עצוב בחרמון 11.1
-
צריך להגיש בגצ שיבחן שוב את הענקת החרמון לעשרים משפחות שעושות בו כרצונם וביחוד לאור הניהול הכושל. מספיק היה להשאיר את כל הרכבים למטה במגדל ולהעלות בשאטל והבעיה היתה תשעים אחוז נפתרת
-
נקרא אבסורדי לגמרי, אבל – אם ההמונים צובאים על האתר בתנאים האלה, אין מה לעשות.
מי שחושב שהפתרון הוא להעביר את האתר לניהול הממשלה, שוכח איך נראים דברים אחרים בניהול ממשלתי (לא משנה מי בשלטון) – ביטוח לאומי, חינוך, משרד הבריאות וכו’. הרבה רצון טוב, הרבה תקציבים, המון פקידים ואינסוף בזבוז וסרבול.
גם רעיונות אחרים שבמהותם פונים למדינה, כמו להגיש בג”צ, מתעלמים מכך שאין פה באמת פשע או עבירה, סתם מצב חולני של ביקוש עצום והיצע קטנטן. חרם צרכנים יגרום למפעילי אתר החרמון להתעשת מאד מהר, אבל ברור שנוח יותר לקוות שהגננת תבוא ותעשה סדר.
-
התכוונתי 10 בבוקר לא בלילה -
ביקוש עצום והיצע קטנטן גם ניתן לנהל.
תראה איך בארהב ביוסמטי למשל כל יום מגרילים לגבי מסלולי טיול ולינה בקאמפינג למשל.
לא השקעה מאוד גדולה לעשות מערכת כזאת.
בסופו של דבר זה נכס שלנו תושבי המדינה ועצוב שרוב הגולשים פשוט מחרימים את האופציה הזאת, ובצדק.
-
@refet2 אמר:
צריך להגיש בגצ שיבחן שוב את הענקת החרמון לעשרים משפחות שעושות בו כרצונם וביחוד לאור הניהול הכושל. מספיק היה להשאיר את כל הרכבים למטה במגדל ולהעלות בשאטל והבעיה היתה תשעים אחוז נפתרת
השר אורי אריאל החליט החלטה בסמכות (והבאתי את פרוטוקול הישיבה) ולכן לא נראה לי שבג”ץ יתערב, קוראים לזה משילות.לא מוצא חן בעינייך מה שהשר שלך מחליט? ב 2 למרץ אתה יכול לבחור בשר אחר, קוראים לזה דמוקרטיה.
העם בישראל בחר בקואליציה שכוללת את אורי אריאל, השר אורי אריאל החליט את מה שהחליט, זהו גזר דינו של הבוחר ויש לקבל אותו (עד ואם שהבוחר יגזור אחרת)
-
אוי נו, זה פתטי. כמה שרים היו לפניו ולא שינו את המצב?
-
אלברט איינשטיין:"אי שפיות היא לעשות את אותו דבר שוב ושוב ולצפות לתוצאות שונות"
אתה מתנגד וקורא למי שלא מסכים לחזור על אותו דבר פתטי, זכותך
אני אומר שאנשים צריכים להבין שלבחירה שלהם יש תוצאה ושיתבגרו ויקחו אחריות
-
לא בטוח שהבנת. אמרתי שזה פתטי להאשים מישהו אחד, כשיש כאן שורה של אנשים (שרים, פקידים, וכו’) שהייתה להם היכולת לשנות, ולא שינו.
-
הלכנו רחוק מדי מה הקשר פוליטיקה עכשיו
דיברתי על הרעיון המהותי שעקב כשלון ניהולי אנחנו לא יכולים להינות מאתר טבע שאמור להיות שלנו, אזרחי המדינה. ועל השאלה האם ניתן לעשות משהו פרקטי. להחליף את הממשלה יכול להועיל בהרבה מאוד תחומים להשקפתי אבל זה כבר דיון אחר שאפשר לעשות על כוס בירה באלפים בנתיים

-
הקישור לממשלה ולבחירות באמת לא רציני, אבל זה יותר עניין של גיל מאשר תפיסת עולם. בני אדם גדלים בעולם שבו יש “אחראי” וזה מודל מאד נוח – תגיד לאחראי והוא יגן עליך, תחליף את האחראי והוא ישנה את המציאות. זה מודל טוב לילדים, הוא מאפשר לתפוס מציאות מתסכלת וכאוטית כמשהו יותר מסודר ואופטימי.
ברור שאם אדם כבר נמצא בשלב של משפחה וקריירה ועדיין מחזיק במודל האינפנטילי שבו הממשלה אחראית לתפקוד אתר החרמון, התוצאה קצת מגוחכת, אבל צריך פשוט לתת לזה זמן.
-
@dnh אמר:
לא בטוח שהבנת. אמרתי שזה פתטי להאשים מישהו אחד, כשיש כאן שורה של אנשים (שרים, פקידים, וכו’) שהייתה להם היכולת לשנות, ולא שינו.
אני לא מדבר על האשמות.
אני אומר שעמדתו של השר ברורה, הוא זה שחתום על ההחלטה שמעניקה את הבעלות על החרמון למשפחות נווה אטי”ב,
זאת במסגרת סמכותו.
לבחור עוד פעם את אותו שר לאותה עמדה ולצפות שיחליט החלטה שונה? לא ראלי.
לבחור עוד פעם את אותו שר לאותה עמדה לדעת שהוא לא יחליט החלטה שונה ולהצדיק את הבחירה הזו ב”כולם עשו ככה”? טובים ממני הציעו כינויים לבחירה הזו, אינפנטילי, פתטי וכו’…. אני קורא לבחירה כזו חוסר לקיחת אחריות.
-
תדייק. אני לא מצדיק את ההחלטה “בגלל שכולם עשו ככה”. אני רק אומר שהקישור שעשית לא רציני.
-