הכנה לדרום מערב ארה"ב
-
מתכננים לקיץ , קליפורניה בלבד
-
-
התייעצות:
ראובן הציע לי לוותר על הכניסה הראשונה בשבת ה-3.10 ללאס וגאס.
במקום זאת הציע לנסוע מן הממות‘ לייקס לכיוון פארק ציון דרך כביש החייזרים-
EXTRATERRESTRIAL HWY, שבעיניו מעניין.
הוא הציע לי לחפש לינה באלאמו או רחוק יותר במסקיט.
https://goo.gl/maps/CTvSkDNUZrDJiofc8
יש בהצעה זו הגיון רב, ואני נוטה לקבלה.
האם מישהו/י מכיר/ה את האזור? רעיונות לעצירה בדרך? רעיון היכן לחפש לינה?
נילי
-
מוסיפה לחרוש את הפורום ולהתייעץ בפרטי ( המון תודות לראובן, לדיאנה ולגליה).
בעקבות זאת יש שינויים קטנים בתכנית.
יום שבת ה-3.10 -4.10 :לינה במסקיט או בסנט ג’ורג’ לאחר נסיעה שמתחילה בממות לייקס: בכביש 6 ובכבישים 375, 93, 168,15.
טרם הזמנתי את הלינה. אם יש למישהו רעיון לגבי עצירות בדרך הארוכה, אשמח.
ויתרתי על הלינה היקרה בטוסיאן ליד הגרנד קניון ואנחנו ניסע מפייג’ דרך התצפיות על הגרנד קניון בכביש 64 ללינה בסדונה.לאחר שתי לינות ויום אחד נטו בסדונה ניסע ללאס וגאס.
כך התפנה לנו לילה נוסף בלאס וגאס.יהיו לנו יומיים נטו עם ההמונים בלאס וגאס, כיון שזה יהיה סוף השבוע המסתיים בקולומבוס דיי.
הוזמן בעצתו של ראובן ובהמלצתה של ריקי מלון הבאליס.
נילי
-
מבקשת ממומחי כביש 1 התייחסות ליום שבו נעזוב את כרמל ונגיע בסופו למורו ביי- יום ב’ ה-28.9.
מצרפת מפה, שעליה צירפתי את נקודות העצירה.
פספסתי משהו?
יום קודם נבקר בשמורת פוינט לובס.
נילי
-
-
אני חושב ששני לילות בכרמל זה נפלא, כי האזור של כרמל ומונטריי שווה יומיים. כרמל מקסימה, מונטריי מצדיקה יום מלא וגדוש גם בלי האקווריום (אבל עם דרך 17 מייל), פוינט לובוס זה חצי יום ויש עוד המון נקודות לעצור ולבקר בהן באזור. מעבר לזה, אם אתם רוצים לנצל את יום שבת להשלמות בסן פרנסיסקו זה מאפשר גם את זה (נניח משהו בסן פרנסיסקו כמו גולדן גייט פארק ואז לנסוע אחרי ארוחת צהריים לכיוון כרמל, ולעצור בדרך בסנטה קרוז או בדרך 17 מייל).
אנחנו בדעת מיעוט אבל נהנינו מאוד מהביקור בטירת הרסט. אם לא מתלהבים, אפשר להקדיש לזה את המינימום (4-3 שעות). לא לפספס כמובן את מושבת פילי הים פיאדרה בלנקה.
מעבר לזה, שני לילות במורו ביי זה יותר מדי לטעמי. לילה אחד זה די והותר. אם תצאו מכרמל בשני בבוקר, אתם יכולים בהחלט לבקר בגשרים של ביג סר (עצירות קצרות בדרך), במושבת פילי הים ובטירת הרסט ואפילו להספיק למורו ביי. עדיף לנצל את יום שלישי, 29.9 ללינה קרובה יותר ליוסמיטי, מה שיאפשר לכם להוסיף יום לאחד המקומות האחרים.
-
תודה רבה!
לא הגעתי לאשכול הישן הזה עד כה.
יש שם מקומות שטרם קראתי עליהם, בתשובה של אביה. אחפור בהם.
לגבי ה-Big Sur:
האם הכוונה היא ל- Pfeiffer Big Sur State Park ?
נילי
-
-
ביקרנו בכביש 1 לפני שנים רבות (פעמיים או שלוש), אז לא זוכר כל נקודה ונקודה, כנראה הגיע הזמן לחזור לביקור נוסף
-
תודה עבור תגובתך.
אנחנו נהייה במורו ביי רק ערב ולילה אחד.לא נבקר בטירת הרסט. אני מעדיפה לבקר באתרי טבע.
כבר העירו לי לגבי בחירת המלון לשני לילות בגרובלנד, אבל בדקתי הגעה ממנו ליוסימטי וילג’. מבחינת זמן הנסיעה זה כמו ללון במריפוסה….
ניכנס בדרך זו ונצא רק יום אחד. למחרת הלילה השני נטייל באתרי כביש 120.
נילי
-
יש לא מעט מקומות בביג סר. אני התייחסתי בעיר לגשרים המרהיבים, אבל יש גם מסלולי הליכה (נדמה לי במקום שאת ציינת).
-
מצטערת, אבל לא ירדתי לסוף דעתך.
לגבי שבת- אנחנו נבחר בין השלמות בסן פרנסיסקו ,כפי שהצעת, ונסיעה דרך פארק הנרי קוואל וסנטה קרוז לכרמל לבין ההצעה של עמיחי, שהצבתי אותה במפת הגוגל הבאה
יום ראשון יוקדש לכרמל, למונטרי ולפוינט לובוס. אם נספיק ניסע גם על דרך 17 המייל.
ביום שני אני מתכננת לעצור באתרים שהצבתי על המפה, וביקשתי את ההתיחסות אליהם. טרם בדקתי את מה שאביה הציעה. נסיים את היום בלינה במורו ביי. גם ללא תוספות זה נראה כיום עמוס.
יום שלישי יהיה ברובו יום של נסיעה עם עצירה ב- MERCED NATIONAL WILDLIFE REFUGE על פי הצעתה של דיאנה, שאימצה טיפ של הזברה.
אולי כעת אני יותר ברורה.
נילי
-
לא חושבת שיש טעם לבקר גם בביג בייסין וגם בהנרי קאוול. הם בגדול די דומים. פארקים של עצי רדווד. בשניהם יש מסלול תיירים נוח עם הסברים בדף שלוקחים בכניסה.
אם מבקרים בהנרי קאוול אז די קרוב יש את נקודת המיסתורין שדי משעשעת. אני חטפתי סחרחורת אבל אני סופר רגישה. כל שאר החבורה נהנו. (לבוא בראש פתוח).
וקצת דרומה מסנטה קרוז יש את קפיטולה המקסימה. מקום חמוד לעצירה על הדרך.
-
היי שירלי,
תודה רבה!
אכניס את קפיטולה לתכנית.
ראיתי מתגובותיו של עמיחי, שיש לו העדפה לביג בייסין. מה את חושבת?
נקודת המיסתורין לא בתכנית. הספיק לי הבית ההפוך באוסטריה, שסחרר את ראשי.
עפר אפילו לא מתקרב למקומות מסוג זה.
תמשיכי לבלות באיי הוואי.

נילי
-
אני דווקא כן חושב שאין בעיה לבקר ב2 הפארקים – כמובן רק אם יש מספיק זמן.
היתרון של הנרי קאוול זה אכן שיש מסלול תיירים קל ונוח בחורשה יפה של עצי רדווד. המתחם צמוד גם למתחם של רוארינג קמפ (אפשר לעבור ברגל בין המקומות) ושם יש שיחזור של כפר בסגנון המערב הפרוע עם רכבת קיטור אמיתית. מצד שני המסלולים הארוכים שם פחות מרשימים.
מצד שני – ביג בייסין גדול הרבה יותר, הנסיעה בכבישים הרבים שם היא חוויה, ויש גם מבחר של מסלולים בינוניים וארוכים נהדרים ממש. היער עצמו הרבה יותר צפוף ולכן גם חשוך יותר, וזו חוויה אחרת. גם ההגעה אל ביג בייסין דרך דרכים הרריות עם קהילות קטנות של אנשים שחיים בישובים קטנים ומקסימים- יש לזה את הקסם שלו. כמובן שזה גם חיסרון כי צריך להקדיש לביקור במקום יותר זמן.
-
תודה רבה, רבה!

מעריכה מאוד את עצותיך, ומשאלת הלב היא להגיע לביג בסין.
מתייעצת עימך ועם האחרים לגבי מסלול הטיול שלנו ב-30.9.
את היום הזה אני מייעדת לאתרים בסביבות היוסמיטי וילג’, אבל אולי אני טועה, ויש לוותר עליהם בשל הזרימה החלשה .
אנחנו נלון בלינה, שאני מתעקשת עליה
Blackberry Inn Bed and Breakfast
7567 Hamilton Station Loop
Groveland, CAההערכה שלי היא שנגיע בין 9:30 לבין 10:00 ליוסימטי וילג’ (יש שם חניון?)
מה מומלץ לעשות, בהתחשב בעונה?( זה יהיה אמצע השבוע).
לגבי אתרי ומסלולי כביש 120 יש לי מספיק

נילי
-
אני חושבת שלמי שרוצה לעשות מסלול מעבר למסלות התיירים, ביג בייסין יותר עשיר במסלולי הליכה. ההגעה אליו לטעמי קצת יותר קשה, זה כביש די מאתגר, וצריך לשים לב לרוכבי האופניים. מצרפת את הביקור הקצר שלנו להתרשמות
http://zeppeltour.blogspot.com/2018/07/big-basin-redwood-state-park.htm
-
שירלי,
תודה! כבר קראתי!
אבל לא ראיתי פוסט על עמק היוסמיטי…אולי כי החיפוש בבלוג שלך לא נוח.
אינני חושבת שיהיה לנו זמן לבקר בסנטה קרוז ובקפיטולה גם יחד. אלו משתיהן עדיפה?
נילי
-
מחדדת את השאלה לגבי עמק היוסימטי.
קראתי באתר של יוסימטי,שהסתיו אינו העונה המומלצת לצפייה במפלים.
גם אגם המראה יבש.
מה בקשר למסלול האיים השמחים?
נילי