לבוש לסקי באוסטריה
-
משפחתי טסה למיירהופן באוסטריה, ללא ציוד וללא לבוש מתאים
האם כדאי לקנות או לשכור לבוש בישראל או אפשר גם באתר עצמו מבחינת מחיר ומידות
-
ציוד כמובן שוכרים שם.אין מה לקנות ציוד לחופשה ראשונה.
לגבי ביגוד זה משהו אחר.כיוון שאין לדעת אם תרצו לחזור על התענוג הזה שנקרא חופשת סקי.אבל מה שכן לא מציעה לקנות ביגוד בחנויות כמו קולומביה כי המחירים שם בשמיים! לפני כמה שנים גיסתי השכירה חליפות סקי במאתיים שקל. אתה יכול לקנות מכנס סקי בדקטלון ב 140 שקל (לפחות כך היה בחורף שעבר).
-
200 ש”ח לחליפה אחת
-
אין אפשרות לשכור לבוש.
אם זו חופשה ראשונה – מציע לך לשנורר מחברים; או כחלופה לכך – לשכור מחנות בארץ. להשכיר זה לתת נכס לשימוש תמורת תשלום.
-
תקרא שוב את מה שכתבת…
פותח השירשור- יכולים לשכור בארץ מכנסיים ומעיל סקי, ציוד גלישה לשכור באתר. את יתר הפריטים כמו גרביים, חולצות תרמיות, גוגלס וכפפות תצטרכו לקנות או להשאיל מחברים.
-
אוקיי- באתר עצמו אין לך מה לחפש- רק לקנות וזה יקר. אז כמו שאמרו- הכי טוב לשנורר מחברים/ מכרים משפחה. כמו כן, יש לפחות חברה אחת של חופשות סקי מאורגנות שנותנת במסגרת החבילה המוצעת אפשרות להשכרת ביגוד סקי [ לפחות כך היה בעונה שעברה] – שים לב- מדובר על הציוד החיצוני- מעיל מכנסיים וכו’. בגדים תרמיים ושכבות פנים זה עליך. אבל המחיר סבבה נדמה לי שהיה משהו כמו 200 ש”ח לאדם לשבוע. חוץ מזה נראה לי ששוק ההשכרות בארץ די מת. אם תיאלץ ותחליט לקנות אז כבר אמרו דקתלון- ציוד סביר במחיר סביר. בהחלט ברמה מפסיקה למתחילים. אופציה שנייה- יש המון הצעות למכירת ביגוד משומש בקבוצת “משומשסקי” בפייסבוק- אני מניח שעם קצת חפירה תגלה אולי עוד קבוצות דומות.
עוד אופציה- בפוסטים בעבר כאן בפורום הוזכרה העיר אינסברוק[ ממש בדרך למיירהופן] כמקום שבו ניתן לקנות ביגוד יחסית בזול- אבל שוב. זה סיכון- ברגע שאתה בחו”ל אתה תקוע . אני אישית לא הייתי באינסברוק אז אני רק מעביר מידע ולא ממליץ

-
פותח השרשור לא ציין מתי נוסעים ובני כמה הצעירים שבחבורה.
מנסיוני, המועט, בהשכרה בדרך כלל החליפות נוטות להיות דקות משהו, אולי בגלל הכביסות המרובות. בכל מקרה לילדים הייתי שוכר ולבוגרים קונה בדקטלון או בחנויות דומות. אין טעם להשקיע בביגוד יקר וממותג בנסיעה הראשונה.
הכי חשוב שתעשה שעורי בית לגבי התאמת הנעליים בחנות ההשכרה. הנעל הינה מרכיב חשוב ביותר ולמוכרים בחנות לא תמיד יש סבלנות להתאים כמו שצריך.
-
מעילים אפשר לקנות בדקטלון במעילים אפשר להשתשמש גם ללא קשר לחופשת סקי.מכנסיים זה כבר משהו אחר. -
@ldude אמר:
אוקיי- באתר עצמו אין לך מה לחפש- רק לקנות וזה יקר. אז כמו שאמרו- הכי טוב לשנורר מחברים/ מכרים משפחה. כמו כן, יש לפחות חברה אחת של חופשות סקי מאורגנות שנותנת במסגרת החבילה המוצעת אפשרות להשכרת ביגוד סקי [ לפחות כך היה בעונה שעברה] – שים לב- מדובר על הציוד החיצוני- מעיל מכנסיים וכו’. בגדים תרמיים ושכבות פנים זה עליך. אבל המחיר סבבה נדמה לי שהיה משהו כמו 200 ש”ח לאדם לשבוע. חוץ מזה נראה לי ששוק ההשכרות בארץ די מת. אם תיאלץ ותחליט לקנות אז כבר אמרו דקתלון- ציוד סביר במחיר סביר. בהחלט ברמה מפסיקה למתחילים. אופציה שנייה- יש המון הצעות למכירת ביגוד משומש בקבוצת “משומשסקי” בפייסבוק- אני מניח שעם קצת חפירה תגלה אולי עוד קבוצות דומות.
עוד אופציה- בפוסטים בעבר כאן בפורום הוזכרה העיר אינסברוק[ ממש בדרך למיירהופן] כמקום שבו ניתן לקנות ביגוד יחסית בזול- אבל שוב. זה סיכון- ברגע שאתה בחו”ל אתה תקוע . אני אישית לא הייתי באינסברוק אז אני רק מעביר מידע ולא ממליץ

אינסברוק אינה בדרך למיירהופן אם טסים למינכן.
ולכל מי שממליץ לשואל לקנות בדקתלון – אני מניח שהכוונה לדקתלון בארץ, כי בגרמניה ואוסטריה אין דקתלון. יש רשת בשם הרוויס, עם סניפים בכל חור. בצילרטל יש חנות בפוגן וחנות במיירהופן. אם כבר על הדרך – יש חנות די גדולה בקופשטיין.
כמו דקתלון, גם להרוויס מותגים פרטיים. לדעתי המחירים בהרוויס זולים מאשר דקתלון אירופאי – ובטח זולים מדקתלון ישראלי.
-
-
וואללה צודק. בפסאז’ מתחת לקרלספלאץ.
-
@מ-פולני אכן התכוונתי לדקתלון בארץ א-ב-ל אני רוצה לציין שיש דקתלון בוינה- ממש ליד שדה התעופה [ ראיתי את השלט בשנה שעברה אז ניתן לשער שאולי לאט לאט הם “יתרחבו”. אם נוחתים במינכן אינסברוק באמת לא בדרך למיירהופן. זה מוסיף חצי שעה נסיעה לכל כיוון אבל אולי זה שווה? לא יודע. לשיקולו של כל אחד. בהרוויס נתקלתי רק באתרי סקי ששם מן הסתם הכל יותר יקר. אני מניח שאחד “על הדרך” יהיה יותר זול. השאלה אם שווה / כדאי / רצוי להמר והחליט שאת כל הציוד האישי קונים בחו”ל על הדרך. זה גם עניין של ללוחות זמנים. מתי מגיעים וכו’.
-
הרוויס יש בכל עיירה על הדרך.
אם אתה כבר מגיע לאינסברוק, המבחר ענק. יש ליד DEZ חנויות:
ספורט דיירקט שהיתה פעם אינטרספורט – מול החניה של דז בכיוון של המסעדה האיטלקית. 4 קומות של מבצעים. שם קניתי לפני שנתיים מעיל של הלי הנסן ב-97 יורו מול תווית מחיר של 320.
הרוויס – נמצאים קצת יותר רחוק, בצד השני. אחרי חנות הנעליים של דייכמן יש מעבר תת קרקעי מתחת לרחוב שיוצא ליד החנות.
-
אני די בטוח שבזמנו אתה זה שהמליץ על המקומות האלא באינסברוק.

-
-
ולמרות כל מה שנאמר, מציע לכם להצטייד לפני הנסיעה בביגוד הבסיסי.שני סטים של ביגוד טרמי.
שני זוגות גרבי סקי.
פליס כשכבת ביניים עליונה
מעיל ומכנסי סקי.
הזמן שלנו בחופשת הסקי יקר ולא כדאי לקנות את הפריטים הללו בלחץ.
-
עוד משהו שאני ממליצה עליו זה לקחת איתכם בקבוק של נוזל כביסה.(אני לוקחת גם מרכך כביסה) הרבה פעמים הנגדים שאנו לובשים מתחת לחליפת הסקי מאד מסריחים בתום יום הגלישה גם כובע הצמר די מסריח.כך שאני מביאה איתי 3 סוגים של בגדיים תחתוניים ומה שלבשתי והסריח אני עושה כביסה ביד ותולה.לרוב החדרים במלונות יש ראדיטור (סולם) שנמצא בדר”כ בחדר האמבטיה.תולים את הבגדים לייבוש עליו ותןך שעה הכל מתייבש.
-
לא להשתמש במרכך!
כבר ראיתי הנחיות של כמה יצרני מעילים ובגדים תרמיים, שמדגישים שהמרכך סותם את הנקבוביות ופוגע ביכולת הנשימה של הבגד.
-
הנחיה נכונה בהחלט! אבל אני מכיר הסבר אחר.
מרכך מונע חשמל סטטי בבגדים כדי שלא יתקמטו.
בגדים תרמיים סינטטיים פועלים על העקרון של חשמל סטטי להרחיק את הזיעה מהגוף.
אחרי טיפול במרכך הם מאבדים הרבה מהיתרון שלהם.
-
הנה לדוגמה ההסבר של חברת smartwool (בגדים תרמיים וגרביים שעשויים מצמר מרינו, לא סינטטי):
Use mild soap, no bleach or fabric softener (bleach destroys the Merino wool fibers, and fabric softener coats those fibers—reducing their ability to naturally manage moisture and regulate body temperature).
https://www.smartwool.com/discover/how-to-wash-wool-socks.html