ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הכנה לדרום מערב ארה"ב

פורום צפון אמריקה
    מערב ארהב
    19
    124
    19954
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שירליץ
      שירליץ @nilih נערך לאחרונה על ידי

@nilih

לא היינו ביוסמיטי עדיין. לצערי הזמן הפנוי שלנו מתואם עם הזמן הפנוי של כל קליפורניה, ואנחנו נרתעים מעומסים. 

סנטה קרוז יותר תוססת ויש טיילת נחמדה, אז בין השניים, סנטה קרוז לביקור ראשון.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • karnielr
        karnielr @nilih נערך לאחרונה על ידי

@nilih

מדובר באתר טבע, הרבה תלוי במשקעים, שנה אחת לא דומה לשניה. אחרי שבניתי פעם על מסלול מקסים שעשינו בעבר ומצאתי אותו יבש, אני לא מתכננת ברמת שבילים אלא מתייעצת במרכז המבקרים ואני ממליצה גם לך לנהוג כך. 

nilih 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • nilih
          nilih @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr

קרני,

תודה עבור תגובתך.

נקווה לחורף מוצלח ורב משקעים…

בדיוק בנקודה זו ריני סיפרה לי שהיא ראתה באוקטובר זרימה במפלי ההינומה, למרות שבאתר הפארק כתוב, שהמפל יבש בסוף הקיץ.

בהחלט אתייעץ עם הרינג’רים.😄

נילי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • nilih
            nilih @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr

בנוסף רוצה להודות לך עבור הטיפ שלך :

"כשבודקים בגוגל מפס מרחק בין שני יעדים בלבד, לא במסלול הכולל מספר יעדים, מופיע למטה “יציאה עכשיו” עם חץ קטן. אם פותחים, ניתן לשנות תאריך לחודש קייצי כלשהו ולראות נתונים גם אם עכשיו הכביש סגור. "

גיליתי באמצעותו דברים שלא לקחתי בחשבון…

נילי

• segev17
              segev17 נערך לאחרונה על ידי segev17

הי נילי

ראשית אתחיל בתודה לסיכום הטיול שלכם במזרח קנדה (בדגש על גאספה פנינסולה) שעזר לנו מאד בקיץ האחרון

וכעת כמה הערות להתלבטויות שלכם:

1. סנטה קרוז – גם אנחנו בטיול שלנו דילגנו עליה במסלול ס.פ.-->יוסמיטי-->מונטריי (במסלול קווי אין כמעט ברירה). שנה שעברה יצא לי להגיע לאזור העיירה דרך נסיעת עבודה שכללה סופ”ש חופשי – ומצטרף מאד להמלצות של עמיחי – כולל פארק עצי הרדווד, Half Moon, ומסלול מקסים במיוחד בשם Old Cove Landing ב Wilder Ranch State Park. גם הטיילת בעיירה עצמה West Cliff Drive (לא לבלבל עם הטיילת הממוסחרת בלב העיירה עם מתקני הלונה הפארק) מאד יפה… לפרטים על היום המקסים שלי באזור
              2. יוסמיטי בסתיו – אנחנו טיילנו בסופה של עונה רבת משקעים (החשיבות כאן היא כמות השלג מחד וגלי החום של הקיץ מאידך כי מה שקובע זה כמות השלג שהצטבר ונמס) בו כל המפלים שפעו מים באמצע ספטמבר, (אבל זה היה הרבה לפני שנות הבצורת) אך כמובן רחוק ממה שבאביב. בכל מקרה, אנחנו נהנו מאד (ואף יותר) מיום הטיול על טיוגה פאס (כולל מסלול הליכה ללמברט דום) ומאזור גלשייר פוינט – מקומות אלו יפים מאד בסתיו, בטח יותר מאשר הקיץ העמוס
              3. יומיים במונטריי – אנחנו גם לנו 2 לילות בעיירה, אבל זה היה מבחינת נקודת מנוחה לטיול עם ילדה קטנה, הרצון לצרף לילות וביקור באקווריום, בגני משחקים (וב-17 מייל ממנו נהננו). בהמשך לנקודה מספר אחד כנראה הייתי ממליץ על לפצל לינה לטובת לילה בסנטה קרוז
              4. טירת הרסט – גם בעיני קצת מיותר

nilih תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • nilih
                nilih @segev17 נערך לאחרונה על ידי

@segev17

היי שגב,

וואו! לא ידעתי שמישהו עושה שימוש באשכול הישן שלי מ-2009.

להגנתי אומר, שזה היה האשכול הראשון שכתבתי בלמטייל.

לא הייתי בקיאה אז ברזי הפורומים, והוא נכתב בעיקר מתוך תחושת תודה מקרב לב למוני, האחד והיחיד, שעזר ועוזר לי עדיין -בכול עת.

שמחתי לקרוא את הערותיך. הן מוסיפות לי התלבטויות נוספות.

עוד יותר שמחתי לגלות את הבלוג שלך.

התמונות של היום המקסים שבילית מחוץ לסאן פרנסיסקו מדהימות, וארצה במיוחד לאמץ את טיילת החוף בסנטה קרוז.

לגבי פיצול הלינה בכרמל, אכן זו המלצה הגיונית לחלוטין. אנסה למצוא מקום לינה במחיר שפוי. 

תודה עבור ההתייחסות ליוסימטי בסוף ספטמבר.

האמת היא שאני עדיין מתלבטת לגבי המסלול, האם מן הראוי היה לכלול את היוסימטי בטיול זה. אולי היה עדיף לוותר.

הנסיעה ממורו ביי ליוסימטי ארוכה, והמראות בעמק עצמו יכולים להיות מאכזבים בשל מיעוט המים וקיומן של שריפות.

האמת היא שמה שמושך אותי ליוסימטי הוא האזור של אגם טניה והטיוגה פאס.

לא חושבת שיהיה לנו כוח לטפס במסלול ההליכה ללמברט דום. הזדקנו…

תודה

נילי

• mishmish1
                  mishmish1 נערך לאחרונה על ידי

הי נילי 

אנו עשינו מסלול דומב בספטמבר 2015 . מס דברים :

1)פארק zion  היה הפארק האהוב עלי. עשינו 2 מסלולים – את האנג’ל לנדיג ואת ה NARROW (לא את כולו . שעתיים לכל כיוון) . לדעתי אפשרי בהחלט לעשות את מסלול מים בספטמבר . יש חנות מחוץ לפארק שניתן לשכור בה נעלים להליכה במים . ביום שמש לא צריכה להיות כל בעיה . מסלול מקסים וחוויתי.

2)ב2015 קליפורניה חוותה משבר בצורת חמור . המפלים ביוסמיטי היו יבשים . למרות זאת מאוד נהננו שם במסלולי ההליכה כמו גם באגמים על כביש 120 במעבר טיוגה .

3)כביש מספר אחד – נסענו מצפון לדרום עם 2 עצירות לינה של לילה אחד במונטריי ובמורו ביי . זה היה קצר מדי והיום הייתי מוסיפה עוד יום . החלק היפה של הכביש הוא בין מונטריי למורו ביי. הלינה במורו ביי הייתה מעט עגמומית מכיוון שבאמצע השבוע בחודש ספטמבר העיירה הייתה ריקה כמעט לחלוטין .

• nilih
                    nilih @mishmish1 נערך לאחרונה על ידי

@mishmish1

היי מישמיש,

תודה עבור תגובתך המפורטת.

1. בדקתי את מסלול ה-Angle's Landing. נראה לי קצת גדול עלינו. לגבי הנארו, שנחשב לאחד המסלולים היפים בעולם- קשה לי לראות אותנו הולכים במים קרים באוקטובר. נשאלת השאלה: האם יש טעם להגיע עד למקום הכניסה למים?
                    2. אין לי ספק לגבי אתרי ה-120. הספקות שלי הן בקשר למפלי העמק. 
                    3. יהיו לנו 3 לינות על כביש 1. הלינה במורו ביי נקבעה בשל העובדה שמצאתי לינה מול הסלע. כמו כן מורו ביי תהייה הנקודה הדרומית ביותר על כביש 1, שאליה נגיע. משם ניסע צפונית מזרחית ליוסמיטי.

נילי

mishmish1 hil 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • mishmish1
                      mishmish1 @nilih נערך לאחרונה על ידי

@nilih

הי נילי

לגבי האנגל למדינג – כדאי לחשוב לעשות חלק מהדרך . המסלול סלול ותלול . הנוף פשוט מהמם . יש סרטונים על המסלול ביו טיוב .

אנחנו היינו בNARROW באמצע ספטמבר והיה מצויין . הנעלים שהשכרנו היו מצויינות ולא חשתי שהיה לי קר . המסלול פשוט מהמם . ניתן להגיע עד לנקודת ההתחלה ולהחליט אם מתאים להמשיך . אם תהיי מצויידת בנעלים טובות , ויהיה יום שמשי – שווה לעשות את המסלול . בנוסף לא בכל המסלול הולכים במים . וכמו כן הולכים כמה שרוצים .

בזמן שאנחנו היינו ביוסמיטי – כל המפלים בעמק היו יבשים . למרות זאת לא הייתי מוותרת על היוסמיטי . הנוף מגליישר פויינט הוא מדהים . הכול תלוי בחורף שיהיה . אם ירדו שלגים לא תהיה בעיה . ניתן לבדוק זאת עוד בטרם ההגעה .

ורד

• hil
                        hil @nilih נערך לאחרונה על ידי

@nilih

רק לגבי החלק של זאיון + ההליכה בזאיון למטה, זה אחד הדברים הפחות מרשימים באזור יוטה-אריזונה. אפשר ללכת לנרו עד הכניסה למים, זה נחמד וחביב, לא מרשים. לא פחות ולא יותר.

לגבי זאיון, אני גם הייתי בסוף אוקטובר, 2018,ועשיתי את זאיון בחזרה לוגאס, זה מהתעוד שלי: (ביום הראשון נסעתי ישירות לברייס, ואז מברייס נסעתי באותו יום למואב)

נכנסתי לזאיון מהצד העליון של המנהרה, ללא פקקים, ושם תמיד מכניסים כלי רכב. בעוד שבכניסה מספרינגדייל, מערימים קשיים, גם אם החניון לא בהכרח מלא.
                        הנסיעה מהכניסה לפארק, ועד לחניון בצד השני, היא איטית מאד. גם בשל המהירות המותרת, וגם בשל כמות כלי הרכב המרובה. 

אפשר לעצור בדרך בשביל למשל ללכת לקניון overlook. 

אח״כ, נוסעים לחניון בכניסה (לכיוון ספרינגדייל), ומשם יש שאטלים.

אני נסעתי לתחנה אחרונה - the narrow, הלכתי בשביל היבש עד סופו, ושבתי. נחמד, לא יותר מזה.

לאחר מכן, נסעתי ל weeping rock, שזה זרזיפי מים על סלע. לא מרשים במיוחד, אבל לפחות מבזבז רק כרבע שעה.

שימו לב, שככל שעמוס יותר, יתכן שתאלצו לחכות יותר זמן לשאטל, כלומר יגיע אחד, אבל יהיו עשרות אנשים לפניכם.. 

בזבוז הזמן מתעצם, לאחר שהולכים ל lower emarld pool, ומגלים שזה בדיוק אותו הדבר, רק הרבה יותר מרשים, וגם הדרך יפה.

כל השבילים האלו, ברמת קושי - קלה.

הבריכות העליונות היו סגורות כבר כמה חודשים.

בכלל, מסתבר, שלא מעט שבילים סגורים הרבה זמן או מעט זמן, כדאי להתעדכן.

אפשר להתעדכן באתר הרשמי שלהם, ב alerts.

https://www.nps.gov/zion/index.htm

לקח כ 3 שעות, מהחניון עד שחזרתי חזרה לחניון, כולל השתהות של השאטל, עקב שיפוצי כביש. התכנית היתה לעשות בבקר למחרת את ה angels landing, אלא שגליתי שבדיוק למחרת, הוא נסגר ל 3 ימים לשפוצים. נאלצתי לותר. אח״כ, במלון, פקיד הקבלה שהיה מאד אדיב ואינפורמטיבי, אמר לי שהרוב עושים את זה בפחות מ 4 שעות, וגם את ה observation point, עושים בד״כ, בזמן מהיר יותר, מהכתוב.

לינה ב-La Quinta Inn & Suites at Zion Park/Springdale. אחלה מקום. ממש סמוך ליציאה מזאיון.

nilih hil 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • nilih
                          nilih @hil נערך לאחרונה על ידי

@hil

תודה רבה עבור ההתיחסות!

האם העתקת מתוך בלוג שלך או אשכול שפרסמת? אם כן אשמח לקרוא גם רשמים נוספים.

אנחנו נבדוק באתר של הפארק אלו מסלולים פתוחים, ונתחשב גם במזג האוויר.

אני מכינה בנק של מסלולים ונבחר בהתאם לנסיבות.

אני גם מודעת לכך שהדעות על יופיו של הפארק חלוקות.

אנחנו נגיע לפארק דרך ספרינגדייל. נגיע למנהרה בדרך לברייס.

שמחה על המלצתך על מקום הלינה, כי אנחנו מתעתדים ללון שם😄

נילי

hil תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • hil

@nilih

העתקתי מהסיכום שלי משנה שעברה

מצורף לינק לקובץ.

אני מייצג את המטייל שאוהב בעיקר טבע ונופים, ופחות מוזיאונים וממצה ערים מהר.

ודוחס הרבה ביום אחד. כפי שאפשר להתרשם מהסיכום:

https://docs.google.com/document/d/1nfRDHpgzMuVymrKLexPChorzy0MJTb1D9kBzMgojchA/edit?usp=drivesdk

• nilih

@hil

תודה רבה!!!

קראתי בעניין את הקישור.

כול הכבוד לך שאתה מסוגל לנהוג 900 ק”מ ביום אחד!!!

לא יודעת האם הזדמן לך לטייל ביוסימטי ובאזור הטיוגה פאס והממות’ לייקס.

ההתלבטות שלי לאורך יותר מחודש היא, האם לכלול את היוסמיטי במסלול שלנו (לא יודעת האם נגיע שוב לאזור) או לפנות את הימים האלו כך שיהיה לנו מספיק זמן להגיע לפארקים שבאזור מואב.

נילי

חמוטל69 eden24h adivelednizki hil 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • חמוטל69
                                חמוטל69 @nilih נערך לאחרונה על ידי

@nilih

אם יורשה לי להתערב בדיון- זה תלוי איזה נוף אתם אוהבים יותר- היוסמיטי הוא נוף קלאסי יותר של יערות ירוקים, מפלים וצמחיה. הפארקים באזור מואב הם מדבריים יותר ודרמטיים. אני אישית אהבתי אותם יותר במיוחד את מוניומנט שמסמל בעיני את ה״אמריקניות״ במיטבה אבל זה כמובן ענין של טעם.

• eden24h
                                  eden24h @nilih נערך לאחרונה על ידי

@nilih

כמו שכתבו לך, תלוי איזה נופים את מעדיפה. 

כשהגענו ליוסמיטי, הלב שלי התרחב.. ואז נזכרתי, שאני מאוהבי ההרים והאגמים, יותר מאוהבי מדבריות.. 

נהנתי בפארקים המדברים לפני, אבל ביוסמיטי ואזורי האגמים היה לי ממש נחמד. למרות השרפה והפספוס של רוב יוסמיטי. 

• adivelednizki
                                    adivelednizki @nilih נערך לאחרונה על ידי adivelednizki

@nilih

היי נילי,

אני לא באמת יכולה לייעץ לך אם לוותר או לא על יוסמיטי כי לא הייתי ביוסמיטי עדיין ( בטיול שלנו בקליפורניה דילגנו עליו כי לא היה לנו מספיק זמן והוא נשאר חור בתוכנית שצריך להשלים)  אבל אני כן רוצה להגיד לך להקשיב ללב שלך.

רק את יודעת מה יהיה נכון לכם.

ברור לי שאת חושבת שלא תחזרו לאזור ואת לא רוצה להשאיר חורים , אבל טיול בארהב הוא בעיקר טיול של בחירות על מה לוותר... אין שום מצב להספיק הכל ולראות הכל. 

אולי אני טועה , אבל יש לי הרגשה שאת מחפשת שמישהו יגיד לך שלא ככ משהו שם בעונה הזאת.. שלא תהיה זרימה במפלים... רק כדי להצדיק לעצמך את הויתור על יוסמיטי…אבל אף אחד לא יוכל להגיד לך מה תהיה כמות המשקעים השנה  , ואף אחד גם לא יוכל להחליט במקומך כי הדיעות ככ רבות ושונות... יש שיגידו לך בקלות לוותר , ויש מי שיגידו לך שיוסמיטי יפה בכל עונה ובכל מקרה. 

אומרת שוב : בסוף רק את יודעת מה טוב לכם ..ואני זוכרת שהמרחקים והנסיעות הארוכות הרתיעו אתכם ,אז גם זה שיקול .

יש מצב שיוסמיטי הוא המקום היפה בעולם ( שוב, לא הייתי ) אבל אולי אחרי שהייתם במקומות יפים אחרים בעולם כמו הרי הרוקיס הקנדיים ואיסלנד - אולי אתם דווקא צריכים גיוון  ולחוות נופים אחרים כמו נופי הפארקים המדבריים. 

רוצה לומר שגם אני אוהבת ומעדיפה נופי הרים ירוקים ואגמים , אבל עדיין חשבתי שהפארקים המדבריים מאוד מרשימים  . 

• hil

@nilih

בשמחה
                                      לא, לצערי לא הייתי ביוסימטי והממות׳.

רק לגבי העדפות – נקודה מעבר למה שהוסיפו:
                                      הייתי מצמצמם בערים לטובת ההרים (ושות׳)
                                      גם משום, שיותר קל להשלים חוויות עירוניות מאשר טיולי טבע.

• nilih
                                        nilih @adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

@adivelednizki

היי עדי,

את ממש קוראת את מחשבותיי.

בן הזוג מושך לפארקים המדבריים.

אכן, מפלים אדירים ראינו באיסלנד, ואגמים מרטיטי נשמה כבר ראינו ברוקיז הקנדים .

קשה לי להבטיח לבן זוגי, שהמראות ביוסימטי יהיו יוצאי דופן. בכול זאת זה לא שנגיע באביב.

אני מחכה כעת לפוסטים של ריני על היוסמיטי כדי להחליט באופן סופי.

כבר התחלתי לקרוא על  המוניומנט וואלי, פארק הקניונלנדס ופארק הארצ’ס.

מה שמעניין הוא שהתוספת של הפארקים האלו לא מקצרת את מרחקי הנהיגה.

נילי

karnielr עודד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • nilih

@hil

אנחנו נהייה בסאן פרנסיסקו יומיים, כאשר אנחנו נוחתים בה. זמן מינימלי להתאוששות.

לאס וגאס- 3 לילות-יומיים מלאים. ממריאים ממנה.

לפחות לגבי תחילת תוכנית הטיול וסיומה, אני בטוחה.😃

נילי

• karnielr
                                            karnielr @nilih נערך לאחרונה על ידי

@nilih

כשיש לי התלבטויות לגבי יעדים אני נעזרת בסרטונים ביוטיוב, לדעתי קריאה פחות משמעותית לקבלת החלטה אם עדיף יוסמיטי או פארקים מדבריים, ממליצה לך לנסות את השיטה הזו.  יכולה לספר לך שמיוסמיטי לא התרשמתי במיוחד בביקור הראשון ולכן חזרתי אליו שנית רק אחרי שנים רבות, בקיץ שעבר, כשהייתי “בסביבה”. עכשיו אני מבינה יותר את יופיו אבל – מבחינת מסלולי הליכה לכאלו שאינם מיטיבי לכת אין לו הרבה מה להציע. בפארקים המדבריים לעומת זאת בקרתי שוב ושוב ושוב ואחזור בשמחה כשתהיה לי הזדמנות.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 5 / 7
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון