תשקלו היטב אם לנסוע לבריטניה בקרוב
-
אותי שכנעת.
רק שאנשים בעיקר חושבים על ערך הפאונד שיקרוס ככל הנראה . אולי גם הבעיות הפיננסיות/תפעוליות יגרמו לתקלות משמעותיות במשלוחים לארץ (NEXT ואחרים)
מקווה שהכול יתברר כפחד שווא.
ולמישהו שנמצא רחוק – מעציב אותי שהם עוזבים את האיחוד.. לנו, כישראלים, איחוד אירופאי זה תענוג אדיר בטיולים. מעבר לעובדה שככל הנראה נאבד לא מעט כספים בכל ההשקעות שלנו
-
-
-
"הפרשנים של הפורום שלא כל כך מבינים מה זה אומר ברקזיט ומה זה יציאה בלי הסכם אבל מרגישים סבבה כמרגיעים הלאומיים".
מצטערת, אך קצת הפרזת.
-
-
כן שוקי-3, זה גם אתה!

אל תנסה להתחמק מאחריות קולקטיבית לברקזיט, או למצב הפריזורה של בוריס ג’ונסון -
הייתי באנגליה בזמן הבחירות לברקזיט.. למיטב זיכרוני בוריס ג’ונסון היה בעד לצאת..
חבל עליהם.. שקד כתבה מזמן יפה על המוני אנגלים שלא באמת הבינו מה המשמעויות והיום מצטערים..
-
תודה על הפניית תשומת הלב, והדגשים.
כמי שחיה באנגליה ,את בוודאי יותר בקיאה מעיתונות מדובררת, ממידע שלא מפורסם בארץ, וכל היתר.
מכאן---- תמרור האזהרה הוצב והיטב.
לא צריך להוריד את אנגליה ממפת התיירות המקובלת, אבל אני חושבת שכדאי לחכות ולראות איך היא מתקדמת עם הברקזיט ומה המשמעויות לגבינו כתיירים.
מי שבוחר דווקא לקנות כרטיסים לאנגליה היום ---- זו החלטה שלו.
-
@יונית אמר:
תודה על הפניית תשומת הלב, והדגשים.
כמי שחיה באנגליה ,את בוודאי יותר בקיאה מעיתונות מדובררת, ממידע שלא מפורסם בארץ, וכל היתר.
מכאן---- תמרור האזהרה הוצב והיטב.
לא צריך להוריד את אנגליה ממפת התיירות המקובלת, אבל אני חושבת שכדאי לחכות ולראות איך היא מתקדמת עם הברקזיט ומה המשמעויות לגבינו כתיירים.
מי שבוחר דווקא לקנות כרטיסים לאנגליה היום ---- זו החלטה שלו.
זה בדיוק מה שהתכוונתי. בהינתן שלא יהיו דחיות נוספות, *כנראה* שעד האביב דברים ירגעו והסדר יחזור על כנו. להזמין היום דברים לסביבות נובמבר ודצמבר – לדעתי סיכון גדול מדי שלא שווה לתיירים לקחת. בוודאי לא כשהאלטרנטיבה היא לבחור כל יעד אחר שהוא.
-
צודקת -
אני חושבת שהמידע שנתת חשוב, ברור לי שאנשים מבחוץ מבינים בנושא פחות ממי שנמצא בלב הסערה.
-
תודה שקד. אני בטוחה שמה שרואים משם לא רואים מכאן, ואת יודעת בדיוק על מה את מדברת.
זה גם נשמע הגיוני מאוד, ובאמת אם אין הכרח דחוף – עדיף לא להגיע.
-
אני לא עוסק בתחום ואין לי כל הבנה בשער מטבע ולכן ההערכה שלי לא מבוססת על כלום ואין להסתמך עליה. אבל בכל זאת לדעתי הסיכון לתייר הישראלי הוא שיהיה הסכם, שאנגליה לא תצא מהאיחוד, אבל הפאונד יקפוץ למעלה.
-
אבל אצל “אנגלופילים” אין כזה דבר “כל יעד אחר”...
-
ההסכם הוא על יציאה מהאיחוד. בשביל שלא יצאו בכלל בריטניה צריכה או להחליט על משאל עם נוסף או להחליט שלמרות התוצאות במשאל העם הראשון, היא פשוט לא תעשה את זה. קיימת גם אפשרות נוספת של ״ברקזיט רך״, שבפועל תוציא את העוקץ מהתהליך אבל תיתן מראית עין שנענו להחלטת משאל העם. לא נראה שראש הממשלה הנוכחי הוא בכיוון הזה בכלל. הוא, כאמור, מאיים כרגע בברקזיט בלי הסכם, דבר שחברי פרלמנט מכל הסיעות מנסים למנוע. לאופציה ה״רכה״ האיחוד האירופי צריך גם להסכים.
אני לא כלכלנית ולא אנליסטית, אבל אם לשפוט לפי פרשנים בכירים ממני, אין כרגע ממש מצב לברקזיט בלי מיתון. חוסר הודאות גם הוא לא עוזר, והמצב בפועל הוא שחברות אירופאיות כבר סוגרות מפעלים ומעבירות מטות ליבשת. זה כבר מתרחש. ככל שזה ימשיך, אין הרבה סיכויים לצמיחה כלכלית משמעותית בעתיד הקרוב.אני לא עוסק בתחום ואין לי כל הבנה בשער מטבע ולכן ההערכה שלי לא מבוססת על כלום ואין להסתמך עליה. אבל בכל זאת לדעתי הסיכון לתייר הישראלי הוא שיהיה הסכם, שאנגליה לא תצא מהאיחוד, אבל הפאונד יקפוץ למעלה.
-
דלק? חשבתי שבריטניה מיצאת נפט מהים הצפוני, אז למה שתהיה בעית דלק? -
א. אלו הנתונים של משרד האנרגיה.
ב. יש שתי סיבות למה צופים מחסור. הראשונה, בטווח הקצר בגלל שיבושים בהפצה. השניה, בטווח ארוך יותר, זיקוק דלק מקומי יהפוך ללא כדאי.
-
הכשלונות הבריטיים בניהול ציבורי מגיעים לרמות של מונטי פייטון, בני היל ויס מיניסטר כרוכים יחד.אני נזכר בפיאסקו האיום של הפרטת אספקת המים.
הוציאו מליונים רבים על מונים במימון המדינה, האזרחים התחילו לשלם על מה שקיבלו קודם בחינם המדינה הוסיפה כסף לתשלומים בשוטף, שילמה הון על פיטורי עובדים והמים לא תמיד הגיעו לברזים במשך כמה שנים מההפרטה. תאצ’ריזם ב”מיטבו”

-
מה כל ההפחדות האלה.
תיירים נוסעים לצפון קוראה , מיאנמר,קובה,קולומביה,ניגריה,אפילו ישראל.
נוסעים ונהנים.
אז לונדון היא הבעיה?
-
ברמת המאקרו, כן. ברמת המיקרו, חכה שתגיע לדבר עם שירותי הלקוחות שלהם או לקבל מהם מכתבים מלחיצים שמאיימים עליך במאסר ובקנס אם לא תדווח להם כמה בעלי זכות בחירה מתגוררים בדירה שלך. איך שהמדינה הזאת מתנהלת, קשה להאמין שהם היו אימפריה.
@Sailor אמר:
הכשלונות הבריטיים בניהול ציבורי מגיעים לרמות של מונטי פייטון, בני היל ויס מיניסטר כרוכים יחד.אני נזכר בפיאסקו האיום של הפרטת אספקת המים.
הוציאו מליונים רבים על מונים במימון המדינה, האזרחים התחילו לשלם על מה שקיבלו קודם בחינם המדינה הוסיפה כסף לתשלומים בשוטף, שילמה הון על פיטורי עובדים והמים לא תמיד הגיעו לברזים במשך כמה שנים מההפרטה. תאצ’ריזם ב”מיטבו”