התעוררתי לתוך שומר המסך שלי, גן עדן- הרוקיס הקנדיים יוני 2019
-
הירידה חזרה לחניה עוברת במהירות ועכשיו החניה כבר מלאה במכוניות , מכאן אנחנו רוצים לנסוע לפארק הפרובנציונלי הר רובסון שנמצא במחוז קולומביה הבריטית , כשעוברים ממחוז אלברטה לקולומביה הבריטית השעון באופן אוטומטי חוזר שעה אחורה.
זמן נסיעה קרוב לשעתיים, קטן עלינו, הדרך יפיפיה , יורדים מההר חוזרים לכביש 93 צפונה ואז פונים מערבה על כביש 16

מגיעים ל Portal Lake, האגם קטן ונעים מאוד, עושים סיבוב מסביב

ליד האגם כבר רואים את הסמל של פארק הר רובסון

-
מצחיק שאצלנו זה היה הפו – העדפנו את אנט הרבה יותר מאדית….. גם הצבעים היו יפים יותר ואולי כי בו הינו קודם?
בקשר לפטרישה לייק – הוא מדהים!!!! אנחנו גרות ממש עליו והנופים בבוקר – חלום. וגם בצהריים ובערב – לא משנה מתי. זה 2 דקות הליכה מהלינה שלנו
אבל יש כאן כלך כך הרבה אגמים שממש לא קריטי – כל אחד אוהב מה שיוצא לו הכי יפה
-
-
מפורטל לייק אנחנו ממשיכים על כביש 16 ועוברים ליד Moose Lake
הוא כל כך יפה , הצבע שלו ירוק עמוק , אני מאוד רוצה לעצור אבל הוא בצד הנגדי שלנו ומחליטים שבדרך חזרה נחקור אותו קצת .
אנחנו ממשיכים עד למרכז המבקרים של הר רובסון , היום ממש ממש חם איזה שינויי מזג אויר כאן .
אנחנו מטיילים בסביבה וכל כך יפה כאן באזור

אנחנו עושים סיבוב בפארק הנעים הזה , סיבוב קצר שלוקח איזה חצי שעה , הפריחה כאן מרהיבה

כל כל נעים לנו כאן והזמן עובר ממש מהר, כבר 5 אחה״צ ואנחנו מחליטים לחזור לאזור ג׳ספר, בדרך חזרה כפי שתכננו עוצרים ליד Moose Lake המרהיב

-
אנחנו נכנסים חזרה למחוז אלברטה והשעון זז קדימה באופן אוטומטי ברכב ובמכשירי הטלפון

ורואים השתקפויות שאי אפשר להתעלם מהן

-
וואו שרה איזה תמונות מדהימות! מותר לשאול באיזה מצלמה השתמשת? -
CANON SX60
-
וואו התמונות שלך מהממות!! פשוט תענוג!
מחר אנחנו בדרך הקרחונים. האם יש עוד טיפים מהדרך חזרה? הצלחתם לעשות את פארקר בסוף? מתלבטת לגביו…..
את כל כך בזמן עבורי שזה תענוג!
-
לצערי לא עשינו בסוף את פרקר רידג׳ גם ביום החזרה ההמלצות באתר היו לא לעשות , נכון שראינו כאלה שבכל זאת הולכים, כמות השלג לא השתנתה מהיום שרק הגענו, אנחנו לא לקחנו את הסיכון. לא יכולה להגיד שאנשים לא עשו בכל זאת ולא יודעת מן הסתם להגיד איך היתה הדרך והראות מלבד מה שהומלץ באתר, אבל בכל זאת כבר עברו 3 שבועות מאז, בהחלט הסיכוי גבוה ביותר שכבר אפשר לעשות את המסלול .
Trail condition report Parks Canada
תכנסי לבדוק
-
-
רק עכשו הגעתי (למרות שכבר בשבת ציטטתי את הכותרת שלך למישהי שחזרה עכשו מהרוקיז והסכימה לחלוטין עם הכותרת)
הסיפור נהדר והתמונות – אליפות. נקרא ונראה מיליון דולר
ממשיכה לעקוב, יום אחד גם אנחנו נגיע לשם -
שרה, גם אני עדיין כאן.
נהנית מהתמונות המדהימות ותיאורים המרתקים.
כשהיינו בג’ספר הכביש לאידית קאבל היה סגור- אז את עושה לי השלמות ורצון לחזור חזרה...(אולי בעתיד).
וירד לנו שלג כבד, אז התמונות שלנו משם- כל כך שונות.מחכה להמשך!!!!
-
סיגל, ריקי ורינת תודה לכן

כאמור, אנחנו בדרך חזרה מפארק הר רובסון לכיוון ג׳ספר , אנחנו מגיעים לאזור בסביבות 7 בערב, מחר אנחנו עוזבים את האזור וחוזרים לכיוון באנף. אנחנו בודקים בגוגל מפס את כל נקודות הציון שסימנו במפה מבעוד מועד ומגלים שפסחנו על אי הסנאים בלייק פירמיד ומחליטים לנסוע לשם.
לייק פירמיד נראה לנו מנקודה זו שונה לחלוטין מאתמול, הצבעים אחרים אבל לא פחות יפה עכשיו. השינוי בטוח נובע משעת היום ומהמיקום בו אנחנו נמצאים.

האי מתרוקן ממטיילים רק אנחנו והסנאים, ובאגם מטייל על קייאק, וסירה עם אבא ובת (כך נראה לי) שיושבים ומנסים לדוג, איזה פסטורליה

אפשר לראות בתמונה את הנזקים שעושה החיפושית לעצים באזור (העצים החומים )

ויש גם ביקתה לאוהבים

-
אנחנו נפרדים מלייק פירמיד

אין לנו תוכניות יותר ומחליטים לחזור ללייק אדית שמאוד אהבנו אתמול (גשר!!!) 🤩
הערב יורד, אנחנו מגיעים ויורדים לאגם, שוב אנחנו לבד, כנראה רק בעינינו האגם הזה הוא משהו מיוחד.
לי קר, אני אומרת שאני חייבת מעיל וחוזרת לאוטו ״ אז תביאי גם לי...״ הופה, למישהו קר פתאום ??!!?
כרגיל , לנו הוא מאוד קסום , יושבים בשקט שלנו וסופגים מהאושר הזה ויודעים שמחר אנחנו נפרדים מהאזור ועצוב לנו אבל גם שמח כי יש בפנינו עוד הרפתקאות , הטיול עוד לא נגמר.
בין לבין אני משחקת עם המצלמה כהרגלי והפעם יש לי גם תמונות שמתארות מה שראינו אתמול , הבתים, החיים כאן מסביב

-
אנחנו נפרדים מהאגם, וחושבים מה לעשות עכשיו, לא רוצים כבר לסיים את היום ומחליטים לחזור על ההרפתקאה הקטנה שלנו מאתמול ולנסוע ללייק מדיסין.אולי יאיר לנו המזל ונראה גריזלי היום!!
אנחנו יוצאים לדרך ונוסעים במהירות רגילה, לא זוחלים כמו אתמול , לא ראינו בדרך לא דב, לא איילה, לא אלק ולא גריזלי.
מגיעים ללייק מדיסין, אולי הדב מאתמול החליט להישאר כי היה לו כייף במקום, אך לא , לא דובים ולא עצים (הכל שרוף מסביב).
אבל לייק מדיסין מקבל את פנינו בלוק מיסטי משהו , ענן עצום יושב באופק על ההר והענן כל כך מיוחד בכלל העננים כאן מאוד יפים

בדרך חזרה אנחנו רואים מכונית בצד, גם אנחנו עוצרים, מחפשים ומחפשים והנה רואים גבוה למעלה דב שחור מנשנש ארוחת ערב אבל הוא ממש רחוק, וקטן עלינו ראינו כבר דובים 3-4 מטר מאיתנו אז זה כבר לא מרגש וחוזרים לג׳ספר.
אנחנו מסיימים את הערב במסעדת Earls Kitchen + Bar בארוחה דשנה, מרוצים מאוד וממליצים בכל פה.

הלילה הינו האחרון שלנו בג׳ספר, מחר מדרימים
-
תודה
-
ממשיכה להנות ומחכה לעוד פרטים על בנף.
ובינתיים טיפ חם לאחרים שקוראים לטיולים שלהם – בלייק פירמיד יש מסעדה שנראית THE PINE. לא ראיתי שהזכרת אותה – זו ממש מסעדת שף (ויש גם אוכל לילדים – בורגר וצ’יפס) התחלנו בלאכול שם את העוגה (ריקוטה) שהיתה מדהימה אז אכלנו גם ארוחת ערב (ארוחה הפוכה מה שנקרא) וזה היה מושלם! אוכל טעים, יפה, לא מעט. לא זול אבל שווה כל דולאר (קנדי)
אז ממליצה
-
-
אכן הרוקיס הם אחד מפלאי הטבע ומהמקומות היפים בעולם..
-
16 ביוני- היום השישי
הבוקר אנחנו נפרדים מהמארחים הנחמדים שלנו ומג׳ספר, כרגיל עוברים בבית המאפה שלנו ממלאים דלק לקראת הנסיעה הארוכה וכרטיס האשראי שוב נדחה, במייל מגיעה הודעה מחברת האשראי ליצור עימה קשר, כבר אמרתי בהתחלה איזה מזל שקנינו סים הפעם .
קודם המזוודה עכשיו הכרטיס , אני שולחת להם מייל חזרה שאני בקנדה והמשיכות שנעשו הן שלי ובכלל מה פתאום הם חוסמים לי את הכרטיס, אף פעם לא הודעתי לחברת האשראי על יציאה מהארץ , רק שהבנתי לפי המייל שלהם שרצוי, אני מקבלת הודעה חזרה שהמייל שלי התקבל וזה בטיפול.
אז אפשר להמשיך בשקט , בתוכנית הבוקר לעשות את המסלול ״עמק חמשת האגמים״ , אנחנו מגיעים למקום ב-9:30 בבוקר , יש מספיק מכוניות בחניה אנחנו שמחים על כך, כי לא רוצים לעשות מסלול ביער לבד, אנחנו מתארגנים עם מים, מקלות הליכה, רואים אבא עם 2 ילדים מתחילים את המסלול ואנחנו מרוצים, נלך אחריהם ככה לא ניהיה לבד, וילדים מטבעם גם מרעישים קצת , מדברים בקול רם, וזה מצויין, מתחילים ללכת ואחרי כמה דקות של הליכה כבר בתוך היער אני מרגישה שמשהו חסר לי , פתאום מגלה, ״איפה המצלמה ??״
אבוי לי, שכחתי אותה באוטו, מה, נגיע לאגמים בלי מצלמה עלינו ? אין מצב , גם להשאיר אותה באוטו החם, כן, היום כבר חם ולא יודעים כמה זמן נתעכב , אז חוזרים לרכב, לוקחים אותה ואיבדנו את המומנטום להיות עם עוד אנשים.
שוב פעם מוצאים את עצמינו לבד, כבר קרה כמה פעמים אבל מתחילים ללכת, אז מי שהתכונן וקרא על המסלול הזה תהה אם להתחיל משביל 9a ולחזור מ9b או להפך, מה יותר קל.
גם אנחנו התלבטנו , פעם שמענו ככה ופעם שמענו אחרת , החלטנו ללכת בסוף קודם בשביל 9a (הימני) ולפגוש את האגם החמישי ואז לחזור דרך שביל 9b כשעוברים בין אגם 1 לאגם 2 .

התמונה צולמה כבר בדרך חזרה ולכן רואים יותר מטיילים
וכאן כבר רואים את השלט לחניה, השביל ברור ומשולט ואי אפשר לטעות

ההחלטה להתחיל מ-9a כי כשאנחנו נגיע לאגמים ונעבור בשביל מאגם לאגם השמש תיהיה מאחורינו ולא נלך מול השמש כי זה מסנוור ולא נעים, היינו מאוד מרוצים על ההחלטה הזו, מה גם שהאגמים נמצאים בעמק, בכל מקרה צריך לרדת אליהם ולעלות חזרה מהם, יש לנו מקלות הליכה שמקלות בדרך וכמובן עוצרים , מצלמים ונחים.