ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הגיע זמן כסיסת הציפורניים- עוד 3.5 שבועות לחופשה בוייל

פורום סקי וסנובורד
    וייל
    7
    33
    3784
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • rozmar
      rozmar נערך לאחרונה על ידי

והשלג עדיין לא ממש ירד, וחלק קטן מהאתר פתוח. אני אמורה לגלוש שם בשבוע השלישי של דצמבר.
      jisaacs drporat 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • jisaacs
        jisaacs @rozmar נערך לאחרונה על ידי

@rozmar

כל שנה אותו סיפור ……………...

rozmar תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • drporat
          drporat @rozmar נערך לאחרונה על ידי drporat

@rozmar

מאמין שיסתדר עד אז… 🙂

שבוע שני של דצמבר אני בטין בכל שנה עם הפורום הבריטי, את תמיד מוזמנת

kolii rozmar 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • kolii
            kolii @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat

הי,

אתה מעריך שהתנאים שם יהיו טובים אז?

תודה

drporat תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • rozmar
              rozmar @jisaacs נערך לאחרונה על ידי

@jisaacs

אם לא הייתי משנה כיוון לגמרי בדצמבר 17 לא הייתי נלחצת עכשיו, אבל למדתי שגם ברוקי’ז יכול לא לרדת שלג בתחילת עונה. 😅

עופר21 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • rozmar
                rozmar @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat

א. תודה

ב. מה זה הפורום הבריטי?

מ. פולני drporat 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • מ. פולני
                  מ. פולני @rozmar נערך לאחרונה על ידי

@rozmar

לסנוהדס יש מדי שנה כמה ארועים שהם מארגנים

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • עופר21
                    עופר21 @rozmar נערך לאחרונה על ידי

@rozmar

מצחיק לדאוג מקולורדו כשכל אירופה מפוצצת עכשיו שלג ואנשים נוהרים החודש לאירופה במחירי תחילת עונה וטיסות דקה 90

מ. פולני drporat 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • מ. פולני
                      מ. פולני @עופר21 נערך לאחרונה על ידי

@עופר21

זה בכלל לא מצחיק לדאוג מקולורדו. וקולורדו לא בת השוואה לאף אתר אירופאי.

מותר לשאול כמה נסיון גלישה יש לך?

• מ. פולני
                        מ. פולני @rozmar נערך לאחרונה על ידי

@rozmar אמר:

@drporat

א. תודה

ב. מה זה הפורום הבריטי?

קישור למסיבת סוף העונה שלהם

• drporat
                          drporat @kolii נערך לאחרונה על ידי drporat

@kolii אמר:

@drporat

הי,

אתה מעריך שהתנאים שם יהיו טובים אז?

תודה

שמע, זה אתר ענק בגבהים מגוונים, כך שתמיד יש לאן לגלוש בתנאי שפתחו את הקישור בין טין לול דיזר. וזה נפתח בד”כ עם ההתחלה ב30/11.

התנאים תמיד טובים. שנה שעברה היה יחסית הכי גרוע, עם לא הרבה פתוח בגזרת טין לה לק וטין ול קלארה, ועדיין היה מספיק לגלוש מבוקר עד ערב כבר בימים הראשונים. 

השנה זה בשבוע השני של דצמבר, שזה שבוע אחד מאוחר יותר. החבר’ה שם כבר עולים עם skins וגולשים מטה

האזור של EK מעולה תמיד. בעיני עדיף במרץ ותחילת אפריל כי יש כמה מסלולים אדומים ושחורים שסגורים תחילה כי אין מספיק שלג או קיימת סכנת מפולת. הוא לא קל, מאתגר מאוד ומספק את כל מה שאפשר לדמיין

kolii תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • drporat
                            drporat @rozmar נערך לאחרונה על ידי drporat

@rozmar אמר:

@drporat

א. תודה

ב. מה זה הפורום הבריטי?

snowheads.com פורום גולשים שכמעט כולם בריטים.

עם תתי נושאים בכל התחומים האפשריים. מעולה לקבלת מידע ושיתוף חוויות. מצוין לארגון חבורות ליעדים שונים או להצטרפות ברגע האחרון לטיול כזה אם מישהו נאלץ לבטל.

מארגן בכל שנה כמה מפגשים קבועים שמאפשרים לך לחסוך בהוצאות אך לא פחות חשוב – לרדת לחדר סקי ולגבש חבורה איתה תגלוש כל היום, בתנאי שאתה שולט באנגלית.

בזכותם הכרתי כמה חבר’ה איתם אני גולש עד היום בכל שנה

• drporat
                              drporat @עופר21 נערך לאחרונה על ידי

@עופר21 אמר:

@rozmar

מצחיק לדאוג מקולורדו כשכל אירופה מפוצצת עכשיו שלג ואנשים נוהרים החודש לאירופה במחירי תחילת עונה וטיסות דקה 90

זה שבאמצע נובמבר יש שלג באירופה לא קרה הרבה לאחרונה, וזה לא מבטיח איכות גלישה כשתיפתח העונה, כי גל חום יחסי עם שמש/גשמים/רוחות חזקים ישנו הכל.

זה מעולה לחבר’ה עם סקינס שאוהבים touring, כי אז אפשר כבר עכשיו לעלות ולגלוש על פאודר.

תמצא לי טיסה במחיר זול טרום עונה/דקה90 לאינסברוק, ואני טס מיד.

קולורדו נמצאת בליגה שונה, אחי. הליגה של הגדולים, זה לא האלפים. מכל הבחינות

• drporat
                                drporat @מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

@מ-פולני אמר:

@rozmar אמר:

@drporat

א. תודה

ב. מה זה הפורום הבריטי?

קישור למסיבת סוף העונה שלהם

אם אתה פעיל שם, תן סימן חיים. בשנה שעברה הEOSB נפל בול על חול המועד והיה מוצלח. השנה פסח מגיע מוקדם יותר בשבוע ביחס לbash, נופל על השבוע המשפחתי – ו3 העמקים עדיין יהיה פתוח ברובו. בונה על זה. בינתים נותרו מקומות גם לPSB וגם לאיטליה במרץ

• עופר21
                                  עופר21 @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat

ובכן הרגע נכנסתי לחוליו ויש טיסות לוינה של אל על לסופש ב200 דולר כולל מזוודה. משם זה קל מאוד ובטח אם הייתי יותר מתאמץ היה עוד שפע של אפשרויות. 

על כל פנים אני רוצה לשאול – מעולם לא הייתי בארהב לסקי, אבל מקריאה של המון פורומים של גולשים, התבוננות במפות, דירוגים של אתרי סקי של מגזינים ובלוגרים, ונתונים פיזיים של האתר – אני לא מבין את ההבדל ב׳כמה ליגות׳ 

אני לגמרי מבין למה ואל-טורנס הוא כמה ליגות מעל החרמון, או בנסקו. אבל האם אפשר להגיד באופן דומה שהאתרים בארה״ב הם כמה ליגות מעל ואל-טורנס או סאן-אנטון ? 

במה זה בא לידי ביטוי, אני באמת שואל כדי להבין האם זה שווה והאם כדאי לחסוך כמה פרוטות כדי ללכת על זה. מבחינת הוצאות – אין ספק שסקי בקולורדו זה הרבה ליגות מעל חופשה באירופה ובהיבט הזה אין צורך להסביר ולנמק. 

בכל מקרה, מה שבאתי להגיד מההתחלה זה שזה  אולטרא אופטימי להזמין חופשה צלתחילת דצמבר ולקוות לטוב. לא עדיף מבחינת עלות/איכות השלג לחכות ולהתבונן מה המצב ? הרי לגלוש עכשיו באלפים זה פנטסטי, התמונות והסרטונים מהימים האחרונים פשוט מדהימים 

• עופר21
                                    עופר21 @מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

@מ-פולני

7 חופשות באתרים שונים באירופה.

כךי שכתבתי קודם – מדוע אינה ברת השוואה ? בפרמטרים של משקעים, גובה, אורך וכמות מסלולים, עושה רושם שהיא ברת השוואה 

אז על מה מדובר? 

rozmar תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • rozmar
                                      rozmar @עופר21 נערך לאחרונה על ידי

@עופר21

עקרונית, ברור שלכאורה זה אתר סקי, וגם זה אתר סקי, אבל כמי שגולשת גם באירופה וגם בארה”ב כבר מזה שנים (אני עושה לרוב 2 חופשות בארה”ב +2 חופשות באירופה בשנה, ומגיעה לכ 20 ימי גלישה נטו בשנה), מדובר בשמים וארץ. אם הייתי מגיעה לארה”ב כגולשת מתחילה, הייתי נצמדת לאתרים המוחלקים בלבד (דהיינו שעובר עליהם חתול שלג מדי לילה), ומקפידה לגלוש במסלולים כחולים עד שחורים מהסוג הזה בלבד. ההבדל בין ארה”ב לאירופה טמון קודם כל בתפיסת ההר- מבחינת האמריקאים- הכל גליש. מבחינת האירופים, לא. אם אני רוצה לצאת קצת מהמסלול באירופה, אני יכולה, אבל לחזור ממש מהר, או כמו בסן אנטון השנה, להרשם לפני הירידה ולוודא שנרשמתי בעת הסיום. או לקחת מדריך, ולוודא שיש לו מכשיר קשר. יציאה מחוץ לפיסט באירופה, יכולה לגרור מפולת שלגים, כי האוף פיסט אינו מוכן. בארה”ב- מכינים את כל ההר. התפיסה היא: תגלוש בכל מקום, אלא אם יש שלט שאסור לגלוש- גבול האתר. מה שאומר שאתה יכול לעבור בין מסלולים שונים בגלישה אחת, מצד לצד. כל מסלול הוא עצום  בגודלו, ובמקום תפיסת ה PIST האירופית, יש לך את תפיסת ה BOWL האמריקאית. כל הקערה הזו, ברת גלישה. אם יש מעלית למעלה- תרד איפה שבא לך, אל תתנגש באחרים, דע מהן יכולותיך, תגלוש בין עצים, צוקים, על מוגולי ענק, ותגיע אחרי האקסטרים העצום הזה למטה. יש מקום בוייל, שהכניסה לרשת המסלולים שלו  היא כמעט אנכית לגמרי. פחד אלוהים. ואנשים קופצים פנימה ויורדים את זה תוך דקה. אם תראה את הגולשים האמריקאים, באתרים האמריקאים, תבין איזה הבדל יש בין פילה או צ’רביניה, ואפילו סן אנטון, לבין וייל, שהוא אתר מושלם, למי שאוהב לגלוש את מה שאני אוהבת לגלוש. זה לא הופך את אירופה לפחות טובה, היא פשוט פחות מורכבת, ושונה.

עופר21 שלגון 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • עופר21
                                        עופר21 @rozmar נערך לאחרונה על ידי

@rozmar

הסבר מצוין 

תודה 

• kolii
                                          kolii @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat

תודה. אני גם אהיה שם אז, אולי ניפגש...

• drporat
                                            drporat @עופר21 נערך לאחרונה על ידי

@עופר21 אמר:

@drporat

ובכן הרגע נכנסתי לחוליו ויש טיסות לוינה של אל על לסופש ב200 דולר כולל מזוודה. משם זה קל מאוד ובטח אם הייתי יותר מתאמץ היה עוד שפע של אפשרויות. 

על כל פנים אני רוצה לשאול – מעולם לא הייתי בארהב לסקי, אבל מקריאה של המון פורומים של גולשים, התבוננות במפות, דירוגים של אתרי סקי של מגזינים ובלוגרים, ונתונים פיזיים של האתר – אני לא מבין את ההבדל ב׳כמה ליגות׳ 

אני לגמרי מבין למה ואל-טורנס הוא כמה ליגות מעל החרמון, או בנסקו. אבל האם אפשר להגיד באופן דומה שהאתרים בארה״ב הם כמה ליגות מעל ואל-טורנס או סאן-אנטון ? 

במה זה בא לידי ביטוי, אני באמת שואל כדי להבין האם זה שווה והאם כדאי לחסוך כמה פרוטות כדי ללכת על זה. מבחינת הוצאות – אין ספק שסקי בקולורדו זה הרבה ליגות מעל חופשה באירופה ובהיבט הזה אין צורך להסביר ולנמק. 

בכל מקרה, מה שבאתי להגיד מההתחלה זה שזה  אולטרא אופטימי להזמין חופשה צלתחילת דצמבר ולקוות לטוב. לא עדיף מבחינת עלות/איכות השלג לחכות ולהתבונן מה המצב ? הרי לגלוש עכשיו באלפים זה פנטסטי, התמונות והסרטונים מהימים האחרונים פשוט מדהימים 

מוינה לסאאלבך זה 4 שעות ורבע במקרה הטוב, בכביש יבש ללא שלג ולא עומס. וזה עוד לא הזמן לסאאלבך. לקיצ ולקירשברג זה עוד יותר רחוק. אין הרבה היגיון בעיניי לנהוג כמעט 5 שעות ליעד סקי. אני טס לזלצבורג דרך וינה בעתיד, עם עצירה לא פשוטה. כי זה למען שבוע הזוי עם כיסוי של מאות קמ מסלול.

יש לך ישיר סנדור לזלצבורג בחנוכה למשל. לא משהו שווה לעכשיו, וטיסת סקי לסוף שבוע עם כמה שעות נסיעה לכל כיון זה לא להיט.

דצמבר הוא תמיד בטוח במספר אתרים באוסטריה וצרפת, ואף סוף נובמבר. זה כלל לא אופטימי.

טיסות ברגע האחרון עולות תמיד יותר, גם אם זה בלופטהנסה/איזיג’ט/טורקיש לציריך/ג’נבה/אינסברוק.

זולדן ואוברגורגל פתוחים כעת, גם הקרחונים של הינטרטוקס וכו. יש לי זוג מגלשיים רחבים עם shift bindings, חבר’ה שלי כבר מטפסים לקוקומל ויורדים בserre Chevalier. מצא טיסה זולה להגיע לגרנובל/טורין כעת.

עוד 10 ימים ול דיזר וטין פותחים. מצא טיסה הגיונית בטווח שעתיים וחצי במחיר סביר, ברגע האחרון. אשמח באמת.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון