טיול משפחתי לפני גיוס
-
ברור לגמרי שבטיול הזה מטיולים אחרים באירופה אניצלא אגמע קילומטרים רק כדי לסמן וי על אתר חינמי.
הזכרתי את המוזיאונים בוושינגטון כי עד כמה שאני זוכרת ( עברו 10 שנים) הם היו לא רעים הילדים נהנו מאוד ואף היו חינמיים.
אכן מנסה לארגן את הטיול כמו שצריך בסביבת Dc.
-
המוזיאונים בוושינגטן נהדרים! ללכת למוזיאונים הללו במקום למוזיאונים בתשלום זו ממש לא פשרה
אבל ללכת למוזיאון נהדר שלא מעניין אתכם (אפילו אם הוא נהדר) זה בזבוז (אפילו אם הוא חינם)
לטעמי את חייבת להסגר יותר על העוגנים. הגדרת את וושינגטון, ניו יורק ואורלדנו. האם את סגורה על כמות הימים בכל מקום? תספרי גם חצאי ימים (כדי שישתלב עם הנסיעה).
נסיעה מאורלדנו למיאמי – האם הטיסה בבוקר/צהריים או ערב? אם הטיסה בערב – אפשר לצאת בבוקר מאורלדנו. אם הטיסה מוקדמת יותר – זה בעייתי ואז בפועל הנסיעה עולה יום שלם
חברי את משך הנסיעה למיאמי עם כמות הימים בשלושת העוגנים, תוסיפי חצי יום לנסיעה לוושינגטון ויום שלם לטיסה לאורלדנו.
הפחיתי את כל זה ממספר ימי הנטו לטיול, ותראי מה נשאר
התחושה שלי – תצטרכי לבחור בים קרוז לטיול באיזור וושינגטון, אבל לא תוכלי גם וגם. אבל צריך לראות מספרים מדוייקים
לגבי קרוז – בהנחה שמדובר על קרוז ממיאמי/פורט לודרדייל – אי אפשר לישון באורלדנו ערב קודם ולכן צריך לשריין יום בדרך. אם מדובר על קרוז מפורט אוורגליידס – בעייתי לטוס באותו יום ממיאמי (תלוי בעשת הטיסה). כלומר צריך לספור את ימי הקרוז ברוטו כולל המעברים הרלוונטיים.
-
@שני2 אמר:
ברור לגמרי שבטיול הזה מטיולים אחרים באירופה אניצלא אגמע קילומטרים רק כדי לסמן וי על אתר חינמי.
הזכרתי את המוזיאונים בוושינגטון כי עד כמה שאני זוכרת ( עברו 10 שנים) הם היו לא רעים הילדים נהנו מאוד ואף היו חינמיים.
אכן מנסה לארגן את הטיול כמו שצריך בסביבת Dc.
אני חושב שיש מוזיאונים חינמיים מעולים בוושינגטון,אני מקנא באמריקאים והבריטים שבניגוד לנו חושבים שתרבות זה לכולם ולא רק לבעלי האמצעים וצריך לתת אותה בחינם.
אבל צריך למיין את המוזיאונים לפי תחומי עניין, למשל את המשפחה שלי מאוד עניין התעופה והחלל, אולי את שלך לא?
אם לצורך הדיון נניח שלא מעניין את המשפחה שלך תעופה וחלל וכן יעניין אותה המטבעה, ודווקא ביקור במטבעה כן עולה כסף, נראה לי שדי ברור איפה כדאי לבקר.
המוזיאונים מאוד גדולים ואפשר ללכת בהם לאיבוד ימים שלמים. יותר מיכול להיות שאגף מסויים יהיה מרתק ואגף אחר משעמם ולכן אני ממליץ לתכנן מראש את הביקור בכל מוזיאון.
-
@אנשיםטובים אמר:
הימים בכל מקום? תספרי גם חצאי ימים (כדי שישתלב עם הנסיעה). נסיעה מאורלדנו למיאמי – האם הטיסה בבוקר/צהריים או ערב? אם הטיסה בערב – אפשר לצאת בבוקר מאורלדנו. אם הטיסה מוקדמת יותר – זה בעייתי ואז בפועל הנסיעה עולה יום שלם חברי את משך הנסיעה למיאמי עם כמות הימים בשלושת העוגנים, תוסיפי חצי יום לנסיעה לוושינגטון ויום שלם לטיסה לאורלדנו. הפחיתי את כל זה ממספר ימי הנטו לטיול, ותראי מה נשאר התחושה שלי – תצטרכי לבחור בים קרוז לטיול באיזור וושינגטון, אבל לא תוכלי גם וגם. אבל צריך לראות מספרים מדוייקים
כל הקרוזים שאני ראיתי ( מסייגת מה שראיתי וזה לא מעט אבל ברור שלא כולם ) יוצאים באיזור 16 אחה”צ ממיאמי.
לכן לינה יום קודם באורלנדו אפשרית.
אני מתכננת להיו יום קודם באורלנדו אבל לקדם לינה לאמצע הדרך כאשר הקרוז ממיאמי יוצא אכן ב 16:00 אחה”צ -
מסלול הטיול שלנו לא כ”כ רלוונטי לך – אנחנו ביקרנו בניו יורק, וושינגטון ופילדלפיה (זה היה חובה מבחינתנו כי בעבר גרנו 4 שנים בפילדלפיה ויש לנו חברים אהובים שם), ודווקא בגלל החוויה הזו, ברור לי שאם אין סיבה אמיתית לבקר ב-3 ערים, לא הייתי מבקרת בשלושתן במסגרת טיול אחד.
אני ממליצה לך לחפש פוסטים ישנים של עמיחי – הוא מכיר את וושינגטון היטב ויכול להמליץ על הרבה אתרים שהם טבע-לייט באזור.
בניו יורק, ישנו בRadio City Apartments, מיקום מעולה ממש דקה מרוקפלר סנטר ו-5 דקות מטיימס סקוואר. דירה לא הכי מרווחת (אבל זה המרכז של מנהטן...) אבל מצוידת היטב. אכלנו ארוחות בוקר בדירה וגם ארוחת ערב ברמה של פסטה / ביצים וכו’.
בוושינגטון, ישנו ב-Georgetown Suites בשכונת ג’ורג’טאון. מבחינתנו, המיקום היה טוב – זה לא ממש במרכז וצריך לנסוע כדי להגיע לאתרים כמו הבית הלבן והמוזיאונים, אבל השכונה מקסימה ומלאת אווירה. הדירה היתה מאד מרווחת. יש ארוחת בוקר במלון אבל כן הכנו ארוחת ערב בדירה.
-
היי דור האם יש לך תכנון כזה כתוב כדי שאוכל לנעוץ על המפה ולראות "במה מדובר"?
אני בדיוק מתלבטת לגבי מה שהזכרת להתעכב במיאמי או להמשיך לכיוון הניאגרה....
תודה
-
ראשית תודה.
שנית, לפי מה שהבנתי מקודמייך אחת האפשרויות היא בדרך מניו יורק לוושינגטון לטייל באזור פילדלפיה, ואת לעומת זאת חושבת שזה יותר מדי 3 ערים... ממש הסתבכתי
-
היום עשיתי עוד קצת שיעורי בית...ואני מתקשה להסגר על העוגנים.
להתעכב באזור פלורידה?! לבקר באברגליידס ( בטוח טעיתי בהגיה) ?! שנורקלים? כביש 1 בדרך לקי ווסט? להמשיך עד טמפה? דולפינים בנפלס?
או אולי אזור וושינגטון ולהמשיך לניאגרה? שאני לא ממש יודעת מה יש ברך
לא לחוצה על הקרוז אבל מתקשה להתפקס.
וכמובן וחשוב להדגיש אף אטרקציה לא תבחר בלו"ז רק בגלל שהיא חינמית או זולה. האפשרויות האלה יבדקו קודם כמובן אבל לא יכריעו.
משחק כדורסל יש מצב?
ספורט ימי?
אשמח לעוד קצת עזרה תודה
-
מאד קשה לבחור בשבילך כי הבחירה היא אישיתאני אוהב ערים וגם המשפחה שלי. אני חושב שהערים המרשימות של ארה”ב זו בהחלט חוויה, יותר מהערים של אירופה למרות ההיסטוריה שלהן. אבל ואני יודע שיש פה רבים שחושבים הפוך וזה בסדר גמור.
אז מבחינתי להוסיף את פילדלפיה עצמה ל 3-4 ימים זה יכול להיות נהדר.
בנוסף אני מאד אוהב את העיירות והמקומות הקטנים. אפשר בהחלט לעשות טיול כוכב “כמו באירופה” באיזור של מזרח פנסילבניה שהזכרתי. טיול כזה שכולל עיירות, סיורי מפעלים, מוזיאון רכבות, איימיש, ומשולב על שופינג, מיניגולף או באולינג ומבוך תירס הוא מבחינתי מעולה. אבל שוב רבים פחות מתחברים לזה, וחושבים שבשביל טיול כוכב כמו באירופה אפשר לטוס לאירופה ב-300 דולר לכרטיס ולא לארה”ב ב-900 דולר לכרטיס, ואת הזמן בארה”ב כדאי לנצל בשביל מה שמיוחד ומרשים שם.
קרוז לא ניסיתי. בחנתי את הנושא כמה פעמים, שקלתי, ואפילו פעם אחת קניתי כרטיסים וביטלתי ברגע האחרון מסיבות טכניות. אני חושב שזו יכולה להיות חוויה מאד נחמדה. אבל כשאני בוחן את הנושא אני רואה שקרוז ברמה גבוהה הוא יקר מאד. כולל סיורי חוף וכדומה המחיר למשפחה מתקרב ל-1000 דולר ליום. ברור שיש רמות נמוכות יותר, הן של הקרוז והן של התנאים
ניאגרה – היינו בטיול האחרון ובהחלט היה מרשים. מצד שני, זו הייתה פעם ראשונה שלי שם אחרי אי אלו טיולים (משפחתיים וזוגיים) באיזור. כל פעם שקלתי, אבל הדרך הארוכה גרמה לי לוותר. והאמת, אחרי שהייתי שם אני עדיין חושב שזה לא חובה לאור המרחק. זו בהחלט חוויה מעניינת ומרשימה, אבל לא מרגיש החמצה על השנים שלא הייתי שם.
סיבובים גדולים בפלורידה לא עשיתי. הייתי שם פעם אחת (עם ילדה קטנה) וטעמנו מהביצות ולא יותר. היה נחמד. אני מניח שכל הדברים שהזכרת יכולים להיות מהנים.
מבחינת עלות – כעקרון פלורידה מעט יותר זולה מצפון מזרח (מבחינת מחייה – לינה, אוטו וכדומה). אני גם מניח שפנסילבניה עשויה להיות מעט יותר זולה מאשר נסיעה לניאגרה. אבל בכל מקרה מדובר על הפרשים לא דרמטיים, כך שאני לא חושב שזה צריך להיות שיקול בבחירה.
ספורט – זו כמובן לא העונה לכדורסל ולרוב ענפי הספורט (זו עונת הבייסבול אם זה מעניין). נדמה לי שהיו שנים שליגת הקיץ של ה NBA הייתה בפלורידה, אבל אני חושב שבשנים האחרונות זה בוגאס. אפשר לנסות לברר. ליגת הנשים WNBA דווקא מאד רלוונטית אז אפשר להתעניין. וכמובן שלפעמים יש טורנירים מקומיים כאלה או אחרים
אז בסופו של דבר אתם צרכים לחשוב מה בא לכם ומה אתם רוצים. שום בחירה היא לא גרועה.
-
כתבתי לך הודעה פרטית במערכת הפורום
-
רוצה להוסיף עוד אתרים באיזור:- העירה New Hope הנחמדה שעל גדות הדלאוור. לא רחוק ממנה אתר חציית הנהר על ידי צבא וושינגטון בדרכו מזרחה.
- ניתן “לחצות את הגבול” לדלאוור למטרת קניות ללא sales tax. יש קניון גדול ליד העיר Newark בדלאוור, כנראה ליד I-95 (אני לא הגעתי אליו, ולכן הכנראה). יש על כך גם טיפ באתר למטייל.
- העיר יורק . בעיר יורק ניתן לבקר ולעשות סיור במפעל הרלי דיווידסון. מעניין גם למי שאיננו רוכב על או חובב אופנועים. בעיר עצמה יש מוזיאון היסטורי הכולל גם מספר מבנים מהתקופה הקולוניאלית.
-
מניסיוני האישי:
- נראה לי ש-5 ימים בניו-יורק זה קצת יותר מידיי עם ילדים
- בזבוז כסף לקנות לילדים הגדולים כרטיס למג’יק קינדם, אלא אם כן הם / הן מתרגשים / ות לראות נשים מחופשות לנסיכות, רוב המתקנים ברמה של לונה פארק ת”א, נבנו גם פחות או יותר באותם שנים, הייתי משקיע בפחות פארקים, אבל קונה כרטיס משודרג לעקוף תורים, אבל נראה לי שרק יוניברס מוכרים.
- לגבי קרוז – 90% מהחוויה של הקרוז זה הספינה, אבל סביר להניח שהמגה – ספינות שבהן יש אטראקציות לילדים לא שטות בקווים הקצרים, שווה בדיקה, סביר להניח שגם רוב ההפלגות יוצאות ממיאמי, חלופה נוספת לימים שהתפנו היא ביקור בקי ווסט.
-
@שני2 אמר:
היום עשיתי עוד קצת שיעורי בית...ואני מתקשה להסגר על העוגנים.
להתעכב באזור פלורידה?! לבקר באברגליידס ( בטוח טעיתי בהגיה) ?! שנורקלים? כביש 1 בדרך לקי ווסט? להמשיך עד טמפה? דולפינים בנפלס?
או אולי אזור וושינגטון ולהמשיך לניאגרה? שאני לא ממש יודעת מה יש ברך
לא לחוצה על הקרוז אבל מתקשה להתפקס.
וכמובן וחשוב להדגיש אף אטרקציה לא תבחר בלו"ז רק בגלל שהיא חינמית או זולה. האפשרויות האלה יבדקו קודם כמובן אבל לא יכריעו.
משחק כדורסל יש מצב?
ספורט ימי?
אשמח לעוד קצת עזרה תודה
רוב השאלות שאת שואלת קשורות לבחירה אישית לפי העדפות אישיות.
ענו לך שמג’יק קינגדום זה לילדות שמתרגשות מנסיכות, מצד שני אני הייתי עם ילדים די מבוגרים שאמרו שדיסני נהדר ומבחינתם רק בשביל מופע הערב היה שווה לבוא. אז מה נכון? הכל נכון, תלוי בהעדפות של המשפחה שלך.
פלורידה: טיול ביצות ותנינים? אולי טיול קייפ קנווראל וחלל? עוד פעם עניין של טעם אישי.
מוושינגטון לניאגרה ואין לכם מושג מה יש בדרך? אז כנראה שמה שיש בדרך פחות חשוב מאורלנדו ולכן ההמלצה שלי אם רוצים ניאגרה לעלות על מטוס בוושינגטון ולרדת בבאפלו. חבל על הזמן היקר שלכם.
פילדלפיה מעניינת אבל בעיקר מי שמתעניין בהסטוריה אמריקאית. עוד פעם לא שאין מה לעשות בפילי אבל אם הבחירה היא פילדלפיה שלא ממש ברור מה תעשו שם ואזור וושיגנטון שגם כן לא ברור ממש ברור ובתמורה אתם עושים מתפשרים קשות לקרוז פחות טוב – לא נראה לי עסקה טובה. במקומכם הייתי מדלג על פילי, מוותר על סביבת וושינגטון, ולוקח קרוז כמו שצריך.
בקיצור אתם צריכים להחליט מה חשוב לכם ולוותר על מה שפחות חשוב, ולא חכם שתתנו לאחרים להחליט מה חשוב לכם, אחרים לא יודעים
-
בדרך מאיפה לאיפה אתה ממליץ לעבור שם?
-
דוקטור תודה על העזרה.
אין ספק שהבחירה בסופו של דבר תהיה שלנו אבל כמו שאתה ודאי יודע המלצות של אנשים , הצעות וסיפורי טיול הרבה פעמים מובילים לטיול המוצלח האישי שלך. ולכן אני מתייעצת עם אנשים בעלי נסיון( בטוח יותר ממני)
גם המשפחה שלי כמו בני המשפחה של אנשים טובים מעדיפים טיול עירוני, שופינג לגדולה, ופחות טיולי טבע ומצד שני עם נגיע לביצות ונראה תנינים אני מאמינה שכולם ישמחו כי זה לא משהו שחוו עד היום אפילו לא בחמת גדר.
אז אני מודה לכל מי שמציע ואשמח לעוד הצעות ורעיונות ואני מייד בודקת כל אחת מהן ומנסה לנעוץ במפה.
ודבר אחרון לגבי הניאגרה....כנראה שנראה בפעם אחרת
-
בואי נזרום עם פנסילבניה (אם כי אני לא בטוח שזה מה שמתאים לכם).
כמה זמן? והאם רוצים פילדלפיה או בולטימור? אניחושב שפילדלפיה זה לא רק לחובבי היסטוריה אמרקאית, אבל אני גם חושב שיש לכם כמה ימים טובים בניו יורק ובוושינגטון, אז ממש לא חסרה עוד עיר גדולה
צריך גם לחשוב האם מתאים לכם טיול כוכב (להמתקם במקום אחד בפנסילבניה לכמה ימים) או להתגלגל באיזור. אין תשובה נכונה. לי מתאים כוכב מקומי, אבל לאחרים מתאים משהו אחר. אני מעדיף את הכוכב כי הוא מאפשר גמישות גבוהה.
אפשר לנסות ללוד על האיזור ולהבין כמה ימים הייתם רוצים להשקיע. באופן דומה אפשר לנתח ולבנות שלד טיול בדרום פלורידה או בכל מקום אחר. אחרי שיהיו לכם כמה שלדים כאלה תראו מה אתם אוהבים יותר (או שבכל זאת קרוז)
אני אוהב לחפש אטרקציות בעזרת גוגל מפס באנגלית. חיפוש כזה בזמנו מצא לי את איזור מצומצם עם כמה אתרים מעניינים שממלא בקלות יום שלם
https://goo.gl/maps/LMNnQtcwcDGKbAFC8
כשנסענו לאיזור (מאיזור פילדלפיה) ראיתנו גם חנות עתיקות נחמדה בשם Cackleberry Farm Antique Mall ומלון שמעוצב כמו ספינת נהר Fulton Steamboat Inn שהיה נחמד לראות בדרך
אפשר גם להעזר באתרים כמו טריפאדוויזר או לשכות התיירות כדי לחפש אטרקציות מדרגה ראשונה, ואז להעזר בגוגל מפס למצוא אטרקציות מדרגה שניה לשלב איתן כדי לבנות יום נחמד
-
@שני2 אמר:
דוקטור תודה על העזרה.
אין ספק שהבחירה בסופו של דבר תהיה שלנו אבל כמו שאתה ודאי יודע המלצות של אנשים , הצעות וסיפורי טיול הרבה פעמים מובילים לטיול המוצלח האישי שלך. ולכן אני מתייעצת עם אנשים בעלי נסיון( בטוח יותר ממני)
גם המשפחה שלי כמו בני המשפחה של אנשים טובים מעדיפים טיול עירוני, שופינג לגדולה, ופחות טיולי טבע ומצד שני עם נגיע לביצות ונראה תנינים אני מאמינה שכולם ישמחו כי זה לא משהו שחוו עד היום אפילו לא בחמת גדר.
אז אני מודה לכל מי שמציע ואשמח לעוד הצעות ורעיונות ואני מייד בודקת כל אחת מהן ומנסה לנעוץ במפה.
ודבר אחרון לגבי הניאגרה....כנראה שנראה בפעם אחרת
מסכים אבל נראה לי שהגעתם לשלב שאתם בעיקר מבלבלים את עצמכם עם כיוונים שכנראה לא רלוונטים.אם אתם לא סגורים על המינימום שלכם בעוגנים, ולהגיד “אורלנדו” זו ממש לא תוכנית, צריך לדעת אם רוצים או לא רוצים דיסני, ואם רוצים דיסני אז אילו ממלכות וכמה ימים, וכנ”ל הפארקים של יוניברסל וכו’, כנ”ל NY ו DC,
אין לכם אפילו מסגרת בסיסית לטיול ולכן אתם יכולים להמשיך לקבל המלצות על כל מיני מקומות ועם כל הרצון הטוב של האנשים שמוסיפים את ההמלצות את נועצת עוד נעצים במפה שלהערכתי חלק לא קטן מהם לא רלוונטים ואתם רק מתבלבלים יותר ויותר.
ההמלצה שלי היא שתשבו, תראו מה ה MUST שלכם, איפה ה MUST הזה קורה וכמה זמן הוא יקח, ואז אפשר לנסות לבדוק מה עושים בזמן שנותר – אם נותר.
-
תודה רבה דוקטור ואנשים טובים, אמשיך לנעוץ ולהתביית על רעיון.
בעניין אורלנדו והפארקים ההתלבטות שלי קטנה יותר מסיבה אישית משפחתית. כך שאני יוצאת מנקודת הנחה שאהיה שם בשלושה פארקים שונים בשבוע ימים.
אשמח לשמוע למה נראה שפנסילבניה לא מתאימה לנותודה
-
הפוך, תספרי למה נראה שפנסילבניה כן מתאימה לכם, אילו אטרקציות אתם רוצים לראות? -
האמת שאין לי מושג מה יש שם . שאלתי כיוון שאנשים טובים כתב שלא נראה לו שתתאים לנו...