איסלנד- אי שכולו טבע בראשיתי –קיץ 2019
-
היי דנה,
מאוד אהבתי את הבלוג שלך! ניכר שהוא נכתב בהמון אהבה לבן זוגך ולאיסלנד
.יש לך יופי של בחירות- הרוקיז הקנדים יפיפיים. מקווה שמזג האוויר יאיר לכם פנים ותפגשו במרחק סביר דובים

אשמח אם תלווי אותי משם, ואם תזדקקי לעזרה, הרי שהיינו שם ב-2015. מניחה שקראת את סיפור הטיול שלנו כאן.
נילי
-
היי אורה ,
גם לי אין לי ספק כעת שאיסלנד היא המדינה הכי מיוחדת ביותר, שבה טיילתי מעולם.
במשך 8 שנים בתי, שטיילה גם במדינות שלא הגעתי אליהן בדרום אמריקה, אמרה לי זאת, אבל איכשהו לא הסתייע.
היום אני יודעת בוודאות שהציפיה ושנה שלמה של חפירות ממושכות, הבשילו טיול ייחודי במינו.
זוכרת שטיילת בה לפני שנים רבות עם בן זוגך, עוד טרם הפכה ליעד פופולרי. מניחה שהיום הרבה יותר קל להגיע ולטייל בה.
נילי
-
ה-25.7 :
במוקד היום השני של טיולנו עמד חצי האי סנייפלסנסSnæfellsnes
שנקרא גם "איסלנד המיניאטורית", כיוון יש בו את כל מה שמאפיין את איסלנד מבחינת נוף וטבע על שטח מצומצם יחסית.
אבל זוכרים שחסרה לכול זוג מזוודה?
נחשו היכן כלי הרחצה שלי? אכן במזוודה שנשארה בנתב"ג. למרות שהבטיחו לנו שהמזוודות תגענה במהרה, הרי שאני זוכרת את הסיפור האישי שלנו מסקוטלנד (כלי הרחצה שלי במזוודה הגיעו רק לאחר 5 ימים) ואת הסיפור של יאיר, שחיכה 9 ימים למזוודתו. מה גם שאנחנו מתכוונים להתקדם לפיורדים המערבים, ומה בדיוק אקנה שם? נוסעים לבורגרנס כדי להצטייד.
מצאנו סופר מקומי וקנינו רק מוצרים הכרחיים. 150 הדולר, שפספורט קארד מממנת למי שמבטח אצלה ומזוודתו לא הגיעה, נעלמו כלא היו עם מעט מאוד מוצרים...לפחות קניתי שמפו ומרכך שאני אוהבת, שימנעו במקצת את הריח שיש למים החמים.
היום השמיים אפורים, קר, אבל אין גשם ואנחנו נלהבים .
נוסעים על פי אתרים שהוצעו באתר האיסלנדי הזה.
היעד הראשון שלנו הוא מעיין שממנו אנו אמורים לשתות ככתוב:
At the farm Olkelda, near Stadarstadur, in the south of Snaefellsnes, there is a mineral spring with carbonated water.
Mineral springs are said to have healing properties, so feel free to take a sip.
הגענו ומצאנו את השלט.
אבל היכן המעיין? לקח דקה והבנתי שהברז הוא מוליך המים של המעיין. בן זוגי התנדב להביא את המים בצבע החלודה לטעימה ( לא טעמתי). 200 קרונות לא יכולנו להשאיר, כיון שבמשך שנה שלמה קראתי בקבוצת הפייסבוק –" ישראלים אוהבי איסלנד". שאין כלל צורך בכסף מזומן, וניתן לקנות הכול באשראי...
נילי -
היעד השני-Ytri Tunga
חוף ים יפה עם סלעי געש בתוך המים. כאן ניתן לראות כלבי ים.
זה דרש טיפוס על וליד הסלעים כדי להגיע לקו המים. שינסתי את מתניי לעשות זאת כדי להתקרב אל כלבי המים, שכלל לא הוטרדו מן הצלמים שהתיישבו מולם. לצערי היה עמדי רק הנייד, כך שהתמונות לא משהו…

אחוריו של כלב הים

כלב ים דוגמן

צמד אחים ליד שפת הים בקיץ האיסלנדי

נילי
-
היעד הבא השלישי במספר-Raudfeldargja
לפי “החפירות” שלי היינו אמורים בהליכה קצרה להגיע למפל הזורם בנקיק בסלע. אז זה ממש לא היה מדויק
. הייתה עליה לא קצרה, שדרשה כושר גופני כדי להגיע לחריץ שבסלע, שדרכו נכנסים לנקיק.
על העלייה מחניון המכוניות איכשהו התגברנו. אלא מה? הכניסה לנקיק הצריכה הליכה על אבנים בתוך זרם של מים, מה שלא אהוב עלי במיוחד. מדגישה שהיו בעת העלייה ובכניסה מטיילים רבים, אתלטים ברובם, שדילגו במהירות על האבנים. אני ויתרתי. היו לנו עוד מקומות שאליהן רציתי להגיע יבשת נעליים.

כאן נשברתי.
נילי -
המשכנו בנסיעה אל Arnarstapi
היעד היה המסלול לאורך הים שבין ארנטרסטאפי להטנר, מסלול הליכה יפיפה לאורך הים בין שני הכפרים, שאורכו 2.5 ק"מ, שאותו צריך גם לחזור לנקודת החנייה (סך הכול 5 ק"מ).
הפעם האחרים לא זרמו. ניתן להבינם. סתם בזבזנו זמן וכוחות ביעד הקודם.
מה בכול זאת עשינו?
חנינו בין המכוניות הרבות בארנטרסטאפי וצפינו במפגן הכוח של שחפי הים הטריטורייאלים, התוקפים את מי שפולש לשדה הקינון שלהם. ניכר היה שאנשי הכפר צועדים ברחובות עם מטריות כדי להישאר נקיים מצואת השחפים, אשר נראה שהן עפות ונמצאות כמעט בכול מקום.
לאחר סדרת פוזות למצלמה ליד הפסל הגדול העשוי מגל אבנים בדמות אדם, בנו של טרול ענק ובת אדם, השומר על מטיילי חצי האי, המשכנו על השביל לתצפיות על סלעי הים והעופות הרבים המקננים במקום. שביל הליכה יפיפה, שהלכנו בו ושבנו על עקבנו.

קצת כבוד לציפורים: הציפורים המצולמות נקראות שחפיות-הקוטב
הן שיאניות במרחק נדידה ובחשיפה לאור יום. נודדות מהקוטב הצפוני לקוטב הדרומי מדי חצי שנה!
נילי
-
נילי היקרה,
אומנם תכיפות ביקוריי כאן פחתה משהו אבל את הרי יודעת שבשבילך אסע אפילו עד לאיסלנד.
זה לא מכבר חזרנו מטיול מופלא לאלפים הברניים שלך יש חלק של ממש בהורתו והולדתו כך שביום מן הימים אני מקווה לצעוד בשבילייך גם בחלקת האלוהים המיוחדת הזו.
ובנתיים – אעקוב לי כאן בשקט אחרי סיפורך המתהווה.
שמוליק
נ.ב
וודאי תהני כעת הנאה מיוחדת מספרה של אידור אווה אולפסדוטיר – פרפרים בנובמבר – עליו אני ממליץ בחום (גם לאלו שטיילו עד כה במחוזות הקור האיסלנדיים על כנפי הדימיון בלבד)
-
@nilih אמר:
לאחר סדרת פוזות למצלמה ליד הפסל הגדול העשוי מגל אבנים בדמות אדם, בנו של טרול ענק ובת אדם, השומר על מטיילי חצי האי, המשכנו על השביל לתצפיות על סלעי הים והעופות הרבים המקננים במקום. שביל הליכה יפיפה, שהלכנו בו ושבנו על עקבנו.
הלבן מתחת לשחפיות זה מלבין כביסה? או מלבין קפה?

-
איזה כיף לקרוא, התחלתם היכן שסיימנו (הקפנו נגד השעון). ההליכה בין פסלי הטרולים בהחלט מומלצת עם ילדים (צילמנו אותם בתוך הסיר...כתוב שם שהטרולית שומעת ילדים שבוכים או צורחים וכך מוצאת אותם חחח יכול להיות שימושי לעיתים הסיפור הזה). לגבי הנקיק אל תצטערי, השביל ממשיך מעט מאוד אחרי הנקודה המצולמת, ואז מגיע למפל שכדי לעבור אותו צריך להרטב לחלוטין. -
צחקתי כשקראתי על הקור המקפיא במחלקת הירקות.היינו באותו סופר וגם אני לא יכולתי לעמוד שם יותר מדקה.
-
הי נילי
איסלנד נראית מרתקת ויפהפייה, אבל עלי להודות בצער שלא נמצאת במיקום ריאלי מדי ברשימת התכניות והפנטזיות שלנו.
אבל... את סיפורי הטיול שלך אין לי שום כוונה להחמיץ והתמונות כה מרהיבות שתענוג ללוותכם ולו גם על תקן של "לראותם בלבד".. -
תודה חברות וחברים!
שמוליק- הפתעה רבתי לראותך כאן. מקווה שזה סימן לבאות, ונחזור לקרוא את האשכולות הפיוטיים שלך. התגעגעתי…

לא מכירה את הספר שעליו המלצת.
ניסיתי להשיג את הספרים האיסלנדים שיורם המליץ עליהם, ובקושי מצאתי בחנות המוכרת ספרים יד שנייה בחיפה את “גם הדג ישיר”, שטרם קראתיו.
צביקה- תרשום לעצמך להביא לאיסלנד מגבונים לחים. הם יעילים נגד הסימנים הלבנים שהשחפיות מותירות על הבגדים

זברה- אני חייבת לבדוק את הדברים עד תומם. כך שלהגיע עד לפתח הנקיק ולא להיכנס, זו הייתה החלטה קשה עבורי.
התנחמתי במה שכתבת. היה ממש קר על חוף הים, וזה היה ממש לא לעניין להירטב.
דבורה- לא סתם אנחנו חברות טובות…

גליה- נחמד שאת עוקבת אחריי ממרחקים. מציעה בכול זאת לנסות לקדם את איסלנד למסגרת התכניות בנות הביצוע. איסלנד היא נטו טבע מדהים !!!
נילי
-
יותר קל לבוא עם חולצה לבנה

-
בעקבות הבלוג של רגינה האיסלנדית המשכנו עם הרכב לתצפית היפיפיה על המעגן של
Arnarstapi

באותה הזדמנות צילמתי את הר הפירמידה, Stapafell ,שכנו של
Snæfellsjökull glacier

מאחר ושלושת שותפיי התעקשו שלא להגיע להטנר במסלול הצמוד לים, נסענו להטנר עם הרכב. צפינו שוב בשחפיות הקוטב ובסלעי הים.

ירדנו רגלית לבית הקפה הקטן, הצמוד לחוף .
לאחר הפסקת קפה נעימה הלכנו למעיין של מריה על פי המלצתה של רגינה האיסלנדית ועל פי הוראות המלצרית. כלומר: התעקשתי. בן זוגי וגיסתי נשברו בדרך. רק גיסי הלך עמי כדי לגלות את פסלה של מריה ליד שרידי המעיין, שיש המספרים שיש לו סגולות ריפוי מזה כ-800 שנה מאז התגלותה של מריה במקום.

לא בדקנו...בסך הכול זה היה בזבוז של זמן…
לפחות בדרך צילמתי עם הנייד את קצותיו של קרחון סנייפלסיוקול, שחלקיקים ממנו ואת המים הזורמים ממנו, ראינו בהמשך הקפת חצי האי.

המשכנו בהקפת חצי האי ומידי פעם ירדנו לדרך צדדית.
גילינו מגדלור עם מסלול הליכה, שאפילו גיסי כבר לא הסכים לבדוק אותו.

קצת הסתובבנו בעיירה אולסביק. תהינו האם לאכול בה, ולבסוף הוחלט שנאכל בסטיקיסהולמור, שכן הייתה בידי המלצה על מסעדת שף בה. הגענו וגילינו שהיא מלאה. התפשרנו על מסעדת המבורגרים שכמעט נסגרה, וכבר לאיש לא היה חשק וכוח לטייל בעיירה.
הגענו ממש מאוחר למלון שהזמנתי ולשמחתנו חיכו לנו בו מזוודותינו החסרות. זה היה מזל, כיון שביום שלאחר מכן נסענו מרחק רב, וקצת קשה להאמין, שמישהו היה נשלח מאות ק"מ כדי להביא לנו את מזוודותינו.

Hotel Stundarfridur
השוכן מחוץ לסטיקיסהולמור הוא ממש חדש. החדר שלנו היה נחמד, אך בחדר ,שבו לנו גיסי וגיסתי, היה ריח של ביוב. העובדת טענה שהריח נובע משאיבת הביוב של המלון, שנעשתה לפני כן. כיון שהיינו האחרונים שהגענו באותו הערב, לא היה חדר אחר להחלפה. פרט לכך המלון זול יחסית לשאר מקומות הלינה שבהם לנו, והשירות בו מצוין.
לסיכומו של היום השני לטיולנו, חצי האי סנייפלנס עתיר מקומות אטרקטיביים לטיולים. צריך להקצות לו זמן. הגענו מאוחר מידיי אליו בשל עצירת הקניות בבורגרנס. טעיתי בכך, שכיליתי את כוחות שותפיי בעלייה למפל שבנקיק. טעויות נוספות שלי-ההליכה הסתמית למעיין של מריה, ובכך שחשבתי שאין צורך בהזמנת מקומות במסעדת השף בסטיקיהולמר. נהנינו מאוד בחוף כלבי הים, ובקטע החופי של ארנרסטפי והטנר .
נילי
-
נילי היקרה
בוודאי שהמנהרה מוזכרת וגם העובדה שבחרנו לא להכנס ולהחמיץ את הנוף הנפלא שזכינו ציינתי בבלוג. אמנם זה הוסיף למסלול של יום זה עוד 50 קמ אבל היה שווה כל רגע.
ראי בבלוג שלי מעל התמונה של הסירה. במידה ומזג האויר סגרירי וגשום כמובן להשתמש במנהרה שמקצרת את הדרך לסנייפלנס.
הבלוגhttps://family.lametayel.co.il/איסלנד+ארץ+הקרח+האש+ותמרות+עשן++חלום+שהתגשם+חלק+1
-
תודה עבור הלווי הצמוד!

ההערה יועדה לעדכון הבלוג שלך בדבר המנהרה שהפכה לחינמונית.
נילי
-
26.7:
במוקד היום השלישי של הטיול נמצא צוק הציפורים הענק- LÁTRABJARg .
כדי לקצר את הנהיגה הממושכת אליו החלטתי להשתמש במעבורת היוצאת מסטיקיסהולמור אל Brjánslækur
כרטיסים למעבורת הבוקר היוצאת ב-9:00 הזמנתי כחודשיים מראש.
התייצבנו עם המכונית בגשם כ- 35 דקות קודם וכבר עמדנו בטור המכוניות. כיון שהיה לנו אישור מודפס, שהראינו לאחד מאנשי הצוות שסבב בין המכוניות, הלכנו למעבורת רגלי, בעוד גיסי נשאר במכונית והעלה אותה לבטן המעבורת. המעבורת יצאה בדיוק ב-9:00 והפליגה ראשית לאי פלטיי ואחר כך לנמל היעד שלנו. למרות מזג האוויר הקר והרוחות, בתוך המעבורת היה חמים, ולא חשנו כמעט בהפלגה, שארכה כ- 3 שעות.
סקיטיסהולמור מן המעבורת

שמים וים אפורים , שאינם מסבירי פנים

ירדנו מן המעבורת ונסענו לצוק המפורסם דרך חוף Rauðasandur .
זהו חוף עם רצועת חולות בצבע אדום ( אולי כאשר זורחת השמש) באורך 10 ק"מ. זה לא היה בדיוק מזג האוויר לשהות על שפת הים, אבל נהנינו מן המראות. ראינו מעט מאוד מכוניות ומעט טיילים.
משם המשכנו בדרך הארוכה אל הצוק, כאשר מידי פעם אנו סוטים מן הכביש הראשי לדרכים לא מוכרות ומוצאים את עצמנו בחופים פלאיים חדשים.

נילי
-
נילי יקרה,
איזה כיף לטייל איתך באיסלנד המדהימה, במיוחד בלחות האיומה של שלהי אוגוסט!
מקווה להגיע לאיסלנד בקרוב, בינתיים ממשיכה לעקוב

מירה
-
סוף סוף הגענו אל חניון הצוק, שבו היו עשרות רבות של מכוניות. מזג האוויר התבהר וצעדנו על הצוק, הנופל לים מגובה 400 מ', בשביל המסודר העובר לצד שדות בר צהובים. המראה היה מדהים!

בדיוק על פי הוראות השלט, במקום שבו קיננו זוג פאפינים, שכבו צלמים כדי לצלמם.

הלכנו כ-45 דקות ואז שבנו, שמחים בחלקנו. זכינו לראות מאות ציפורים וזוג פאפינים במזג אוויר נהדר!

הנהיגה הארוכה לא הסתיימה בצוק. המשכנו בדרך המתפתלת לפטרקספיורדור- הפיורד והכפר הנאה, ומשם אל הכפר בילדודאלור, שבו אכלנו ולנו.
הלילה לנו במלון
Harbour Inn – Guesthouse
אהבנו את המיקום של המלון, העיצוב של השטחים הציבוריים הקטנים, אם כי החדר עצמו היה מעוצב בסגנון הנורדי הסגפני. הנמל היפה של הכפר נשקף מחלוננו.

כאן לינה+ ארוחת בוקר בחדר עם שירותים צמודים עלתה 190 יורו, הרבה יותר מן הלינה הקודמת.
נילי
-
אני רואה שזכיתם למזג אויר מקסים בצוק לטרברג, ואני נהנית לראות את המקום דרך התמונות שלך זאת מאחר וכשאנחנו הגענו לשם היתה רוח מטורפת שמנעה מאיתנו להתקרב , ומהר מאוד נאלצנו לוותר כדי לא למצוא את עצמנו צונחים מטה
ממשיכה לעקוב ולהנות