ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

?Rv Ready for an R.V road trip story- דרום מערב ארה"ב- אוקטובר 2019

פורום צפון אמריקה
    דרום ארהב סיפור טיול קרוואן
    22
    197
    54119
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • rinisco
      rinisco נערך לאחרונה על ידי rinisco

13.10- המשך-

מסלול יומי- מסלול עם הקרוואן- מהקמפינג מחוץ לסן פרנסיסיקו עד תחנת הבארט קולמה.
      ומקולמה לקמפינג בפסיפיקה.
      מסלול הליכה בסן פרנסיסיקו עצמה. 

קישור לאתר הקמפינג- San francisco rv resort

תובנות, מחשבות וטיפים-  
      *מילוי גז פרופאין בקרוואן- גז שאחראי על רוב מערכות הקרוואן(תנור, חימום החלל, חימום המים, גז לבישול, מקרר ועוד)- חשוב מאוד לא להישאר בלעדיו.
      לכן כשאנחנו מגיעים לרבע (אולי טיפה לפני) אנחנו מחפשים מקום למלא.
      את המילוי עושה איש מיוחד שהוכשר למשימה, הנוסעים מתבקשים לרדת מהקרוואן. בדר"כ יש באתרי קמפינגים ולעיתים בתחנות דלק. 

*טול בגשר סאן מטאו ממנו נכנסנו לסן פרנסיסקו התשלום הוא בכניסה באמצעות דוכני תשלום במקום. 

*הבארט- המכונות האוטומטיות די מסובכות, ממליצה להיעזר באיש מקומי.
      הבארט נוחה מאוד, אם כי ישנה .
      חנינו בתחנת קולומה ונכנסנו עם הרכבת עד התחנה האחרונה בסן פרנסיסיקו ממנה יוצאים לרחוב מארקט. 

*גוגל מפות בתוך העיר- מעולה!!!
      הכנסתי את כל המקומות אליהם רציתי להגיע וניווטתי בתוך העיר בהליכה, בכל פעם שהיה צריך לבצע פניה הטלפון רטט. 

*רחוב קולומבוס הוא רחוב שטוח יחסית שנוח ללכת בו, אין בו את העליות המטורפות המאפיינות את העיר.

* Fleet week SF- קראתי עליו עוד בבית, יש מצעד ומפגן אווירי גדול ומרשים.
      העיר מלאה באנשים מקושטת ויפה, הקרוניות המפורסמות לא עובדות בכל השעות. 
      קישור ל2020. 

מצעד ברובע האיטלקי 

*בסן פרנסיסקו יש הרבה הומלסים, כמו בלאס ווגאס לקחתי את ההזדמנות ושוחחתי עם ילדי על הדברים .
      ההסברים הופכים להיות מוחשיים, מקבלים פנים

קישורים-
      מאפיית בודין. נחמד לקנות מאפה בצורות וגם סתם להציץ בחנות
      פיר 39
      סן פרנסיסקו -Cable car- אתר שמסביר את הקווים האפשריים לנסיעה בעיר. 

Exploratorium at Pier 15
      סיורי הליכה בסן פרנסיסיקו.
      קישור לאתר מצויין- בעיקר מידע 
      קישור למציאת חניות בעיר
      הבארט- הרכבת אל ומהעיר 
      אוטובוס התיירים בסן פרנסיסיקו
      בלוג מקסים על פנינו בסן פרנסיסיקו- הצלחנו להגיע לאחת…
      ועוד בלוג מקסים.
      פנינות לא מוכרות בס.פ
      מסלולי הליכה בס.פ
      עוד מידע על אטרקציות

adivelednizki תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • adivelednizki
        adivelednizki @rinisco נערך לאחרונה על ידי adivelednizki

@rinisco

זה נהדר איך השתנתה פה האווירה , עם ההגעה לסן פרנסיסקו - אחת הערים האהובות עליי.

אנחנו ככ נשמח כשנחזור לעיר שוב, 

ולגבי הפרק הקודם - סופית שכנעת אותי להגיע ליוסמיטי גם, ולו בשביל תצפית הגליישר פוינט שהצליחה להלהיב אותך. 

יוסמיטי נשאר חור בביקור הקודם שלנו בקליפורניה לפני שנים , אז כנראה שצריך להשלים,  ורק נתפלל שלא יהיו שריפות…

סקרנית לדעת איזו פנינה אחת בחרתם בסן פרנ (זאת עם הנדנדה ? ) ומחכה להמשך.

אם לא היה ברור, אני עוקבת אחרי כל מילה , ואתם כאלו חמודים עם הסוכהקראוון המקושט שלכם .

אגב, הנסיעה על הגשרים המובילים לעיר השאירו גם אותנו המומים.. ( לא זוכרת על איזה מהם אנחנו נכנסנו , זה היה ככ מזמן..) 

rinisco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • rinisco
          rinisco @adivelednizki נערך לאחרונה על ידי rinisco

@adivelednizki- תודה, תודה שאת עוקבת ומלווה אותי במסע, זה כיף גדול !!!

עדי אהובה- גם אצלנו סן פרנסיסיקו השאירה רצון עז לשוב אליה בעתיד. היא כל כך מיוחדת, נעימה ומסקרנת שאני מקווה שיום יבוא...ונגיע.
          שמחה לשמוע על היוסמיטי- בהחלט פארק מרשים. אחזיק גם אצבעות לגרש את עיניין השריפות.

ולפנינה… עוד נגיע… אבל-  זו לא הנדנדה שממש ממש רציתי לפקוד אותה ובסוף איכשהו זה לא קרה.
          אולי אתם תגיעו?

adivelednizki תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • adivelednizki
            adivelednizki @rinisco נערך לאחרונה על ידי adivelednizki

@rinisco

מהיכרותי איתך.. היתה לי ההרגשה שהנדנדה תמשוך אותך..

מחכה לשמוע לאן כן הגעתם. 

וכן, יש יופי של אווירה בסן פרנסיסקו .

• rinisco
              rinisco @adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

@adivelednizki

את צודקת-מה יש להגיד, את מכירה אותי!!! אל הנדנדה הכי הכי רציתי להגיע, הבעיה היתה הקרוואן(מותר לי לרגע לקטר עליו).
              ביום השלישי שלנו בעיר יצאנו ועשינו שיטוט ברחובות עם הקרוואן, בחלק מהמקומות היה ממש פשוט, אבל כשהתחלנו לעלות לשכונות הגבוהות יותר, הרחובות נהיו צרים… וויתרתי על הנדנדה. אני מניחה שאם היה לי עוד יום בעיר כבר הייתי מגיעה אליה. 
              מחכה להיות שוב כדי להשלים את הפנינות שרשמתי.  

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • rinisco

14.10

על הבוקר צועדים 10 צעדים למשרד של הקמפינג ולוקחים מפה מפורטת של העיר. הבחורה במשרד ממליצה לנו לקחת Uber, היא אומרת שזה קצת יותר יקר- אבל שווה.
                עולים על ה- Uber  שהזמנו ויורדים באזור רחוב מארקט ליד כיכר יוניון.
                כמה פשוט נעים ונוח. 
                התכנון לחרוש את רחובות סן פרנסיסקו ברגליים, גוגל מפות עוזר לנו- שוב...

הולכים צפונה ומגיעים לכיכר יוניון שהיא מרכז החנויות, יש פה את כל ה-מותגים, אנחנו נכנסים לנייקי ואפל. 
                ממשיכים בהליכה ועוברים דרך גשר הדרקון שהוא שער הכניסה לציינה-טאון
                .
                הגענו לסין!!!

הכול כתוב באנגלית וב- סינית, חנויות עמוסות חפצים מסין, עמוווווסות!!!
                זה הרובע הסיני הגדול בעולם, חיים בו יותר סינים מבכל מקום אחר בעולם פרט כמובן לסין והונג קונג.
                אנחנו מתהלכים ברחובות, עוברים דרך השוק, מתענגים על הצבעים והאסתטיקה, הילדים בורחים מריחות הדגים המשומרים, הירקות והפירות הרבה יותר לטעמם.

השוק- 

אח"כ מגיעים לחנות קטנה שמייצרת ומוכרת עוגיות מזל (נקראת "מפעל עוגיות המזל של גשר שער הזהב"- זה שם ממש ארוך לחדרון פיצפון בו שתי עובדות מייצרות עוגיות מזל בקצב מהיר)- טועמים, מצלמים, וכמובן קונים. המשפטים שנמצאים בתוך העוגיות לא ממש מעניינים, אבל למי אכפת, כל עוד העוגייה טעימה- והיא טעימה. 

מפה ממשיכים לרובע האיטלקי- איך יודעים שעוברים לרובע האיטלקי???
                עמודי התאורה מסומנים באדום,ירוק, לבן- איטליה!!!

נכנסים למעדניה איטלקית וקונים סנדביצים שעד היום כולם בבית מפנטזים עליהם. שווים במיוחד!!!

ממשיכים בהליכה ו... מגיעים אל הים, היום... הקרוניות(אחד מהסמלים המוכרים של ס.פ) עובדות.
                אנחנו חייבים לעלות, תיירים או לא?. 

התור לקניית הכרטיס זריז, עומדים בתור לעלות על הקרונית ברחוב הייד.
                זו התחנה התחתונה ביותר של הקרונית ואנחנו רואים כיצד מסובבים את הקרונית י ד נ י ת !!! כן כן ידנית. לא להאמין, החברה האלה תקועים בשנות ה20 של המאה הקודמת
                .
                ההמתנה לעלות לקרונית היתה ארוכה, היו יותר משישה מפעילים, אבל לא הוציאו קרונית לדרך... לא הבנו למה מחכים…

בסוף עולים, מתיישבים, ונוסעים במעלה הגבעה, אנחנו יורדים בנקודה העליונה של רחוב לומברד בה הוא מתחיל להתפתל.
                כמה תיירים מצידנו. 

רחוב לומברד ידוע בעולם כולו כרחוב המפותל בעולם (בניוזילנד היינו ברחוב הכי תלול בעולם, אז... אנחנו אוספים שיאי ג'ינס)
                את הקטע המפותל ירדנו ברגל(תוך כדי שאני תוהה ביני לבין עצמי איך אנשים חיים בבתים פה כשכל היום אנשים עוברים, נוסעים ומצלמים להם את הבית). 

ממשיכים את הירידה ברחוב לומברד התלול, אך לא המפותל.
                שעת צהריים ואנחנו מתחילים לצעוד חזרה אל המקום בו פתחנו את הבוקר, לידו נמצא “מוזיאון הגלידה”. 
                הבנים הולכים לבית קפה ואנחנו הבנות- נכנסות ל"מוזיאון". 
                הכניסה למוזיאון היא או במגלשה או במדרגות, ברור שבחרנו להתגלש- 

המוזיאון הוא לא ממש מוזיאון, זה יותר כמו חדרים חדרים מעוצבים לצילום אינסטגרמי ועל הדרך מחלקים כל מיני טעמים של גלידה. 
                היה נחמד מאוד, אני קצת התבאסתי כי הנושא של המוזיאון התחלף להלואין...

בסוף הסיור יש בריכה ענקית שמדמה בריכת סוכריות ששם הילוש התפלשה, התגלשה, נשכבה ונהנתה מאוד
                !!!

אחרי המוזיאון נפגשים עם הבנים, מזמינים אובר ונוסעים חזרה לקמפינג שלנו.

בקמפינג אנחנו עושים הרים של כביסה, תוך כדי אנחנו מפטפטים עם בחור מקסים שכתחביב גולש גלים, הוא גר בסן פרנסיסיקו ועובד ב- לוס אנגלס(חוזר לסופ"ש הביתה).
                משלמים באפליקציה שהורדנו, 
                מתחברים ל- Wifi
                וכולם מרוצים

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • rinisco
                  rinisco נערך לאחרונה על ידי

המשך 14.10- 

תובנות, מחשבות וטיפים-  

* כדי להגיע מהקמפינג שלנו לעיר יש 3 אפשריות- 
                  הראשונה-  להחנות עם הקרוואן בתחנת הרכבת ולהיכנס עם הבראט לתוך העיר, כמו שעשינו ביום הקודם.
                  השנייה- לנסוע באוטובוסים.
                  השלישית לקחת 
                  Uber- קצת יותר יקר, אבל לדעתי ממש משתלם, זה מהיר, מגיעים לנקודה שרוצים להתחיל בה את היום ולא מזיזים את הקרוואן מהמקום. 
                  > יש לקחת בחשבון שהאובר לא יכול להיכנס לכל רחוב בעיר, לדוגמה לרחוב מרקט אין להם כניסה. אנחנו לא ידענו את זה והתברברנו למצוא את הנהג שבה לקחת אותנו בחזור.

*סן פרנסיסיקו עיר מקסימה, נעים וקל להסתובב בה, אפשר להכניס את המסלול שרוצים לצעוד בו בגוגל מפות אופליין ולנווט לכל מקום בעיר בקלות גם בהליכה. 

* חנות עוגיות המזל- נמצאת בסמטה קטנה.
                  ציינה טאון – קישור

המעדנייה האיטלקית- חנות קטנה וטעימהAlimento

* הקרוניות- בעיקרון יש שלושה קווים בעיר עצמה, ויש גם מוזיאון הקרוניות שקראתי שהוא מעניין ונחמד אבל לא ביקרנו בו. 

* מוזיאון הגלידה- נתחיל בכך שהוא יקר, אבל אם יש לכם מתבגרת- זה בשבילה. 
                  הילוש שלי ממש נהנתה. 
                  אני פחות אהבתי את נושא "ההלואין" לדעתי העיצוב הרגיל יותר יפה. 

* בחלק מהמכבסות יש אפשרות לתשלום באפליקציה ייעודית למכונות כביסה- מורידים את האפליקציה ומכניסים את מספר המכונה/המייבש בו רוצים להשתמש.
                   > יש לשים לב שניתן לשלם רק דרך סים מקומי. 

* בחודשי הקיץ בקמפינג שישנו בו לעיתים ניתן לראות לוויתנים בים.  
                  זה קמפינג מול הים, עירוני, גדול ונחמד.
                  • adivelednizki
                    adivelednizki נערך לאחרונה על ידי adivelednizki

הבת שלי כבר מזמן סימנה לעצמה את מוזיאון הגלידה …(ככה זה החיים ברשתות החברתיות)  אז כיף לקבל חיזוק שהייתן ונהניתן.

אני כבר מזמן גיליתי כמה נוח להשתמש באובר.. כן, לפעמים זה יותר יקר (לא תמיד) אבל על נוחות משלמים , כך שאני מסכימה עם המסקנות שלך.

הייתם צריכים לקחת אובר לנדנדה… אבל תמיד טוב להשאיר סיבות לחזור !  מצחיק שאני תמיד מוצאת את עצמי אומרת על כל מקום שהיה חסר לי בו עוד יום…

אגב סימונים ורשתות חברתיות , היא גם סימנה לעצמה את הבית ההפוך במוזיאון האשליות בלוס אנג’לס , מה שמוסיף לנו עוד אתר בעיר שבה אנחנו בדרכ דווקא פחות אוהבים להתעכב …אבל עם ילדים תחומי העניין הם קצת אחרים…

מישהו ביקר?

https://laillusions.com/upside-down-house/

rinisco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • rinisco
                      rinisco @adivelednizki נערך לאחרונה על ידי rinisco

@adivelednizki

בסן פרנסיסיקו היו חסרים לי עוד יומיים, אולי אפילו שלושה, אבל ניב אומר שתמיד אני מנסה “לגנוב” עוד כמה ימים בכל מיני מקומות.
                      ממש הייתי צריכה אובר לנדנדה, אם תהיו- תצלמי לי😍

לא הייתי בבית ההפוך- אבל זה נראה לי מקום מדליק. מסמנת לי לעתיד!!!
                      בואי נפתח כזה בארץ...

nilih תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • nilih
                        nilih @rinisco נערך לאחרונה על ידי

@rinisco

לא יודעת על איזו נדנדה אתן “מדברות”.

הייתי עם בנותיי באמסטרדם לפני שנה ורבע. עלינו למצפה אדם. שם יש נדנדה מטורפת…

זו נדנדה דומה?

בית הפוך יש גם ליד זיפלד באוסטריה. יצאתי משם מסוחררת. בן זוגי ויתר מלכתחילה…😅

אז אפשר להשלים באירופה, אם אתן בסביבה…

נילי

• rinisco
                          rinisco @nilih נערך לאחרונה על ידי

@nilih

היי נילי, דיברנו על נדנדה רגילה שאנשים מקומיים בנו מול הנוף המדהים של סן פרנסיסיקו.
                          היא נמצאת באחד הקישורים ששלחתי.
                          ממש רצינו להגיע אליה אבל זה לא הסתדר...

• rinisco

“גשר הזהב יפה כמו בסרט “- 
                            סן פרנסיסקו היום השלישי והאחרון- 15.10

לפני שהגענו לסן פרנסיסקו בדקנו את תחזית מזג האוויר לראות מה היום הכי מומלץ לעשות סיור תצפיות.
                            היה רשום ש-15.10 אמור להיות היום הכי חם בשבוע עם שמש.
                            ובכן, לא כך התחיל הבוקר, קמנו לבוקר מעונן, אז תצפיות לא באו בחשבון.

אני שואלת את ניב אם בא לו לנהוג עם הקרוואן בתוך העיר, הוא אומר- אין בעיה. 
                            אין בעיה=אז יאללה, יוצאים לדרך...
                            מתחילים בנסיעה צפונה, נכנסים לעיר, נוסעים בתוך כל הרחובות הצרים והיפים של העיר. 
                            הבתים כל כך צבעוניים שזה חגיגה לעיניים.

היעד הראשון להיום, פנינה אמיתית- רחוב 
                            th16, ליד בית מספר 1700, בלב העיר, ומה יש שם?
                            גרם מדרגות רגיל שמכוסה כולו פסיפס, המדרגות עוצבו ע"י קרמקאי אירי ואמן פסיפס מקומי ביחד עם עוד 300 מתנדבים- המדרגות מהמממות!!!
                            היו שם שתי נשים שעלו וירדו במדרגות כחלק מאימון הכושר שלהן...
                            ואני נפעמתי מהיופי של האיתורים ולא הפסקתי לצלם.

מפה נסענו לשכונת הייט-אשבורי, שכונה ששימשה בעבר- שנות ה60-70, את ההיפים, ילדי הפרחים. כיום נשארה הנוסטלגיה, חנויות יד שניה חנויות מעצבים, וגם, איך אפשר בלי- כל מיני טיפוסים הזויים.
                            הסתובבנו ברחוב הראשי כשעה נהנים מרוח העבר והקסם שעדין דבק במקום.
                            וכשחזרנו לקרוואן שמענו את השיר- 
                            San Francisco -Scott McKenzie

" If you're going to San Francisco- Be sure to wear some flowers in your hair"

|

העננים פינו את מקומם לשמש קלה, אנחנו רוצים להגיע ולחצות את גשר שער הזהב, כשהילדים כל הזמן שואלים למה קוראים לו ככה אם הוא בכלל אדום.

נוסעים ועוצרים בתצפית שנמצאת מימינו של הגשר בחלק של סן פרנסיסקו, תצפית חמודה, אבל אין איפה לחנות עם 
                            RV.

עוברים את הגשר, תוך כדי, מעין והילה מלמדים אותי לעשות סרטון בהילוך מהיר ואני בעננים.
                            לגשר יש 6 מסלולים, גבוה,רחב, עם מקום גם להולכי רגל, מדבשי אופניים ומכוניות, המיתרים ממש גבוהים, ואיך אפשר בלי להזכיר את אריק איינשטיין תוך כדי... בהחלט גשר מרשים!!!

בצד הצפוני של הגשר, מצד ימין, יש חניה גם ל-
                            RV, צילמנו, הצטלמנו, עשינו פוזות, התפעלנו, נהננו, התרגשנו... והלכנו להכין ארוחת בוקר בקרי, אנחנו אוכלים ארוחת בוקר בנוף גשר הזהב של סן פרנסיסקו- תענוג!!!

מפה המשכנו לתצפית מרשימה מאוווד, התצפית נמצאת על כביש שנקרא 
                            Conzelman rd זה כביש שמטפס למעלה ובסופו יש תצפית מקסימה על הגשר ועל האוניות ששטות במפרץ.

אנחנו נפרדים מגשר הזהב ונכנסים לעיירה סוסליטו, עיירה ציורית שיושבת על המפרץ, היא מלאה גלריות, חניות יוקרה של בגדים, תכשיטים.

החניה מוגבלת ל3 שעות, אך לנו הספיקה שעה וחצי לתור את הרחוב הראשי וללקק גלידה משובחת.

נוסעים מעט צפונה ועצרנו במרכז ללימוד בניית סירות עץ, האדם ששם סיפר שכיום הם בעיקר מתקנים סירות מכל הסוגים.

לסיום היום, הסתובבנו בין הבתים הצפים של העיירה, לחלק מהמזחים יש איסור כניסה, אז נהננו ממה שמותר.
                            חלק גדול מהבתים הצפים ממש מטופחים, צבועים במגוון צבעים ומאוד מיוחדים ותיבות הדואר שלהם מצאו חן בעיני. 

כדי לחזור אל הקמפינג שלנו שוב עברנו על גשר הזהב, ושוב התפעלנו ממנו.

הפעם נסענו דרך כביש החוף אז יצא לנו לנסוע במקביל לאוקיינוס היפה, ובין השכונות היותר עמידות של העיר...איזה בתים!!! ומכוניות!!!

הגענו אל הקמפינג לשקיעה מקסימה. 

• ramiav1
                              ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

מרתק מעניין מאיפה שאבת את כל האינפורמציה ? מתכנן טיול לאיזור בחגים שנה הבאה
                              • rinisco
                                rinisco @ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

@ramiav1

היי רמי, תודה.
                                יש המון מידע ברשתות- קראתי בלוגים וסיפורי טיול של אנשים מהארץ וגם בלוגים מחו”ל.

• rinisco

תובנות, מחשבות וטיפים-  

*נסיעה בתוך העיר עם קרוואן אפשרית בהחלט, חלק מהרחובות ממש צרים וכמובן יש קושי לחנות עם קרוואן בעיר.
                                  רצוי לחלק את ימי סן פרנסיסקו לכאלה שמגיעים בתחבורה ציבורית ומסתובבים ברגל וכאלה שכן לוקחים את הקרוואן
                                  ונכנסים לסיבוב התרשמות, תצפיות וסוסליטו. 

*המדרגות ברחוב 16- אין להשאיר דברי ערך באוטו- יש התראת גנבות.
                                  המדרגות נמצאות בלב שכונת מגורים, למי שאוהב פסיפס/אומנות- מומלץ מאוד!!!

* הייט אשבורי (Haight-Ashbury) שכונה נחמדה, היה לנו ממש נהדר להסתובב בה.
                                  את הקרוואן חנינו על הרחוב. 

גשר הזהב- 
                                  תצפיות- יש הרבה תצפיות- אנחנו היינו ב-3-  
                                  * התצפית שנמצאת מימינו של הגשר בחלק של סן פרנסיסקו, היא תצפית חמודה, אין חניה עם 
                                  RV.
                                  * מומלץ לעבור את הגשר לכיוון סוסליטו(כיוון צפון) ושם לחנות(יש גם חניה לקרוואנים). תצפית מקסימה. עמוסה באנשים. 
                                  יש לשים לב לא להשאיר דברי ערך באוטו או בקרוואן- המקום מועד לגנבות, כשחזרנו לארץ שמענו על משפחה שביום שנחתו היו בתצפית וגנבו להם מהאוטו הכול.
                                  *
                                  Marin Headlands Vista Point- תצפית נוספת ויפה, עולים בכביש Conzelman Rd עד שמגיעים לתצפית.

תשלום- 
                                  יש לשלם טול רק אם כיוון הנסיעה שלכם מסוסליטו לתוך סן פרנסנסקו. 
                                  אין מכונות תשלום על הגשר.

יש לשלם תוך 48 שעות מרגע המעבר באתר באינטרנט.
                                  רושמים את יום ושעת המעבר ואת מספר כלי הרכב. 
                                  אתר האינטרנט- האתר 
                                   www.bayareafastrak.org Payment

אתר תשלום- קישור

* פארק גולדן גייט- פארק שער הזהב הוא פארק עירוני גדול בצורת מלבן בגודל 4.12 קמ"ר, הדומה לסנטרל פארק שבניו יורק.
                                  הפארק מכיל את- האקדמיה למדעים של קליפורניה, מוזיאון דה יאנג, גן התה היפני, אצטדיון קזאר וחממת פרחים.

יש שאטל שעובר בפארק ועוצר במספר תחנות.

סוסליטו- 
                                  עיירת אומנים קטנה וציורית קרובה לגשר הזהב, יש בה גלריות, חנויות בגדים, חנויות שוקולד וגלידות מעולות. 
                                  חניה אפשר למצוא במרינה, כל החניות ל-3 שעות.
                                  * בהמשך הרציפים ביקרנו ב- 
                                  Spaulding wooden boat center-  מרכז ללימוד בניית סירות עץ.

לא הייתי מגיעה לפה במיוחד, רק אם מישהו ממש מתעניין בסירות ושייט.

* קצת צפונה משם ניתן לצפות בבתי סירות צפים- מקסים.

• eden24h
                                    eden24h נערך לאחרונה על ידי

סן פרנסיסקו שלכם מגניבה!

אנחנו היינו רק יום וחצי ולא הספקנו חלק מהדברים שתכננתי, כמו המדרגות וסוסליטו למשל.

מה שכן, אנחנו לא הזזנו את האוטו אחרי שהיינו בתצפית על גשר הזהב, וגם נורא שמחנו שהיינו שם בלי קראוון 😃 הזוויות ברחובות היו מאתגרות מאוד.

rinisco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                    • rinisco
                                      rinisco @eden24h נערך לאחרונה על ידי

@eden24h

דיאנה יקרה, מזמן לא דיברנו…
                                      נהננו ממש בסן פרנסיסיקו, אם היא לא היתה כל כך רחוקה מהבית בטוח הייתי חוזרת אליה מהר.

• rinisco

16.10

לפני היציאה לדרך, אנחנו ממלאים גז בקרוואן, זה בקצה של הקמפינג, בינתיים לנו אסור להיות על הקרוואן אז אנחנו יורדים ממנו ומצלמים את האוקיינוס, דייג ועופות קטנטנים שניהם מנסים לדוג.

יוצאים לדרך, עולים על כביש 280, אוטוסטרדה די טובה, יש לנו שעתיים לגמוע...
                                        בסביבות 11 אנחנו נכנסים למחוז מונטריי, המון שדות של תותים, ארטישוק כרוב ניצנים, תירס ועוד. 
                                        עוצרים לקנות תוצרת מקומית טרייה- תותים מדהימים, עגבניות ואבוקדו.

מרחוק רואים את הים ויודעים שהגענו, דיונות מקבלות את פנינו, נכנסים לעיירה מונטריי
                                        .
                                        אני זוכרת את העיירה הזאת מכל מיני סדרות שראיתי, האחרונה שבהן "שקרים גדולים קטנים", סדרה שכל הזמן רואים את נופי המקום.

נכנסים למרכז לתייר לוקחים מפות וקצת הסברים. 

נוסעים לשכונת פסיפיק גרוב- מחודש אוקטובר אמורים להגיע לכאן מיליוני פרפרי מונרך, אבל אדם שגר כאן אמר שהשנה עדין לא הגיעו. בינתיים נהנים מהדרך, 

מחליטים לנסוע ולעשות את כביש 17 המייל, נכנסים מהשער של פסיפיק גרוב, 

הכביש עובר דרך מגרשי הגולף של העשירים, דרך האחוזות המפוארות שלהם, וגם... לצד האוקיינוס המדהים.

משלמים 10 וחצי דולר על המעבר בדרך הפרטית שלהם- כי הם צריכים עוד קצת כסף, ונכנסים. 
                                        יש עצירות ממוספרות, ונעצור רק בכמה מהם.

נהנים מהבתים היפים

עצירה ראשונה(במפה עצירה מספר 3)  Spanish bay beach, מלאאאא רוג'ומים, לרגע חשבתי שאנחנו בניו זילנד, למרות הרוח המעצבנת הילדים וניב לא מוותרים ועושים רוג'ום.

מכינים ארוחת בוקר כייפית מול האוקיינוס ורק אז ממשיכים בדרך, מגרשי גולף מצד שמאל, והאוקיינוס מצד ימין, ממש יפה, אפשר בקלות להתמכר למראות ולתחושה של ה- Ocean.

עצירה שניה ב Bird rock, וב-- Seal rock(המפה עצירות מספר 8,9)
                                        שני סלעים מלאאאאים בציפורים בעיקר שחפים אבל יש גם קורמורנים והמון כלבי ים. כלבי הים משתעשעים במים, קופצים מהסלעים, עושים סלטות באוויר, שמחים וצוהלים, כיף להסתכל עליהם- נראה שטוב להם ומה שהכי יפה שיש גם גורים קטנים ומתוקים.

אנחנו מתקדמים, האחוזות שיש פה הם תענוג לעיניים, וואו, תפאורה של סרט או סדרה טובה, יש להם טעם טוב!!!
                                        כל האיזור מקסים

יש פה עצים מיוחדים, נקראים-  Cypress, בתרגום חופשי -ברוש, אבל זה לא הברוש הרגיל, אלא סוג של ברוש שנקרא ברוש מונטריי והוא גדל כאן ובכרמל הסמוכה, עוצרים לראות אותם, דרך הענפים שלהם נכנסות קרני השמש וזה מקסים.

עוצרים בנקודת תצפית על הברוש הבודד, עץ שגדל על צוק קטן מעל הים... לבד.
                                        (במפה עצירה מספר 12)

ממשיכים, נוסעים נוסעים, מגיעים למפרץ ציבורי
                                        , (עצירה מספר 14)
                                        Pebble beach- אבל כבר לאף אחד אין כוח לרדת מהקרוואן, אז רק נוסעים ומתרשמים מהנוף.
                                        נפרדים מדרך 17 המייל היפה.

נסיעה קצרה ואנחנו בשמורת "פויינט לובוס"- כלומר- "נקודת הזאבים", מקור השם בקולות כלבי הים הנשמעים כזאבים.
                                        אין בה חניה לקרוואנים ולכן הינו צריכים לחנות על הכביש, וללכת לשמורה בהליכה על הכביש, זה היה פחות סימפטי.

בשמורה יש צמח שנקרא- האלון הרעיל, אם אתה נוגע בו, או שהבגדים נוגעים בו, תוך מספר דקות עד שעות אתה חוטף פריחה איומה בכל הגוף שמגרדת כמה ימים.

ידעתי מראש על הצמח, אבל לא תיארתי לעצמי את הכמויות שיש ממנו בכל מקום, השבילים נקיים אבל בצידי השבילים--- מלא!!!
                                        אנחנו עושים מסלול קצר ויפה, כולם כבר עייפים, מחליטים לנסוע לקמפינג ולסגור את היום.

נוסעים בכרמל וואלי, שזה כביש בתוך וואלי מקסים, בנסיעה רואים חוות דלעות, מבטיחים לעצמנו לעצור פה מחר
                                        .
                                        בישורת האחרונה לקמפינג הכביש נהיה צר!!! רק קרוואן אחד יכול לעבור, איזה מוזרים מי שהחליטו לעשות פה פארק קרוואנים.

מגיעים, מתארגנים בסייט שלנו, מכינים ארוחת ערב, ולילה טוב.

• rinisco

מסלול יומי-  16/10

קישור לאתר הקמפינג בו ישנוSaddle Mountain Ranch, RV

תובנות, מחשבות וטיפים-
                                          *בסנטה קרוז יש מספר אטרקציות(לא עשינו)- 
                                          >  קצת לפני סנטה קרוז יש פארק עצי רדווד-
                                          Henry cowell redwoods. 
                                          > מומלץ לטייל בטיילת שעל החוף- שוקקת חיים ויש בה מתקני שעשועים, דוכני אוכל ואווירה שמחה. 
                                          > 
                                          Mystery spot- בקתה קטנה בתוך היער בה המדריך מראה כל מיני תופעות מוזרות שקורות במקום. 

*בדרך ניתן לעצור בדוכני הפירות הטריים ולהצטייד בכל טוב.

* בדרך למונטרי יש מסלול מכוניות מרוץ שנקרא- 
                                          Lguna seca, לידו יש גם פארק קרוואנים. 

* בעיירה גילרוי יש אאוטלט גדול. 

* ניתן לעשות שייט לוויתנים מאזור הרציפים של מונטריי- אנחנו לא עשינו, אבל קראתי המלצות על החברה הזאת- קישור

*שמורת פרפרי המונרך ב- 
                                          Pacific grove
                                          בחודש אוקטובר מגיעים הפרפרים למנוחה בדרך למקסיקו.
                                          המקום עצמו לא מרשים, בלב שכונת מגורים. 
                                          >כשאנחנו היינו ב16.10 עדין לא הגיעו הפרפרים.

דרך 17 המייל- 
                                          הדרך מובילה משכונת מגורים במונטריי לשכונת מגורים בכרמל , 
                                          הרבה מתלבטים אם לעשותה או לא, לנו היא היתה נעימה ומעניינית. 
                                          אנחנו אוהבים את האוקיינוס וכל מפגש איתו מרגש אותנו מאוד.
                                          > הדרך היא פרטית ולכן יש לשלם 10 דולר בשביל המעבר.  
                                          >בדרך כלל על הבוקר באזור האוקיינוס יש ערפל, לכן רצוי להגיע אחרי 11 בבוקר.
                                          > לדעתי אם יש יום גשום או ערפילי מיותר לעשות את הדרך.

שמורת פוינט לובוס- 
                                          Point lobos- 
                                          נמצא על כף שבולט לים, בשמורה יש כביש הקיפי שממנו יוצאים מסלולים רבים.

*אין חניה לקרוואנים, יש להחנות בצידי הכביש.
                                          יש לשים לב שגם בדרך יש את הצמח הרעיל- לא לגעת בו.
                                          *עלות- 10 דולר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                          • rinisco

17/10

נוסעים למונטריי, מתקרבים לאקווריום אליו החלטנו להיכנס, עושים סיבוב לחיפוש חניה ו... עוד סיבוב, בסוף מצאנו חניה לRV  במחיר כפול אבל לכל היום- קנינו.

בשנת 2014 כשהיינו בדרכינו לטיול בניו זילנד עצרנו בהונג- קונג, שם בילינו יום שלם במקום שנקרא Ocean park-זה פארק ענק שיש בו הכול מהכול על עולם המים, ולכן מאז כל פעם שאומרים אקווריום, אני מבינה שאף אקווריום לא יתקרב למה שראינו שם. ובכל זאת, האקווריום של מונטריי נחמד, יש בו תצוגות רבות ומגוונות. ראינו איך מאכילים כרישים, דגי טונה, חתולי ים ועוד דג מווווזר שנקרא  Mola Mola- דג שמש מגובשש, הוא נראה כמו הצורה שעושים עם האצבעות שרוצים לצייר דג על נייר- ראש דג מחובר לזנב בלי מרכז הגוף.
                                            ראינו פינגוונים חמודים, לוטרות, אצות מיוחדות וגדולות, שבלולים, צדפות, תמנון ענק, ומדוזות- מרהיבות(לא חשבתי שאי פעם אשתמש במילה הזאת בכל הקשור למדוזות, אבל קיימות הפתעות בחיים).
                                            יצאנו להסתכל על הים הפתוח, שלעיתים ניתן לראות כל מיני סוגים של חיות, דולפינים, לוויתנים, אבל היום הם לא הגיעו. 
                                            בילינו באקווריום כמה שעות ומאוד נהננו.

מקבץ תמונות מהאקווריום-

אחרי האקווריום יצאנו לארוחת בוקר- צהריים, אכלנו באיזה דיינר מקומי והיה ממש טעים.
                                            הלכנו על הטיילת לאורכה, לפעמים עפנו קצת ברוח, אבל החזקנו מעמד...

בדרך חזור נכנסנו לחנות ענתיקות עצומה!!!! הייתי קונה את כולה, אם לא היה את עיניין המזוודה.

חזרנו לאקווריום לראות האכלה של פינגוונים(הכניסה היא יומית- יש חותמת על היד שמאפשרת כניסה חוזרת מתי שרוצים).

השעה 1600 נוסעים לכיוון כרמל, הים לצידנו מקסים.
                                            לעשות סיבוב קצר בכרמל העשירה, הרחוב הראשי מפונפן מלא חנויות בגדים יוקרתיות ויפות, אבל מה שממש נהננו ממנו, זה הבתים! אוחחח, איזה בתים, לא כולם ענקיים, לא כולם על האוקיינוס, אבל כולם מטופחים, אסתטיים ברמות.

הגינות, המרפסות, החלונות, יש בתים שרק החלונות בגודל של כל הבית שלנו, החלונות שלהם משקיפים ל OCEAN-- ת ע נ ו ג !!!!

המשכנו לכיוון הקמפינג ועצרנו בחוות הדלעות.
                                            הם מוכרים ירקות אורגניים מדהימים שהם מגדלים, וכמובן שבעונה הזאת יש דלעות מכל הסוגים הצבעים והגדלים- מהמם!

מפה, נסיעה קצרה לקמפינג בו ישנו גם אתמול.

• 1
                                            • 2
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 8 / 10
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון