השכרת רכב בארץ - "חוויות"
-
לא ממש קשור לפורום אירופה, אבל בכל זאת…
לאורך השנים שכרתי רכב במדינות רבות, בחישוב גס מעל 100 פעמים בעיקר באירופה, אך גם בארה”ב ובמקסיקו.
בד”כ מזמין מראש מהארץ, בחברות הבינלאומיות הגדולות והמוכרות (למעט מזרח אירופה ומקסיקו).
הפעם שכרנו רכב למספר ימים לטיול עם כל המשפחה בארץ ומה אומר..לקרוא ולא להאמין שכך מתנהל שוק השכרת הרכב בארץ:
- בארץ לא ניתן להשלים הזמנה באינטרנט. מדוע? כיוון שההשכרות בארץ מוגבלות בק”מ (שונה מחברה לחברה), המחיר לק”מ חריגה הוא “כפי שמפורסם בתחנת ההשכרה”. הבנתם? סוד מדינה! ולכן צריך בירור טלפוני (אגב למתעניינים המחיר יכול לטפס עד 2 ש”ח לק”מ חריגה).
- בארץ לא ניתן להחזיר רכב כשהתחנה סגורה. בחו”ל כולנו מכירים את זה, טיסה מוקדמת, החזרה בסופ”ש… משלשלים את המפתח לתיבת ההחזרה ושלום ביי.. “החידוש” הזה לא הגיע לארץ. רציתי להחזיר את הרכב בחג השבועות עצמו (לא הייתי זקוק לו בסופ”ש), אז זהו- ניתן רק בתחנה פתוחה=נתב”ג, ככה ירדו מרבית החברות כיוון שהן סגורות בנתב”ג. ואז המספר הנוסף..
- החזרה בנתב”ג כרוכה בקנס. כן, זה כך גם בחו”ל, אבל פה פשוט זה נגזרת מזה שמכריחים להחזיר בנתב”ג כיוון ששאר הסניפים סגורים.
- לא מקבלים פרטי הזמנה למייל. טריוויאלי נכון? בסופו של דבר אחרי כל הבירורים הזמנתי בסיקסט. מקבלים לטלפון רק מספר הזמנה. ניסיון בדיקה של ההזמנה באתר החברה: “אנא פנה למוקדי השירות”. אולי המוקדנית חסרת המושג (אל תתנפלו עלי, אני הייתי צריך להסביר לה שניתן לשכור רכב בסניף אחד ולהחזיר בנתב”ג כי הסניף המקורי סגור, שלחתי אותה לברר כמה עולה ק”מ חריגה- כי לא ידעה) הקלידה משהו לא נכון? מזל, הצליחה להקליד את ההזמנה בצורה נכונה.
- קבלת ה”רכב”. מסוג המכוניות שאם מקבלים בחו”ל רכב במצב כזה כותבים כאן פוסט עם שרשור של 3 עמודים מדוע לא לשכור באותה חברה. זה לא שהרכב היה מלוכלך או לא תקין. הוא פשוט היה מרופט, 120,000 ק”מ, שנת 2017 שהשנים לא הטיבו איתו. מעיכות ושריטות לרוב, פלסטיקים שחוקים ובכלל מראה של רכב שעשה את שלו (למרות שהיה תקין). יצא לי לא פעם לקבל בחו”ל רכבים חדשים מהניילון או עם עשרות בודדות של ק”מ..
- החזרת הרכב. טוב, כזה טקס אני לא עשיתי גם כשקניתי רכב ולקחתי אותו לבדיקה. בדיקת הרכב בפנים, בחוץ ומלמטה, צילום! הרכב מכל צדדיו (זוכרים שקיבלתי אותו עם מלא “דפיקות” ושריטות). עבר בשלום.
- ואף מילה על המחיר כי זה נגזר מיוקר המחיה בארץ ועלות רכב בארץ.
אז מה היה לנו? 2 שיחות מיותרות למוקדי השירות (בהעדר מידע אינטרנטי), רכב מרופט, אילתור לגבי החזרת הרכב.
ואני שואל, מה יעשה תייר שלא מכיר את ההתנהלות בארץ? שקשה לו עם מוקדי שירות?
זהו, פרקתי...
-
אני כמובן לא יכול להתווכח עם החוויות האישיות שלך, ואני מודה שלא שכרתי רכב בישראל מעולם, אבל בכל זאת אם יורשה לי כמה הערות:עשיתי עכשיו נסיון להזמין רכב דרך rentalcars (אבל לא שילמתי). נראה שבהחלט אפשר להזמין באינטרנט כולל תשלום, וללא הגבלת קילומטרים.
גם בחו”ל לא כל התחנות מציעות החזרה כשהתחנה סגורה. הרבה תחנות קטנות בעיר לא מציעות את השירות הזה. למשל בדקתי בכמה תחנותת אקראיות במנהטן וראיתי בחלקן “ After-hours returns unavailable “. איפה לרוב תהיה אפשרות – בתחנות גדולות, בתחנות רכבת פעילות וכדומה. אבל בארץ פשוט אין דברים כאלה. זה לא קשור בחברות ההשכרה אלא בעבודה שאין תחבורה ציבורית מפותחת ובטח שלא בסוף שבוע, אז אין הצדקה לתחנות כאלה. למעשה לרוב חברות ההשכרה הרציניות יש סניף גדול רק בנתב”ג.
למשל כדי להחזיר בתיבת מפתחות צריך חניון גדול שאתה יכול להשאיר בו את הרכב. בארץ יש הרבה תחנות השכרה בעיר שיש שם מקום חניה לבערך 4 מכוניות כשהן חוסמות אחת את השניה. אז איפה תשאיר את הרכב בשירות עצמי?
ואם במקרה אתה צריך לשכור רכב בעיר שיש בה שירות של car2go אז בהחלט אפשר להחזיר רכב בשירות עצמי (למעשה חייבים בשירות עצמי) גם בסופ”ש.
ספציפית כרגע כל שוק התיירות (והשכרת רכב זה חלק מתיירות) סגור ונטוש. אני תוהה האם התובנות שלך היו נכונות גם טרום הקורונה (באמת שאין לי מושג).
-
כתבת ממש יפה, וזו החוויה האישית שלך אז אי אפשר להתווכח. אולי כדאי שתציין עם איזו חברה או אתר הזמנות עשית את זה.אנחנו דווקא השכרנו כמה פעמים בשנים האחרונות רכב בישראל, עם אלדן ישירות ו עם הרץ דרך האתר של rentalcars,בשני המקרים ( לפני כמה שנים כמו שאמרתי) לא היו ממש בעיות מיוחדות.
-
@גדליהו מהגרעין
ההשכרה בוצעה בסוף בשלמה סיקסט.
האופציות שנותרו בגלל כל מגבלות הסניפים הסגורים: אוויס ושלמה סיקסט.
בחול אמנם תחנות קטנות סגורות אבל גם בהן ניתן להחזיר רכב בתיבת ההחזרות- בצרפת החזרתי לא פעם בחניון של תחנת רכבת כשהתחנת ההשכרה סגורה.
-
זוועה!!!
שרות על הפנים רכבים לא מתוחזקים גם בשלמה וגם באלדן
-
ברך את מזלך הטוב שהרכב היה תקין,
יצא לי לקבל רכב לא תקין הרבה יותר מפעם או פעמיים,
החל מלחץ אוויר לא תקין, ברמה שנדלקת נורית התרעה, והמשך במנוע שכבה ספונטנית, גלגלים שצריכים איזון בצורה דחופה ופרונט דורש כיוונון גם כן וכו’ וכו’, המון בעיות שאני ברכב הפרטי שלי מתקן בדחיפות ולא מוכן לנסוע בצורה כזו.
אז מה יש לנו?
רכבים בלויים וישנים, עם רמת נקיון בינונית מינוס, עם קצת מזל הרכב תקין וקצת פחות לא תקין.
שירות הרבה פחות מבינוני, בארה”ב כשאני מחזיר רכב עד שאני מוציא את המזוודות מתא המטען נציג חברת ההשכרה כבר מוסר לי את טופס ההחזרה עם כל הסימונים והחתימות, בישראל מדובר בפרויקט שיכול לקחת גם חצי שעה.
עוד נספחים לחוסר השירות, למשל רוצה לנסוע בכביש אגרה? תסתדר לבד. תפקיד תחנת ההשכרה להחתים אותך על כך שזהו תפקיד השוכר והם יקרעו לו את הצורה אם משהו לא יראה להם, חס ושלום לא לתת איזשהו שירות בעניין.
מחירים כמובן בשמים.
מה יעשה תייר? כנראה שלא ממש יגיע למדינה כזו כמטייל עצמאי. בישראל יש מעט מאוד תיירים עצמאיים לעומת מדינות דומות בעולם. כמה תיירים מגיעים לברצלונה לעומת כמה תיירים לתל אביב?
כמה תיירים מגיעים בשנה לרומא לעומת כמה לירושלים?
כמובן לא רק בגלל השכרת רכב, יש עוד תופינים וצ’ופרים שגורמים לתיירים להעדיף יעדים אחרים, אבל גם השירות הזה תורם את שלו.
-
מצב הרכבים בשכירה מהסוכנויות בבן-גוריון טוב יותר, חדשים, נקיים וללא תקלות(מנסיון של הרבה שנים), אז אולי יש יתרון לתיירים.
*הגבלת קילומטרז׳, נדמה לי שרק אם שוכרים רכב לתקופה קצרה(עד 3 ימים).
-
לגבי 3 ימים ומעלה את צודקת, אבל לא אני זה שרשם שהקילומטראז’ מוגבל.
לגבי נתב”ג, אכן מצב המכוניות פחות רע. לא הייתי נסחף ואומר “טוב”.
אני פעמים רבות משקיע בנסיעה ברכבת כדי לקחת רכב מנתב”ג ומקום העבודה סופג קנס נתב”ג כדי להגדיל את הסיכוי לקבלת רכב במצב סביר.
עדיין גם בנתב”ג הרכבים לא במצב שהייתי מוכן לקבל במדינות מערביות ולפעמים גם של מזרח אירופה.
השיא היה לפני כ 5 שנים כשקיבלתי רכב שמכשיר הרדיו בו צרח בקולי קולות. כשהחלשתי הבנתי למה, זמזם אזעקה התריע על תקלה וזו היתה הדרך של מוסר הרכב להסוות את החיווי על התקלה. עד שהגעתי לקרוואן הוא כבר לא היה במשמרת ועכבו אותי מעל לשעה עד מתן רכב אחר (צודקים, אשמתי….).
ולא רק מצב הרכבים אלא גם השירות. למשל אם אני לוקח את הרכב באיזושהי תחנה והרכב מתקלקל (כולל תקלה בטיחותית) שלא בשעות הפעילות, נניח שישי בשעה 3 אחה”צ, הסיכוי להחלפת הרכב בנתב”ג, בתחנה שמציגים אותה כמקום לפתרון בעיות 24/7, נמוך עד בלתי קיים.
-
הרכב הושכר למשך 4 ימים.
ופתרונות דוגמת car2go לא התאימו כי נדרשתי לרכב גדול יותר (טיול משפחתי).
וטקס ההחזרה בארץ זה באמת משהו שלא נתקלתי בו בשום מקום.
-
ואולי כל זה קורה לישראלים בלבד?
יש לנו קרוב משפחה שלפחות אחת לשנתיים שוכר רכב בנתב”ג ועד כה התלונה היחידה שלו היתה שקיבל הביתה חשבון של כביש 6 ולא יכל להשאיר תשלום בעת שהחזיר את הרכב...
-
ויצא לי גם לנסוע ברכב שכור בארץ שרחוק מאוד מהתיאורים פה.
חלק מחברות שמספקות ליסינג גם חברות השכרה 'רגילות'. ראיתם רכב ליסינג שמסופק בתנאים שתוארו?
-
כביש 6 אפשר לשלם באינטרנט או בטלפון, לא צריך לחכות לחשבון. -
פעם כשביקשתי מכונית משנתון חדש יותר במגרש של אחת מהחברות בארץ , ענה לי הבחור " זה רק לתיירים"...
-
-
גדול!! מגיע לו ניקוד על הכנות.
-
עם מספר הרכב ותאריכי הנסיעות אפשר לקבל את החיובים ולשלם אותם.החברה מחוייבת לאפשר לנוסע שאינו מנוי לשלם מיד בתום הנסיעה כך שלא יסתכן באיחור ותשלום קנס.
-
@Meiroosh אמר:
פעם כשביקשתי מכונית משנתון חדש יותר במגרש של אחת מהחברות בארץ , ענה לי הבחור " זה רק לתיירים"...
זה יכול להסביר חלק מהתופעות השליליות שמדווחות כאן
ישראלים עם של פראיירים, אף ישראלי לא יצור קשר עם הנהלת הרץ/אוויס/סיקסט העולמית וישאל אם מדיניות החברה מתירה השכרת רכב במצב כל כך רעוע.
אבל החברות כנראה חוששות יותר מתגובתו של תייר.
Note to myself: בפעם הבאה אני אשתדל כן לגלגל את התלונה אל מחוץ לשליטת הזכיין הישראלי המקומי
@תומר אמר:
ויצא לי גם לנסוע ברכב שכור בארץ שרחוק מאוד מהתיאורים פה.
חלק מחברות שמספקות ליסינג גם חברות השכרה 'רגילות'. ראיתם רכב ליסינג שמסופק בתנאים שתוארו?
בד”כ רכבי הליסינג חדשים מהאריזה עם הניילונים, הלקוח מקבל רכב חדש.
אלא אם הסכים לקבל רכב משומש מסויים (שאותו הוא יכול לבחון) וכמובן מקבל חוזה הרבה יותר זול.
אבל בתור אחד שהיה לקוח ליסינג של כמה וכמה חברות במשך הרבה שנים אני יכול להגיד לך ש:
א. כשלקוח ליסינג מקבל רכב חלופי הוא מקבל “רכב בכי” זאת אומרת רכב ליסינג שסיים את החוזה שלו והוחזר לחברה (בד”כ אחרי 3 שנים) ובמצב לא טוב.
ב. פעמים רבות לחברה אין בעיה להשכיר רכב מסעיף א’ ללקוחות השכרה מזדמנים.
-
אז מי שאני מכירה ושוכר מס' פעמים בשנה(כבר כמה שנים) מנתב"ג, הוא ישראלי "מקורי" ודובר עברית כהלכתה.
כל רכב שקיבל היה במצב מצויין - חדש, מצוחצח וללא תקלות.
אולי הבעיה בחברה מסויימת שחוששת שהשוכרים יסעו ב'מעלה כורכר לעבר נחל בוצי' - כמו שקורה עם רוב רכבי הליסינג.
-
המקרה שסיפרתי עליו לא אירע בשדה התעופה, אין לי מושג מה קורה בסניפים בשדה התעופה , אבל אני לא חושב שצריך לנסוע לשדה תעופה בשביל לקבל שירות נורמלי.. לא תמיד אנחנו ( הלקוחות) אשמים במצב.
-
הגבת לח.ג. שדיווחה כמוני שלא נתקלה בבעיה כזו בחברות ההשכרה בנתב"ג.
* גם לא ציינת באיזו חברת השכרה הפלו אותך, אולי כדאי לפנות בתלונה לחברה או ל"שר-השכרת הרכב" החדש
.