מסלול שבועיים מדי סי לכיון קרוליינה, ג׳ורג׳יה
-
הי לכם, באפריל, למי שחווה ומכיר, מזג אויר נח? אין הפתעות יוצאות דופן?
כמו כן, יש המלצות מסוימות על המסלול? הוא ראשוני אך זה הכיון.
מישהו מכיר את outer banks? נסע שם? כדאי?
אגב שבנו לפני כמה חד׳ מטיול של שבועיים וחצי בטקסס/טנסי והיה נהדר, תודה לממליצים ולמסייעים!
-
-
בשנות ה- 90 צפון קרולינה היתה “מדינת הבית” שלי בארה”ב ושהיתי בה מספר חודשים במצטבר. אנסה לעזור.ה- outer banks זהו איזור של קבוצת איים צרים וחלקם ארוכים שנמצאת במקביל לחוף של היבשה בצפון קרולינה. בקיץ, האיזור הזה משמש לנופש ויש בו הרבה חופי רחצה וכמובן השירותים הנלווים. בחורף הוא נטוש (עברתי שם בדצמבר באחת השנים). אני מניח שגם באפריל הוא עדין נטוש.
בחלקו הדרומי יש מגדלור במקום שנקרא Ocracocke. אינני יודע אם ניתן לבקר בו. מקצה זה יש גם מעבורת ליבשה (איזור Beaufort).
בחלק הצפוני יש שני אתרים היסטוריים: הראשון הוא Roanoke Island, בו התרחש סיפור ה- lost colony. מדובר בהתישבות הראשונה של אנגלים בשטח שהיום הוא ארה”ב, כאשר המלכה אליזבת הראשונה נתנה את זכות הישוב של המקום לסיר וולטר ראלי (על שמו נקראת עיר הבירה ל צפון קרולינה). יצאו לשם מתישבים. בשלב מסוים, האוניות חזרו לאנגליה בשביל הצטיידות, כאשר המתישבים נשארו במקום. כאשר האוניות חזרו למקום, לאחר תקופה די ארוכה, המושבה נעלמה. הנסיון הבא של ההתישבות האנגלית דוקא עלה יפה. הוא היה באיזור מעט צפונה לשם, במדינת וירג’יניה, שם יוסדה ג’’ימסטאון על ידי המתישבים האנגלים. זה היה לקראת סוף המאה ה- 16. המייפלאור המפורסמת הגיעה לאמריקה כ- 30 שנים אחר כך.
האתר השני הוא ב- Kitty Hawk, קרוב לאי רואנוק, וזהו אתר הטיסות הראשונות של האחים רייט. ארוע זה תרם לעיצוב לוחית הזיהוי של מכוניות בצפון קרולינה ולמוטו: first in flight.
לגבי מזג האויר, אינני זוכר אם ביקרתי באיזור בעונה הזו. בודאי בקיץ, בסתיו ובדצמבר. לא זוכר לגבי אפריל או מאי. אני מניח שיהיו גם ימי גשם. מבחינת טמפרטורות, אני מניח שלא קר מאד. אני חושב שגם בלילות הטמפרטורות מעל ה- 0.
לגבי מסלול, יש את מסלול האפלאצ’ים שמתחיל ב- Front Royal ויורד דרומה עד ל- Great Smoky Mountains National Park . יש מה לראות בצפון וירג’יניה, כמו גם במרכזה. מה- great smoky mountains NP, אפשר להמשיך לצ’טנוגה, ומשם לאטלנטה. לא בטוח שהמסלול הזה יקח שבועיים. לדעתי ידרש לכך זמן קצר יותר משבועיים.
ניתן להרחיב את המסלול ולכלול נקודות מענינות נוספות. למשל שארלוטסוויל בוירג’יניה (אחוזתו של תומס ג’פרסון – מונטיצ’לו), הבירה ריצ’מונד, ששווה יום ביקור מלא לבטח.
מסלול אחר ירד לאורך הים דרומה ואחר כך יעבור לאפאלאצ’ים או שימשיך דרומה עד סוואנה ומשם יחתוך לאטלנטה.
אפשר לשלב בין השניים, למשל, פארק שננדואה בצפון וירג’יניה, ואחר כך מעבר לים דרך מונטיצ’לו וריצ’מונד. לא בטוח כמה זמן יקח שילוב כזה. לא עשיתי מסלול כזה בעצמי.
-
וואו איזה פירוט תודה, אני אשב על המסלול לעומק ואז אשאל אותך יותר נקודתית אני מניחה.
בצ׳אטונגה היינו לפני כמה חודשים כך שכעת לא נגיע עד שם.
איך אתה היית בונה את המסלול למשך שבועיים כאשר נקודת המוצא והחזרה היא וושינגטון? כי לפי מה שאתה מתאר זה נשמע די אפרורי וסגרירי והיסטורי, אז רק מצריך מעבר בנקודות הללו ללא התעכבות מיותרת. איפה כן לשים עיקר השהייה או לעשות יומיים בכל מקום לאורך המסלול ( לכשיהיה קיים )
-
מוצא וחזרה וושינגטון. אני בטוחה שהכל יהיה יפה ומהנה אבל האם יש נקודות ספציפיות שהן מאסט. כמובן טיול באיזי של נניח 3 שעות נסיעה ביום וצריכה להבין האם המזג אויר הוא סביל ברמת הטיול בחוצ גם
-
לגבי מזג האויר, אני לא יודע לענות ברמה של גשם. כלומר, כמה ימי גשם יהיו באפריל. אינני זוכר שביקרתי באיזור בעונה הזו. אני מאמין שיהיו ימי גשם, רק לא בטוח באיזו תדירות. אני נמצא כרגע “באיזור” ועד כה, בשבוע פלוס שאני כאן היה יום גשם משמעותי אחד וזהו. לא נורא. גם הלילה יהיה גשום, אבל התחזית אומרת שב- 10 בבוקר יתבהר, אז זה ממש לא נורא. מבחינת טמפרטורות, אנחנו מדברים על המרכז – דרום ועל אפריל, אז עבורי זה נסבל. ביליתי במסצ’וסטס באפריל והיה בסדר, אז ודאי שהרבה יותר דרומה, הטמפרטורות נסבלות. בכל זאת, אני מניח שבהרים יהיה קר, ויתכן ויהיה עדין שלג. צריך להצטייד בבגדים מתאימים, אבל בלי להכנס להיסטריה. בחלקים הנמוכים יותר, אני מניח שיהיה סביר. בכל מקרה, אפשר בגוגל לבדוק ממוצע טמפרטורות ומשקעים. למשל בוושינגטון באפריל יש ממוצע טמפרטורות של 7 – 19 מעלות, שמבחינתי זה מצוין. וכן, ממוצע של 8 ימי גשם, שזה בערך כמו בקיץ. באטלנטה חם קצת יותר: 9 – 23 ו- 6 ימי גשם בחודש שזה יחסית מעט עבור עיר זאת. ניסיתי לחפש ערים בהרי האפלאצ’ים כדי לקבל מושג על הטמפרטורות. אינני מכיר עיר ממש גבוה בהרים. אלו שבאיזור (למשל Harpers Ferry במערב וירג’יניה) חלקן חמות יותר מוושינגטון ובמקרה של הרפרס פרי, הטמפרטורה היא 4 – 19 ו- 9 ימי גשם בחודש.במקומך, הייתי מתכונן גם במקרה הגרוע לטמפרטורות מינימום באיזור ה- 0. כמובן, להיות מוכנים לגשם.
לגבי נקודות must, לדעתי זה תלוי בתחומי הענין שלכם. אני מצאתי הרבה נקודות מענינות באיזור, כי ההיסטוריה מענינת אותי. לדעתי, נסיעה כל הדרך ב- blue ridge parkway עלולה לשעמם, היות והנוף די דומה. מצד שני, יש אתרים ספציפיים לאורך דרך ארוכה זו שיכולים להיות מענינים, מפלים, ה- natural bridge, אתר נוסף בשם grandfather mountain (שהוא אתר פרטי) ואתר נוסף, שהיה פרטי והיום הוא פארק של מדינת צפון קרולינה בשם Chimney Rock. יש עוד. יש מסלולי הליכה רגלית באורכים שונים, שיוצאים ממקומות שונים לאורך הדרך וכו’.
הדרך המזרחית, לאורך הים, היא באמת יותר בסימן של היסטוריה. ריצ’מונד היא עיר יפה לביקור בנוסף להיסטוריה. הקפיטול שלהם תוכנן על ידי תומס ג’פרסון והוא בנים יפה. כל האיזור שם יפה. כמובן שיש גם את איזור הבילוי ליד הנהר. ה- outer banks חיים בקיץ. לדעתי באפריל המקום כנראה עדין מת. בדרום מזרח וירג’יניה יש מה לבקר בעיר נורפולק, והבנתי שאפשר גם לבקר בבסיס הצי הגדול שם. אגב, מהסביבה יוצא גשר עם מנהרה שנותנים קשר למכוניות בין איזור נורפולק לחלק של וירג’יניה שנמצא בחצי האי ממזרח ל- Chesapeake Bay. כמובן שהדרך בתשלום. רק הנסיעה היא חויה ויש מקום באמצע לעצירה. אפשר שם לשנות כוון ואז לא צריך לשלם את האגרה לנסיעה חזרה.
דרומה יותר, צ’רלסטון שוה ביקור גם למי שאיננו משוגע על היסטוריה.
-
אוקי אני מבינה שזה יותר מורכב משחשבתי, אצטרך לחשוב על המסלול מחדש ולעומק ואולי לכיון אחר, כי ממה שאני קוראת מכם.. לא נשמע לי חוויתי במיוחד, אמנם יפה אבל עשוי להיות בעייתי עם ילדים קטנים.
האמת האמת, אנו רוצים לעשות מסלול מעניין וחביב עם מזג אויר טוב למשך שבועיים ומצאנו טיסות ממש טובות לוושינגטון ולכן חשבנו על הכיון הזה.
לאחרונה עשינו את יוסטון וסביבתה, עשינו כבר את LA וכל זה, וכמובן ניו יורק ואזורה.
יש לך רעיון לנקודת מוצא נוספת שיכולה להתאים?
מיאמי ..? מרגיש לי בנאלי
או כן לזרום עם וושינגטון ומטה
-
אנחנו טיילנו במסלול קצת שונה במזרח שבועיים לפני שנה- הוא לא הכי יתאים ברובו- אבל אולי תנסו לבדוק משהו שיצא דרך פארק שננדואה, משם לשארלוט ואטלנטה- יעלה משם לסמוקיז ומשם להמשיך לסט לואיס וחזרה לוושינגטון.. כמובן שאפשר להוריד ולקצר איפה שלא מוצאים מספיק פעילויות או לחילופין מוצאים יותר- בחלק מהמקומות ביקרנו עם ילדים שאולי גדולים יותר- אבל אפשר למצוא פעילויות לכל גיל…תהנו
-
סיינט לואיס לא רחוקה קצת לטיול של שבועיים?אני לא חשבתי להגיע אליה בטיול של 4 שבועות.
-
ממה שהם אמרו- יש להם שבועיים, והם כן מחפשים דברים לילדים- ולכן מה שהוצע להם שהיה מעולה , לא התאים. בסנט לואיס הילדים שלי ( 12 ומעלה, אבל מתאים לגילאים צעירים יותר גם ) כ”כ נהנו יומיים ב”מוזיאון העיר. אם מוסיפים לזה כעוגן- ביקור בשמורות של הסמוקיז ושננדואה ( בתקווה שמזג האוויר משתף פעולה באפריל) וכל שעשועי הילדים בגטלינבורג… זה יכול לצאת טיול נחמד של לא יותר מ 5-6 שעות על הכביש ביום ( ולא ברצץ- אלא מפוצל עצירות וכו’) וכמה ימי עוגן בישובים/שמורות בדרך…
בסה”כ זה עוד רעיון- שכל אחד יתמקד בעוגנים שנראים לו ויראה מה יש ביניהם...
-
לפני שאתם פוסלים את הכיוון של של וושינגטון ודרומה, כדאי אולי לבצע מחקר קצת יותר מעמיק.
אני בטח לא מומחה לאזור הזה, אבל מניסיון של הרבה טיולים בארה”ב (כמו בוודאי שגם אתם הרגשתם) ארה”ב זו מדינה של תרבות פנאי מפותחת, ובהתאם גם כמות האטרקציות שיש לילדים. אז אולי זה לא האטרקציות המפורסמות שכולם הולכים אליהן באורלנדו, אבל אני משוכנע שעם קצת השקעה תוכלו בקלות למצוא אטרקציות נהדרות לילדים שישתלבו היטב בטיול שיהיה מהנה לכל המשפחה.
-
אני מחזקת את דברי עמיחי. ארה”ב משופעת באטרקציות – לילדים ולמבוגרים – ודווקא פחות מצטיינת באתרים היסטוריים “אפרוריים” :-).
בני כמה הילדים ומאיפה אתם טסים לוושינגטון? זה יעזור לכוון אתכם.
-
זה נכון מה גם שהטיול לא מובנה סביב הילדים, כך שאטרקציות זה לא האישיו. מים, טבע, בשר ואוירה ״מקומית״ יספיקו. לכן רוצה באמת לשים יתד בנקודות מסוימות וסביב זה לבנות המסלול. תודה!
-
הי, הילדים ממש קטנים 5 ו-2 על כן אני לא מחפשת בילויים עבורם, אנחנו גם עם הוריי, רוצים רואד טריפ כייפי שמשלב טבע ופרברים יחד. לפני כמה חודשים עשינו טיול דומה בטקסס וכעת חשבנו על האזור הזה ( גם שמצאנו טיסות מתאימות עבורנו לוושינגטון אז לכן הכיון האם אפשר לעשות טיול מעניין 14-16 ימים )
-
אבדוק זאת!
-
בקריאה שניה ושלישית וגם את של שאר הכותבים ( ותודה ) אני מבינה שזה בעצם בדיוק מה שאני מחפשת, בתחילה היה בי חשש כי זה נשמע אפרורי ולא מוכר ואך עיכלתי המלצותיך לכיון החיובי (-: