טיולי יוקרה- יתרונות וחסרונות(אם יש)
-
רק הערה קטנה ?
10000 שקל לשבוע זה הבייסיק של הדילים.
הלוואי וזה היה כך הייתי נוסע כל חודש.
אבל מצד שני כל טיול שעשיתי והשקעתי בדברים מיוחדים גם לא שכחתי והזכרונות והגעגועים מלווים אותי.
הטיולים שעשיתי בעבר של חבילה טיסה פלוס מלון או פלוס רכב אלה כבר מזמן נמוגו כעשן והזכירו לי את המלונות שלנתי בהם במסגרת העבודה כאשר לא היה תקציב לחמישה כוכבים.
כמובן שבסופו של דבר כל איש וכיסו שלו או של הבנק אבל אם נוסעים אז בגדול.
כדי לחוות את העולם צריך כסף וכמה שיותר מה טוב .
זאת דעתי . של אדם שכיר ממוצע כלכלי.
-
תלוי היכן מטיילים.
למשל בטיולים בצפון הודו ובסרילנקה, היה חשוב לי שנגיע בסוף היום למלון טוב(מאד) עם ציון מטיילים גבוה,וגם נהג עם רכב ומדריך בכל אתר.
באופן כללי לא אזמין מלון שציון המטיילים נופל מ 8.
מסעדות אצא עם רשימות אבל לא תמיד אזמין מקום או אצא לאכול בהן. לפעמים אני מעדיפה לבחור מקום בו יושבים הרבה מקומיים (לא בהודו).
לגבי טיסות, חשוב לי הרבה יותר שעות הטיסה ושעת הגעה ליעד, לעתים גם במחיר גבוה יותר.
אנחנו בהחלט יכולים לנסוע ברכב הכי קטן (תלוי במספר הנוסעים ובכבישים), לא חייבים רכב אוטומטי.
-
לא מסכים.
מאד תלוי מה סוג הטיול שאתה אוהב. ובאיזה מקום בעולם
לא הכל זה פונקציה של כסף.
טרק בנפאל, מבלי לחסוך כסף יעלה לך פחות מחופשה סבירה בזנזיבר
-
אבל אנחנו מדברים על אירופה בפורום הזה.
יכולתי גם להשוות לטיולים לארהב ושם הרי ההוצאה לחודש היא מעל מאה אלף שקל לפני אקסטרות.
ומה לעשות על איכות משלמים באירופה ובמדינות מערביות ואפילו מזרח אירופה.
לא מדבר על הודו וכד'.
מניח שבמדינות כאלו אם הייתי מטייל הייתי מקיף את עצמי במשרתים ובמרכבות ומלונות פאר.
לא תקבל במלונות 3 4 כוכבים מה שתקבל בחמישה .
ולא יפנקו אותך במסעדות רחוב או תיירים כפי שיפנקו אותך במסעדות גורמה ומסעדות נחשבות.
ובסוף יש תג מחיר שהוא מקובל.
ואני .. כנראה מוכן לשלם והרבה בשביל שירות איכותי ופינוקים ...
למדנו פרק או שניים בחיים שכסף קונה הכל ..
וזה לא סיסמאות שתיכף יתחילו לזרום פה.
-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
@משה-22 אמר:
רק הערה קטנה ?
10000 שקל לשבוע זה הבייסיק של הדילים.
הלוואי וזה היה כך הייתי נוסע כל חודש.
אבל מצד שני כל טיול שעשיתי והשקעתי בדברים מיוחדים גם לא שכחתי והזכרונות והגעגועים מלווים אותי.
הטיולים שעשיתי בעבר של חבילה טיסה פלוס מלון או פלוס רכב אלה כבר מזמן נמוגו כעשן והזכירו לי את המלונות שלנתי בהם במסגרת העבודה כאשר לא היה תקציב לחמישה כוכבים.
כמובן שבסופו של דבר כל איש וכיסו שלו או של הבנק אבל אם נוסעים אז בגדול.
כדי לחוות את העולם צריך כסף וכמה שיותר מה טוב .
זאת דעתי . של אדם שכיר ממוצע כלכלי.
אני די קמצן ומחפש להוציא כמה שפחות ולהנות כמה שיותר חח, אבל לא הולך לאחסניות נוער כאלה, הולך לבתי מלון.
כתבתי “10000 ש”ח” כי לא יודע באמת כמה עולה משהו “יוקרתי”, אבל בגדול, אם אנחנו מדברים נטו על המלון להוציא 10 אלף לשבוע באירופה למשל, זה הרבה מאוד כסף לדעתי לפי המחירים שראיתי (גם תלוי בעונה, אני טס בחורף, בדרך כלל בנובמבר)
-
אם תיקח מלון ממוצע 5 כוכבים ללילה באירופה יעד מרכזי במרכז העיר עם הפסיליטי זה יעלה בין 400 500 יורו ללילה כפול 7 יוצא בערך 3000 יורו ממוצע שזה 12000 שח לפני טיסות מכוניות אתרים בזבוזים ולכן 10000 שקל זה באמת המינימום שבמינימום.
אני נוסע לבד ביוני שזו לא העונה ל 10 ימים לאזור האלפים ורק הלינות 3000 יורו . כי אני לקחתי חדר ליחיד וישן בעיירות קטנות לאורך המסלול.
-
לעומת זאת שאסע ביולי הקרוב רק לשבוע עם האשה והילדים המחירים יהיו הרבה יותר גבוהים כי פה מגובר בארבעה נפשות ומלונות הרבה יותר יקרים וזה בעונה .
ושוב בואקטובר שאסע לבד ושוב לאלפים והפעם לשבועיים לא בעונה המחירים קצת יירדו אבל אז אני ישרד רכב ויוסיף כסף לבונוסים.
הכל עיניין של תעדוף.
-
@משה-22 אמר:
לעומת זאת שאסע ביולי הקרוב רק לשבוע עם האשה והילדים המחירים יהיו הרבה יותר גבוהים כי פה מגובר בארבעה נפשות ומלונות הרבה יותר יקרים וזה בעונה .
ושוב בואקטובר שאסע לבד ושוב לאלפים והפעם לשבועיים לא בעונה המחירים קצת יירדו אבל אז אני ישרד רכב ויוסיף כסף לבונוסים.
הכל עיניין של תעדוף.
אתה מבין למה אני נוסע בחורף עכשיו??

אבל שוב, זה תלוי לאיזה מדינה באירופה אתה נוסע המחירים, לדעתי אמסטרדם ופראג באותם תאריכים, פראג תהיה יותר זולה.
-
בדרך כלל ככלצדתסע מזרחה או גרומה ועדיף דרום מזרח המחיריםמיירדו ולצפון ומערב ההיפך .
כלל יסוד בעל העולם.
לדוגמא בטרהב מחירי הדלק בצפון יותר יקרים ממדינות הדרום בלי קשר לנדלן וכד.
-
מצטער על העברית המקולקלת .
ככה זה שהנהג שלך נוהג בכביש עם מהמורות ואתה מנסה להקליד על הבוקר

-
חשוב גם לזכור שכאשר השקל הוא אחד המטבעות החזקים בעולם, מלונות היוקרה הפכו לנגישים יותר עבורנו הישראלים.
כאשר “מצפה הימים”, “בראשית” ו”יערות הכרמל” יכולים להגיע בקלות ל- 800 יורו ואף יותר עבור לילה, 500 יורו עבור מלון פאר באירופה (או במקום אחר) זה כבר ממש מציאה…

-
יש אנשים שהתקציב שלהם לחלוטין בלתי מוגבל,למשל משפחת תשובה, משפחת שטראוס.
רכישת שירות או מוצר מסוים לא באה על חשבון צורך אחר.
לצערנו רובם המוחלט של הכותבים בפורום לא נהנים מהפריווילגיה הזו,
אין להם תקציב אין סופי, ולכן הם צריכים לתעדף.
נכון, אם יציעו לנו שדרוג חינם מעטים מאיתנו יסרבו,
לא חושב שרבים יסרבו בטיסה למחלקת עסקים ממחלקת תיירים
לא רבים יסרבו לשדרוג חינמי לחדר טוב יותר במלון, לסוויטה, למלון ברמה יותר טובה
מעטים יסרבו בסוכנות השכרת רכב לשדרוג חינמי לרכב טוב יותר
אם בחנות יציעו לנו באותו מחיר מחשב יותר טוב מזה שרציתי לרכוש, טלפון סלולרי טוב יותר, לחמניה טובה יותר, נייר טואלט רך יותר – כנראה שכמעט כולנו נסכים.
אבל בד”כ לא מציעים לנו את כל הדברים האלו חינם ולכן צריך לתעדף.
וכשאני יוצא לטיול, כשמטרת הטיול היא אטרקציות תיירותיות ואני מגיע לחדר המלון בערב בעיקר לישון אז האטרקציות נמצאות בעדיפות על החדר, כולל טיסה משפחתית במסוק מעל הגראנד קניון ולא משנה שהמלון במפואר בוגאס יותר זול מהמלון בישראל. ואם יש לי גם לזה וגם לזה אז אני שומר את הכסף לשכר הלימוד של הילד לתואר הראשון.
אולי אני התקלקלתי כי כבר הייתי מספיק במלונות ספא מפוארים והם כבר לא בראש מעייני ויש לי הרבה דברים אחרים שאני מעדיף להוציא עליהם את כספי.
בקיצור כשאין תקציב אין סופי כל אחד שיעשה את ההעדפות שלו
-
מסכים איתך .
אז אני מעדיף להוציא את 500 יורו במלון בחול.
ובארץ בדרך כלל מסתדרים יש הנחות ארגונים ונופשים בדרך כלל במלונות יקרים במחירי עלות.
היום לדעתי קשה למצוא ישראלי שישלם מחיר מלא לנופש.
הייתי בספטמבר האחרון בהרודס אילת ולקחתי שני חדרים חצי פנסיון לחמישה לילות ושילמתי 750 שח לכל הנופש .לחרדתי היו כאלו ששילמו קצת פחות …
המחיר הרגיל לתייר באותו תאריך היה 1500 ללילה לחדר ...
אומר שתמיד אנחנו הישראלים מסתדרים איכשהו.
-
פוסט זה נמחק! -
זה מאוד תלוי בבן אדם ובתקציב שיש לו ככה שקשה למסגר למה עדיף או נכון יותר
בגילי המופלג
החלטתי שאני מוכן יותר להתפנק ומוכן לשלם על זה כן אני לא טס לאוקוסט אלא ביזנס כי אני רואה את התמורה כשווה את המחיר וכן בכרטיסי הרכבת בתך אוסטריה שבה אני מטייל הרבה אנינ עמדיף את המחלקת עסקים כי שוב בחישוב עלות מול תמורה אני חשב שזה כדאי לי.מלונות לפחות באוסטריה גליתי שיש לא מעט מלונות עם 3 כוכבים שבארץ היו שווים 5 מבחינת המתקנים והשירות ומלונות של 4 כוכבים מבחנתי הם יוקרתים ומספיק נוחים.
מסעדות זה שילוב אני תמיד עושה מחקר על היעד בעזרת לונלי פלנט כי אין כמו לקרוא בספר ולשלב עם גוגל הולך למסעדות מקומיות בעיקר אבל כן גם פיין דיינינג לפעמים משתלב.
ומצד שני כן אני עושה את הטיול רק בתחבורה ציבורית כי ככה מכירים את העיר
מה שבאתי להכתוב זה שאפשר לשלב כל אחד והנוחות שלו וכל אחד ותקציבו
-
דברי טעם ותבונה.
מעריך אדם שמבין איכות ופינוק.
רק אוסיף כי לבחירה בקבלת מוצר איכותי יותר כמו טיסה. מלון . מסעדה וכד . הופך את הטיול לחוויה יותר מוצלחת . והרי אנו בטיול שלא עושים כל יום או חודש . ולכן כדאי ורצוי להתפנק.
הרי נחזור לארץ וכל אחד לשגרתו שאיננה מלונות פאר ומסעדות יוקרה. אז לפחות בחול נממש את החלומות.
מבחינתי אין כמו נהיגה ברכב פאר אמיתי שמנתק אותך מהכביש ומנעים את זמנך בעת הנהיגה במסעז וחימום הכסא ושמיעת מוסיקה איכותית מ 16 רמקולים ממערכת הרמן קרדן. ושאר פינוקים . ברור שבארץ לא אוכל להרשות לעצמי פינוק בסדר גודל של דירת 4 חדרים על גלגלים אז לפחות בחול אדרוש זאת מעצמי מספר פעמים בשנה .
וכך אני מנסה לממש את רוב רצונותי בחול.
לכל אחד ואחת יש רצונות וחלומות משלו. ובחול זה הזמן . כי אם לא אז מתי ?
לא צריך להיות אדם עשיר או מבוסס או אפילו עמיד. לדעתי מימוש החלומות נמצא בכיסו של כמעט כל אחד ואחת מאיתנו.
הכל עניין של תכנון וחשיבה מחוץ לקופסא.