6-11/12 טרום חגי כריסמס. העיר והאזור אכן לבשו חג.
שלג לעיתים כבד , ללא הפסקה, בכל אזור עמק אאוסטה. אני חושב שבתקופה שהייתי שם ירדו 70+ סמ .
אזור צ’רבינייה וגם ול טורננש איכזב אותי. ייתכן בגלל שלא פתחו את כל הליפטים. הוא היה קטן , מעט מסלולים ורובם קלים עד קלים מאד, לא אתגרי בקיצור.
בניתי על צרמט…. אבל זו הייתה סגורה לחלוטין עקב מזג האויר. סתם שילמתי עוד 70 יורו.
אגב, העלות שם לסקי פס שכולל את צרמט הייתה 332 אירו ….הרבה הרבה מאד בעיקר שלא פותחים את צרמט
ניכרת עליית מחירים גם בהשכרת הציוד. מעולם לא שילמתי סכומים כאלה הן על ציוד והן על סקי פס.
דוקא הטיסה EJ הייתה זולה וכלל מזוודה גדולה 23 קג . 166$ הלוך חזור למלפנזה.
גם שכירת הרכב הייתה משתלמת , 196$ שבוע לפיאט 500X . רכב מצוין אוטומטי אגב , מומלץ בנהיגה הררית.
על אף שהוזמן AUDI A3 . אבל אתם יודעים…. רק בתמונות
החברה איטלקית מקומית LOCAUTO , סה”כ היה סביר. קבלת הרכב ב T1 מלפנזה וגם החזור.
אגב, לא לקחתי את הביטוח המקיף שלהם שמכסה השתתפות עצמית. אבל כן ביטחתי כנגד השתתפות עצמית 2000$ דרך הביטוח הרפואי בכלל. עלה לי 42$ בלבד על מנת לבטח את ה EXCESS מה שהם קוראים [מה שדוחפים לך אם שרטת את הפגוש , או דפקת את המראה ….] אז זו שיטה מאד מומלצת.
CARENTAL רצו משהו כמו 125$ או יורו…. וזה על רכב קטן וזול יותר.
לקחתי מלון בשם WHITE ANGEL שרמתו אמורה להיות טובה, אבל גם הוא אכזב משהו…. לא הכל באשמתו.
נתחיל מזה שכמעט ולא ניתן להגיע אליו עם רכב שלא מצויד בשרשראות שלג. בעיה. נתקעתי בעלייה ולמרות ניסיוני כי רב ...אכלתי חרה.
והבנתי שאני לא היחיד.
אז מומלץ מלון באזור מרכז העיירה.
תיראו, כאשר התנאים טובים , הכל טוב, אבל כאשר יורדים שלגים כבדים והטמפרטורות צונחות ל 15- בלילה ו 10- ביום – אז יש בעיה.
הכביש מכוסה שלג וכפור. יציאה החוצה זה סיוט אם אתה לא לבוש טוב טוב. לכן רצוי מלון HB
וכאן המלון שלי היה לא משהו… ארוחה אחת טובה ואחריה לא ככ. ואני חשבתי שטמפרטורות כאלה אופייניות לינואר תחילת פברואר.
מילה על ציוד לבוש. נאמר כבר רבות, אם הציוד שלך לא משהו…. אתה סובל. במזג אוויר כזה מעיל ברמה עם GTX כפפות ליגה פנים וחוץ אחרת, חבל”ז
גם שכבות הביניים ברמה טובה ורצוי 2 או 3 כאלה.
כפי שאתם מבינים, מזג האוויר היה גרוע עד גרוע מאד. עננות כבדה ושלג, ראות אפס. אתר סגור בבוקר עד 10 ו 12 ועל צרמט אין מה לדבר.
ביום שבת האחרון, יצאה השמש ואיתה רוחות מטורפות . 30 שנה אני עושה סקי…. ברוח כזו לא נתקלתי. מסתבר שזה משהו אופייני לאזור הזה. וואלה לא ידעתי.
ב 13 חתכתי [ואל טורננש] וסיימתי את השבוע בלי לשבור משהו על הקרח ששויף ברוחות העזות
עד כאן ידידי . אשמח לענות על שאלות ומענות….
שתהייה לנו עונה מוצלחת