מותר להביא לארץ קפה מאיטליה?
-
אני נוסע בקרוב לאיטליה וחשבתי אולי לנצל את הנסיעה כדי לקנות לעצמי קפסולות קפה של נספרסו למכונה שלי, שאני די בטוח שזה יותר זול באיטליה, נראה לכם שאני צודק? זה באמת יהיה יותר זול? ומותר להכניס את זה לארץ דרך המכס? עד איזה כמות אני יכול להביא בלי שידרשו ממני לשלם על זה משהו? ויש בעיה מבחינת כשרות ודברים כאלה שאולי יעשו לי בעיה להכניס את זה בשדה תעופה? ואולי מישהו כאן יודע מה זה קפסולות תואם נספרסו שקראתי על זה פה ?
כאן נמחק קישור פרסומי
זה כאילו של חברה אחרת, נכון? וזה נראה לכם איכותי או שעדיף ללכת על המקור?
-
כשרות זו החלטה שלך ולא של רשויות המכס.
הבאת קפסולות קפה, בקבוק יין, בושם, חולצות לתצרוכת עצמית לא מחייבת הצהרה במכס בנתב”ג.
בכמות מסחרית- ברור שכן.
-
סיפור על מבריח קפה במכס בנמל חיפה. כששאלו אותו לפשר הסחורה ענה שזה אוכל לציפורים.
לשאלת התם של המוכס "ממתי ציפורים אוכלות קפה?" ענה "ירצו – יאכלו, לא ירצו – לא יאכלו".
דן בן אמוץ
-
הבאתי פעם פעמיים קפסולות באירופה לארץ חסכתי 13 שקל כל פעם על כל חבילה שתפסה לי נפח במזוודה.
ואז נפל לי ה”קפסולה” ( האסימון ) שזה מיותר לגמרי היות ולא מדובר בכמות מסחרית והחיסכון הוא זניח.
זה כמו להביא שוקולד לארץ .
כדאיות – רק אם יש לך בית קפה בארץ

ובתנאי שלא מילאת מזוודה מלאה רק בקפה.

-
אני לא חושב שקפסולות של נספרסו יותר זולות שם. בדקתי בכמה מדינות כשנסעתי, בכולם פחות או יותר אותו מחיר.
אולי קפסולות של חברה אחרת יותר זולות, אבל לא של נספרסו.
להביא כמובן מותר, אני חושב שצריך להצהיר מעל 75 דולר.
-
קפה אמיתי עושים במכונת קפה אמיתית, לא בזו שהזכרת:
למשל במכשיר כזה, כאלה (יש גם חשמלי) או כזה.
תקבל טעם של קפה ולא של "קפה אמריקאי".
0.49 € לקפסולה של החברה שלך באיטליה, למי שלא אוהב קפה אמיתי.
מותר להביא מזון(עד 3 ק"ג,בתנאי שכל סוג מזון אינו עולה על 1 ק"ג), מתנות ולפעמים אישיים בסכום שאינו עולה על 200 $.
-
בהמשך לדברים האלה, מוצר שכן הייתי שוקלת להביא מאיטליה הוא מקינטה מסוג בריקה (Brikka) שנכון להיום עדיין מוגנת בפטנט. בארץ בד״כ עלותה בין 200 ל-300 ש״ח ולפעמים אף יותר, אך ניתן להשיג אותה במחיר זול בהרבה מעבר לים. נוסף לזה שמדובר בקפה טוב יותר, זה מוצר שגורר איתו הרבה פחות זיהום לסביבה מאשר קפסולות אלומיניום חד פעמיות.
-
אכן השימוש ב- Moka (שם המכשיר באיטלקית (הנפוליטני, נקרא:cafettèra napoletana, מקינטה, בשפת אה"ק), מזהם פחות(יש הטוענים ששאריות הקפה טובות לזיבול האדמה בעציץ).
הבעיה שהשסתום בבריקה (חצי מחיר באיטליה), נסתם די מהר (ל"מהרהרים", עדיף מכשיר המורה עם הטיימר והכבל).
-
לא יודעת, הבריקה שלי בערך בת 5 והשסתום עובד מעולה. במרוצת השנים החלפתי לה אטמים וידית.
-
-
אח חובב נספרסו טוען אחרי בדיקה (קונה הרבה אונליין) שהם שומרים על מחיר אחיד בכל העולם
-
-
הועבר.
לא כל-כך מבין מה הקשר של גודל אוכלוסיה למחיר (סעיף 3).
ענין של כוח קניה מזכיר לי שהיה מענין לראות שעובד מקדונלדס בסין צריך יום עבודה כדי לקנות ארוחת מקדונלדס, לעומת מקבילו הישראלי שצריך שעתיים עבודה
-
אולי תקרא את הפרק המתאים ב"מבוא לכלכלה"?
"השוואה של מחירי קפסולות נספרסו בישראל מול מחירי קפסולות נספרסו ב-23 מדינות באירופה".
לא מדברים על סין, מצרים...
-
לקרוא אני יודע, הציניות מיותרת
-
אם אתה מבין בנושא, לא היית צריך לשאול.
לא היתה שום ציניות כשהפנתי אותך לקרוא על הנושא, כדי להבינו ללא צריך לתקוע את המושג הזה בכל תגובה אלי).
-
לדעתי אח שלך לא מדייק,כנראה כי תלוי איפה הוא היה ואיפה הוא בדק.
לפעמים אין הבדל , אבל גם אי אפשר לומר שיש מחיר אחיד, כי יצא לי לקנות ( לבעלי, אני לא שותה בכלל קפה.. ) קפסולות של נספרסו באירופה ביותר זול ממחירן בארץ , ואגב בודפשט היא העיר שעד היום שברה מבחינתי את שיא הזול של נספרסו.
אבל...למי שטס לאיטליה ספציפית... למה לשתות / לקנות שם דווקא נספרסו ??? יש שם קפה ככ מדהים...
-
"מדהים" זה חויה אישית.
אני לא שותה אבל משום מה בעלי היה מרוצה בכל פעם שהיה באיטליה עד שהתחילה הצרבת.. כנ"ל גם בגרמניה ועוד לא הצלחנו להבין למה...
-
-
בצרפת בקרפור, מותג הבית (לא הכי זול שם) עולה כשליש ממתאים לנספרסו בארץ.בספרד כ65-70% מזה, אז נראה לי שהחסכון הרבה יותר גדול מ-13 ש”ח.
לא יודע איך באיטליה.
מזון מסוג אחד מותר להביא עד 1 ק”ג, ס”ה מזון עד 3 ק”ג. לא בודקים את זה, אבל זה החוק.
.