טיול משפחתי בתחילת מרץ - לאן כדאי?
-
יש לנו הזדמנות (כמעט אחרונה) לטוס בהרכב משפחתי מלא (בת 20, בן 18, בן 15 ובת 10 פלוס 2 הורים) בתחילת מרץ. אנחנו רוצים לטוס ל-5 ימים (ראשון עד שישי).
טיילנו איתם בעבר ביער השחור, אגם גארדה והדלומיטים בסלובניה ובצפון צ’כיה (פלוס פראג). בת ה-20 טיילה עם חברות בברצלונה, ובן ה-18 טייל עם חברים ברומא.
הגענו למסקנה שלאחרונה יש להם פחות סבלנות לנופים מרשימים ולמסלולי הליכה בטבע ויותר סבלנות לטיולים עירוניים ובעיקר לפארקים (פארק שעשועים, פארק מים וכיוצב’).
אנחנו מתלבטים לאן לנסוע. ראינו טיסות במחירים טובים לפריז וללונדון. בעלי טוען שאלה מקומות קלאסיים שהם ממילא יגיעו אליהם מתישהו בעתיד. הוא בעד טיול עם יותר טבע והליכה, במקום שהוא קצת פחות “אירופה הקלאסית”. הבעיה שבמרץ מזג האוויר לא ממש ברור, ולכן לדעתי יש קצת סיכון בטיולי טבע. מה גם שחייב להיות איזה פארק שעשועים מרשים באזור שבו נטייל.
בקיצור, יש לכם רעיונות בשבילנו לאן כדאי לטייל?
-
מרץ זה חורף באירופה. קר גשום ומושלג בהרים. אפשר לטייל במקומות עם מזג אוויר ים תיכוני אבל גם שם יש סיכוי לגשמים כבדים.
הטיול שלכם קצר ולא מתאים ליעדים רחוקים יותר שבהם מזג האוויר מתאים לטיולי טבע.
הייתי מטייל בעיר גדולה בדרום אירופה עם גיחות לאתרים קרובים בימים יפים.
למשל ברצלונה רומא אתונה.
אני לא הייתי פוסל עיר גדולה רק כי הילדים אולי יגיעו אליה בעתיד. לדעתי זה לא שיקול.
גם אם מזג האוויר היה מתאים לטיולי טבע והייתם בוחרים יעד פחות פופולרי באירופה גם אליו הילדים יכולים להגיע בקלות בלעדיכם.
-
י@nirit_mz
מסוכן להכנס בין בני זוג אבל בכל זאת אנסה.
טבע באירופה במארס לא להיט, בטח כשיש לכם כל כך מעט ימים שדווקא בהם מזג האוויר עשוי להיות קודר.
עיר גדולה שבה אפשר לטייל גם בחוץ ואם מזג האוויר סגרירי גם בתוך מיבנים תתן מענה טוב יותר, מה גם שלפי מה שאת רושמת משתתפי הטיול מוצאים את הטיול הזה כמעניין יותר.
אני יכול לספר לך שאחרי שני ביקורים משפחתיים בני שבוע (כל אחד) בלונדון הבחירה הראשונה של הבן שלי לטיול עם החברה היתה עוד פעם בלונדון. יש בעיר הזו כל כך הרבה מה לראות ולעשות שישאר הרבה מאוד מה לראות ולעשות גם אחרי ביקור של 5 ימים ברוטו (נטו בטח 4).
כנ”ל עוד ערים מרכזיות רבות באירופה.
ואני מאחל לכם שזו לא תהיה הזדמנות אחרונה לטיול משותף.
-
אולי מדריד או עיר בפורטוגל יכולות להתאים
-
-
אורלדנו?אם הם רוצים עיר – אני בעד עיר. גם כי במזג אויר הפכפך עיר זה בטוח יותר, גם כי לגיחה קצרה יחסית עיר יותר יעיל בזמן (אין נסיעות ארוכות, אין סיבוך של שעות פתיחה של השכרת רכב ו/או לינה בשדה וכו’), וגם כי בעיר יש מגוון אטרקציות שמתאים לכל אחד, וגם כי אפשר בקלות להתפצל (למעט זמן או להרבה) על פי הרצון והצרכים.
לונדון ופריז הקלאסיות סבירות במזג האויר, ובשתיהן יש פארקי שעשועים גדולים. כל אחת יכולה להיות נהדרת
-
כמובן שלונדון או פריז זה קלאסי , וגם אם יגיעו מתישהו בעתיד שוב, זה לא יפריע להם להנות מעיר כזאת בפעם השניה.
אם אתם מחפשים פארק שעשועים בעיר, אפשר לטוס לוינה. עיר מרשימה לא פחות מפריז או לונדון.
אם אתם רוצים פארק שעשועים ופארק מים וקצת עיר, אפשר לטוס להולנד\בלגיה ולהתמקם באחד מכפרי הנופש. חלקם מציעים פארק מים מקורה, יש הרבה פארקי שעשועים וערים ועיירות יפות. טיסות של טראנסאוייה לאמסטרדם או לאינדהובן לא יקרות. מוזמנים לקרוא בבלוג שלי על 2 טיולים כאלה.
-
-
@nirit_mz
אכן מזג האוויר צריך להיות גורם מכריע. אני גם בוחרת בדר”כ בטיולים עירוניים ומוותרת על טיולי טבע בתקופה הזו (באירופה).טיולים עירוניים שעשינו באפריל, ואולי תרצו לשקול (במרץ יהיה קר יותר, אבל עדיין נראה לי סביר בהחלט)
עם פארק מים מקורה – בודפשט: https://bit.ly/2SoJbOq
עם לונה פארק (לא ברמת פארק אירופה כמובן אבל עדיין עשה את העבודה, יש לונה פארק נוסף מחוץ למדריד) + אומגה – מדריד וטולדו: https://bit.ly/2WmWCl6בלונדון ופריז טרם היינו עם הילדים, אבל הן בהחלט אופציות ראויות.
בנוסף ברצלונה – מבחינת מזג אוויר היא יחסית חמימה, וכמובן שיש את פארק אוונטורה, שהוא בהחלט לונה פארק ברמה גבוהה.
**הערה לגבי הלונה פארקים – אם זה גורם מכריע בבחירת היעד, יש לבדוק את תאריכי הפתיחה שלהם, רבים נפתחים רק סביב פסחא ואילך. פארק מים פחות בעייתיים כי הם בדרכ מקורים ופועלים כל השנה (אגב, מלבד בודפשט יש גם בברלין וגם בפראג)** -
אחרי מועצה משפחתית, הילדים הגדולים פסלו את אירופה (כמעט קטגורית, בטענה שכל מקום באירופה זה more of the same), והוחלט להגדיל את התקציב ואת משך זמן הטיול.
כרגע עומדות על הפרק האופציות הבאות:
תאילנד – שהכי פחות בא לי עליה, אבל הילדים בעניין. הבנתי שבמרץ חם שם בטירוף (מה שמוסיף לקטע שלא בא לי עליה).
דרא”פ – שגם לא ממש עושה לי את זה. הבנתי שבמרץ יש שם סתיו, כלומר מזג האוויר לא יציב במיוחד.
הונג קונג – שדווקא נראית לי אופציה מצויינת (כולל דיסנילנד, כולל עיר, וכולל משהו שונה מאירופה).
והתלבטות לגבי אורלנדו ונ”י (למה התלבטות? כי התקציב יותר גדול, וכי זה בעצם שוב חוזר על בעיית more of the same).
אשמח לשמוע תובנות.
-
מה עם מזרח אפריקה?
ממה שאני יודע תחילת מרץ זה מחוץ לעונה אבל אפשר לטייל. טיסה קצרה יחסית לאלטרנטיבות וטיול מאוד מגוון מכל בחינה.
-
אני מודה שיש לי רתיעה מאוד גדולה מכל מה שהוא פחות מערבי, עם כל הכבוד לרצון של הילדים שלי באתגרים. דרא”פ עוד אצליח לסבול, אבל לכל שאר המדינות באפריקה שהם יסעו לבד. (יצאתי פולניה עם התגובה הזאת
סליחה…) -
לפסול את כל אירופה קטגורית….קצת מוקדם מדי בגילם וגם בעצם לא נכון, יש שם המון אפשרויות וגיוון. עם זאת אני מבינה אותם, הם רוצים משהו אחר....
ממליצה על הונג קונג, חוויה שונה לגמרי, שבוע מספיק (ואפשר להכניס גם לילה במקאו). גם תאילנד אופציה ראויה, אבל הטיול צריך להיות ארוך יותר מאשר הגיחה להונג קונג וזה כרוך כמובן בהגדלת תקציב.
-
@karnielr אמר:
לפסול את כל אירופה קטגורית….קצת מוקדם מדי בגילם וגם בעצם לא נכון, יש שם המון אפשרויות וגיוון. עם זאת אני מבינה אותם, הם רוצים משהו אחר....
ממליצה על הונג קונג, חוויה שונה לגמרי, שבוע מספיק (ואפשר להכניס גם לילה במקאו). גם תאילנד אופציה ראויה, אבל הטיול צריך להיות ארוך יותר מאשר הגיחה להונג קונג וזה כרוך כמובן בהגדלת תקציב.
גם לדעתי הם טועים, אבל הם בני 20 ו-18, ומרגישים שראו מספיק אגמים, הרים מושלגים, רכבלים ומגלשות הרים. מכיוון שבטיול המשפחתי הקודם הם קיטרו והשתעממו בדלומיטים, לא בא לנו שידור חוזר ולכן כינסנו אותם והתייעצנו לגבי יעד הטיול. הם ביקשו משהו שונה – גם מבחינת הנוף והאטרקציות וגם מבחינה תרבותית.
תודה על האינפוט לגבי הונג קונג

-
אני מבין שכבר החלטתם, אבל קשה לי עם הטענה שאירופה זה “more of the same”. לפי איזורי הטיול שלכם (יער שחור, גארדה ודולומיטים, סלובניה, צפון צ’כיה) אפשר אולי קצת להבין למה זה נראה להם ככה. אבל אני בטוח שאם תשנו קצת סיגנון – למשל סעו לאיים הבריטיים, איסלנד, נורווגיה, אני בטוח שזה יהיה שונה.
לגבי היעדים שרשמת: גם תאילנד וגם דרום אפריקה לא יענו להגדרה שלך של טיול עירוני ופארקי שעשועים. הונג קונג דווקא כנראה שכן.
-
@עמיחי13 אמר:
אני מבין שכבר החלטתם, אבל קשה לי עם הטענה שאירופה זה “more of the same”. לפי איזורי הטיול שלכם (יער שחור, גארדה ודולומיטים, סלובניה, צפון צ’כיה) אפשר אולי קצת להבין למה זה נראה להם ככה. אבל אני בטוח שאם תשנו קצת סיגנון – למשל סעו לאיים הבריטיים, איסלנד, נורווגיה, אני בטוח שזה יהיה שונה.
לגבי היעדים שרשמת: גם תאילנד וגם דרום אפריקה לא יענו להגדרה שלך של טיול עירוני ופארקי שעשועים. הונג קונג דווקא כנראה שכן.
אני מסכימה שאפשר לגוון גם בתוך אירופה. אבל מכיוון שכרגע התאריך שרלבנטי לטיול משפחתי עם כולם זה תחילת מרץ, נראה לי שהיעדים האירופאים שציינת פחות רלבנטים (או שאני טועה?
). התלבטתי, לדוגמה, לגבי לפלנד. נדמה לי שתחילת מרץ זה תאריך שמתאים ללפלנד, אבל הבנתי שזה טיול מאוד מאוד יקר. אמנם אין שם פארק שעשועים (או שופינג...), אבל זה עונה על הדרישות (החדשות) שהם הציבו לנוף אחר, ויש מספיק אטרקציות שיעניינו אותם. -
האם אירופה ירד כי אירופה נמצאת באירופה וזהו או האם אפשר לעניין בטיול מסוג אחר? למשל טיול במכוניות ספורט + התנסות בנהיגת פרארי על המסלול במארנלו?
אני מבין את הרצון בשינוי תרבותי והרצון לטייל למשל במזרח, לדעתי באמת רעיון מעולה (אם נכנס לתקציב).
לא חייבים תאילנד, בהמשך להונג קונג יש גם סין יפן ודרום קוריאה גם כן יכולה מאוד לעניין.
אורלנדו לדעתי יכול להיות מעולה כגן עדן למי שמחפש פארקי שעשועים מכל הסוגים והמינים + טיולי טבע כמו האברגליידס + אולי מדע מרכז החלל קנדי, בהרכב שלכם יכולה להיות בחירה מעולה כי אפשר לשכור וילה עם בריכה פרטית שנותנת לכולם המון מרחב אישי וגם אופציה להרגעות ומנוחה בין ימי אטרקציות.
-
@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה אמר:
האם אירופה ירד כי אירופה נמצאת באירופה וזהו או האם אפשר לעניין בטיול מסוג אחר? למשל טיול במכוניות ספורט + התנסות בנהיגת פרארי על המסלול במארנלו?
כרגע אירופה (כולל המקומות השונים והמיוחדים ביבשת) ירדה בעיקר בגלל מזג האוויר במרץ.
תודה על הרעיונות הנהדרים לגבי אורלנדו

-
לעניות דעתי, כדאי לנצל את ההזדמנות הנדירה לטיול משפחתי ולא לוותר על אירופה.
לטיול קצר ולא יקר בחודש מרץ– לונדון ופריז יכולות להיות נהדרות.
יש גם פארקי שעשועים די קרובים.
כמו שכתב הדרקון, אלו ערים שאפשר לחזור אליהם גם בעתיד, תמיד יש מה לראות ולעשות בהן.
-
לפלנד נהדרת בתחילת מרץ והיא לגמרי “משהו אחר”.
מתאים לנסיעה של שבוע, בעונה יש טיסות ישירות לרובניימי.
אולי כדאי לבדוק (היו גם בפורום) הרכבת טיול עצמאית ולא מאורגנת, יכול להוזיל מאד עלויות ויותר להתאים לבני הנוער.
(בעצמאית אני מתכוונת לתאם לבד עם מפעילים שם, לא לשכור רכב וליסוע..)