אין ביטוח רפואי לבני 60+
-
-
כאשר כתב בודק ב2 חברות ביטוח---זו התוצאה.
כדאי לבדוק מול חברות ביטוח נוספות.
ברור שהביטוח לבני 60+ יהיה יקר יותר מבני 30
כמו שגם היום ביטוח רפואי לבעלי בעיות רפואיות קודמות יקר יותר.
-
זה עניין של זמן עד שיהיה ביטוח גם לגילאי 60 פלוס. מדובר בפלח אוכלוסיה גדול שחברות הביטוח לא תוכלנה להתעלם ממנו. ברור שהפרמיה תהיה יקרה רצח כי תשקף את הסיכון שחברת הביטוח לוקחת על עצמה ואני מניח שגם ההשתתפות העצמית תהיה גבוהה, אבל פוליסה תהיה. אם עד הקורונה ביטוח היה עניין של כמה דולרים ליום ,היום כבר מדובר בקפיצה של מאות אחוזים ומי שנוסע לטיול ארוך זה מצטבר להוצאה רצינית.
-
אני חושבת שצריך להפריד בין התקופה טרום חיסון קורונה- שהביטוח יהיה יקר למדי למבוגרים, חולים לשעבר וכו
לבין תקופה שלאחר החיסון--- שאין סיבה להעלות מחירים בצורה דרסטית בשביל ביטוח רפואי.
-
אני די בטוח שראיתי פרסום לביטוח שכולל קורונה לעד גיל 75 או 80, לא זוכר אצל איזו חברת ביטוח.
בכל מקרה צריך להבחין בין חוסר אפשרות/אין אופציה, לבין עולה קצת/הרבה יותר.
אם לישראלי אין אפשרות כניסה למדינה ירוקה, אז פה נגמר הסיפור, לא משנה אם הוא מוכן להוסיף עוד 2000$, המחסום סגור.
לעומת זאת אם הביטוח למדינה ירוקה יעלה 3$ ליום במקום 1$ ליום (קפיצה של מאות אחוזים, עליה של 300%), אז חופשה של שבוע תהיה יקרה יותר ב 14$ לאדם. אני לא מזלזל באף שקל שאדם עבד קשה כדי להרוויח אותו אבל לא עניין גדול לפתוח את המחסום הזה.
-
כמו שכבר כתבתי כאן, יש סוכנים שזו התמחותם והם ימצאו פוליסת ביטוח מקיפה, עם כל הכיסויים, (כמעט) לכל אחד.זה הרבה יותר יקר מביטוח רפואי סטנדרטי, אבל אפשרי. בהרצאה ששמעתי אלי ארליך, בעל סוכנות באותו שם בהרצליה, דיבר על $10-$25 לרוב המבוגרים עם מחלות קיימות, לפני הקורונה.
-
אם עד עכשיו הייתי מבואסת שביטלתי נסיעות, עכשיו אני יותר מבוסאת...

מקווה שאחת מחברות הביטוח תרים את הכפפה, בסך הכל מי שיעשה את זה יכול להרוויח הרבה, כי רובנו לא נחלה...
-
-
בחלק מהכתבות מדברים על 10$ ליום בחלק מהחברות (פספורט למשל) גם לבני 30-40 במדינה ירוקה. כאדם שנוסע לחודש ומעלה, זה חתיכת מחסום. אבל בכל מקרה לא כדאי בעיניי לנסוע כרגע.
-
מצד שני כרגע קיבלתי מראיין הצעה לפאפוס (קפריסין) לאוגוסט וספטמבר ב 24 יורו לכיוון (לפני מזוודות וכו’), עם טרולי + תיק קטן (מספיק בשבילי לכמה ימים) מ 100 יורו לכרטיס הלוך ושוב נשאר עודף.
אז מחיר הכרטיס ירד, מחיר הביטוח עלה, תכלס בסך הכל נראה לי יותר זול משנה שעברה
-
כנראה שרובכם לא קראתם הכתבה…
כלל (המבטח של כללית) , לא מבטל אנשים מעל 60 , פספורטכארד כנ”ל
אם אישפוז בארה”ב לחולה יכול להגיע למאות אלפי דולר זה די מובן.
שום חברה שפויה לא תיקח סיכון כזה.
שיהיה חיסון יעיל (עוד שנתיים) נדבר...
-
אני פשוט קראתי גם כתבה אחרת
-
רק שיש עוד חברות ביטוח בארץ
מבטחות ישראלים (לא יודעת על ארה”ב כן על אירופה!) בכל גיל
מצב רפואי-יכול להגדיל את מחיר הפוליסה היומי.
הכתבה מטעה- כי היא מתבססת על 2 חברות (פספורטכארד וכלל ובשוליים הוסיפה אחרי הפרסום חברה שלישית שכן מבטחת).
מאד פשוט להתקשר לחברת ביטוח אחרת ולבדוק ביטוח -לפי גיל, מצב רפואי ויעד טיסה.
הכותרת של הכתבה לא נכונה והפתיח מאד מטעה, במיוחד שהשורה האחרונה בעצם אומרת |”אבל יש חברות אחרות ש….”
-
הקיץ תמיד היה ידוע כעונת המלפפונים, בה העיתונים פרסמו “חדשות” שונות ומשונות, אמיתיות, מפוברקות או חצי אמת (שגרועה לעתים משקר). -
-
אולי הפתרון הוא לדלג על החברות הישראליות? מישהו עבד פעם עם AXA ? מבטחים לנסיעה לארצות שנגן, את אזרחי כל המדינות.
https://www.axa-schengen.com/en/coverage
וחוץ מזה אפשר להפסיק לפנטז – אני לא צופה אפשרות לטיסות לחופשה אפילו בחורף הקרוב
-
אני לא ממליץ לבטח בחברות שאינן ישראליות.
יש המון סיפורים על חברות ביטוח שמנסות לא לשלם, בעיקר כשמדובר בסכומים גדולים, בכל מיני תרגילים החל מפרשנות מאוד יצירתית להגדרות שונות וכלה בסתם לייבש את המבוטח בתקווה שיתייאש.
במקרה של חילוקי דעות שלא מצליחים לגשר עליהם ניתן לתבוע חברה ישראלית בבית משפט פה בישראל,
מה תעשה עם חברה בחו”ל? ראלי לתבוע אותה?
-
בנוסף להערות, תמיד כדאי לקרוא ביקורות, למשל באתר Trustpilot.
-
היום פורסם שאמסלם טורס עושים ביטוח לאנשים עד גיל 85 תבדוק.
-
נו? ואפשר לסמוך על החברה המבטחת "שירביט"?
כאן כתוב שעומדים לפנות(?) למר ברקת, בנוגע לביטוח נסיעות לגילאי +60.