חיסון טיפוס הבטן
-
שלום,
אתמול היינו במרפאת מטיילים מור בבני ברק, לקראת טיול ירח דבש לויאטנם (צפון מרכז)- פיליפינים (רק איים) באוקטובר-נובמבר חודש ימים,
חוסנתי לפני 3 שנים בדיוק מהיום בטיפוס הבטן והרופאה טענה שאין צורך לתת לי מחדש כי הוא מחזיק עד 5 שנים, וידוע לי שזה 3..
נכנסתי לאחות והיא טענה שזה 3.5 שנים , כך שאני עומדת בגבול (3 ו3 חודשים )והיא לא רואה סיבה לחסן אותי שוב..
אני קצת סקפטית.. ויש לציין שאני רגישה מאוד בכל מה שקשור לעיכול.. אשמח לדעת חוות דעת נוספת האם במקרה שלי כן היה צורך בחיסון או שאני יכולה להיות רגועה ולהסיר חשש. תודה רבה.
-
-
אני אתמול התחסנתי
עם כל הכבוד לכל הרופאים את נמצאת “בקצה הסטטיסקה” של החיסון הקודם לטיפוס הבטן אם התחסנת לפני 3 שנים. אשתי התחסנה ב2015 והרופאה במרפאה המליצה לה להתחסן. אצלי זה היה “חד משמעי” כי החיסון הקודם היה ב2013.
זו החלטה שלך כי זה לא חד משמעי ואת צריכה לשקול מה את בוחרת
אגב, בחיפוש באינטרנט מצאתי שבאתר של הכללית טוענים שהחיסון תקף לשנתיים שלוש אבל כל “המדע” הזה אינו מדוייק
-
-
-
לא, אין לה מחליף.
-
הי,
קודם כל אין קשר לכך שאת רגישה בכל מה שקשור לעיכול ולמחלה. המחלה נגרמת מחיידק כך שגם מי שאין לו שום רגישות ואוכל הכל יכול להידבק.
הרגישות שלך היא דווקא אולי אפילו חיובית, כי זה אומר שאת שמה לב מה את אוכלת.
אני לא רופא ולא מחליף רופא ומה שאומר מטה זה מידע זמין לכל דורש:
ה- CDC שזה המכרז למחלות בארה”ב מחשיב את ויאטנם והפיליפנים בסיכון בינוני לטיפוס הבטן. עיקר הבעיה היא למטיילים “אתגריים באוכל” ו/או כאלו שיבקרו באזורים כפריים ופחות מפותחים. בעיקרון ההמלצה היא לאכול אוכל מבושל ולשתות מים מינרליים ו/או מורתחים.
You can get typhoid through contaminated food or water in the Philippines/Vietnam. CDC recommends this vaccine for most travelers, especially if you are staying with friends or relatives, visiting smaller cities or rural areas, or if you are an adventurous eater.
-
הבנתי.. סה”כ אני גם נשמרת יותר וגם אוכלת כשר (ללא עוף ובשר בחו”ל) אז אני לא ממחפשי האתגריים באוכל..
אכן מרגיע במידה מסויימת, תודה רבה לך:)
-
תשאלי את רופא המשפחה. יש חיסונים רבים שאפשר לקבל במרפאה וצריך לשלם רק על קניית החיסון, לא עבור ייעוץ והזרקה.אם לא, הוא אולי ידע איפה אפשר להתחסן “כבקשתך”
יכול להיות גם שהוא יגיד שאין צורך.
בעניינים אלה ההשפעה של יצרני התרופות גדולה והם עושים הכל כדי למכור יותר, כולל לקחת מקרים של אחד למליון ולהמליץ על חיסון או טיפול בגלל אחד כזה.
-
"טיפוס הבטן" לא קשור רק לאכילת בשר, מתוך האתר שצורף בהודעה הקודמת:
- Eat foods that have been thoroughly cooked and are still hot and steaming.
- Avoid raw vegetables and fruits that cannot be peeled. Lettuce can remain contaminated even after it is washed.
- When you eat raw fruit or vegetables that can be peeled, peel them yourself. (Wash your hands with soap first.)
-
גם את הפרי שקולפים כדאי לרחוץ עם סבון. -
לי תמיד נאמר שזה טוב ל 2-3 שנים.
-
נראה לי שכבר עניתי על השאלה חיסון הניתן בזריקה תקף 2 עד 3 שנים
חיסון VIVOTIF הניתן דרך הפה 5שנים
-
שלום רב
עכשיו אני ממש לא מבינה . הייתי שלשום לקראת נסיעה של שבועיים וחצי בספטמבר לויאטנאם במרפאת מטיילים טרם ירושלים . אמרתי שאהיה בצפון מרכז ולא אהיה בדרום. שאלתי על טיפוס הבטן ואמרו לי שלא צריך לצפון מרכז ויאטנם
קבלתי חצבת ( הדור הלא מחוסן) וטטנוס.
האם פספסתי משהו בנושא טיפוס הבטן ??
צהבת וכלבת כבר יש לי.
תודה רבה
גלית
-
לדעתי כן, אנחנו נהיה שבועיים בצפון ומרכז ויאטנם (ירח דבש ולא התכלבות כזו או אחרת) אוקטובר הקרוב , המליצו על טיפוס הבטן..
אני חזרתי לקבל חיסון פשוט כי הרופאה הטעתה ואמר שזה תקף ל5 שנים וזה לא היה נכון..