זכרונות בימי קורונה, או: TMB - סיפור הטרק שנכשל
-
יונה וקשת,
כך סתם באמצע ימי קורונה, בהן מגירת החלומות של כולנו מתמלאה לאיטה וממתינה בסבלנות שנתבג שוב יקרה לנו, פתחתי את הפורום (אליו לא נכנסתי מזמן, מחוסר רצון להזכיר לעצמי את העולם הגדול שמחכה לנו שם בחוץ) ונשאבתי לסיפור שלך.
שהיה בו הכל מבחינתי –
תיאור מופלא, כנות מוחלטת וסיפור טיול שמזוית הראייה שלי הסתיים לגמרי בהצלחה .
טרום קורונה, עברה גם אצלנו מחשבה שיבוא יום וננסה, בהרכב זוגי, לחוות גם טרק, וה- TMB בהחלט הוכנס לרשימה.
גם אנחנו לא טרקרים, אז הקריאה של הסיפור המקסים שלך היתה מלווה גם במימד נוסף של התעניינות.
מטעמים משפחתים (עוד לפני הקורונה), לא יצאה מהמחשבה תוכנית סדורה, אבל מחשבתית הרעיון עוד שם, ויום יבוא….
אז אולי עוד נפגש שם בשבילים,
תודה על השיתוף,
הרבה בריאות וטיולים שמחכים לנו בהמשך הדרך.
טל
-
@taldar
TAGA וטל!
תודה רבה לכן, חיממתן את לבי.
אכן, ריקנות הקיץ המוזר הזה מעלה זכרונות מטיולים קודמים… אולי זה לא רע שיש לנו איזה קיץ של reset, כזה שגורם לנו להתגעגע שוב לנתב”ג עד כאב, לא לקחת כלום כמובן מאליו, אולי אפילו להכין סופסוף איזה לופה מטיול שעוד לא הגענו אליו…
אבל כמובן שכל זאת בתנאי שזה יגמררררר כברררררררר ויפתחו השמים!!!

-
-
הי יסמין ממש במקרה נכנסתי לפורום וגיליתי את הסיפור שלך. כל כך מתגעגעת במיוחד הקיץ הזה לנופים האלה בהם היינו לפני כמעט שנתיים .זוכרת את ההכנות ותמונות מהTBM שלך וכעת נפרש הסיפור במלואו .קראתי כמובן בשקיקה את הסיפור ואני מאמינה שתגיעי לשם שוב כשם שאני חולמת לחזור לשם ! -
אכן סיפור מקסים!!
אבל למה להתבאס ככה, יש מקומות יפים מאוד גם בארץ, יש אזורים שמלבד העובדה שחם בהם קצת יותר , יפים לא פחות!
לגמרי ההזדמנות להינות מהם
-
ענבר יקרה עד מאוד. השמים סגורים, זה נתון. נזעק עד השמים, והם יענו לנו: “מה אתם רוצים מאיתנו? זה לא אנחנו שאכלנו עטלף מסין”.
רוצה לומר: זו המציאות, ואיתה ננצח. אין לנו שליטה על כל מה שקורה, אבל יש לנו שליטה על הנאראטיב שנייצר ממנו. בקלוזאפ המצב בטטה, אין דרך אחרת לומר זאת (כלומר יש, עוד הרבה דרכים, אבל אני בחורה מנומסת). אבל אם מסתכלים על זה קצת יותר מלמעלה (אפשר כי השמים פנויים עכשיו ממטוסים
), הפיקסלים מתכווצים ומתקבלת תמונה שאפשר לצייר אותה קצת אחרת. באהבה
דפנה – תודה יקירה! כיף להזכר כאן ביחד. לא ייאמן שעברו כבר שנתיים, נכון?

-
תודה!
כשהיה קצת פחות חם אכן טיילנו. בעלי הכניס אותנו לרשימת המתנה לאיזה סדנה במדבר בסוף אוגוסט, אבל קיים ספק גדול אם יתפנה לנו מקום. כרגע מזג האויר מוציא לנו את כל החשק לצאת. בסתיו בוודאות נחזור לטייל בשבתות, אני מתגעגעת לזה.
-
סיפור יפה, מרגש ומזכיר נשכחות...
גם אנחנו היינו באגם הלבן בקיץ שעבר, ובגלל שרכבל הפלג'ר היה סגור נאלצנו לעשות טרק במסלול המאתגר מחניון Col Des Montens אל האגם הלבן הלוך וחזור.
זה מסלול טיול של יום שלם כולל העלייה בסולמות והוא למיטיבי לכת בלבד (מקלות הליכה חובה!).
מהתמונות המצורפות ניתן לראות ששנה שעברה השתוותה ואף עברה את שנת 2016 בה אתם בקרתם שם לראשונה (ממה שזכור לי בשנים 2017 ו2018 היה די יבש בבאגם הלבן בעונת הקיץ).
נראה לי שעוד נתגעגע הרבה שנים לשנת 2019 ...
__
__
-
יאללה בואו נפציץ בתמונות האגם הלבן !
שלי כבר עתיקה מ 2010

-
במבי – תודה! אכן מזכיר נשכחות. בקיץ שעבר כבר הייתי גמולה ממנהגי שהתגבש בשנים קודמות לעקוב באובססיביות אחר המשקעים באיזור שאמוני. אני מניחה שהייתם שם לקראת סוף יולי אם בתמונה שלך רוב הקרח נמס מעל פני האגם.
אנחנו לא זכינו לראות איבקס בסביבות האגם הלבן, אבל נפגשנו עם איבקס שעשה יוגה(!) בפארק מרלה. אני יודעת שלא תאמינו לי אז אני מצרפת תמונה.
ענבר – גרייט מיינדס! גם אני חשבתי שזו הזדמנות נפלאה לתת קצת בתמונות של האגם הלבן, אז אני מצטרפת לחגיגה.

-
באיחור של חודש גם אני קראתי את השירשור הזה בעניין. זו גם הזדמנות להקפיץ את השירשור הכי טוב של הקיץ הזה…
אני מעריך מאוד את היכולת שלכם בזמן אמת לבצע הערכת מצב ולקבל החלטות, גם אם יחסית דרסטיות, אבל שלגמרי עשו לכם טוב והתאימו לכם, במצב שהייתם בו. כמו רבים אני יכול לחשוב על סיטואציות בחיים שלא קיבלתי החלטות כאלה, וכמה הצטערתי אח”כ.
לגבי התרמיל: האם לקחתם את כל הציוד שלכם על הגב בתרמיל? ואם כן, האם היה לזה קשר או השפעה על התוצאה? מה לגבי השירות של העברת התרמילים בין מקומות לינה, כך שמתאפשר לטייל עם תרמיל יום קל משקל? האם זו הייתה אפשרות שנפסלה? האם במסגרת TMB2 האפשרות הזו על הפרק?
-
וואו באיחור מפואר גם אני הגעתי!
איזה סיפור מרתק!! וכל הכבוד לך!!
האמת שרק נתת לי חשק ל tmb משלי.… ואני זאת שכולם עוקפים...
איזה שינויים שעשית! וואו!
ורק מוסיפה שב 2016 התמונה הטריה של האגם הלבן שהועברה לי ממך (בזכות לימור) היא זאת ששיכנעה אותי לעלות אליו ברגל בגלל הסגירה מאינדקס.... וטוב שכך!!
בטיימינג המושלם זה אחד האתרים שלא שוכחים!
-
עמיחי, תודה רבה על הפרגון

בתשובה לשאלתך על שירות הובלת התיקים: א. השירות אינו זמין בכל המקטעים בטראק, אלא רק באלה שמתחילים ומסתיימים בנקודה שניתן להגיע אליה ברכב. לפחות כך היה כשבדקתי לפני 3 שנים. רק מהזכרון ומבלי לבדוק, אני חושבת שכ-2/3 מהמקטעים הם כאלה. ב. במקרה שלנו, סופו של היום הראשון (ותחילתו של השני, אם היינו הולכים בו) היה בבקתת בונאטי באיטליה שאין אליה גישה לרכבים, אבל האמת היא, שאני לא חושבת ששירות הובלת התיקים, גם לו היה זמין לנו שם, היה משנה את התוצאה: בעלי ושלושת ילדיי לא התקשו בנשיאת התרמילים שלהם (שהיו כבדים משלי), ובעליה הקטלנית מקורימאיור לברטונה, אני מתביישת לומר שבשלב מסויים בעלי אפילו התעקש לקחת ממני *גם* את התרמיל שלי (בנוסף לשלו, וזכה על כך להערצה מוצדקת של מטיילים אחרים שפגשנו), ועדיין שפכתי לאגר

.עכשיו אני, כאמור, שוקלת 22 קילו פחות, וכבר מזיעה יפה 4 פעמים בשבוע בחדר כושר. אם רק יפתחו את השמים (ואת כל מה שצריך) בקיץ 2021, ה-TMB2 יקרה! עם תרמילים על הגב. מה שכן, לקחים הופקו בבחירת המסלול, הכנסתי בו כמה שינויים, למשל הפכתי כיוון כדי לנצל 2 רכבלים שיחסכו מאיתנו עליה קשוחה אחת למעבר ההרים צרפת-שוייץ. אז אני מאמינה ששיפור מצבי הפיזי (ובעקבותיו גם המנטלי), בתוספת כמה הקלות במסלול, יעשו את העבודה.

פנינית – איזה מזל שלימור קישרה בינינו
. אני זוכרת את הבאסה הכבדה כשהיא סיפרה לי על סגירתו של נתיב הפלג’ר, כמה ייסורים עברנו עד שהגענו לאגם הלבן, אבל הוא לגמרי היה שווה כל ייסור וייסור (שאולי אפילו תרמו להנאה ממנו, בדיעבד).🤩 -
לא מסתובבת כאן הרבה … אבל וואלה סיפור ותמונות שהזכירו לי כמה האלפים יפים ומאתגרים… שני הסנט שלי … אין דבר כזה כשלון של טרק … יש את החוכמה לדעת מתי הגוף אומר די ויש לעשות שינוי תוכנית … קרה לי לא פעם … כאשר מטרקים לבד אולי יותר קל מבחינת הזמנת לינות ולוגיסטיקה – אבל תמיד חשוב לדעת מתי יש להחליט על שינוי … תודה על הכתיבה והתמונות … האגם הלבן יחכה לך גם אחרי שיעבור זעם מהעולם …
בהצלחה לטרק הבא …
-
תודה רבה

-
הוזכר על-ידי
יונה וקשת