעבר לזה תזרמי לפי מזג האוויר .

ותמיד כדאי גם לעבור במרכז המבקרים לקבל מידע ורעיונות. 

לגבי ריבוי תיירים - אנחנו היינו בתחילת/אמצע ספטמבר והיו הרבה תיירים אבל ממש לא כמו בסיפורים מהקיץ. מצאנו חנייה בקלות בכל מקום , חוץ מאגם מוריין שם יש מגבלה ובעיית חנייה ואף שירות שאטלים. לא יודעת כמה זה יהיה ככה בסוף ספטמבר, אולי כבר לא. 

לגבי הכבישים - כשירד לנו שלג , פילסו הכל בצירים הראשיים. 

בהשכרת הרכב כן ייעצו לנו ללכת על רכב שמתאים יותר מבחינת אחיזת כביש ( אבל ברור שרצו שנשדרג ...) אבל לי לא נראה שיש בעיה עם רכב רגיל. הכבישים טובים. 

אם יהיה שלג כבד זה סיפור אחר שכנראה מצריך שרשראות כמו שכתבו לך כבר. 

לגבי ויקטוריה - היינו בסיבוב הקודם לפני הרבה שנים. היינו שם יום אחד + הערב לפניו .

מה שעשינו זה בילוי ערב באזור הנמל ( בית הפרלמנט מואר בלילה וזה יפה ) ולמחרת בבוקר הלכנו למוזיאון המלכותי ( נחמד אך לא חובה בעיני ) ומשם לגני בוצארט.  יש ימים בהם יש מופע זיקוקים בגנים. שווה לברר.

כן היו סיפורים על כאלו שעברו בויקטוריה לאחרונה .

יש קישור למטה בפורום שאמור לקשר לכל סיפורי הטיול מהרוקיס אבל לחיצה עליו מעלה שרשור לא רלוונטי ואין שם את כל הקישורים והסיפורים שהיו. כנראה התפספס עם המעבר לפורמט החדש. צריך לבקש ממוני לתקן את זה ואז תמצאי את הסיפורים הרלוונטיים שכללו את ויקטוריה. 

לגבי מה חדש בניו יורק, יש את השכונה החדשה הדסון יארדס , ובה האטרקציה החדשה של בניין ה Vessel עם המדרגות. צריך לשריין כניסה מראש באתר ( בחינם , אך צריך לשריין או להגיע מוקדם ב 9 וחצי בבוקר והם מחלקים כרטיסים . שעה אחרי המקום עמוס ומלא ואין ככ סיכוי להשיג ) . מאחורי הבניין יש קניון יוקרה ולידו יש מרכז אמנות ותערוכות חדש ( כשהיינו היה נראה נטוש , שווה לבדוק אם יש משהו מעניין כשתהיו , באתר האינטרנט של ה vessel ( 

ממש בצמוד לבניין יש גם חיבור וירידה לטיילת ההיי ליין. לדעתי זה קטע חדש לגמרי של ההיי ליין .

רבע שעה הליכה נינוחה תביא אתכם לצ'לסי מרקט ואם אתם אוהבים אוכל טוב, תנסו את הדוכן המקסיקני לוס טאקוס #1 שמסתתר בתוך חנות התבלינים. 

אגב, גם לאייל שני יש נציגות בצ'לסי מרקט עם דוכן של המזנון.

באזור גם מוזיאון וויטני במיקומו החדש. 

לא יודעת מתי היית בניו יורק אבל יש גם את הקניון החדש שנבנה ליד אנדרטת ומוזיאון הגראונד זירו ותחנת PATH.

גם בקניון יש שוק אוכל בסגנון צ'לסי מרקט / שרונה מרקט ויש גם בתי קפה ומסעדות ממש על המים . נחמד. 

אנחנו הפעם נסענו קצת לברוקלין ומאוד נהננו. היינו בשבת בשוק האוכל באיסט ריבר פארק וכבונוס נהננו מהנוף של גורדי השחקים של מנהטן וגשר ברוקלין מהטיילת החדשה שם .

מחזמר חדש - אני די בטוחה שהמחזמר החדש של טינה טרנר מגיע מלונדון לבכורה בניו יורק בספטמבר/אוקטובר! תבדקי ! 

וגם : פיל קולינס מופיע !!!! אם אתם מתחברים.( אני הייתי ואף טסה שוב לעוד סיבוב ! )

תהנו!

עדי 

ayeletback תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • ayeletback
                  ayeletback @adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

הסיפור של נילי היה פרוט רב על ויקטוריה 
                  אנחנו לא חקרנו אותה לעומק אבל מאוד אהבנו את המופע של הזיקוקים בבוצר גרדן במוצש.

לגבי תכנון ברוקיס. יש ברוקיס הרבה יותר אתרים שמתוכלי לראות. ובטח הרבה יותר מסלולים
                  אם לא מתכננים רואים את מה שיוצא...וזה לא האופטימום מבחינתך.
                  אני יכולה להעיד שבעבר הרחוק נסעתי בלי לתכנון, זרמתי ,והטיולים היו הרבה פחות שווים ומרהיבים.
                  לא חייבים לתכנן חודשים אבל כן ניראה לי שכדאי להשקיע בתכנון

• family5
                    family5 @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

וואו, כמה חומר למחשבה, כמה מידע. המון תודה…

גדליהו, לאחר שאזמין רכב אצור קשר עם החברה ואבדוק את נושא צמיגי השלג. כמובן מאוד תלוי בתחזית ובצפי, קרוב יותר לנסיעה נבדוק מקרוב..

ריני, הוספתי את הבלוג למועדפים ואקרא, רואה שיש שם המון מידע. יופי… תודה

עדי, אכן את הטיול שלכם ראיתי, והיה אחת ההשראות לחלום שמגשימים עכשיו. כמובן אחזור שוב לקרוא. את החלק על ניו יורק בתגובה שלך מעתיקה בשלמות, בדיוק מה שאני מחפשת… דרך אגב, הייתי המון פעמים בניו יורק, לברוקלין עוד לא יצא לי למרות שתכננתי, אולי הפעם נספיק…

איילת, המון פעמים החלטתי לא לתכנן, ובסוף לא התאפקתי ותכננתי – כמובן, תוכנית כפופה לשינויים. גם הפעם מתישהו אגיע לזה, אני מקווה. אולי בגלל שהטיול ארוך יותר מטיול רגיל, יש לי הרגשה שאפשר פחות להקדיש לכל יום – בוקר, צהריים, ערב, בעיקר מכיוון שכנראה נרצה לעשות טיולים רגליים ופשוט להנות מהטבע והנוף… גם עד כמה שהבנתי באמת יש מרכזי תיירים שניתן להתייעץ איתם בכל מקום…. בקיצור, נראה, יש עוד כמה חודשים…

תודה לכולם.

ושאלה נוספת שמטרידה אותי – מכיוון שיש כוונה לטייל רגלית, עד כמה באמת יש סיכוי שניפגש בדובים בדרך.. נשמע מפחיד...

• family5
                      family5 @family5 נערך לאחרונה על ידי

@family5

ועוד משהו – פיל קולינס הוא אחד מגיבורי הילדות שלי והדיסקים שלו (כן, עדיין דיסקים...) מתנגנים אצלי המון ברדיו… אז מכיוון שאנחנו ב  Summer in the City//// בהחלט אבדוק אם נהייה במקרה בתאריך של הופעה...

adivelednizki תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • adivelednizki
                        adivelednizki @family5 נערך לאחרונה על ידי adivelednizki

@family5

כיף לשמוע שהייתי השראה . זה באמת טיול חלום.

אני אחסוך לך את החיפוש של פיל קולינס כי אני יודעת את התאריכים : 6 ו 7 לאוקטובר במדיסון סקוור גרדן.

אם זה כמו שכתבת אז אני מקווה שיסתדר לך , ואם לא , חפשי מתי אחר כן... כי הוא לא יופיע עוד הרבה…

אני ככ נהניתי מההופעה שאני הולכת שוב....

דובים - לא חושבת שיש מישהו שזה לא הטריד אותו…

אנחנו פגשנו דב על הכביש ולא במסלול,  ומהרכב זה אחרת מאשר להיתקל בדוב בהליכה. 

לדעתי הם מנוטרים , אחרת קשה להסביר איך הריינג'ר ידע והתייצב מיד להרחיק את בני האדם מהדוב ולדאוג שלא נרד מהרכבים .

כמובן יש כללי זהירות , צריך ללכת בקבוצה ושישמעו אתכם. לא להפתיע . ויש ספריי דובים ( אנחנו לא קנינו כי היינו במקומות מאוד מתויירים ובתצפיות ופחות במסלולים מבודדים ).

אני מאחלת לכם שתראו דוב . זו חוויה !

family5 Sailor 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • family5
                          family5 @adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

@adivelednizki

הי, דווקא בטיול לרומניה ראינו דוב, יותר נכון דובה וגור. מזל שהיינו ברכב אחרת הייתי מתעלפת במקום… גם כך רעדתי כולי מהתרגשות ורואים את זה התמונות המטושטשות שכן הצלחתי לצלם אחרי ההלם הראשוני. מכיוון שאנחנו רק שניים ומתכוונים בהחלט לטייל ברגל, נתייעץ שם עם הפקחים ונקנה גם ספריי…

אנחנו כל כך עירוניים, שנינו ילידי ערים גדולות, הטבע בשבילנו הוא פלא אמיתי – אבל מפחיד, כי לא ממש יודעים איך להסתדר שם. עם מטרו ואוטובוסים וכבישים וניווט מסתדרים נהדר, אבל כל כך לא מכירים את הפראי האמיתי… זה מה שמושך אותנו אני חושבת ברוקיס. אבל זה גם מה שקצת מפחיד… אולי אנחנו מפנטזים יותר מדי על הטבע הזה, ובסוף הכל יהייה שם מתוייר לעייפה ומלא אנשים, לא יודעת. מנסה להבין...

וסיפור קטן לסיום… לפני הרבה שנים חגגנו יום נישואין במלון הנפלא (והיקר… ) של יערות הכרמל. לפנות ערב יצאנו לסיבוב ביער. הולכים ונהנים מהטבע מסביב, מהשקט, ופתאום משהו זז בין השיחים וממש צמוד לנו נחרה קולנית מאוד של חזיר בר… אנחנו כבר דמיינו נקבה ענקית של חזיר בר עם גורים, בקיצור, כמו ששמענו את זה, קיפלנו את הזנב (שלנו) בין הרגליים וטסנו חזרה לחיקו החם והמוגן של המלון….

אז דובים אתם מבטיחים לי??? וואו. נצא למסלולים עם מצילתיים ותוף, שלא יגידו שלא שמעו אותנו… 🙂

Jenny2 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • Jenny2
                            Jenny2 @family5 נערך לאחרונה על ידי

@family5

אני מצרפת את סיפור הטיול שלנו באמצע ספטמבר- להתרשמות גם מהמראות היפות של הסתיו, וגם מן הקור והשלג שפקד אותנו!

אני חושבת שיש טעם להיכנס מראש לאתרים המסודרים מאוד של פארק קנדה עבור כל שמורה ושמורה ולהכיר את המסלולים השונים ואפשרויות הטיול, ולסמן את מה שנראה לכם, כך שההתיעצות עם הרנג’רים במקום תהיה יותר בבחירות בין אופציות שכבר בחנתם, בהתאם לתנאים בשטח, ולא “מההתחלה”.

• family5
                              family5 @Jenny2 נערך לאחרונה על ידי

@Jenny2

הי ג’ני,  שמרתי את סיפור הטיול שלכם במועדפים. לאור ההמלצות, אתחיל להיכנס לאתרים של הפארקים לבדוק מסלולים, “רק” צריכה זמן…. טוב שהטיול עוד יחסית רחוק… לא אמסמר את המסלול, אבל לפחות אבדוק את האפשרויות לקראת התייעצות במקום.

המון תודה, שבוע טוב לכולם..

• Sailor
                                Sailor @adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

@adivelednizki

על הכביש, מתחת לתחנה העליונה של הרכבל בסינאיה, יצא דוב מבין העצים שבשולי הכביש.

היו לי מקלות הליכה, הרמתי אותם גבוה והדוב חזר אל בין העצים. אצלם הגובה קובע, מאד!

בקבנה שמעתי על מטייל שלא רצה לתת לדוב את התרמיל שלו ונפגע, למזלו לא קשה.

הדוב נעלם עם התרמיל.

ככלל, כשהולכים בקבוצה, צריך ללכת קרוב אחד לשני ולעשות רעש, לרוב זה מרחיק את הדובים, אבל ריח מגרה של אוכל, או דובים שהאכילו אותם מתוך התרמילים, יכול לגרום להם לנסות להשיג בכוח את מה שהם חושבים שמכיל אוכל.

• family5
                                  family5 @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

נקודה טוב – גובה. אוקי, מקלות, קבוצה ורעש… הבנתי שהכי חשוב לא להפתיע את הדובים, כי לרוב הם ממש לא רוצים בהיתקלות והבעייה מתחילה כשהמרחק קרוב מכדי לתת לכל צד לפרוש בכבוד...

דרך אגב, למישהו פה יצא אי פעם להשתמש בתרסיס נגד דובים? מה זה, כמו גז פלפל או שזה פשוט ריח שהם שונאים?

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • צפנת
                                    צפנת @family5 נערך לאחרונה על ידי

@family5

מצרפת קישור לבלוגים הכוללים את האי ויקטוריה

https://www.lametayel.co.il/navigator.php?q=2071-0-0-blog

וגם https://bartravel.com/newus/katavot/victoria.html

• גדליהו מהגרעין

@family5

לשמחתי לא השתמשתי בתרסיס, אבל כן הלכתי איתו. מניח שזה כמו גז פלפל. זה לא ריח.. כי בחלק מהמקומות זה אסור להכנסה למדינות וכיוב’, על תקן נשק.

ועוד פרט- דוב מעולם לא התקרב לקבוצה של יותר מ-4… אם אתם לא חמישה אולי תשמרו מרחק סביר מאחרים על המסלול. אם אתם מאוד חוששים…

אנחנו בגליישר אחרי מפגש עם גריזליה וגוריה על השביל- כל האנשים במסלול נשארו קרובים יחסית אחד לשני- או לפחות לשמור על קבוצות ה-5… והאמת לא ממש עניינו אותה...

• family5
                                        family5 @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

צפנת, תודה רבה! את הבלוג של רחל אכן קראתי בשקיקה כשהיא פרסמה אותו, רחל תמיד יודעת לתאר בכנות מדהימה, לא לפסוח על “לקחים ללמוד”, להוסיף המון מידע. הטיול שהם עשו מקיף מאוד, נחרדתי מהעשן הנוראי, ובעקבות הביקורת הבונה שלה, התחזקה כמובן ההחלטה לא לנסוע בטיול מאורגן (ממש לא מתאים לנו בכל מקרה….). אקרא כמובן את המידע בקישור השני…

גדליהו מהגרעין 🙂 מפגש של דובת גריזלי וגורים על השביל, וואו, מדהים, מרתק… מפחיד… בטיול הזה אנחנו רק שניים, בלי הילדים. נשמע לעצתך וננסה להתחבר לטיילים נוספים, או לפחות להישאר בקרבת מקום, עם בקבוקון האנטי דוב בהישג יד… מקווה שייצא לנו לראות דובים – אבל ממרחק בטוח…

תודה לכם:)

• rinisco
                                          rinisco נערך לאחרונה על ידי

יצא לנו לראות 8 דובים בטיול האחרון.

חלק ראינו כשנסענו באוטו וחלק כשצעדנו בשבילים… ובכל פעם הלב התרגש בצורה מטורפת!!! זאת חוויה אדירה.
                                          היה עלינו תמיד ספריי פלפל(רק לביטחון). אנחנו קנינו- אבל בגלל שאין אפשרות לעלות אותו לטיסות- אתם יכולים לחפש/לשאול האם מישהו השאיר במלון...

בכל מקרה- ההמלצה הגורפת של הרינג’ר היתה- לא להבהיל את הדוב, ולכן יש לשיר, למחוא כפיים או ללכת בקבוצה.
                                          תהנו!

• 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון