ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הוספת מזוודה באיזיג'ט ב 1 יורו

פורום אירופה
    אירופה
    15
    66
    7839
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22 אמר:

@keves160

מבצע של מזוודה בדולר נשמע לי לא רציני לחברה מפוארת כפי שאתה מתאר אותה.

שום חברה אחרת לא עושה זאת.

כשאתה מוזיל את השירותים שלך לרמה שכזו זה בעיני ירידה ברמת החברה.

קל וחומר שהם לא עשו זאת בגלל דאגה לכיסו של הצרכן.

להערכתי אף אחד כאן לא העלה על דעתו שהאינטרס של איזיג’ט הוא הדאגה לכיסו של הצרכן, 

האינטרס של כל חברה מסחרית צריך להיות בעלי המניות שלה ונראה לי שזה מה שעומד בראש מעייניהם של חברי הדירקטוריון של איזיג’ט.

למי שרוצה להסתמך על העבר, עד היום חברי הדירקטוריון של איזיג’ט הוכיחו שהם דואגים יופי לבעלי המניות, הרבה יותר טוב מהדירקטוריון של אל על. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • משה 22
        משה 22 @צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

@צחצח-המטייל

לא משווה לאלעל למרות שהיא תישאר עןד הרבה זמן אחרי שאיזיגט תעלם.

הכוונה הייתה לחברות גדולות אחרות כמו לופטהאנזה  אייר פראנס  דלתא וכד .

לא ראיתי אותם פותחים שוק של מזוודה בדולר.

הם מוכרים מזוודה במחיר ריאלי של 100 יורו לערך וזה הגיוני .

אני מוכן לשלם על מזוודה או כסא או כל שרות נוסף בתעריף מלא ומאידך לקבל את השרות הטוב ביותר  ושאם ארצה להתלונן ולתבוע על טיב שירות תהיה לי גם הכתובת המכונה והברורה.

תומר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • תומר
          תומר @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

איזיג'ט יותר גדולה מאייר פראנס ולופטהאנזה,

אם אליך תשרוד זה לא בגלל שירות טוב או הצלחה עסקית

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • משה 22
            משה 22 @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

נכון היא יותר גדולה אבל אין לה גיבוי ממשלתי כמו לשאר החברות ולכן הם היו לפניה וישארו אחריה.

keves160 תומר 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • keves160
              keves160 @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

דעה יש לכל אחד, אבל יש גם עובדות ומציאות. ההשוואה לעלות מזוודה בחברות שירות מלא היא לא רלוונטית. המודל העסקי ואופן התמחור בין לואו קוסט לשירות מלא בנוי לגמרי אחרת. לחברות שירות מלא בדרך כלל המזוודה ממילא כלולה במחיר הכולל – זה כל הרעיון של שירות מלא. אתה שוב מפספס לגמרי את העובדה שאין קשר בין סוג המודל שבו החברה פועלת לבין איכותה ואמינותה. אלאיטליה היא חברת שירות מלא ועל סף פשיטת רגל כבר יותר מעשור לסירוגין. 

זה כמו לומר שכל המלונות “הכל כלול” תמיד הרבה יותר טובים ואמינים ויציבים כלכלית מה”חאפרים” של החמישה כוכבים שבהם אתם משלם על אקסטרות. מה הקשר? 

צחצח המטייל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • צחצח המטייל
                צחצח המטייל @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

צודק

חברות לגאסי לא חסינותבכלל מפשיטת רגל

חברות כאלה לפעמים מולאמות וזה ביטחון מסויים ללקוחות

מצד שני חברות הלאוקוסט הגדולות בדרכ מאד יעילות

• תומר
                  תומר @משה 22 נערך לאחרונה על ידי תומר

@משה-22

בסופו של דבר אתה נותן שני טיעונים-

גיבוי ממשלתי עושה חברה עדיפה, וכסף זה שירות

אז זהו שלא.

מה שחברות לואו קוסט עושות עם הרווחים, זה להצעיר את צי מטוסים בצורה מוגזמת אפילו, שזה מדד איכות בתעופה, כי מטוס חדש זה עלויות תחזוקה נמןכות יותר, וחוויה יותר נעימה לנוסעים

מה שלופטהאנזה/אייר פראנס/אלעל עושות עם הכסף, זה לשרת הסכמי שכר וועדי עובדים. 

גם בגלל זה לופטהאנזה סגרה את גרמנווינגס בשבועות האחרונים, ואלעל עשתה והפסיקה  את up, ואייר פראנס התמזגה עם klm, וסוויס היתה סוויס-אייר, ודלתא פשטה את הרגל פעם אחת, והתמזגה עם אחרת..…

הן יותר יקרות לא בגלל שהשירות 'יותר טוב', זה בגלל שמבנה העלויות שלהן מחייב את זה.

החברות שאתה מהלל פשוטות את הרגל במשברים, איזי ג'ט מציעה מזוודה באירו.…

ודרך אגב, מה שקורה עם אלעל בשבועות האחרונים- כרגע הפרסומים מדברים כבר על דרישה לקיצוץ של 2000 עובדים (שליש), הקטנה מסוימת של צי המטוסים וכו'. יש מצב שאלה דרישות שיוצרות נקודת פתיחה למלחמה מול העובדים, כי הוועד כמובן לא מסכים לכלום. 

משה 22 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • משה 22

@תומר

צודק בטיעונים אבל דווקא החולשות של חברות נתמכות עי מדינה הופכות אותם לעמידות.

בהיותי עובד מדינה אני מבין מהו הכוח הזה שכנראה אין לו אח ורע .

לטוב ולרע .

הסכמי שכר וועדי עובדים הופכים את החברה לעמידה מול איומים ופגיעה בתנאי עבודה מה שעובדים פרטיים יכולים רק לבקש כאפיקומן בליל הסדר הבא.

נכון שיהיו פיטורין באל על אבל אלו יהיו פיטורים בתנאי לאקשרי.

בסופו של יום חברות שמקבלות גיבוי ממשלתי בין אם הם טובות או יעילות או בעלות מוניטין או שרות טוב או צי מטוסים חגש לא רלוונטי כי הם ימשיכו כחברת תעופה עם הדגל והמדינה תוציא מכספי האוצר כמה כסף שיהיה צורך בו בכדי להחזיק את החברה גם אם היא רק תפסיד.

כי זהו סממן של מדינה ודגל.

לגבי תשלום על מזוודות אז קיים בחברות הסדירות ועוד איך.

באוגוסט האחרון לא ציינתי בהזמנה שאני רטצה לשלם על מסוודות בחברת איבריה וחוייבתי 1200 יורו רק על מזוודות. מזוודה לכל נוסע.

ועכשיו הזמנתי באל על ולופטהאנזה וגם שילמתי על המזוודות תוספת. 

keves160 דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • משה 22

@תומר

ועוד משהו . איזה חוויה יש במטוסים של איזיגט ? 

מסכים אישיים ? 

מחלקת עסקים או ראשונה ? 

טרקלין אחמים ? 

מטוסי רחבי גוף לטיסות טראנס אטלנטיות ? 

שרות בישראל  עם נציגים דוברי עברית ? 

מוניטין של עשרות שנים ?

הטייסים שם הם מטובי טייסי חיל האוויר ? 

תומר יערי 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • תומר

@משה-22

מוניטין לא משהו של עשרות שנים לאלעל, מוניטין טוב מאוד של 25 שנים לפחות לאיזיג'ט 

כשטסת איבריה, לא טסת עם 'טייסי חיל האויר המובחרים'

החברות הטובות בעולם לא טסות עם טייסי חיל אויר.…

רק באלעל חינכו אותך שנים שזה תו איכות, ועדיין מתרסקים על שכונת מגורים באמסטרדם.

ושירות זה גם עמידה בזמנים, אבל אלעל כבר שנים בתחתית הדירוג העולמי בנושא, ויש טענה שאומרת שבגלל חישבוי שכר, לעובדים זה שווה כלכלית, אבל פוגע בנוסעים

הסכמי שכר מגנים על העובדים, ומאיימים על יציבות החברה במקרה של אלעל, שרידים של מדיניות סוציאליסטית פקוטקצוניסטית מתקופתה של ישראל 'הצעירה'

וועדי העובדים של הנמלים, חברת חשמל ואלעל מייצגים עובדים חזקים. קשה להגדיר שכר ממצע של עשרות אלפי שקלים העובדים חלשים, אבל זה כבר דיון אחר לגמרי

• משה 22

@תומר

טסתי באיבריה בכברירת מחדל.

לא מחזיק מאל על כחברה בסטנדרטים  עולמיים.

אבל לפחות בנושא וועדי עובדים והסכמים למינהם.. כולם היו רוצים לקבל את ההגנה והבטחון התעסוקתי של וועדים אלו.

למזלי הענקקק אני חונה בצילם ולא רוצה לחשוב מה היה קורה אלמלא…

זה טוב בחברה דמוקרטית שיש איזונים ובלמים היכן שהממשל מנסה לפגוע ולהפר הסכמי שכר למגזר שלם שעובד קשה מאוד ומעוגן בהסכמי שכר עם תוקף משפטי חייהת להיות מטריית הגנה בתצורה של וועדי עובדים קשוחים שלא רואים ממטר זולת העובדים שהם מייצגים ובכפיפות להסתדרות .

יש כאן מניעה מרמיסת זכויות עובדים חלשים .

ומשום מה תמיד וכל שנה הנושא עולה מחדש כסוג של פופוליזם חלש וכמו שזה ככה זה גם נמוג יותר מהר.

• יערי
                            יערי @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

כי ביום רגיל הם יכולים לקבל 35 יורו למזוודה לכיוון

עכשיו … הם צריכים מזומנים ...

• יערי
                              יערי @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

רוצה חוויה ומוניטין … תשלם!

אני לא רוצה חוויה, לא מוניטין ולא כלום

רוצה לטוס הרבה ובזול ..

עד 100 יורו הלוך חזור לאירופה לטיסה של 4-5 ש’ … מה איכפת לי ???

• משה 22
                                משה 22 @יערי נערך לאחרונה על ידי

@יערי

אני איתך .

אני מעדיף את החוויה .

ואתה מעדיף את הבזול וזה גם בסדר.

צחצח המטייל תומר 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • צחצח המטייל
                                  צחצח המטייל @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

חוויה יש אולי רק אם אתה טס בביזנס

את זה באמת אין ללאו קוסט.

מחלקת תיירים תכלס איו הבדל גדול.

לאו קוסט עומד בזמנים באחוזים גבוהים הרבה יותר

• תומר

@משה-22

יכול להיות שבגלל שמטוס נתפס אצלי קצת כאוטובוס, קשה לי לראות את הטיסה כ'חוויה' שצריך לחוות (מהסוג החיובי, לא מאחל לאנשים חוויות שליליות....)

כשטיילתי בסין, בעקבות נסיעה ארוכה מדי ברכבת (טעות טרגית של מתחילים- נסיעה של 24 שעות בקירוב, בקרון ישיבה)  עשיתי לעצמי כלל שאומר שנסיעות של מעל 10-12 שעות מחייבות קרון שינה. עיקרון דומה אני מניח תקף לטיסות, ככל שהטיסה יותר ארוכה או מתישה, יהיה לי אכפת מתנאי הטיסה וקריטריונים של נוחות.

• משה 22
                                      משה 22 @צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

@צחצח-המטייל

אני משתדל שהעונש של הטיסה יהפוך למקסימום חוויה.

משתדל להיכנס לטרקלין בשדה התעופה.

משתדל לשדרג מושבים למושב מועדף או מחלקת עסקים ( בכל זאת 1.95 מטר גובה  יש בעיה עם רגליים ).

משתדל שתהליך הנוסע והכבודה יהיה פשוט יותר ושייעשה ע”י אחרים ככל הניתן. תמורת תשלום כמובן.

בקיצור הפינוק והחוויה מתחילים עם היציאה מהבית לשדה התעופה .

• keves160
                                        keves160 @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

עם כל הכבוד, כשאדם בא לרכוש כרטיסי טיסה ביומיום, לא אכפת לו בכלל אם כשעובדים יפוטרו “אלו יהיו פיטורים בתנאי לאקשרי” (ולא, אלו לאו דווקא יהיו כאלו, בטח לא לרוב העובדים). ועדי עובדים חזקים גם לא מעידים על טיב אלא רק על חוזק ועד העובדים, ולראייה רכבת ישראל. 

ואתה שוב לא מבין בדיבורים על חוויה את המודל ואת ההקשר: “גודל החוויה” והאם יש במטוס מסכים אישיים או לא לא קשור בגרוש לאמינות החברה וליציבותה הכלכלית שעל זה הדיון כאן. פואה גרה נחשב כמעדן יוקרתי אבל יש אנשים ששונאים את הטעם, שהם צמחוניים וכו’ – יקר ויוקרתי יותר זה לא בהכרח טוב יותר לכלל האנשים, וזה לא בהכרח מה שהם רוצים. הגאונות של הלואו קוסט היא שהם הבינו את זה ויצרו שוק חדש לגמרי. לי לא היה דחוף לטוס למדריד ובטח לא ב-500 דולר עם טרקלין ומזוודה ומסך אישי שלא מעניינים אותי, אבל כשמצאתי כרטיס בפחות מ-100 בדיוק לזמן של הופעה שעניינה אותי, אז למה לא לקפוץ לחמישה ימים ובזמן כזה בשיא הקיץ גם מזוודה מיותרת מבחינתי כי כל מה שצריך נכנס לי בתיק קטן וזה יותר נוח להתנייד עם זה לדעתי. כשיש לי צורך שונה, למשל נסיעה אחרת של טיסה של יותר מ-18 שעות לתקופה ארוכה, ברור שהלכתי על חברת שירות מלא טובה עם מזוודה. אין שום היגיון לשלם תמיד הכי יקר והכי הכל כלול אם זה לא מה שאתה צריך. כשבא לי פלאפל לא מעניין אותי אם המסעדה שלידו קיבלה מישלן… הזלזול המתמיד בכל אחד שלא מסתער על אותם דברים וצריך בדיוק אותו דבר כמוך לא מובן לי. 

משה 22 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • משה 22
                                          משה 22 @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

שים לב ... בידידות ..

לי זה טוב כך אני נוהג וכך אני גם ממליץ ..

חוויה בעיניי ולא דוקא בעינך אבל אולי בעיני המתבונן האחר.

למה להיות שלילי ? 

בעיני ארוח בטרקלין ומחלקה ראשונה זה שיפור העינוי שנקרא טיסה .

כמו שחלק קטן יעדיפו שכירת רכב ממוצע לטיול ובעוד רוב האנשים ירצו חווית נהיגה ברכב  פאר אמיתי שראוי להיקרא כלי רכב ולא פח מנוע

זאת היא דעתי וכך אני נוהג וכך אני ממליץ לאחרים . זכותי כך נראה לי .

ועוד דבר ועד הרכבת בעיני מהווה דוגמא לאיך ועד צריך לשמור על עובדיו מפני הפרת הסכמים וכד. אני מסתכל תמיד על המטרה להשגה ולא על הדרך.

ואני שמח על כל עובד שלא נפגעו זכויותיו החוקיות בכל אמצעי שאושר עי בימש חוקי בישראל.

• משה 22
                                            משה 22 @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

ואם יורשה לי לנצל במה זאת להוקיר ולהעריך את אותם מאות אלפי עובדים אשר בזמן הזה תורמים ועושים מעל ומעבר למען שאר אוכלוסיית המדינה והרי הם 

המורים. אנשי הרפואה. הנמלים . התחבורה. השוטרים . מדא . מל"ל. רשיות חירום. צהל. גופי בטחון והצלה נוספים. רווחה . סעד ועוד . בטח שכחתי כמה ועל כך מבקש סליחה.

על כל העם להרקין ראשו בפני ציבור מכובד זה ולהוקיו . אגב בדיוק כמו שנעשה במדינות מתקדמות אחרות. 

ישר כוח

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 2 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון