סן דייגו - כמה זמן? האם צריך רכב?
-
שלום שוב לכולם.
אז בעזרתכם קנינו את כרטיסי הטיסה, תודה:) אנחנו נתחיל את הטיול בסן דייגו ב16.6. משם נסיעה ליוסמטי->לייק טאהו->סן פרנסיסקו. אין תאריכים סגורים על הטיולים באמצע חוץ מה27.6 ששם יש לנו מלון בס.פ כבר. הזמן בין לבין יקבע בהמשך (כמה ימי טיולים בפארקים וכמה ימי נסיעות).
כרגע השאלות שלי על ס.ד – (למרות שכל עצה או תובנה על שאר הטיול יתקבלו בברכה גדולה). אציין שאני הייתי שם בעבר, חברה שלי לא. לי אין בעיה לטייל שוב בכל העיר, ממש אהבתי אותה.
- כמה ימים נראה לכם כדאי בשביל למצות את העיר? 4 ימים, כאשר ביום הרביעי נצא לדרך עם הרכב (ב19.6 לצאת לדרך) או רק ב20.6 לצאת לדרך? חשוב לי מאוד לציין – אין לנו רצון לעשות אטרקציות של בעלי חיים ולכן גן החיות\הספארי\סיאוורלד – לא רלוונטים. ובגלל שזה מוריד אטרקציות של יום שלם בערך, ושאר הדברים הם בעיקר הסתובבות בעיר ופחות אטרקציות – כמה ימים נראה לכם יספיקו?
- רכב – אנחנו נשכור רכב כדי להתחיל את הטיול לפארקים עד לס.פ. התקווה שלנו היא לא לשכור את הרכב עד שצריך לצאת לנסיעה (ה19 או ה20). אבל האם זה ריאלי? האם אפשר להתנייד בס.ד רק בתחבורה ציבורית? פעם קודמת הייתי היינו עם רכב ולא התנסתי בתחבורה ציבורית שם בכלל.
- ובאותו נושא וכמובן הכי נדוש – איזה מלון כדאי? הרבה מהמלונות, ממה שראיתי, הם די מרוחקים מהמרכז אבל הם על יציאות לכביש ראשי. שזה מאוד טוב אם יש רכב אבל בהנחה שאנחנו רוצות להימנע מרכב כבר על ההתחלה – האם יש מלון מומלץ שהוא יותר במרכז? ראינו מלון (רשת כנראה) בשם sonder שנראה טוב והוא במרכז, ומחיר טוב יחסית למרכז, אבל כנראה הוא מאוד חדש עד כדי כך שאין עליו ביקורות כמעט בכלל, אפילו לא קיים בטריפ אדוויזר. וזה קצת גורם לנו לחשוש. האם יש המלצות לזוג על תקציב? (לא להתכלב אבל גם לא צריך יותר מידי חוץ ממיטה זוגית, מקום נקי ומיקום טוב, בעיקר אם אין רכב).
אשמח לתובנות בנוגע לכל אחד מהסעיפים או בכלל:)
תודה לכולם!
-
-
לגבי מלונות, אני תמיד בודק בהוטלס וטריפאדוויזור מחירים ודרוגים, וכמובן מיקום ומחליט לפי זה
-
לשוטט זה עולם ומלואו:) אבל בגדול כן, להסתובב במקומות המומלצים, יתכן וגם מוזיאון החלל.
כמובן שבודקות מלונות בכל האתרים, השאלה היא לגבי מיקום והאם אפשר להסתדר בלי רכב (כי אם לא ויש רכב אז מיקום המלון נהייה רלוונטי בצורה שונה לחלוטין).
-
סן דייגו נהדרת. אנחנו אהבנו מאוד.
היינו במלון נהדר במרכז – Hotel Z - A Staypineapple Hotel. היינו עם מכונית שכורה, אבל בדיעבד יכול להיות שהיינו מוותרים עליה, מכיוון ש-
א. במקומות רבים היה סיוט למצוא חנייה, והפסדנו זמן טיול יקר מפז על ניסיונות נואלים כאלה
ב. מחיר החנייה של המלון היה אסטרונומי
ג. שירותי שיתוף הנסיעות בעיר – אובר וליפט – היו מאוד יעילים ובמחירים טובים. בסופו של דבר השתדלנו להשתמש בהם כמה שיותר [או ללכת ברגל, כמובן]. האוטו היה נחמד בשביל לנסוע לשכונות קצת יותר מרוחקות, אבל גם במקרים האלה היה יותר מהיר ומשתלם לקחת אובר
ד. השוס האמיתי הוא שלמלון עצמו היה שאטל – מין עגלה חשמלית גדולה שהיה אפשר לקחת לכל מקום בעיר וגם להתקשר ולבקש איסוף. לא תמיד הוא היה זמין [היה רק כלי רכב אחד, שלפעמים אנשים אחרים כבר הזמינו ולפעמים היה צריך להיטען], אבל כשלא ניתן היה להזמין אותו, יכולנו להזמין אובר והמלון החזיר לנו את דמי הנסיעה. ממש שווה.
-
היי, תודה רבה על המידע! גם חניה זה שיקול בהחלט, צודק.
בנוגע למלון – חיפשתי אותו ואכן הוא נשמע טוב אבל יקר מאוד בשבילנו. תודה רבה בכל מקרה על הטיפים:)
-
בסאן דייגו הייתי מקצה יומיים מלאים, עם רכב. הדברים המעניינים פזורים על שטח נרחב ואין בעיית חניה.
-
בשמחה

המלון אכן יקר למדי, אבל יש לרשת הזאת המון מבצעים מיוחדים. אנחנו הזמנו בבלק פריידיי בהנחה משמעותית, משהו כמו רבע או שליש מחיר. בקיצור, שווה לבדוק מפעם לפעם.
ובכל מקרה, האיזור [רובע פנסי הגז] מאוד נחמד – המון מסעדות, בארים [כולל כמה בארי rooftop נהדרים] ובמרחק הליכה קצרה מהמרינה.
-
שירלי, קראת את ההודעה שלי?לנו היו כמה סיוטי חנייה רציניים. באולדטאון, באיטליה הקטנה [שם בסוף התייאשנו וחזרנו למלון כי לא היה סנטימטר חנייה פנוי אחד], בלה הויה [ניצלנו בעור שינינו] ובאי קורונאדו. רק בגן החיות היה קל יחסית לחנות, וגם זה רק כי הגענו לפני שעת הפתיחה. אני מניח שזה תלוי תאריך – אנחנו היינו שם בין חג המולד וראש השנה האזרחית, והעיר הייתה מלאה עד אפס מקום.
-
הייתי באוקטובר האחרון, בסוף שבוע של קולומבוס דיי.
בלה הויה חניתי ברחוב. באולד טאון במגרש שצמוד לאתר. בקורונדו רק עשינו סיבוב. ליטל איטלי לא מכירה...
גם כשהיינו לפני 4-5 שנים לא היו לנו בעיות חניה.
כנראה שזה באמת תלוי בתאריכים.
-
@חתול-רובוט אמר:
סן דייגו נהדרת. אנחנו אהבנו מאוד.
היינו במלון נהדר במרכז – Hotel Z - A Staypineapple Hotel. היינו עם מכונית שכורה, אבל בדיעבד יכול להיות שהיינו מוותרים עליה
אני מצטרף לחתול מבחינת ההמלצה על המלון. זה מלון שלא מצריך רכב ומאפשר לטייל יומיים במרכז העיר בקלות. עם זאת, אנחנו טיילנו עם רכב ולא נתקלנו בבעיות עם חניה במקומות בהם טיילנו, ובכל מקרה אני כן ממליץ לשכור רכב ביום השלישי כדי לטייל במקומות היפים והמרשימים יותר בסן דייגו (מבחינתנו לפחות, ומיד אפרט).
אנחנו ישנו במלון Courtyard ליד שדה התעופה (באזור פוינט לומה), בין היתר כי היינו עם רכב והייתה לנו טיסה מוקדמת בחזור, והיינו מאוד מרוצים. זה אזור שקט יחסית אבל נחמד מאוד והמלון היה מרווח ונוח. החניה חינם למיטב זכרוני ויש גם שאטל חינמי משדה התעופה.
מבחינת ניצול זמן, אני חושב ששלושה ימים זה זמן אידיאלי –
מרכז העיר שווה חצי יום (אזור גז לאמפ, נושאת המטוסים מידוויי ואולי גם גיחה לאי קורונדו), פארק Old Town הוא אחד האתרים שהכי נהנינו בהם בסן דייגו,
מישן ביי כיפי ביותר (החופים וגם הרחוב המרכזי והצבעוני על שלל המסעדות והחנויות והאווירה) וכך גם פארק בלבואה (שאפשר לבלות בו יום שלם בקלות, ואפשר גם לבקר בו עם רכב והחניה בו יחסית זולה ונוחה ומדובר בפארק עצום בגודלו, שכולל מספר מוזיאונים, גן חיות מהטובים בעולם, גנים בוטניים ואת הפראדו שזאת שדרה יפיפיה שכיף להסתובב בה).
אם אתם כן שוכרים רכב ונוסעים צפונה, אני ממליץ להתחיל ממישן ביי ואז להקדיש את רוב היום ללה הויה (מושבת כלבי ימים גדולה, הטיילת על החוף, מסעדות מעולות ובכללי ה-מקום מבחינתנו בסן דייגו) וכמובן לא לפספס את התצפית ב-Mount Soledad.
שלושה ימים יאפשרו לבקר בכל האתרים האלה בנחת. אפשר גם להספיק ביומיים מלאים וגדושים אבל זה קצת לחוץ ולטעמי מפספס את הווייב של העיר.
-
-
אנחנו באנו מצפון (מל.א.) וטיילנו עם פעוט אז לוחות הזמנים והכיוונים קצת שונים אבל בגדול זה היה המסלול שלנו –
יציאה מל.א., עצירה בדרך באאוטלט בקרלסבד ואז טיול באזור פוינט לומה. ביום השני לה הויה, מאונט סולדד ומישן ביי, וביום השלישי Old Town, פארק בלבואה, גיחה לקורונדו ומרכז העיר.
בגדול, המסלול שאני מציע לכם הוא הפוך, אבל קצת יותר מרווח ונטול רכב ביום-יומיים הראשונים.
יום 1 – נחיתה. בהנחה שיישאר לכם זמן, הייתי מציע לעשות גיחה לנושאת המטוסים מידוויי (אם מעניין אתכם) ולאזור גז לאמפ.
יום 2 – פארק בלבואה ו-Old Town. לאו דווקא צריך לשכור רכב בשביל היום הזה. אם אתם מתכוונים לבקר בגן החיות או במוזיאון, אני חושב שהייתי מתחיל בפארק בלבואה (עם גן החיות / מוזיאון / שניהם ואז הפראדו), ואז, אם יישאר זמן, לבקר ב-Old Town, כי את Old Town אפשר להשלים בבוקר של יום 3 יותר בקלות.
יום 3 (חובה רכב) – קורונדו, מישן ביי (מישן ביץ’ ומישן בולבארד זה איפה שאתם רוצים לבקר) וככל שיישאר זמן הייתי נוסע לשקיעה ב-Cabrillo National Monument. זה יום שאפשר ורצוי ללכת בו לחופים בקורונדו ובמישן ביץ’.
יום 4 (חובה רכב) – ללכת בבוקר ל-The Cottage בלה הויה (מושלם לארוחת בוקר), משם ללה הויה Cove (להחנות באזור), ללכת על הטיילת מאזור המערה עד ל-Children’s Pool, כולל עצירה במושבת כלבי הים, לאחר מכן נסיעה למאונט סולדד לתצפית (מדהימה) על כל האזור ומשם להמשיך צפונה לכיוון יוסמיטי.
זה טיול מקיף וממצה ביותר בסן דייגו ועדיין תצאו צפונה ב-19.6. אפשר גם לצמצם יום אחד אבל אם יש לכם זמן, הפירוט שהצעתי יאפשר מיצוי והנאה בכל אחד מהאתרים.
מודה ומתוודה שאנחנו טיילנו בלו”ז צפוף יותר (ועוד עם פעוט) ונהנינו מאוד אבל חד משמעית היינו מעדיפים לרווח כמו שהצעתי.
אני מניח שהתכנון שלכם הוא להמשיך מסן דייגו ליוסמיטי, אז קחו בחשבון ב-19.6 תצרכו לישון איפשהו באמצע הדרך בין סן דייגו ליוסמיטי (אולי בייקרספילד).
זה ישאיר לכם את ה-20.6 (חצי יום) עד ה-27.6 (מניח שחצי יום כי צריך לנסוע לסן פרנסיסקו) ליוסמיטי ולייק טאהו, וזה די הרבה זמן.
-
וואו זה מעולה, תודה!!