שאלת היעד הבא?
-
אני מתעקשת למקד אתכם עם עצמכם
כי אין הרבה טעם ברשימת הצעות בלי שאתם מבררים עם עצמכם מה כן ומה לא.
טבע- משמע טיולי טבע?
טבע אקטיבי- כמו ? טיול אופניים? שיט בסירה? ויה פרטה? למה הכוונה?
אטרקציות לילדים ? כמו שעשו בעבר? או אחרות? (ושוב- מה הכוונה? מגלשות הרים? פארקי חבלים? )
יש כמה נקודות שכבר ליבנו
שבועיים
עד 3 נקודות לינה כוכב
לא מתים על עיר (גם אני פחות) אבל אפשר לשלב חלקית.
מזג אוויר קריר
לא אלפים.
תקציב מוגדר.
-
בדיוק סיימתי לכתוב את סיפור הטיול שלנו בדרום אפריקה, כאן לפני כמה ימים, חפשי אחורה…
עמדתי להציע לך את דרום אפריקה, אבל:
1. הנהיגה גם שם הפוכה (אם כי חייבת לציין שנהג הבית נהג שם יותר בקלות וחופשיות מאשר באנגליה בקיץ שעבר. גם כי קיבלנו רכב קטן יותר מאשר באנגליה, אוטומטי כמובן בשני המקרים אגב, וגם כי הכבישים רחבים יותר וריקים יותר, ויש להם בדרום אפריקה תרבות נהיגה ממש נעימה)
2. זה יחרוג מגבולות ה40000 לדעתי, אם כי אפשר להוזיל משמעותית אם מוותרים על ספארי פרטי והולכים רק על שמורות ציבוריות בנהיגה עצמית. ובטח אפשר גם להוזיל את הטיסות אם הולכים על קונקשן עם חברה זרה, ולא אלעל ישיר.
מעבר לזה, אני ממש ממליצה על דרום אפריקה. הגענו לשם בדיוק מהסיבה שציינת, רצינו יעד שיהיה אחר. ומצד שני, זה לא יותר מדי אחר, כי דרא"פ היא בכ"ז מדינה מערבית ומפותחת. וכמובן, ביולי אוגוסט חורף שם, כלומר לא חם בהגדרה...(לא שזה הופך את החודשים הללו לאידאליים ביותר לביקור שם, אבל זה כנראה עדיף על החום שלנו, וגשם יורד גם באירופה בקיץ)
-
האיים האזוריים נראים מאוד מעניינים. אם עושים שם שבוע עם מה אפשר לשלב חוץ מליסבון? אולי יעדים אחרים בפורטוגל? ובכלל האם ניתן להגיע אליהם רק מליסבון?
-
יש לך קישור לסיפור טיול באור גיהינום בקיץ עם ילדים?
-
אם אתם רוצים “משהו אחר” – אולי שייט תעלות? טיול בסגנון שונה לחלוטין!!!
-
הייתי 3 פעמים אבל טיולים בסגנון תרמילאי.
הטבע הוא האטרקציה העיקרית.
ניתן לעשות גם ראפטינג וטיולי סוסים .וכמובן המון מסלולים רגליים יומיים או יותר.
אם תהיי מעוניינת יכול לפרט בהמשך.
-
קודם כל אפשר לעשות יותר משבוע. אפשר לשלב איים (יש סה”כ 9). אנחנו היינו שבוע וחצי בשני איים ואחרים היו יותר זמן ויותר איים. לגבי הגעה – תבדקי נחיתות באי הראשי סאן מיגל. אולי יש טיסות לא מפורטוגל. אנחנו שילבנו עם ליסבון בסיום. כמובן שאת יכולה לשלב עם מבחר יעדים בפורטוגל.
מה שבטוח – זה לא דומה לשום מקום שהיית בו

-
האם שנדלקתי תודה על גילוי היעד. האם ליסבון מעניינת לילדים? האם שילוב של עו"ד אי זה לא עוד מאותו דבר?
-
פורטוגל יקרה!! וההגעה לאיים האזוריים והטיסות בינהם גם יקריות מאוד, בכל מקרה אפשר לשלב עם האי מדיירה, אי ששייך לפורטוגל, לא דומה לאירופה בשום צורה, אולי דרום סין?
-
הפסילה הגורפת של בריטניה בגלל נהיגה בצד שמאל לא מוצדקת לדעתי, וגם לעניות דעתי אתם מפסידים המון. זה משהו ששנינו התרגלנו אליו ממש בקלות.
ואולי תעשו מה שאנחנו עשינו: יצאנו לכמה ימים לטיול קצר בקפריסין, גם כ"הכנה" לטיול באנגליה. בדיעבד לא ממש נדרש, אבל אולי יחזק לכם את הביטחון.
-
פורטוגל לא יקרה ובלי קשר יקר זה יחסי. ליסבון עיר שמחה ואפשר להעביר בה 3 ימים. אפשר לשלב עם מדיירה או פורטו וכו. האיים דומים בחלק מהדברים ושונים באחרים. זה כבר תלוי בכם. המחירים באיים נוחים. כמו שרשמתי – מה שבטוח זה שזה לא דומה לשום מקום אחר שהיית בו
-
שלום.כשהילדים שלנו היו בגיל של הילדים שלכם.עשינו שייט בתעלות באנגליה ביחד עם אחי וילדיו.חוויה מדהימה.כמו כן שנה אחרי עשינו לבד עם הילדים צפון ספרד עם קרוואן.תחנות הקרואנים היו חויה מדהימה.סופר.ברכה.מכונות כביסה .ואווירה נעימה של מחנה צופים 5 כוכבים
-
תודה על התשובות. לא נראה לי שקראוון יתאים לנו אנו צריכים מרחב ובלגניסטיים. שיט תעלות משום מה גם לא מושך אותי. אמשיך לחפש. בינתיים הכי התחברתי לאיים האזוריים אך חוששת שאין אטרקציות לילדים ( בעצם יש אבל מסוג מאוד מסויים ). נראה צריכה לעשות מחקר ולראות איך אפשר לשלב עם עוד משהו
-
שלום.מתחיל להיות קר אבל...לונדון מלאה חוויות(עיר)ואז לנסוע לאזור BATH זה לחזור לתקופת המאה ה17.באמת עיר מיוחדת ומרגשת.משם רכבת לסקוטלנד
חויה נפלאה שהילדים ישמחו בה.אפשר מידי פעם לעשות מנוחה באכסניותAAA(מקווה שעדין קיים.).ובסקוטלנד לקחת טיולי יום מאורגנים .שווה כי הם מגיעים לכל העיירות.מפעלי הצמר .הווסקי.זה נוח והילדים ירגישו רגועים מנסיעה בצד ימין.בסקוטלנד אידנברו המקסימה.(ארמונות.דגלים.מבצרים)הכל ניתן לקבל דרך אינפורמציה באינטרנט .סיורי יום.טיולי יום לבקש מפות ומסלול מתחנות התיירות הפזורות בעיר.ובעיקר בתחנות הרכבת המרכזית.כל צפון אנגליה ירוקה תטיילו גם בטבע.חשוב לארגן הכל מראש.

-
לא ממש משהו אחר, ולא זול, אבל בכל זאת מעלה את דנמרק. מדובר בשילוב של עיר נינוחה מאוד, קופנהגן, שאולי תהווה חידוש לילדים, ובהמשך אפשרות לשכור רכב ולנסוע לאיזורים נוספים.
אני מעלה את זה כאפשרות בגלל הנושא הנוסף שיש בדנמרק, הויקינגים, שאולי קצת דומה לאדם הקדמון…
-
תודה אבדוק
-
גם אני בעד סלובקיה אפשר עם נגיעות פולין או הונגריה.
לסיים כמה ימים בבודפשט למשל.
השני המקומות שפע אפשרויות לינה מתאימה,עלות זולה עדיין.
אפשרות נוספת פולין,אגמים מגדנסק או קרקוב והעיירות המצוירות,פארק אקסטרים..תלוי במספר ימי טיול.
רומניה-לשלב יעדי טיסה ולעשות מסלול נוח יותר עם צפון ומרכז,אגמים,כפרים,ערים עתיקות והכוללל.קניות ואןוכל,פנסיונים מושקעים.נצלו הגעה קלה.
-
תודה על המידע המעניין! תוכל להרחיב על מזג האוויר באוגוסט?
קר מאד? גשום? מגביל את הטיול באיזה שהוא אופן?
-
אפשר לצאת מאירופה. מה גם שאם תקבלו החלטה מוקדמת על יעד תוכלו לקנות כרטיסי טיסה זולים יותר.
השאלה היא למה אתם מוכנים אחרי הכרטיסים מבחינת תנאים. האם אתם מוכנים לנסות טיול במדינת עולם שלישי ולא בתנאי מלון אפילו?
מאחר ואני בא מפורום מרכז אמריקה. אני חושב על המדינות הפחות הרפתקניות שם ולמה יספיק הכסף אחרי כרטיסי טיסה זולים.. אז בשבועיים אפשר לעשות כל מיני דברים אם אוכלים מקומי. ישנים במקומות זולים ושומרים כסף לאטרקציות... אבל תנאים כאלו לא מתאימים לכל אחד ובטח שלא עולים באותו קנה עם מה שעשיתם עד היום ויהפכו את הטיול למשהו ממש שונה...