תכנון מסלול ויאטנם
-
היי
אנחנו זוג בני 25 נוסעים לויאטנם לשלושה וחצי שבועות בספטמבר. מחפש קצת עזרה והמלצות על המסלול
נחיתה בבוקר בהנוי ונסיעה לסאפה ל4 ימים, משם חזרה להנוי ונסיעה להלונג ביי-יומיים
חזרה להנוי ומשם נסיעה לטום קוק והוייאן-בערך ארבעה ימים, נסיעה לנה טראנג-3 ימים.
נסיעה לדאלאת-4 ימים, נסיעה להוצי מין וטיסה לאי פוקוק ליומיים, חזרה להוצי מין וטיסה לארץ.
מה שסגור כרגע זה רק נחיתה בהנוי והמראה מהוצי מין
נשמח לכל המלצה לשינויים או תוספות.
בנוסף לא כלכל הבנתי את נושא החיסונים מה מומלץ ומה חובה.
עניין הויזה?בעייתי בחודש?איך עושים?
תודה לעוזרים
-
@assafitiel אמר:
אנחנו זוג בני 25 נוסעים לויאטנם לשלושה וחצי שבועות בספטמבר. מחפש קצת עזרה והמלצות על המסלול נחיתה בבוקר בהנוי ונסיעה לסאפה ל4 ימים, משם חזרה להנוי ונסיעה להלונג ביי-יומיים חזרה להנוי ומשם נסיעה לטום קוק והוייאן-בערך ארבעה ימים, נסיעה לנה טראנג-3 ימים. נסיעה לדאלאת-4 ימים, נסיעה להוצי מין וטיסה לאי פוקוק ליומיים, חזרה להוצי מין וטיסה לארץ. מה שסגור כרגע זה רק נחיתה בהנוי והמראה מהוצי מין נשמח לכל המלצה לשינויים או תוספות. בנוסף לא כלכל הבנתי את נושא החיסונים מה מומלץ ומה חובה. עניין הויזה?בעייתי בחודש?איך עושים? תודה לעוזרים
ויזה, אפשר בשגרירות ויטנאם בבית אסיה תוך 3 ימי עבודה או באינטרנט.
באינטרנט הכי זול 6 דולר לאדם, בנמל התעופה בויטנאם משלמים $25. לקחת סכום דולרים מדויק לתשלום בשדה!
בכלל, הויטנאמים אוהבים דולרים אמריקאיים יותר מכסף אחר ועל שימוש בכרטיס אשראי שם
יש עמלות מקומיות גבוהות או תוספת ישירה למחיר במקומות רבים.
4 ימים בסאפא נראה לי יותר מדי.
אני, בניגוד לאחרים שכותבים כאן, ממליץ על רכבת לילה לסאפא.
מגיעים מוקדם בבוקר ללואו קאי ומשם יש םחות משעה נסיעה לסא פא.
ביומיים מתוכננים נכון תוכלו להגיע לכפרים ולשוק (ביום מתאים) אבל כל זה ממוסחר מאד, מלכודות תיירים ממדרגה ראשונה.
חלופה מצויינת היא טיול לחבל הא זאן (Ha Giang). נסעתי לטיול עם חברת PYS מהאנוי, pystravel.vn ל-3 ימים.
טיול יפה של ה"לופ". ממליץ.
אם אפשר טיול שיכלול את אגם BA BE ומפלי באן ז'וק (BAN GIOK) זה עדיף, ויקח עוד יום או יומיים.
מטאם קוק להוי אן זה יום שלם נסיעה, מהאנוי כשעה וחצי לטאם קוק. כדאי לכם לנסוע אחה"צ לנין בין וללון שם
ולצאת מוקדם בבוקר לטאם קוק.
תוכלו להספיק באותו יום את טאם קוק וטראנג אן ולחזור באותו ערב להאנוי,
או אם תרצו להגיע לשמורת פונג קוק תשארו שם לעוד לילה.
מהאנוי טוסו לדא נאנג. אני ממליץ על יום בדא נאנג, יום בהוי אן ואם נוסעים לראות את אתר מי סון (עתיקות צ'אמפה)
עוד לילה בהוי אן או בדא נאנג.
במקום 3 ימים בניה טראנג וטיסה לפוקוק, אני מציע יומיים בניה טראנג ולפני או אחרי דא לאט לנסוע לריזורט במוי נה,
חוף נהדר בעיר פאן תייט. יש אוטובוסים מ/ל ניה טראנג ודא לאט. הנסיעה מ/ל דא לאט יפה במיוחד.
מדא לאט יש אוטובוס להו צ'י מין סיטי, מפאן תייט אוטובוס ורכבת.
אם ישאר לכם יום מומלץ לנסוע לסיור יום מהו צ'י מין סיטי למחילות קו צ'י ומקדש קאו דאי.
חיסונים: הזמינו מהר תור למרפאת מטיילים, עדיף במרפאות חוץ של בית חולים קרוב. תקבלו שם הסברים, המלצות
ואם צריך, טיפול מונע מלריה. -
עוד הערה, לנסיעות קצרות (הא לונג ביי, סא פא או הא זאן, טאם קוק) מומלץ להשאיר את רוב המטען במלון בהאנוי, אם חוזרים לאותו מלון זה לרוב ללא תשלום ואם כן התשלום נמוך(במלונות מקומיים, לא ניסיתי בינלאומיים).ולקחת רק את הציוד הדרוש למשך הטיול במזודה אחת או תיק לכל אחד.
-
ספטמבר ממה שהבנתי ( היינו פעמיים במרץ אבל כשהגענו את הטיול קראנו בלוגים מאנשים שטיילו בספטמבר) מזג האוויר יכול להיות מאוד רטוב ועם שטפונות אז ימי ספר תמיד יוכלו לסייע. גם גמישות המסלול תועיל.
המסלול בגדול נראה לי בסדר. יש כל מיני דרכים מעניינות איך להתקדם ממקום למקום שיכולות להוסיף להנאה.
-
-
הייתי סוגר מלון לשתי הלילות הראשונים בהאנוי , ואת ההמשך זורם לפי מזג האויר , ותמיד תעשה סקר שווקים . לגבי הנסיעה לסאפה , נסעתי ברכבת היה סיוט , ממליץ על האוטובוס .
-
לי ולרבים אחרים הנסיעה ברכבת היתה הרבה יותר נוחה, הן ברכבת יום ובפרט ברכבת לילה שבה חוסכים זמן ומגיעים רעננים. -
הי,
רק הערה בנוגע לויזה:
בשגרירות ניתן להוציא ויזה על המקום. תוספת של 50 שקלים למיטב זכרוני. עשיתי זאת בעבר, מאמין שעדיין קיים. כמו כן, בשגרירות הויזה עצמה יותר זולה מאשר ויזה באינטרנט כי העלות של הויזה היא זהה (25 דולר) אבל אתה לא משלם על העמלה לסוכן נסיעות (החל מ-6 דולר).
כמובן שאם אתה לא תל אביבי אתה צריך להגיע לשגרירות וזה זמן, וחנייה וכסף לחנייה, ולהיג פעמיים אם לא רוצים לשלם אקסטרא.
אם אתה עושה באינטרנט, כאשר אתה מגיע לויאטנם אתה צריך לגשת קודם כל להנפיק את הויזה ולא ללכת ישר לביקורת דרכונים. זו פרוצדורה שיכולה לקחת אפילו שעה פלוס (כך היה לי בביקור האחרון).
אין פה תשובה נכונה מה עדיף, אלא מה יותר נוח וזול לכל אחד.
-
לגבי רכבת/ אוטובוס לסאפה. תעשה חיפוש אחורה בפורום תמצא ריבוי דיונים בנושא. תחליט בעצמך ולפי הכותבים מה עדיף לך.
-
היי,
אני רואה שיש הרבה אנשים שעשו טיולים של 2-3 ימים (למשל באיזור סאפא) עם חברת תיירות. האם זאת דרך עדיפה בהרבה מאשר עצמאית? האם עצמאית זאת בכלל אופציה שמתחרה במאורגן?
-
זה שונה לחלוטין.עצמאית אתה עושה מה שאתה רוצה, מתי ואיך שאתה רוצה.
מאורגן זה לפי תוכנית ואין לך אפשרות לעשות דברים אחרים (אלא אם יש זמן חופשי).
יש לרוב אפשרות למצוא מאורגן שיעלה יותר בזול. לסאפא לא בדקתי.
-
אפשר לטייל באופן עצמאי בלי שום בעיות כל עוד אתה יודע לאן אתה רוצה להגיע ומה לראות.
לסכם עם חברת נסיעות מחייב חלק מהתשלום מראש ולא תוכל להתגמש עם מזג האויר.
-
בסאפא למשל הלכנו עם מקומית ליומיים ( אחת שאספנו בסאפא) לא חושב שלבד היינו מוצאים את בשבילכם שהיא הלכה בהם...
בבאק הא המצאנו לעצמנו הליכה לכפר בסביבה... מה שקורה הוא שאתה הולך ומנחש דברים לפי מה שאתה רואה. אני מוצא יתרון למישהו שגם מסביר לך מה אתה רואה בתרבות כפרית שונה ... וזה משהו שלמדתי בדיעבד אחרי טיולים שונים שבהם במקומות מסוימים ויתרתי על הדרכה...
-