ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דרום מערב ארה"ב עם קראוון (😎) - חגים 2019

פורום טיולי משפחות
    ארצות הברית טיול כוכב
    20
    146
    26518
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • eden24h
      eden24h @eden24h נערך לאחרונה על ידי eden24h

סיכום היום:

⭐ טיולים – היום היה חלקו הגדול יום של תצפיות, אבל אין ספק שזה אחד החלקים היפים של כביש 1. אהבנו את החופים, את כלבי הים, ואת ההפתעה הגדולה יותר,כל החיות שראינו בסלע במורו ביי. על מפל Mcway הייתי מוותרת.

⭐ המלון The landing at Morro bay – היה חמוד מאוד, ארוחת הבוקר קצת אכזבה אותנו (לוקחים לחמניה, חמאה, ריבה ופרי, ויש מקום ישיבה/עמידה בחוץ לאכול). מיקום טוב, חנייה וסה"כ בסדר.

טיפ 💡 – באופן כללי, נראה שעדיף לעשות את כביש 1 מסן פרנסיסקו ללוס אנג'לס ולא הפוך, כי קל להיכנס לכל המפרצונים והתצפיות. מצד שני, אחת מחברותיי לקראוונים, ציינה שהייתה מעדיפה הפוך, כי כך לא נמצאים ליד המצוקים ופחות מלחיץ.

טיפ 💡 – אני חושבת שיחסית למה שציפיתי ושמעתי, מבחינת נהיגה ועצירות סביר לעשות את הכביש עם קראוון, אבל מצד שני, יש שמורות כמו פוינט לובוס ועוד (שאין שם כניסה לקראוונים), הרבה חניונים הם בלי חיבורים. אנחנו אהבנו את הקלילות עם האוטו, שעוצרים איפה וכמה שרוצים.

טיפ 💡 – מאוד ממליצה על 3 לילות בכביש 1..אחרת זה ממש לרוץ. גם ככה לא בידיוק היינו במנוחה 😊

נקודות עניין נוספות:

⭐ state parkAndrew Molera - פארק יפה עם שבילי הליכה, חוף מתאים לטיולים, בקתה שהיא המבנה העתיק ביותר בביג סר.

⭐ Pfeiffer big sur state park – לא פארק ג'וליה פייפר, הדגש כאן על היערות העשירים במיני עצים שונים ויש הרבה שבילי טיול.

⭐ Limekiln state park – יש בפארק נקודות תצפית, יערות רדווד, מסלולי הליכה. מסלול מומלץ Limekiln falls.

⭐ במורו ביי יש אפשרות להשכיר קיאקים.

eden24h תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • eden24h

יום 21 -16.10 יום רביעי

קמנו בבוקר, והלכנו לארוחת הבוקר של המלון, אבל ממש לא נפלנו, והילדים בכלל לא רצו לקחת משם כלום. לכן בעלי לקח את הילדים, והלכו לחפש מאפייה כדי לקנות קצת מאפים, ואני בינתיים ארגנתי את המזוודות.

יצאנו ממש ברגע האחרון, 11:00, בידיוק בזמן הצ'ק אאוט. היו לי הרבה רשימות גם ליום הזה, אבל בהתחשב בזה שהיום צריכים להגיע לאנהיים (4.5 שעות נסיעה בלי פקקים), כמעט הכל נפל בעריכה..

אנחנו נוסעים היום ישירות לאנהיים (דיסני), ומדלגים על לוס אנג'לס – הסיבה הפשוטה היא שפשוט נגמר לנו הזמן..אני ביקרתי בלוס אנג'לס בצעירותי, ומבחינת הילדים, לא היה נראה לי שזה הפסד גדול (המתבגרת כזכור ביקשה דיסנילנד ליומולדת).

אחרי שעה וחצי נסיעה, הגענו ל- Solvang, עיירה דנית עם חנויות חמודות, טחנת רוח, מאפיות טובות. גם כאן העיר הייתה מקושטת לקראת ההאלווין, אז הסתובבנו לאיזה שעה בעיירה, אכלנו גלידה, שוטטנו בחנויות, קנינו ספר לגדולה (פעם ראשונה שמצאנו חנות ספרים 📖), וצפינו בתהליך הכנת סוכריות דניות מסורתיות.

אחת מהחנויות המעניינות

טחנת רוח

התלבטנו האם לעצור ב-Santa Barbara, אבל התעייפנו מערים, והחלטנו להמשיך בנסיעה של עוד שעה וחצי ליעד הבא – קניות וארוחת צהריים ב Camarillio Premium Outlets

בילינו כאן כמה שעות טובות עד הערב, השלמנו עוד קצת קניות ומתנות, אכלנו ארוחת צהריים/ערב מהירה במתחם, ויצאנו למקטע נסיעה אחרון שלנו לכיוון אנהיים.בעיקרון תמיד יש פקקים מטורפים לכיוון לוס אנג'לס, אז בדקנו וייז כל הזמן, וכאשר הפקקים ירדו משלוש שעות לשעה וחצי, יצאנו לדרך.

הגענו למלון האחרון שלנו ל-3 לילות הבאים, Kings Inn Anaheim at the Park & Convention center. זהו מוטל במרחק הליכה מדיסני (10 דקות הליכה או טיפה יותר), עם חנייה חינם, ארוחת בוקר ממש בסיסית, בריכה קטנה ודירוג סביר של 8.3 בבוקינג. אה, וגם מחיר ממש זול – 465$ ל-3 לילות. יש שני קומות בבניינים, אין מעלית. מה שכן, זה המלון היחיד שאני לא ממליצה. לחדרים אין חלונות, ולכן היה ריח ממש לא נעים בחדר..כאשר היינו חוזרים לחדר, היינו מדליקים מזגן ופותחים את דלת הכניסה לאוורר, אבל זה גם לא ממש עזר.

סיכום היום:

⭐ טיולים – עצרנו בסולבנג, עיירה חמודה לעצירה, ואח"כ בעיקר קניות והרבה נסיעות.

⭐ מלון – כאמור, לא ממליצה עליו. מכיוון שלכל החדרים אין חלונות, משערת שבכולם יש אותה בעיה..יכלנו לבקש לעבור חדר, אבל שיערנו שזה לא יעזור.

נקודות עניין נוספות:

⭐ Pismo Beach – יש כאן אאוטלט פריים, יש כאן שמורת פרפרים (פרפרי המונרך, בחודשי הנדידה, אוקטובר-פברואר) וגם אפשר לעשות טרקטורונים בדיונות.

⭐ Montana de Oro state park – יש כאן מסלול מומלץ שנקרא Bluff trail של 5 מייל, עם תצפיות על הסלעים והים, בעלי חיים וציפורים

⭐ Santa Barbara – עיר יפה הבנוייה בסגנון ספרדי על חוף הים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • nilih
          nilih @eden24h נערך לאחרונה על ידי

@eden24h

היי דיאנה,

בדקתי באתר של המלון קולומבוס אין, הפעם הוא היה יקר ב-33 דולר ל-3 ימים מן ההזמנה שנעשתה בהוטלס.כך שבינתיים נשאר עם ההזמנה שלנו. אני עדיין חולמת על דירה עם חניה באזור, שליד הרציפים.

התמונות מכביש 1 נהדרות!

עדיין לא הזמנתי לינות בישובים שליד, אבל נראה לי שאחפש במונטרי ובמורו ביי או לידה. יהיו לנו שני לילות.

אשלח לך בפרטי את נקודות הלינה, כאשר אסיים להזמין.

תודה רבה!🌹

נילי

• eden24h
            eden24h @nilih נערך לאחרונה על ידי

@nilih

טוב, תמשיכי לבדוק בהמשך, אולי המחירים עוד ירדו.

אין בעיה, אשמח לעזור עם כל מה שתצטרכי 🙂

eden24h תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • eden24h

יום 22–17.10 יום חמישי

חשוב לי לציין שאנחנו ממש לא מחובבי הפארקים, אבל הפעם בגלל שזה היה חלק מבקשת המתבגרת לבת המצווה, Disneyland נכלל בתוכנית.

הילדים מזמן כבר חולמים על להיות בארה"ב בזמן ההלאווין..אז אמנם אנחנו מפספסים את זה בשבועיים, אבל מסתבר שב Disney Adventure עושים מסיבות Halloween בחודשיים שלפני החג.

אז מספר חודשים מראש קנינו כרטיסים (עלה 120$ לבן אדם), וטוב שקנינו מראש, כי חודש לפני נגמרו הכרטיסים. המסיבה מתחילה ב -18:00, אבל אפשר להגיע לפארק ב 15:00, וכאשר המסיבה מתחילה, בצורה כלשהי מוציאים את כל מי שנמצא מהבוקר ולא קנה כרטיסים למסיבה מהפארק.

אז הבוקר שלנו פנוי, מתחילים בארוחת בוקר, ואחרי שראינו מה יש במלון, אנחנו מחליטים למצא מקום אחר לארוחת בוקר. לא רחוק מהמלון אנחנו רואים את IHOP ומזמינים ארוחות פנקייקים וטוסטים.. לשם שינוי, כולם מרוצים מארוחת הבוקר.

ארוחת בוקר

אח"כ נוסעים לחפש מזוודה (כן, הקניות כבר לא נכנסות לשום מקום), אז מסתובבים ב- Ross, Marshalls, Wallmart , קונים מזוודה, קונים ממתקים, קונים שטויות לילדים בחנויות של הכל בדולר,ועושים עוד קצת השלמות של קניות.

בוולמרט מתכוננים להאלווין

בצהריים מחליטים ללכת ל Cheese cake factory, לאכול ארוחת צהרים לפני שנכנסים לפארק. כבר אכלנו ברשת הזאת, ומאוד מומלץ.. מנות גדולות, טעימות ומחיר סביר.

באיזשהו שלב בטיול, קנינו לילדים תחפושות בוולמרט, ועכשיו הם לובשים את התחפושות.

לקראת 16:00 אנחנו מגיעים לפארק, מצלמים אותנו , מקבלים צמידים שמראים שאנחנו שייכים למסיבה, ושקיות לממתקים שנאסוף מאוחר יותר.

בשלבי התכנון, מיפיתי את שני הפארקים, לאיזה אטרקציות יש fast pass , מה הסדר הכי טוב לעשות את המתקנים.. אבל כאשר שיתפתי את בעלי והילדים, בעלי אמר שזה מבאס ללכת לפי תוכנית, ושעדיף לזרום ולהיות מופתעים מהמתקנים 😶 הילדים זורמים איתו ומתעלמים מכל עבודת המחקר שעשיתי 😣

אחרי שאנחנו נכנסים, אנחנו רואים שלכל מתקן כמעט יש תורים של מעל שעה! ממשיכים ללכת, ובשלב מסוים מתפצלים למתקנים.. אני והגדולה עולים לגלגל ענק שהקרון שלו מתנדנד בפראות..אני מחזיקה את עצמי לא לצרוח, כי יש איתנו ילדה בת שנתיים בקרון והיא דוקא נראת משועשעת מהתזוזות. אחרי שסיימנו והסתובבנו עוד קצת, כבר שש, והמסיבה מתחילה!

האוירה מדליקה, הרוב מחופשים, מבוגרים וילדים, הפארק מקושט באווירת האלווין, ומתחיל שלב איסוף הממתקים של Trick or Treat. בעיקרון יש 6-7 עמדות בכל הפארק, ויש תורים שזורמים ממש מהר, וממלאים את השקיות שלך בכל טוב. אחרי הפעם הראשונה, חוזרים למתקנים, ופתאום מרגיש שהפארק התרוקן, וכבר אין כמעט תורים. הילדים ובעלי עולים על המתקנים, ואני, אחרי הפעם הראשונה והיחידה שעליתי (מפחדת בהיסטריה 😨), מחכה להם למטה.

אנשים מחופשים

מבט על

בעמדת חלוקת הממתקים

הילדים נהנים בטירוף, בשלב מסוים יש מצעד, אנחנו תופסים מקום וצופים בו..

המצעד

אח"כ ממשיכים בעוד איסוף ממתקים, בעוד מתקנים ומסיימים בסוף בצפייה במופע.

המופע

אחרי המופע, אנחנו חוזרים למלון ומתמוטטים למיטות (אחרי שהילדים סיימו למיין את כל הממתקים שקיבלו 😂)

זה חלק מהשלל של הילדים על המיטה במלון 😃 

בקיצר, ממליצה בחום על המסיבה (עם ילדים) אם מגיעים בתקופה הזאת. גם הקישוטים, גם המוסיקה, האנשים המחופשים והכי חשוב, התורים זניחים ואפשר להנות מהמתקנים.

סיכום היום:

⭐ בבוקר היינו עסוקים בהשלמת קניות.

⭐ Disney Adventure && Halloween Party – מומלץ בחום, אפילו "לא חובבי" פארקים כמונו נהנו.

• eden24h
                eden24h @eden24h נערך לאחרונה על ידי

יום 23–18.10 יום שישי

היום זה היום האחרון המלא שלנו פה, מחר אחה"צ יש לנו טיסה הביתה.

היום התכנון שלנו לבלות בדיסנילנד, כרטיסים הזמנתי באינטרנט אתמול בערב (150$ למבוגר ו-140$ לילד 😲), כבר בארץ הורדתי גם את האפליקציה של Disneyland שמאפשרת להזמין כרטיסי fastpass  דרכה אם יש maxpass, וגם מאפשרת לראות עומס תורים בכל מתקן.

הוספתי את ה-maxpass (15$ לכרטיס), שבזכותו אפשר להזמין כרטיסי fastpass  מכל מקום בפארק (אחרת צריך להגיע פיזית למתקן), וגם אפשר להוריד חינם את כל התמונות שמצלמים אותך בפארק.

קצת חששנו מהתורים, היום יום שישי, וזה נחשב ליום די עמוס (לפי האתר של דיסני).  אחרי ההתנסות הקצרה אתמול עם תורים של מעל שעה, כולם זורמים איתי שנתכנן קצת מראש ושאזמין כרטיסי fastpass  למתקנים המבוקשים 😉

גם הפארק כאן מקושט במוטיבים של Halloween, וכאן רוב האנשים מחופשים/חובשים כובעים/קשתות במוטיבי דיסני..

מתחילים עם האזור החדש של Star Wars (הילדים ובעלי מאוד בעניין), וזה באמת מרשים..למתקן הראשי אין fastpass  אז מחכים קרוב לשעה, ואפילו אני עולה איתם להטסה של החללית..איתנו בחללית היו עוד 2 אנשים, וכולם שמעו אותי צורחת 😄 למרות שזהו רק סימולטור מאוד מוצלח של טיסה בחלל..

Star wars

הילדים קונים מזכרות, וממשיכים לשאר העולמות. פה ושם אני עולה על מתקנים (בעיקר סימולטורים, ממש לא רכבות וכד'), נראה שכאן פחות מפחיד מב-Disney Adventure. כרטיסי ה-fastpass עוזרים, ואנחנו לאט לאט מטיילים ברוב הפארק, ומספיקים את רוב המתקנים המבוקשים.

מה שכן, אחרי יומיים בפארקים, אנחנו ממש עייפים! יותר עייפים מכל טרק או טיול. ויש לנו עדיין אריזות לקראת מחר, אז בהחלטה משותפת עם הילדים, אנחנו מחליטים לקראת 19 לחתוך, ולוותר על המצעד והמופע של הערב. לא ביקרנו והצטלמנו עם הדמויות, הילדים די גדולים לזה..

Haunted House

הולכים שוב ל Cheese cake factory שנמצא קרוב למלון שלנו, להפתעתנו יש תור (סופ"ש וזה), וכך זה נראה בכל המסעדות בדרך, אז מחכים איזה 15-20 דקות בחוץ עד שמגיע תורנו.

אח"כ חוזרים למלון, ומטפלים באריזות עד לקראת 23:00..ואז נופלים עייפים למיטות.

סיכום היום:

⭐ היה פחות נורא ממה שציפיתי 😉.. הילדים כמובן נהנו. התורים היו נסבלים עם ה-fastpass , והכי חשוב שיכלנו להזמין את התורים בכל מקום בפארק, ולא היינו צריכים להגיע פיזית למתקן עצמו.

טיפ 💡 תבואו עם אביזרי אוירה, תזמינו כרטיסים מראש, תורידו את האפליקציה כדי לבדוק עומסים, וגם תוסיפו את ה-maxpass. אם אפשר, תגיעו באמצע השבוע.

טיפ 💡 הכירו את האויב, כלומר הכירו את הפארק לפני שאתם מגיעים. המקום ענק, עדיף שתדעו מה חשוב לילדים לראות/לעשות. יש הרבה אתרים שמלמדים אסטרטגיות, איך ואיפה להזמין קודם..אני לא הלכתי כל כך רחוק.

יש את הבלוג הזה למשל, אפילו בעברית, שכולו מוקדש לדיסני 😊  Disney Girl Blog

• eden24h

יום 24-25–18-19.10 יום שבת-ראשון

היום ב-18:00 יש לנו טיסה הבית, עם אייר פראנס ועצירה ארוכה בפאריז. במקור הכנתי תוכנית ליציאה לפריז, אבל עכשיו אנחנו מבינים מה זאת טיסה של 11 שעות, ומבינים שכנראה נהיה שפוכים מעייפות. בנוסף, תחזית מזג האויר גם לא לטובתנו, גשום וקר. אז אני מזמינה מלון בשדה"ת, ומחליטים שנעביר את השעות בשינה או מנוחה במלון.

אבל בינתיים, יש לנו עוד כמה שעות טובות – אנחנו חוזרים לארוחת בוקר ב IHOP , כי הילדים אהבו וביקשו לחזור. אנחנו אוכלים ארוחה טובה, ויוצאים לעשות צ'ק אאוט.

מכיוון שנשארו לנו מספר שעות, אנחנו הולכים לחפש טבלט למתבגרת, ועוברים את Fry’s Electronics שהיה די מאכזב, ואז מגיעים ל Best Buy  ושם מוציאים את מבוקשנו ועוד 😏

עוד קצת קניות, ומחליטים לצאת לשדה"ת כדי שלא יהיו לנו הפתעות בדרך – בעיקרון היום יום שבת, ולא עמוס, אבל עדיין יש לנו שעת נסיעה עד החזרת האוטו. ואכן היו קצת פקקים לא צפויים, אבל אנחנו מגיעים בזמן, מחזירים את האוטו ביעילות רבה. משם אנחנו לוקחים שאטל וכבר מגיעים לשדה"ת.

במסירת המזוודות אנחנו די מרוצים – עומדים במשקל, אבל אוי לנו..יש לנו 4 מזוודות, כל אחת בול 23 ק"ג, שזה בדיוק לפי המותר.. מצד שני, זה אומר שאנחנו חוזרים עם 46 ק"ג של קניות 😲 בחיים לא קרה לנו, אנחנו לא ממש אנשי קניות.

הטיסה סה"כ הייתה נחמדה, אוכל סביר, סרטים נחמדים..למתבגרת היה לעומת זאת קשה, לא ברור אם זה היה קשור לצפיפות, לאורך הטיסה, אבל היא ממש סבלה..מה שגרם לזה שגם אנחנו די סבלנו ולא ישנו כל כך..אז ממש שמחנו שלקחנו מלון בפריז.

המלון בשדה התעופה של פריז ממש מומלץ, הוא ממש בתוך השדה, ואין צורך אפילו לצאת החוצה. מגיעים, צ'ק אין מהיר, וישר למיטות 😫 חוץ מהקטן, כולם נרדמים במהירות (הקטן הוא היחיד שישן בטיסה, אגב). אחרי מספר שעות, הקטן מעיר אותי כי הוא רעב, ואנחנו יורדים למסעדה של המלון ואוכלים ארוחה ממש טעימה (בצורה מפתיעה, כי זאת מסעדה של מלון בשדה תעופה 😏)

אח"כ חוזרים לחדר, מעירים את השאר, ויוצאים לטיסה האחרונה, סוף סוף הביתה. הטיסה עוברת בקלילות (כי מה זה 5 שעות לעומת כל מה שעברנו), וכולם יחסית רעננים.

זהו נראה לי 😍 לא מאמינה שהגעתי לסוף. שמחה שליוויתם אותי!

eden24h shani ben ari 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • eden24h

סיכום כללי

אז מה היה לנו? 25 ימים, 14 יום עם קראוון ובישול עצמי, 9 ימי רכב עם מלונות ומסעדות(ועוד יום ראשון של מלון+ 3 ימי מלון בוגאס במקביל לקראוון+מלון בפריז), כמעט שנה של תכנון, 4200 ק"מ (2600 מייל), 4 מדינות (קליפורניה, אריזונה, יוטה ונבאדה), מזג אויר נפלא בלי טיפת גשם אחת, עד 30 מעלות ביום, עד מינוס 6 בלילה, קבוצת תמיכה של נשות הקראוונים, ערים גדולות, מדבריות, אגמים והרים, אוקיינוס, בעלי חיים, קניות, 2 פארקי דיסני.

ויותר בפירוט –

• ג'ושוע פארק עם עצי הג'ושוע, הקקטוסים והסלעים
                    • סדונה היפה עם הסלעים האדומים והירוק בכל מקום
                    • פייג' ואגם פאוול – שייט יפהפה וכייף אדיר לילדים
                    • פרסת הסוס – תופעת טבע נהדרת אם כי קצת מתויירת
                    • קניון אנטילופ – עדיין לא סגורה אם ממליצה או לא, כי כמה שזה יפה ככה ממוסחר
                    • קניון ברייס המיוחד כל כך עם כל ההודיס שלו
                    • לאס וגאס – הכל גדול ומוגזם, מצד שני מרשים ומואר ואין עוד מקום כזה
                    • ממות' לייקס – מלא אגמים יפים, לא מתוייר מדי, שקט ונפלא
                    • יוסמיטי – הספקנו רק את מעבר טיוגה עד העמק שהיה יפה כל כך, השריפה ביוסמיטי קצת הרסה לנו את התוכניות
                    • סן פרנסיסקו – עיר כייפית ויפה עם וייב טוב
                    • כביש 1 – אכן מצדיק את שמו כאחד היפים בעולם..האוקיינוס הכחול ביחד עם כל החיות והציפורים, היה פשוט נהדר
                    • דיסני ודיסני אדבנטור – הדור הצעיר נהנה מאוד, ואנחנו לא סבלנו

טיול מגוון עם הכל מהכל, טיול טעימות הייתי קוראת לו. טיול עם המון נסיעות, הרבה יותר ממה שרצינו. בצורה אידאלית, הייתי שמחה אם היה לי זמן כפול בכל מקום שהיינו. הרגשנו קצת שרצנו יותר מדי, ושבילינו יותר זמן בנסיעות ממה שבטבע ובטיולים. היה חסר לנו זמן של להסתובב בנחת, זמן שהילדים ילכו לבריכה, זמן להסתכל עליהם בבריכה ולקרא ספר..

ועכשיו לקצת מנהלות:

עונה לטייל – לנסוע בסתיו זה כלכלי יותר, הקראוון היה זולים כמעט בחצי מחיר, הטיסות בכמה מאות דולרים לבנ"א. מזג האויר היה נהדר, במדבריות לא היה חם מדי. צפיפות ועומס – הבנתי שבקיץ הכל יותר מלא, לנו היה ממש בסדר ברוב המקומות.

קראוון – הזמנו מבנדנה, המחיר היה הכי טוב אצלם, היו זמינים לכל שאלה במהלך התכנון. בתכלס, החברה שממנה קיבלנו את הקראוון היתה אל מונטה – הם היו בסדר גמור, והכל תקתק.

דלק – יש הבדל במחירים בין המדינות, וגם בין אזורים. באזורים נידחים לרוב המחירים גבוהים יותר. המחיר הכי גבוה ששילמנו היה 6$ לגלון. הכי זול היה קרוב ל-3$. מסקנה – תמיד לבדוק עם וייז מחירים (שלא תמיד מעודכנים, אבל אפשר לראות מגמה), ולתדלק מתי שיש מחירים זולים. לא לחכות עד הרגע האחרון, כי לעיתים גם אפשר לנסוע המון ולא להתקל באף תחנת דלק. קראוון זולל דלק בצורה מטורפת! רציתי לתת מספרים, אבל חלק מהדלק שילמתי במזומן, אז אין לי סכומים מדוייקים.

מלונות – הוזמנו 10 חודשים מראש, כאשר המשכתי לבדוק האם יש ירידה במחירים או אופציות יותר טובות. כמעט לא שיניתי את ההזמנות, ומיותר להגיד שהמחירים רק עלו וההיצע הצטמצם.

חניוני קראוונים – גם הזמנתי מראש ובחלק גדול, החניונים היו מלאים. כלומר ספונטניות פחות משתלמת..בפעם שהייתי צריכה למצא משהו לאותו היום, בזבזנו שעתיים בלחפש חניון ללילה.

חניונים של רשות הטבע במקומות המבוקשים – יש זמן שנפתחת האופציה להזמין. יש להזמין באותה דקה..אחרת כמעט אין סיכוי למצא מקום בהמשך.

כרטיס הפארקים הלאומים – שווה, אם מטיילים ביותר מ-3 פארקים. זה גם נוח כי לא צריך לעמוד בפקקים בכניסה (למרות שלא היה לנו אף פעם פקקים בכניסה)

תוכנות לניווט – WAZE וגוגל מפס (באזורים בלי קליטה בעיקר – הורדנו מראש מפות אופליין)

סלולרי – כאמור, כולנו היינו עם חבילות מהארץ. היו אזורים בלי קליטה בכלל, מסדונה עד פייג', בין לאס וגאס ליוסמיטי, ביוסמיטי, בכביש 1. ממה שהבנתי, יש חברה מקומית שכן קולטת באזורים האלה. בכלל, ממליצה על סים מקומי עם שיחות מקומיות – היה חסר לנו.

טיפים – הפתיע אותנו, אבל % הטיפ שנהוג לתת הוא מאוד גבוה..מינימום 18% ועד 25%. במסעדות מקבלים חשבון ולמטה יש לכם אופציות של 18%,20%,25% וכך הלאה, עם הסכום המדוייק שזה יוצא, ואתה משלים את הבחירה שלך. כמובן שמצופה לתת טיפ בכל מקום – חדרניות במלון, אם עוזרים לך עם מזוודות ועוד

קניות – יש הרבה אאוטלטים, אפשר להירשם מראש ולהוריד חוברות קופונים. באופן כללי, בעיקר במותגים, אפשר למצא הרבה מציאות (ואנחנו לא בעניין לרוב)

כסף – הגענו עם 2500 דולר מזומן, והשאר היה באשראי. יש לי כרטיס אשראי עם עמלה מאוד נמוכה, וזה היה משתלם. להערכתי יכלנו להגיע עם אפילו פחות מזומנים.

עלויות בשקלים (מעוגל) – סה"כ 68000 שח לזוג + 2.

• טיסות: 11625 
                    • ביטוחים: 3135
                    • קראוון: 6545
                    • אוטו + ליפט+אובר:  2200
                    • ויזה לארה"ב: 2370
                    • פלאפונים: 350
                    • חניונים : 2150
                    • מלונות: 10000
                    • אטרקציות: 8300
                    • חיסונים: 100
                    • ספרים ומפות: 230
                    • דלק/קניות/מסעדות/סופר: לצערי לא ברור, כי שולם גם במזומן וגם באשראי, אז אין לי דרך לסכם את העלויות.
                    • Tal1968
                      Tal1968 נערך לאחרונה על ידי

דיאנה,

היה תענוג לטייל אתך . 

תודה רבה על ההשקעה הגדולה בכתיבה. הפירוט, הסיכומים. התמונות. 

טל

• shani ben ari
                        shani ben ari @eden24h נערך לאחרונה על ידי

@eden24h 

תענוג של סיכום, קראתי כל מילה בשקיקה.

תוכלי לציין מה שם המלון בשדה התעופה בפריז?

תודה

• eden24h
                          eden24h @Tal1968 נערך לאחרונה על ידי

@Tal1968 

כייף שנשארת איתי עד הסוף 🙂

@shani1506 

איכשהו פספסתי עם המלון בפריז, כי בכל האחרים כתבתי שמות ומחירים 🙂

המלון הוא Novotel Paris Charles de Gaulle Airport (דירוג 8.4 בבוקינג, עלה לנו 135 יורו לחדר סופריור), אנחנו לקחנו את הרכבת שעוברת בין הטרמינלים (CDGVal החינמית), והגענו לשם תוך 10 דקות מהטרמינל שלנו.

nilih sara3125 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • nilih
                            nilih @eden24h נערך לאחרונה על ידי

@eden24h

דיאנה היקרה,

תודה רבה רבה עבור השקעתך הגדולה בסיפור ובהעלאת התמונות המרשימות.

כיון שכתבת מדריך מפורט ביותר לאלו שיטיילו אחריך, מציעה להעלות את סיפור הטיול לבלוג כדי שיהיה נוח למצוא אותו, והסיפור לא ישקע בתהומות הפורום.

המון תודה גם עבור העזרה הרבה שאת מושיטה לי בפרטי.

נילי

• sara3125
                              sara3125 @eden24h נערך לאחרונה על ידי

@eden24h

טיול נפלא, מאוד נהנתי , תודה רבה ושאפו על הפירוט המדוקדק .

לפני מלא שנים היינו בביקור בסן פרנסיסקו ואחרי בילוי 3 ימים בעיר החלטנו לצאת מוקדם בבוקר לכיוון לוס אנג׳לס ברכב , היינו חייבים להגיע לעיר ומכיוון שבזמנו רק שמעתי על כביש 1 המופלא חשבתי יהיה מה שיהיה אנחנו יוצאים לדרך , עצרנו במגדלור, במונטריי נכנסנו לאקווריום שהיה נפלא , כביש 17 מייל 

ועצירות על הדרך בתצפיות  , הגענו ב- 11:00 בלילה לאל-איי

היה לנו מטורף .

מאז אני חולמת לתת לכביש הזה לפחות 3 לילות , ועשית לי את כל ההשלמות למה עוד לצפות שם , אמריקה אהובתי .

שרה

(כן, זו אני מסקוטלנד בשלכת )

• eden24h
                                eden24h @nilih נערך לאחרונה על ידי

@nilih 

נילי, תודה גם לך על הליווי הצמוד. לגבי בלוג, אני תמיד באותה התלבטות, האם להכניס לבלוג של למטייל או לפתוח לי בלוג חיצוני..ואז אני לא עושה כלום, והסיפור שלי נשאר רק סיפור ☺

@sara3125 

וואו, זה נשמע מטורף לעשות כל כך הרבה ביום אחד בכביש 1..ואכן, אני באמת ממליצה על 3 ימים בכביש 1, וגם ככה לדעתי עדיין לא רואים הכל, אבל לפחות כן רואים את המיטב.

הזברה adivelednizki 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • הזברה
                                  הזברה @eden24h נערך לאחרונה על ידי

@eden24h אמר:

נילי, תודה גם לך על הליווי הצמוד. לגבי בלוג, אני תמיד באותה התלבטות, האם להכניס לבלוג של למטייל או לפתוח לי בלוג חיצוני..ואז אני לא עושה כלום, והסיפור שלי נשאר רק סיפור ☺

פשוט תפתחי בלוג בלמטייל ותעשי COPY PASTE על הפוסט פה. עבודה של רבע שעה ויש לך הכל בבלוג מסודר. זה מה שאני עשיתי.

• adivelednizki
                                    adivelednizki @eden24h נערך לאחרונה על ידי

@eden24h

דיאנה, גם אני לא מאמינה שהגעת לסוף... וכמו שהבטחתי, הייתי איתך לאורך כל הדרך והיה לי כיף ללוות אותך ולקרוא על הטיול שלכם .

שמחתי לקרוא שנהניתם בכביש 1 , 

גם אני שריינתי לנו את אותו מלון - The landing במורו ביי , וראיתי את הביקורות הפושרות על ארוחת הבוקר שלו... אבל עם הבעל הבררן.. חשוב לי שיהיה מוטל חדיש יחסית ( ועם האוכל כבר נסתדר ).

איך היו החדרים ??  משופצים ? 

הייתם מרוצים מלבד עניין ארוחת הבוקר ? 

שמחתי גם לקרוא את הרשמים הטובים שלכם מהמתחם החדש של מלחמת הכוכבים בדיסנילנד - גם אנחנו נשלב ביקור שם לטובת הילדים.. (רק שאני לא מתכוונת לעלות/לצרוח..) , ובכלל כל הכבוד לכם שזרמתם עם החלומות של הבת על קראוון וכל השאר !

תודה רבה על השיתוף והסיפור המפורט 

• eden24h
                                      eden24h @הזברה נערך לאחרונה על ידי

@הזברה 

כן, ראיתי שזה יחסית פשוט לעשות בלוג כאן, אבל תמיד מתלבטת אם בא לי משהו אחר, משהו משלי, ולא במסגרת של למטייל..תודה גם לך על הליווי הצמוד.

לא היה פשוט להשלים את הסיפור 😃

@adivelednizki 

תודה על הרוח הגבית שנתת במהלך כל הסיפור 🙂

אז כאמור, ארוחת הבוקר היא ממש לא 😃

החדרים היו נראים חדישים וכמו באתר (בידיוק כמו בתמונה הזאת). יש שם אח חשמלית, אבל לא הדלקנו אותה.

המקלחת חדשה ונראת מודרנית. עדיין נראה לי שהציון של 9.1 קצת מוגזם, הייתי נותנת 8.5-8.6. היינו שם ממש קצת זמן, רק לישון ולהתארגן בבוקר לצאת.

• rinisco
                                        rinisco נערך לאחרונה על ידי

דיאנה,
                                        איזה סיפור מוווושלם, מעניין וכתוב בצורה מצחיקה ומלאה בטיפים ודגשים.
                                        כל הכבוד לך!!!!! אני בטוחה שהרבה משפחות שיטיילו אחריכם יקחו מהסיפור המון מידע.
                                        דיסנילנד שלכם כל כך שונה משלנו...גם בגלל הלואין, אבל לא רק!

לחיי עוד טיולים. 
                                        (אולי בפעם הבאה בקרוואן קטן יותר!!! כי נראה לי שהבן שלך הולך לבקש גם!!!!)

• eden24h
                                          eden24h @rinisco נערך לאחרונה על ידי

@rinisco

ריני, תודה שליווית אותי גם פה. 

מחכה לקרא את המשך הסיפור שלכם, עכשיו מעניין אותי מה היה לכם בדיסני 🙂

חחח..אני לא מאמינה שלא התייחסתי בסיכום לעניין הקראוון 😄 אוסיף עוד מעט מסקנות גם לעניין.

• eden24h

המשך לסיכום הסופי (כי אי אפשר כבר לערוך את הפוסט האחרון)

קראוון VS אוטו

בעקבות הפוסט של ריני, הבנתי שבעצם לא התייחסתי לעניין הקראוון..

אז ככה –כאמור זאת הייתה הפעם הראשונה שלנו עם קראוון , וכנראה שגם הפעם היחידה 😃

זאת הייתה חוויה מיוחדת, ואין ספק שכולנו נזכור את הטיול הזה. אבל בסופו של דבר, הגענו למסקנה, שפחות מתאים לנו לטייל עם קראוון.

לבעלי היה לא קל עם הנהיגה ועם החניות (למרות שאחרי שבוע הוא שלט בזה ממש לא רע), זה גרם לקצת מתחים ולחץ.

לי מה שממש הפריע זה העובדה שאנחנו לא יכולים לעצור בכל מקום, בכל רגע נתון. אני אוהבת לצלם, ובטיולים קורה לא פעם, שאני צועקת לעצור כי אני ממש חייבת לצלם משהו והוא עוצר..אם צריך, עושה רוורס או יוטרן וחוזר חיש מהר למקום..עם הקראוון, זה לא עבד ככה. לפחות לנו. אחת הדוגמאות למשל, ביוסמיטי, ראינו דוב! אבל לא יכלנו לעצור, בטח לא לעשות יוטרן או רוורס.

אין ספק שזה שקיבלנו בסוף קראוון של 31 פיט, לא עזר. אולי עם קראוון קטן, החוויה שלנו היתה אחרת לגמרי.

בנוסף, כבישים צרים ומפותלים, שבצידם יש תהום, בשבילי קראוון היה די מלחיץ..בעלי דוקא היה בסדר עם זה.

דוקא מבחינת ההסתדרות של כולם במקום קטן (שזה משהו שממש דאגתי ממנו), היה בסדר גמור. כנ”ל מבחינת התפעול הטכני של הקראוון (באמת היה פשוט).

בנוסף, לילדים זה מאוד נוח, הם שרדו נסיעות ממש ארוכות בכייף, יכלו לישון (חגורים ושרועים על הספה), יכלו לצייר/לקרא/לאכול.

עניין האוכל היה לנו מאוד נוח בקראוון – בישלנו והכנו את הארוחות, כל אחד מה שהוא אוהב, יצא אוכל טעים,יחסית בריא ותמיד זמין.

כנ”ל לגבי השירותים. זמין בכל זמן. 

אני גם חייבת לציין, שבקרב נשות הקראוונים, הייתי במיעוט. ריני כאמור ותיקה בתחום ומטיילת כך הרבה זמן. לרונית וטלי היה זה טיול ראשון, ולהן הרשמים היו שונים לגמרי, וכנראה שבעתיד יטיילו שוב בקראוון. אז המסקנות הן אינדיוידואליות לחלוטין.

אנחנו בטיול הבא, חוזרים לנוהל הרגיל (בית נחמד שבו נוכל לבשל ולחזור אליו ואוטו) 😊

עכשיו באמת סיימתי 😎

TAGA תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 7 / 8
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון