סוצ'י או בנסקו
-
הי אני רוצה לצאת עם בתי בת ה-11 לסקי לראשונה. כנראה דרך סקי דיל. מתלבטת בין סוצ’י או בנסקו
והאם ידוע אם עדיין מתוח המצב בין ישראל לרוסיה ברמה שלא כדאי לנסוע לסוצ’י?תודה
-
בורובץ. ויש חבילות לכל המקומות הללו גם דרך ספקים זולים יותר כגון פינגווין וBG TOURS
-
הי סמדר.אנו נוסעים עוד מעט לסוצי דרך סקי דיל.אני אישית מאד לא אוהבת את ההתנהלות שלהם.שרציתי לסגור חופשה לסוצי דרך חברת פינגוין הם עדין לא שיווקו את סוצי.עכשיו הם כבר כן משווקים את האתר הזה. -
ולגבי המצב ברוסיה אל דאגה ביררתי את זה.אם תיסעו לסוצי אתם תנחתו ישר בסוצי עיר תיירות. לא צריכה להיות בעיה.לדעתי מה שקרה לפני זמן מה זה היה בדיוק שהיה המשפט של נעמה יששכר והגיעו המון עיתונאים ישראלים לסקר את המשפט אולי הרוסים לא אהבו את זה כל כך.
זה לא קשור כלל לסוצי.
-
לא. ממש לא. אין שום קשר.
עיתונאים מציגים תעודת עיתונאי. אלו היו תיירים רגילים שהציגו גם כסף, גם כרטיס טיסה חזרה וגם שובר מלון
מכיון שישראל לא מאפשרת לכל התיירים מרוסיה ואוקראינה להכנס, הם עשו כך במכוון. ההבדל הוא שישראל עושה זאת עם מטרה מוצהרת למנוע כניסת עובדים לא חוקים.
ומכיון ששר הפנים לא שינה עמדה, זה תמיד עלול לחזור לעניות דעתי
אגב, קשה לי להבין את הנהירה הישראלית לסקי בסוצ'י אל מול העלות הגבוהה של החבילות המוצעות ובהתיחס למסלולים. מעבר לנוחות ולנוסטלגיה של דוברי הרוסית שבינינו כמובן.
בולגריה ורומניה יתנו תמורה טובה יותר למחיר.
-
ראשית העלות לא כל כך גבוהה.אנחנו השגנו דיל עם סקי דיל לסוצי ב 1100 יורו כי הזמנו מוקדם.ברומניה לא הייתי כך שאין לי דעה על כך. בבנסקו בולגריה הייתי 3 שנים.ומה אני אומר לך באמת חבילה זולה אבל זה המון עמידה בתורים.גם לגונדולה וגם באתר עצמו.אתה עומד בתור למעלית כלשהי לפעמים יותר מחמש דקות כדי לגלוש דקה +אתה הרי עצמך סיפרת שחבר שלך חיכה בתור לגונדולה יותר מחצי שעה.אז על איזה תמורה אתה מדבר?
ולגבי השפה.שאתה נוסע לצרפת ,איטליה,אוסטריה אתה דובר את השפות שלהם?המדריכים הצרפתיים מעולים בעבודה שלהם אבל האנגלית שלהם לא משהו.
באוסטריה למשל היה לנו גם מדריך איטלקי וגם מדריכות בריטיות.מדריכי סקי מכל העולם מלמדים בכל מיני אתרים וכולם מסתדרים עם השפה.
-
המלצתי על בורובץ בגלל נושא הזמנים. אגב בנסקו לא רלוונטית רק בשיא הלחץ. החבר שלי בחר להיות שם בשנה החדשה האזרחית ושל הרוסים. ברור שיהיה עמוס.
כשאני הייתי בבאנסקו עליתי עם רכב בבוקר עד למעלה ועקפתי את הפקקים בעליה לאתר. בתוך האתר עצמו היה מעט עומס בעליה למסלולים הקלים יותר, לא משהו מעבר.
לגבי השפה הרוסית: זה נרשם בהקשר לנסיון שלי להבין מדוע ישראלים טסים לסקי בסוצ'י, עם הבנה שדוברי רוסית ירגישו שם נוח יותר מאשר באוסטריה וצרפת.
אפשר להסתדר נפלא בכל אתר סקי בלי לדעת את השפה, בתנאי שהשילוט במסלולים באותיות לטיניות ושיש לך אינטרנט/וויפי במסעדות לבצע google translate למנות
-
גוגל טרנסלייט.לא הייתי סומכת על זה ב 100% הוא לא תמיד מתגם במדויק ולפעמים יש טעויות מאד מצחיקות.ודווקא לאחרונה יוצא לי לדבר עם אנשים יוצאי ברית המעוצות.הצעירים שבינהם (אולי נולדו בארץ, או עלו בגיל מאד צעיר מאד משבחים את האתר ואת העיר סוצי עצמה.לעומת זאת המבוגרים יותר עדיין חיים בחשיבה שלהם בעבר כלומר עמידה בתורים בכל מיני מקומות ועוד חוויות כאלה ואחרות מהעבר למרות שדברים כבר השתנו לטובה ולא עומדים בתו לכיכר לחם.
-
ובברוביץ אין כל כך מה לעשות חוץ מסקי. השאלה אם זה חשוב להן.לא ציינו את זה. -
וזכור לי שבבולגריה השילוט הוא באותיות קרליות שיכול קצת לבלבל.הנה כמה דוגמאות (ברוסית זה גם כך)p זו האות ר’ שלנו
h זה נ’ שלנו
-
שלום,
לא מתערב בדיון העקרוני, אבל לעניות דעתי 1100 יורו לסוצי לא כל כך זול.
תקנו אותי אם אני טועה….
-
זה זול ביחס לתמורה שאתה מקבל. מלון חמישה כוכבים עם ספא ומצעים מרשרשים.
שנה שעברה הייתי בסוצ׳י והיה ממש מצוין.
שבוע שעבר ישראלים שנסעו לסוצ׳י לסקי עוכבו למעלה מ4 שעות בשדה תעופה.
השנה לא הייתי נוסע לשם.
הייתי הולך על בנסקו, או אנדורה, או סוגר ליעד מערב אירופאי קטן קרוב לשדה תעופה עם טיסות זולות באופן עצמאי. תלוי מה הצרכים שלכם.
-
לי חשובים רק המדרונות ומה שקורה עליהם. מלון חמישה כוכבים עם ספא ומצעים מרשרשים הם בתחתית סדר העדיפויות, ליתר דיוק הם בכלל לא ברשימה …..
-
אני שותף להעדפות שלך, אבל זה אישי. בעיני 1100 יורו לחופשה באתר קטן כמו סוצ’י, נותנים תמורה הרבה פחות טובה לכסף מאשר, נגיד, 1300 יורו לחופשה באיטליה או צרפת. זה אפילו יותר משמעותי בשנתיים האחרונות, כאשר שער היורו/שקל כ”כ נמוך. מוסיפים פחות מאלף שקלים לאדם ומקבלים חווית סקי מליגה אחרת לעומת סוצ’י/בולגריה/רומניה. -
אפשר גם בפחות. שנה שעברה, שבוע בדולומיטים (ואל די פאסה) עלה לי ולשני בני 2400 אירו בסהכ.
כמובן שחובה להזמין טיסה מבעוד מועד בפחות ממאה יורו לאדם.
-
הי מניחה שאת צודקת! תודה רבה
-
לפני שנה היינו בצרפת באלפ דוז oz לא נהנתי בכלל ושילמתי 1400 יורו.המלון לא היה טוב.באורחת הבוקר לא היו לא ירקות ולא ביצים (בסיסי לא?!) לא רק זה הייתי צריכה לבשל לעצמי את הביצה הקשה! מה זה אני עובדת אצלכם? אותם עוגות שיצאו בצהריים גם יצאו בערב.האתר מאד לא נוח הרבה הלכנו עם מגלשיים על הכתף.אין אמבטיה בחדר,איו רדיטור (הסולם באמבטיה שעליו אפשר לייבש את הדברים) אני לא מפונקת אבל במחיר כזה אתה מצפה לפחות לדברים בסיסים.
-
אם כך, הרי שאין שום משמעות לכסף, ואפשר ללכת לישון באוהל בהרים.
שאלתם אם 1100 יורו זה לא יקר לסוצ׳י, על בסיס מה ההשוואה ?
אם הכוינה ב׳מה שחשוב זה המדרונות׳ אתר מלא מסלולים משופעים, מעליות מתוקתקות, כיסוי שלג שנותן לך מענה מלא גם אם חודש לא ירד שלג, אז סוצ׳י שווה כל שקל.
אם אתם מתמחרים את התמורה למחיר לפי קילומטראז׳ מסלולים אז החיים באמת פשוטים, ואם כך אנדורה הוא האתר המשתלם ביותר (כנראה שזה נכון).
בכל מקרה, אני מצאתי את סוצ׳י משתלמת בגלל מה שתארתי, ובעיקר בגלל האפשרות האמיתית היחידה באירופה לגלוש יום שלם, לחזור בלילה הביתה ולהיכנס למיטה בבית בארץ בחצות היום.
-
כל אחד מחפש משהו אחר בסקי, בהתאם לאופיו ורמתו.
לכן אני לא חושב שאפשר להמליץ לאדם לאן לצאת לגלוש אלמלא הוא מציין סדרי עדיפויות. גולש רציני ירצה אתר שווה, ויבחר סדרי לינה על פי תקציב, מדירת חדר עם מיטות קומותיים עד למלון 5 כוכבים.
ביליתי שבועות מדהימים באתרי סקי מערב אירופאיים בדירות פשוטות או בתי מלון רגילים. אין ירקות ברוב ארוחות הבוקר בהרים, זה לא אילת. פרובינציאלי שאנשים כועסים על כך ופוסלים חופשה. אחד מבתי המלון היקרים שטין לה לק מציע, לה לבנה, מציע סלמון מעושן לארוחת בוקר אך כל אחד מכין לעצמו את הביצים לפי ראות עיניו. חופשה זוגית כאן תעלה מעל 1400€, חבל שתבואי ותתאכזבי מהביצים ומתלה המגבות.
רסלהוף בסנט אנטון, אתר ומלון שלא ידועים כזולים, גם לא מכין לך ביצים מראש אלא אתה מבשל לעצמך. אל תגיעו לכאן אם במקום לגלוש אתם מצפים לישרוטל אילת, זה כבר נהיה מגוחך .
-
האמת שזה פיצ׳ר מצוין שאתה מכין את הביצים בעצמך. אבל אין מה להגיד, ארוחות הבוקר במלונות ישרוטל הם כמה ליגות מעל האירופאיות