סנוניות ראשונות של חזל"ש
-
לא התייחסתי לתחנת רכבת מלכתחילה.
אין לנו רכבת בינלאומית הישראל ולכן לא נייבא חולים מאירופה דרך הרכבת.
אבל אין ספק שכל מקום הומה קהל נכנס לקטגוריה חשודה ויחייב הערכות מוקדמת והפעלת תקש"ח מתאים.
-
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
"אין תשובה מוסמכת מחקר האומרת שנמל תעופה שונה במשהו מתחנת רכבת או תחנת אוטובוסים מרכזית, קניון לקניות או כל מתחם ציבורי סגור גדול אחר.
אני לא מצליח לעקוב אחרי הלוגיקה שאומרת לסגור טרמינל תעופה אבל לא לסגור תחנת רכבת ראשית, לכן לא מבין למה זה סביר או הגיוני."
- אם ידוע שיש התפרצות של המחלה במדינה מסויימת, הדבר הראשון שצריך לעשות הוא למנוע מאנשים להכנס למדינה(בארץ זה לא מסובך).
כאשר יהיו מקרים בארץ(במקרה שהטיסות מניו-יורק לא ייפסקו), אז יאלצו לסגור את תחנות הרכבת(ושאר המקומות ההומים באנשים).
* אם בארץ לא יצליחו להפנים את הרעיון של "מרחב אישי", היגיינה, חבישת מסיכה - (לא על הסנטר/הצוואר) ולא *להשתעל* על לקוחות שעומדות ליד הקופה, ייתכן שנסתדר, בינתיים אין מגמת שיפור.
-
מכיוון שהמחלה מיובאת ורבים מהחולים כבר מגיעים חולים מחול, בסגירת שדה תעופה מונעים יבוא מחלה.
הסינים בשלב מתקדם הבחינו בין נדבקים מקומיים חדשים (אפס), לבין נדבקים שהגיעו בטיסה (באותם ימים שעקבתי- בין 30 ל60).
יותר פשוט לפתוח תחבורה ציבורית, לראות שהכל בסדר ברמה המקומית, לפני שמתמודדים עם הלא נודע שבא מבחוץ, ולהחיל נהלי בדיקות ובידודים לטסים.
-
תחבורה ציבורית חזרה לעבוד והרכבת בהמשך . הרבה לפני פתיחת שדה התעופה.
-
האם מישהו יודע להגיד, (שלא כמו הטרול שלא מבין מה השאלה), האם רכבות התחתית פעילות? כולל במדינות שנמצאות כעת “בשיא”?
לונדון, פריז, ברלין, ניו יורק, מוסקבה, בודפשט, ואחרות?
-
עשיתי בדיקה על מדריד והגעתי לכתבה הבאה-
כנראה שהמטרו במדריד פעיל (מספר הנוסעים עולה)
לדעתי צריך לבדוק כל יעד בנפרד
-
@imeshy אמר:
האם מישהו יודע להגיד, האם רכבות התחתית פעילות? כולל במדינות שנמצאות כעת “בשיא”?
לונדון, פריז, ברלין, ניו יורק, מוסקבה, בודפשט, ואחרות?
*לא חייבים להיות p.a.
*במדריד, כבר אין סגר מוחלט, אז התחבורה הציבורית פועלת.
על שאר המדינות, ניתן למצוא חומר במרשתת.
גם כשהיה סגר מוחלט באיטליה, התחב"צ פעלה במתכונת מצומצמת, עדיין היו אנשים שנאלצו לעבוד.
לא איפשרו מעבר בין ערים, לכן לא היתה תחבורה בין הערים, היה צריך לקבל אישור מהרשויות ולהציגו.
אותו סיפור גם בערים אחרות שאינן "סין", גם בטהראן, המטרו פעל (לא בבמוקד ההתפרצות"), מוסקבה, לונדון, וינה...
-
-
פריז- מדובר על שחרור חלקי מ11.5
כאשר המטרו יעבוד ב70% תפוסה, למשך עוד 3 שבועות לפחות
הישיבה תהיה עם רווחים (כלומר על ספסל של 4 ישבו 2).
נסיעות בתחבורה ציבורית בין ערים רק עד מרחק של 100 מטר
מעבר לכך צריך “רישיון יציאה” (כבר חודשיים הם צריכים אותו ליציאה מהבית למכולת) ובתנאי שזה מוצדק עבודה, משפחה ,בריאות-צרכים הכרחיים בלבד.
אגב- גם בתי הספר היסודיים יתחילו ב11.5 ובאופן וולנטרי (אין חובת התייצבות)
(על בסיס כתבה בFRANCE 24)
-
-
-
בניו יורק הרכבת התחתית עובדת. לרוב תושבי ניו יורק אין רכב פרטי ולעובדים החיוניים שאינם עובדים מהבית אין דרך אחרת להגיע לעבודה.
-
במסגרת החזלש לחול הבנו שלא יקרה בקרוב.
אז לפחות היום במסגרת ביקור עבודה בצפון אני שוקל גם לעשות איזה טיול קצר באחד מפארקים או השמורות.
יש רעיונות ?
אני יהיה באזור שהין כרמיאל לקריית שמונה ומשם לכיוון נווה אטיב ?
רוצה לראות מים זורמים ונוף קצת שיזכיר לי מה לא אראה ביוני שהיה מתוכנן לאלפים .
-
אולי מאוחר ורחוק מדי, אבל מפל הבניאס שוצף וגועש.
-
-
מזכיר את מפלי הריין.

-
-
הנה כתבה נוספת במגמת האופטימיות הזהירה – כל מיני תקנות ותוספות , שבעיני נראות סבירות לחלוטין..
המפתח כנראה הוא במידה ותהיה קיימת בדיקת קורונה מהירה (דקות..)
מעבר לכך – מאוד הגיוני שמחירי שירותי הקרקע יעלו בעקבות הנהלים הללו, ובשל כך גם הטיסות עצמן. אולי אפילו משמעותית בעיקר מול טסי לואו קוסט שטסו בזיל הזול לאירופה וכעת העלויות הנוספות עלולות לשלש את מחיר הטיסה
-
הלוואי והמחיר תהיה הבעיה הגדולה .
אני קונה את הבעיה בעיניים עצומות.
כנראה שיהיו בעיות יותר גדולות.