ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

המלצה ללינה במפלי הניאגרה

פורום צפון אמריקה
    מפלי הניאגרה
    13
    26
    2504
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • צביקה
      צביקה @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

הסטטיסטיקה שלי, לאחר למעלה מ-20 ביקורים בארה”ב, היא שנדירים המקרים בהם לא הצלחתי להשיג ישירות במלון או ברשת אליה הוא משתייך מחיר טוב יותר ממה שמוצע באתרי תיווך כמו Booking, Hotels, Expedia, Agoda וכו’.

מבצעים, הנחות AAA, אזרח ותיק (בארה”ב זה לרוב החל מגיל 62) – כל אלה אינם מקבלים ביטוי באתרי התיווך ובנוסף תנאי התשלום והביטול נוחים יותר לרוב (עבור תעריפי AAA ואזרח ותיק) גם כשהמחיר הוא זהה.

השיטה שלי היא פשוטה: אני נכנס ל-TripAdvisor, רואה דרוגים וחוות דעת, רואה שם גם את מחירי אתרי התיווך ואז עובר לאתר של המלון. כאשר המלון משתייך לרשת, שיש בה חברות (חינם) מתגמלת, אני מזין שם את הפרטים שלי ואז כמעט תמיד ההזמנה נסגרת מול המלון ישירות או הרשת במחיר ו/או בתנאי תשלום וביטול טובים יותר. אם בכל זאת המחיר של אחד מאתרי התיווך טוב יותר, אז אין אצלי סנטימנטים וההזמנה תבוצע דרך מי שזול יותר בתנאי חדר, תשלום וביטול זהים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • צביקה
        צביקה @פוריה א. נערך לאחרונה על ידי

@פוריה-א

לנו דוקא היתה ב-Embassy ארוחת בוקר מצוינת, כשהטענה היחידה שלי כלפיה היה הצפיפות הגבוהה של הסועדים והעומס בתורים לכל עמדה במזנון ובמיוחד לעמדת הכנת הביצים ע”י טבחים. אני מקווה שהאיכות והמבחר לא השתנו לרעה מאז 2011.

כדי שלא ישמע שיש לי מניות במלון זה (הלוואי והיו !), אני מצרף קטע מסיפור טיול השלכת שלנו ב-2011 ובו תוכלו לעמוד גם על נקודות שליליות שיש שם:

“...כאן החלטנו מראש להתפנק ב"סוויטת ג'וניור נשיאותית", שבה שני חדרי שינה גדולים עם מיטת King ענקית ו-Sofabed, ג'קוזי, אח, מטבחון והכי חשוב: קיר זכוכית, שכולו חלון ענק הצופה ממרומי הקומה ה-38 גם אל ה-Horseshoe Falls ממש מקרוב וגם אל ה-American Falls. מרחוק יותר. ניתן היה לשבת על כורסאות ליד החלון ולשכוח את עצמך בתוך המראה המרגש הזה.

עוד בישראל, לאחר שהסוויטה כבר הוזמנה, קיבלתי ממחלקת השיווק שלהם email, שבו הצעה ל-48 שעות, של הזמנת חדרים במחיר מופחת יחד עם חבילת הטבות. בדקתי ולא היה שינוי במחיר הסוויטה שהזמנתי, אבל טילפנתי אליהם ולהזמנה שלי צורפה גם חבילת ההטבות, שכללה בין השאר זיכוי של 40 CAD מהמחיר בארוחה ב-KEG, מסעדת המלון הצופה גם היא אל המפלים, שובר לארוחת בוקר חמה מלאה באותה מסעדה, שובר לקבלת פנים בערב ההגעה, שובר לשימוש בשאטל של המלון למספר אתרים בעיר ועוד מספר שוברים שהיו פחות רלבנטיים עבורנו (קזינו).

הסוויטה אמנם יוקרתית ומפנקת ומשאירה חוויה עזה, אבל גם לה היו מספר בעיות:

- לא ניתן לקלוט בה את אות רשת ה-WiFi וכמובן שמכיון שאנו בקנדה ולי חבילת גלישה אמריקאית, לא יכולתי להשתמש ב-iPad. יכולתי לקלוט WiFi רק בקומת המסעדה (קומה 9), או בלובי בקומת הכניסה וכמובן, שבגלל הסוויטה, כרטיס המפתח של החדר פתח עבורי גם את החדר העיסקי שבקומת הכניסה, שבו היו 3 עמדות אינטרנט ומדפסות כולן לרשותי, בניגוד לעמדות התפוסות שהיו בחוץ בלובי.

- כשהזמנתי שולחן ליד החלון במסעדה, נאמר לי ששולחן כזה יתפנה רק בעוד כשעתיים (מה שהתאים לנו מבחינת השעה הרצויה) ונתנו לי מכשיר, שאמור היה לאותת לי כשהשולחן התפנה וערוך עבורנו. בשעה שבתי ואשתי ירדו בינתיים אל בריכת המלון, אני עליתי לסוויטה. בהגיע המועד, המכשיר לא ציפצץ, לא אותת, לא רטט – כלום ! טילפנתי למסעדה ואז הסתבר, שבסוויטה שלנו לא ניתן בכלל לקלוט את האות שאמור היה להתקבל. בכל אופן, השולחן היה מוכן ואנו נהננו שם מארוחה משובחת שממחירה נוכו כאמור, 40 CAD. אין שום catch !

- הכספת, כמו גם שקעי חשמל, שרצינו לחבר אליהם מטענים, נמצאים בגובה שהיה אולי נוח לדרדסים, או גמדים. אינני מגזים.

- ה-Sofabed עבור הילדה איננה ברמה כמו של מיטת ה-King שלנו וממוקמת הכי רחוק מהויטרינה אל המפלים, מה שגרם לצורך להרגיע אותה ע"י אפליה מתקנת ובמסעדה היא קיבלה את המושב הקרוב לחלון עם התצפית הטובה ביותר למפלים, שהוארו בצבעים מתחלפים.

המלון סואן מאוד והמוני אנשים היו בקבלת הפנים (משקה ראשון חינם, חטיפים, ירקות ומטבלים), במשרדי הקבלה, במסעדות, ליד הבל בוי, ליד שרותי ההחניה, בכל מקום.

באחת הפעמים, בעת שאני יורד במעלית המאוד מהירה שלהם, אני מבחין במודעה המודבקת על הקיר הפנימי שלה והנושאת את הכותרת המאיימת באדום: Wind Alert ! ותוכנה: האורחים מוזהרים שחזויות רוחות עזות מאוד אחה"צ והלילה ולכן אסור בשום אופן לפתוח שום חלון בחדרים ובמסדרונות של המלון. ואני חושב לי: אנחנו בקומה ה-38, עם קיר שכולו חלון אחד גדול, האם הוא בטוח מספיק ויעמוד בכל רוח ? ושתבינו, עוד קודם אשתי הביעה חשש, כשראתה שענן הרסס מהמפלים עולה גבוה יותר מהחלון שלנו. אבל כנראה שמתרגלים גם לחשש וכשאני מדליק את האח, מכבה אורות, מתיישבים על הכורסאות ליד החלון וצופים במפלים שמוקרנים עליהם אורות בצבעים מתחלפים – תופסים שלוה בלתי מוסברת. גם הילדה שחששה עוד בארץ מהמלון זה, טוענת שהתמונה שראתה מטעה וכעת איננה חוששת עוד. היא קיבלה מהתמונה את הרושם, שהמלון ניצב בתוך המפלים עצמם וכעת נוכחה שאין זה כך.

יש לציין שהעיר הפכה למסחטת כספים גדולה עוד יותר ממה שהיה זכור לי משני ביקורים קודמים בה, לפני שנים רבות מאוד. צצו להם המון בתי קזינו והמון אתרים שבהם תזכו לראות את אותם מפלים מזוית של האתר הנוסף, או בסרט 3D ו-4D, זאת בנוסף לאתרים הותיקים כמו ה-Maid of the Mist, המסע במחילות אל מאחורי המפלים, המעלית למצפה במגדל ועוד ועוד. כל מקום כזה יגבה מכם תשלום כלל לא קטן והערך המוסף שלו, ביחס למה שניתן לראות בחינם מהטיילת, הוא לרוב שולי, פרט למערות ולספינה המביאים אתכם ממש אל המפלים עצמם. התחושה הכוללת היא של מעין גרסה מנוונת של לאס וגאס. גם האזורים הציבוריים של המלון הזכירו את בתי המלון הענקיים והסואנים של לאס וגאס.

וכמובן, שגם המלון עצמו, כמו בתי מלון אחרים ברמתו הוא מסחטת כספים. מיד כשמגיעים עם הרכב למלון, נתקלים בצוות נהגי valet parking, שמאלצים אותך למסור להם את מפתחות הרכב עד להשלמת תהליך ה-Check In ובפנים מסתבר, שיש תשלום שונה אם אתה בכל זאת בוחר להחנות את הרכב בעצמך, או באמצעותם, זאת כשהחניה בכל מקרה בתשלום של 20 CAD (חנה בעצמך) או 30 CAD (חנה באמצעות valet) ללילה. בהמשך מסתבר, שהרכב הוחנה בחניון שכלל איננו מצוי במלון ובעת שאתה נזקק לו, שוב יש צורך בעזרת נהגי valet, או שאטל מיוחד המביא אותך אל אותו חניון.

רוצים עגלה כדי להעמיס את כל המזוודות, לפני שנפרדים מהרכב, יש Bell Boy, שכמובן מצפה לטיפ שלו ולפעמים מעורבים בתהליך יותר מסבל אחד.

בחדר מונחים על שולחן העבודה 4 אסימונים, שטובים למכונות המשחק ולמכונות השתיה. מתנה ? מה פתאום ?! רק אם תקרא את הפתק המונח מתחת להם, תגלה שהשימוש בהם יעלה לך 3 CAD לכל אסימון כזה.

ארוחת הבוקר היא בשיטת מזנון, שיש מאחוריו טבחים שיבשלו לכם את הביצה בדיוק כפי שתבקשו, רק אל תשכחו את הכוס עם השטרות המונחת ליד וכמובן שאת הקפה תביא לשולחנכם מלצרית, כדי שגם היא תזכה במשהו.”

• לטייל ולבלות
          לטייל ולבלות נערך לאחרונה על ידי

אנחנו הולכים לשהות במלון KALIKA  בצד האמריקאי מרחק של 15 שעה הליכה מהמפלים 

העלות שם יחסית מאוד זולה 385 שח ללילה . האם מישהו שמע / או מכיר את המלון ? זה מהצד האמריקאי .

צביקה תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • צביקה
            צביקה @לטייל ולבלות נערך לאחרונה על ידי

@לטייל-ולבלות

גם אם לנים בצד האמריקאי, אני ממליץ שלא לוותר על מעבר לצד הקנדי. מראה המפלים מהצד הקנדי מרשים הרבה הרבה יותר וכל התשתית התיירותית מפותחת יותר. ואת זה לא עושים בהליכה, אלא ברכב תוך כל התהליך של מעבר גבול בין ארה”ב לקנדה ובחזרה.

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • Sailor
              Sailor @צביקה נערך לאחרונה על ידי

@צביקה

דוקא מעבר בהליכה היה קל, מהיר ונוח.

צביקה תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • צביקה
                צביקה @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

בדקתי היכן המלון המדובר ומסתבר שאתה צודק. מרחק של קצת יותר ממייל אחד מה-Rainbow Bridge.

איכשהו טעיתי לחשוב שמדובר במלון ב-Buffalo  ומכאן היתה המסקנה.

• 1
                • 2
                • 2 / 2
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון