ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מוכרח [אבל אתם לא חייבים לקרוא...:) ] לשתף אותכם בחווית הרכבת חבילה לבד

פורום סקי וסנובורד
    סקי צ'רוויניה צרמאט
    17
    53
    6659
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • bazzik
      bazzik נערך לאחרונה על ידי

לא שאני נגד החברות , צריכים להתפרנס גם וזה בסדר. אבל , חברים חבל”ז , ככ פשוט ולא מתסכל 

בעיקר לאחר שקוראים פה על פינגווין , סקי דיל וכו’. 

הלכתי על CERVINIA  למה סוף מרץ זה התאריך שלי. 28/3 . 6 בוגרים. 

טיסה איזיג’ט שבת שבת ישיר למילנו מלפנזה 275 יורו לאדם כולל מזוודה. כולל בחירת מקום סטנדרט אמנם אבל כולם ביחד.

מלון BB בעיירה 150 מ’ מהמעלית . 1206 יורו חדר טריפל עם שרותים ואמבטיה כמובן. כמה זה … 400 לאדם. בוקינגקום . קיבל 9.5 , המלצות מפה ועד הודעה חדשה. ניראה לא רע בכלל בתמונות . מנסיון שלי עם בוקינגקום , מה שאתה רואה זה אתה מקבל. אין אפס. ויש לי הרבה מאד ניסיון איתם ועוד לא ממש נפלתי.

רכב פרימיום העברות דלת לדלת ישר מהשד”ת . שעתיים ואני במלון . 120 יורו לאדם רכב פרימיום . יעני היה גם בפחות …

כמה הגענו ? 275+400+120 = 800 יורו. 

סקי פס 300 ל 6 ימים מרחב צ’רווינה [כניראה לא כולל צרמט] 233 יורו. 

ארוחות ערב 200 לאדם. 

סה”כ לפני ציוד ופינוקים 1235 יורו. 

לכו תנסו לקבל משהו דומה בסקי דיל. 

לכן שורה תחתונה שלי – אל תירא עבדי יעקב. אין שום בעיה היום במערכות התומכות שיש , לוותר על התיווך של החברות על כל המשתמע מזה. בעיקר התיסכולים והמחיר.

מ. פולני yohanand ענבל אין על סקי yanivparan הראל 6 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • מ. פולני
        מ. פולני @bazzik נערך לאחרונה על ידי מ. פולני

@bazzik

גם אני תומך נלהב באסכולת הארגון העצמי.

מתוך שלושים חופשות סקי שהיו לי עד היום, חמש וחצי היו מאורגנות (קורס מדריכי סקי הוכתב לי, אבל הגעתי עצמאית בטיסה ורכבת, כך שאני מחשיב זאת כ”חצי” מאורגן). 

החופשה האחרונה בדולומיטים עלתה לי בערך 1700 יורו:

טיסה אל על בנקודות + 170 דולר. מתוך זה – 60 דולר על שדרוג מושב בטיסת הלוך כדי שאוכל לישון בנוחות. נוצל עד הסנט האחרון.

מלון – בערך 150 יורו ללילה לאדם חצי פנסיון בסוויטה 50 מ’ לשלושה אנשים, במרחק 150 מ’ מהמסלול. על זה יש להוסיף כמה בקבוקי יין מצויינים בארוחת ערב. אני בד”כ אוכל מעט מאוד בצהריים כשאני גולש. מרק או כוס קפה, חטיף אנרגיה או אגוזים ופירות יבשים.

חלקי ברכב ל-3 אנשים. כולל ביטוח ודלק. יצא בערך 100 יורו לאדם.

סקי פס דולומיטי סופר סקי – 280 יורו.

ציוד יש לי (קניתי קסדה חדשה מצויינת).

rozmar תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • rozmar
          rozmar @מ. פולני נערך לאחרונה על ידי rozmar

@מ-פולני

להערכתי, גם אני כמו מ’, עשיתי כ 30 חופשות ויתכן אף יותר. פרט לחופשת הסקי שזכיתי בה ב 2010, כל החופשות היו בארגון עצמי. היתרון בארגון עצמי הוא עצמאות ויכולת הבחירה. מבחינתי, אין חסרונות, מאחר ועבורי יתרונות החופשה המאורגנת אינם יתרונות כלל. חשוב גם שתסיק מסקנות בדיעבד, האם היה שווה, מה היית עושה אותו הדבר ומה היית עושה אחרת. יעזור לך לתכנונים הבאים.

הטיסה הקרובה שלי למילנו, עלתה כ 200 דולר ונקודות הנוסע המתמיד, ישיבה במושב הexit המועדף. מלונות באירופה אינם מאד יקרים, וככל שמתרחקים מהמדרונות ומשיא העונה, הם זולים אף יותר.

רכב אני לוקחת אוטומט בלבד, וזה פרמטר שמייקר את העלות מבחינתי.

מאחלת לכם שתהנו  🙏

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • Jean Baptist Joseph Fourier
            Jean Baptist Joseph Fourier נערך לאחרונה על ידי

גמני מוכרח לשתף.

אני מזמין מראש רק טיסות ומלון. השנה נסענו בעקבות המלצות ל Bad Hofgastein שהיא אחת העיירות בסקי Amade. 

שילמנו עבור טיסות סדירות באלעל למינכן (הלוך טיסה ב 6:00 חזור טיסה ב 21:30) 145 דולר (מימשנו נקודות נוסע מתמיד).

עבור חדר לשניים במלון 3 כוכבים שילמנו 130 אירו ללילה (כולל א. בוקר).

רכבת הלוך חזור לאדם 38 אירו.

ציוד: 175 אירו לאדם

סקי פס 6 ימים : 270 אירו

סה”כ 1083 אירו לערך (לא כולל ארוחות ערב, מעינות טרמליים)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • yohanand
              yohanand @bazzik נערך לאחרונה על ידי

@bazzik

היום בעידן האינטרנט, אין כל סיבה לצרוך חבילות סקי. 

העלויות השנה לי ולשני בני בצילרטל: טיסות + מזוודות 400 יורו. לינה בדירה מרווחת עם שני חדרי  שינה, כולל מיסים 550 יורו. מכונית (גולף סטיישן אוטומטית) ודלק 260 אירו. סקיפס 650 אירו. ציוד 260 אירו. ביטוח נסיעות 120 אירו. אוכל כ-500 אירו. סהכ כ-2700 אירו.

• ענבל אין על סקי
                ענבל אין על סקי @bazzik נערך לאחרונה על ידי

@bazzik

כל הכבוד לכולכם על הסבלנות לשבת להזמין טיסה מלון רכב.אני מבינה שזה יותר נוח לבחור טיסות ומלון שמתאימים לפי לוחות הזמנים שלכם אבל מבחינת מחיר לא חסכתם הרבה.

Jean Baptist Joseph Fourier מטייל_3937334 yohanand 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • ענבל אין על סקי
                  ענבל אין על סקי @bazzik נערך לאחרונה על ידי

@bazzik

ועם סקי דיל לא אסע יותר בחיים.

• Jean Baptist Joseph Fourier
                    Jean Baptist Joseph Fourier @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

עינבל

אם, חס וחלילה, תצטרכי פעם לבטל חבילה שהזמת תביני את המשמעות של ארגון עצמי.

בחבילה את משלמת מראש על הכל. אם תבטלי מאוחר מדי, עדיין תצטרכי לשלם על הכל.

בארגון עצמי משלמים מראש רק על הטיסות. לא משלמים מראש על הציוד, ההעברות, המלון, סקי פס. לכן בביטול ההפסד הוא רק על הטיסות.

בנוסף, את יכולה לנסוע לכל אתר ולא רק לאתרים של המשווקים. וגם לא תמנעי מעוגמת הנפש שהייתה לך.

• מטייל_3937334
                      מטייל_3937334 @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

אפשר לחסוך בהחלט,

אנחנו נסענו בדצמבר לטין,להלן עלויות:

טיסת איזי ג’ט לז’נבה כולל מזוודה 130 יורו לאדם,

רכב 300 יורו ל 9 ימים (פולקסוואגן קאדי)עם הנעה כפולה צמיגי חורף ושרשראות שלג כולל דלק,ותא מטען ענקי,באלמאו דרך רנטלקראס

ביטול השתתפות עצמית ברנטלקאבר 50 יורו,

מלון דירות מעולה MMV (חדש נפתח רק בדצמבר 2018)סקי אין אאוט קרוב מאד למעלית,עם בריכה וספא

(היו רק כמה גישות בחינם לספא,מעבר לזה ביקשו תוספת תשלום)

דירה 50 מטר עם שני חדרי שינה 1100 יורו ל 9 ימים כולל חנייה מקורה,היינו 5 אנשים.

(הזמנו חודשים מראש,הבחירה הכי טובה שקיבלנו בטיול)

סקיפס 300 יורו לאדם ל 7 ימים.

ציוד  250 יורו לאדם ל 7 ימים דרך חנות הציוד של המלון

אוכל אירגון עצמי בערך 130 יורו לאדם.

סה”כ בסביבות 1100 יורו לאדם עם 7 ימי גלישה מלאים+מנוחה באמצע.

• yohanand
                        yohanand @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

ענבל, לא בטוח שתמצאי דיל שכולל הכל בפחות מ-1200 יורו לאדם במיירהופן (מה לעשות, הדילים היחידים לצילרטל זה מיירהופן) וזה ללא רכב שכור שמקל מאד את ההתנהלות באיזור.

בשנה שעברה בדולומיטים, העלות שלנו הסתכמה ב-800 יורו לאדם, זול משמעותית מכל מה שמציעים הסוכנים לאותו איזור.

בכל הפעמים אני מזמין את הדירה שהכי מתאימה לנו עם כל האיבזור במטבח, הגודל שייתן לנו נוחות מירבית, המיקום שנוח לי וכן, בכולם יש שפע רדיאטורים לייבוש הבגדים והכפפות. מעולם לא היו לי אכזבות ונפילות בנושא הזה וכמובן שאינני זקוק לנציג באתר שאוכל להתלונן בפניו על כשלי האירגון (אני מארגן, לא?).

תמשיכי להזמין חבילות? צפי להפתעות. בתרבות "הקומבינות" שנהוגה פה, זה ממש לא מפתיע.

דורון1 ענבל אין על סקי 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • דורון1
                          דורון1 @yohanand נערך לאחרונה על ידי דורון1

@yohanand

דעתי היא שצריך “למקבל”, כלומר: גם לנסות לארגן לבד ובמקביל גם לתת לחברות להזיע קצת בשבילכם ולקבל מהן הצעות מחיר, ואז להחליט עד כמה שווה לכם ההפרש.

בד”כ כשמארגנים לבד מצליחים לקבל מחיר טוב, וזה נכון במיוחד לאוסטריה וגם קצת איטליה.

אבל בצרפת קצת יותר קשה לארגן לבד, במיוחד אם הדיל הוא לא שבת עד שבת (חלק מהקבוצה שאני גולש איתה דתיים אז הם לא יכולים לטוס בשבת), ורוב מקומות הלינה לא מוכנים לתת דיל כזה. השנה הצלחנו לקבל מ-WeSki דיל שהפתיע לטובה (הוזמן באוגוסט עבור סוף ינואר): עלה כ-4200 שקל לאבוריאז וכלל טיסות איזיג’ט כולל מזוודה 23 ק”ג, העברות, מלון דירות Amara היוקרתי (דירות ל-8 איש שאוכלסו ע”י 6 איש למניעת צפיפות) ללא אוכל. כמו כן, הדיל כלל סקי פס והשכרת ציוד.

היה מעולה, אגב. אבוריאז ומתחם Portes Du Soleil הכולל את שווייץ נהדרים, אם כי אין במתחם הרבה שחורים, כלומר: המתחם מעולה למתחילים ולבינוניים, ואולי פחות טוב למחפשי ריגושים כמו מסלולים שחורים עם מוגולים ושיפועים חדים במיוחד, למעט ה-Swiss Wall המפורסם, שמפחיד יותר בשיפוע שלו מהחרקירי של מיירהופן, ואף אחד מאיתנו לא העז לעשות.

מ. פולני dnh 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • מ. פולני
                            מ. פולני @דורון1 נערך לאחרונה על ידי

@דורון1

בצרפת בדרך כלל יום ההחלפה הוא ראשון – ולא שבת כמו באוסטריה/איטליה. 

עופר21 דורון1 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • עופר21
                              עופר21 @מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

לא מסכים עם הברירת מחדל של ארגון עצמי. 

כל שנה אני בוחן את המקרה לגופו ומחליט. אי אפשר להשוות חופשה בהרכבה עצמית לחבילה אלא אם כל הפרמטרים הם זהים לגמרי. 

למשל אם אתם לוקחים רכבת או תחבורה ציבורית, אתם תגיעו לפחות שעה שעתיים אחרי האוטובוס המאורגן, ויש מקומות שזה דווקא לא ככה כמו סוצ׳י שיוצאים מהשדה תעופה ולוקחים מונית זולה מאוד. 

בנוסף אם משווים צריך להשוות אותו מלון או אותו הסטנדרט ובאותו המיקום. 

יש גם חברות שמטיסות ישירות לגרנובל או אינסברוק ומביאות למרחק שעה נסיעה מהאתר. לכם אין את זה. 

בנוסף ארגון עצמי יכול להיות מתיש – לקח לי 20 מיילים לסגור הדרכה כמו שצריך בשעות שרציתי, תחבורה זה גם עניין שיכול לעצבן ולקחת זמן כשמנסים להבין איזה ביטוח יש ואיזה אין והאם כדאי להוסיף ומה קורה בדיוק עם הצמיגים (היה פה שרשור ארוך לא מזמן).  לפעמים זה זורם חלק ולפעמים פחות אבל זה לא חצי שעה על המחשב וגמרנו. 

בקיצור – כל שנה כדאי לחשוב לאן אתם רוצים לנסוע וכמה זמן, לבדוק מה קורה בשוק החבילות ואז לקבל החלטה. אגב- המחירים שרשמתם רובכם לא זולים כל כך ואפילו יקרים משמעותית מאשר החבילות. 

חופשה שסגרתי להשנה - 

פאסו טונלה, 90 יורו הלוך חזור כולל מזוודה לאדם, מונית הלוך 140 יורו, חזרה אוטובוס 10 יורו, מלון על המסלולים 300 יורו לאדם ל4 לילות, עוד 30 יורו לילה במלון ליד ברגמו. ציוד 50 יורו, סקי פס ל4 ימים 170 יורו, הדרכה פרטית ל10 שעות 230 יורו לאדם. 

סך הכול 1030 יורו לחופשה של 4 ימי גלישה כולל 10 שעות הדרכה פרטית. 

• דורון1
                                דורון1 @מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

@מ-פולני

לא בטוח בתשובה שלי, אבל אני חושב שזה נכון לחבילות קלאב מד בלבד מישראל, שבהן הטיסות הן אל על ולכן יש את האילוץ של יום ראשון במקום שבת.

• dnh
                                  dnh @דורון1 נערך לאחרונה על ידי

@דורון1

גם בצרפת אפשר למצוא בתי דירות לא משבת-שבת. לא יודע לגבי מלונות, כי גם אני דתי, אז מחפש דווקא מקומות שניתן לבשל לבד. ב- airbnb אפשר הרבה פעמים למצוא, אבל לא רק. הייתי לדוגמה בלה-מנוייר ב- club MMV משלישי-שלישי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • ענבל אין על סקי
                                    ענבל אין על סקי @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand

להלן מחירי החבילות שנסעתי דרכן בשנים האחרונות. רובן היו עם חברת פינגוין האחרונה עם סקי דיל.

מאיירופן שנתיים 1400 יורו לחבילה הכללה: טיסות, העברות, מלון חצי פנסיון,סקי פס,ציוד,הדרכה

צרפת קלאב די סוליי: 1450 יורו אותו דבר רק פנסיון מלא.

בנסקו 3 שנים 700 יורו אפילו פחות כולל הכל חצי פנסיון.

סוצי: 1070 יורו + הדרכה עוד 90 יורו גם כולל הכל אבל רק א.בוקר.כלומר היינו צריכים לאכול במסעדות צהריים וערב במשך שבוע ואולי הוצאנו 1500 ש”ח על הארוחות.

ענבל אין על סקי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • ענבל אין על סקי
                                      ענבל אין על סקי @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand

ודווקא מתאים לי לנסוע לאתרים שהחברות משווקות אין לי בעיה עם זה כלל מה שחשוב לי שיהיה מלון טוב ותשתיות טובות באתר עצמו.לגבי המסלולים כבר אני חושבת שהבנו שזה לא מדע מדויק.למשל בסוצי המסלולים הירוקים הם כמו הכחולים בבנסקו.הירוקים בסוצי מלאים במוגולים, לעומת הכחולים של מאיירופן די קלים.

• ענבל אין על סקי
                                        ענבל אין על סקי @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

ורכב?! למה לי להסתבך עם רכב צמיגי חורף יש אין אין לדעת כך מהצד הצרפתי תחזיר בשוויצרי או ההפך כבר לא עוקבת.

מטייל_3937334 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • alto
                                          alto נערך לאחרונה על ידי alto

מצתרף לעופר, ובכלל לא אוהב לא בסקי ולא בכלל להגיד רק ככה והשיטה השניה על הפנים.

בעיקרון מעדיף לארגן לבד, טיולים תמיד, סקי תלוי בנסיבות, יש הרבה יתרונות גם לחופשה מאורגנת, אפילו עם החברות שמושמצות פה כל שני וחמישי (אולי כי אני לא לוקח קשה חלק מהדברים שאחרים כן, או שסתם יש לי מזל איתם)

לדוגמא יתרונות לחבילה מאורגנת:

1. הרבה ישראלים מסביב, ב”דכ אני שונא את זה, אבל עם הילדים זה יתרון עצום, יש להם חברים, גם בשיעור/קייטנה וגם אחרי, לא רק שאני לא צריך להעסיק אותם, הם פשוט הרבה יותר נהנים, לבת שלי יש חברה טובה מהסקי בפאסו מלפני שלוש שנים.
                                          2. הילדים שלי בעייתים במסעדות, כשאוכלים עם כולם במלון – זה מה יש, לא שוברים את הראש, מה גם ששוב יש חברים מסביב.
                                          3. רכב, אין בעיות צמיגים, שרשראות שלג, נסיה הררית בלילה, החזרה היא לפנות בוקר וצריך לצאת מהמלון ב 2-3 לפנות בוקר? על הצ’ופצ’יק שלי – לא אני נוהג, בנסיעות פרטיות היו לי כמה נסיעות ממש קשות.
                                          4. מחירים, כבר יצא יותר מפעם אחת, שהחבילות היו זולות משמעותית אם מחשיבים הכל, פעם אחרונה היתה לפני שנתיים – כנראה השתנה לרעה.
                                          5. לפחות לי, פעמיים הייתי צריך את המלווים במקום, פעם בחירום (לא נוראי) ופעם סתם מול ספק מקומי, בשני הפעמים, הנציגים של שתי החברות מאוד עזרו.
                                          6. לפעמים (לא תמיד) נחמד שיש ישראלים מסביב,מאוד תלוי קבוצה ספציפית.

bazzik אביכד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • מטייל_3937334
                                            מטייל_3937334 @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

פשוט מאד:תשכירי בצד השוייצרי,ותקבלי תמיד צמיגי חורף,

ולגבי החזרת הרכב קל ופשוט מאד למצוא את הצד השוייצרי.

ענבל אין על סקי יאיר17 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון