ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דוחים את הטיול המתוכנן או שמתחילים לתכנן מחדש

פורום טיולי משפחות
    טיול משפחתי טיסה יעדי קיץ סיפור טיול
    17
    19
    2608
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עמיחי13
      עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

בהנחה שרוב הקוראים בפורום התארגנו על טיול קיץ משפחתי עוד בחורף 2020 לפני הקורונה

ובהנחה שהרוב המוחלט נאלצו לבטל את הטיול,

ובהנחה שבקיץ 2021 מצב הקורונה בעולם יאפשר לנו לטייל (כישראלים, עם דרכון ישראלי)

ובהנחה שישארו חברות תעופה עובדות שיוכלו להטיס אותנו ליעד

ובהנחה שמחירי כרטיסי הטיסה + ביטוחי הבריאות יהיו סבירים

לוקחים את אותו טיול שכבר תכננתם בחורף 2020, ופשוט מוציאים אותו לפועל כמו שהוא (+-) בקיץ הבא?

או שאולי חוזרים מחדש לסל האפשרויות, ומתחילים את כל תהליך מחדש (החלטה על יעד, קריאת מסלולים)?

? גדליהו מהגרעין meravshe יונית אנשיםטובים 11 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        משתמש שנמחק @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי משתמש שנמחק

@עמיחי13

טוב, מדובר פחות על “טיול” ויותר על “חופשונת”, ובכל זאת…

באמצע מרץ היינו אמורים לסוע לסופ”ש זוגי בברלין.

עיתוי תגובת איזיג’ט לקורונה גרם לכך שאת טיסת ההלוך הפסדתי (לא בוטלה), ואת החזור הצלחתי לדחות חינם פעמיים – לסוף מרץ 2021.

למזלי טיסת החזור שנשמרה היתה משמעותית יקרה יותר מטיסת ההלוך, כך שההפסד הכספי היה זניח (בהנחה שנוכל לממש את טיסת מרץ 2021). בהמשך רכשתי טיסת הלוך חדשה ב-26 יורו, ומזוודה במבצע ה-1 יורו.

האם השתנתה התוכנית?

האמת שכן, עד כמה שזה נשמע מצחיק, כי זה בסה”כ טיול עירוני.

אז מה נשתנה?

1. הלינה – המלון עמו סגרתי באיזור הקודאם יצא לא נחמד איתי (כן, סגרתי בלי אפשרות ביטול… לא אופייני לי… אבל סגרתי חודשיים מראש, מה כבר יכול לקרות, נכון? חה חה 🙄). הצעתי להם (שלא לומר התחננתי) שימירו לי לואוצ’ר, אני לא יכולה להגיע כי כבר היו אז מגבלות מישראל לגרמניה, הם אמנם הסכימו לסוג של הסדר כזה אבל בעלות לא הגיונית, העדפתי לזרוק את הכסף שכבר הוצאתי ולא להמר על עוד). עוד לפני שסגרתי איתם חברה המליצה לי על מלון נהדר בפרנצלאואר ברג, אבל לא היה בו מקום במרץ 2020. במרץ 2021 כן היה, אז סגרתי (עם אפשרות ביטול😊), ומכיוון שמדובר בשכונה אחרת, עם אופי אחר ומלון אחר, שיניתי בהתאם גם את התוכניות ואפילו  את האופי של הטיול…
        2. ביקור ברייכסטאג – היה בתוכנית והצלחתי להזמין מקומות מראש, ועכשיו החלטתי לוותר, כחלק משינוי האופי של הטיול – רוצה יותר לספוג אוירה אורבנית מיוחדת, ופחות לבקר ב“אתרים”, ממש שיניתי את מהות הטיול.

נ.ב. באופן מקרי לחלוטין, בלי שום קשר לקורונה, מסיבה שונה לחלוטין ולא רעה חלילה, זו היתה השנה הראשונה מזה זמן רב שבה לא היה לנו טיול מתוכנן לקיץ או לסתיו. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • גדליהו מהגרעין
          גדליהו מהגרעין @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

לכבוד שנה מיוחדת ( ולא מהסוג שקיבלנו...) הייתי מתוכנן על כמה נסיעות השנה.. אני רוצה להאמין שאם וכאשר יתאפשר אני אוכל לעשות אחת מהן בגירסה מעודכנת לימי החופש שילקחו….

• meravshe
            meravshe @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

בפסח התבטלה לנו טיסה לטיוואן אחרי שעמלתי חודשים ארוכים על תכנון הטיול. אני כולי תקווה שנוכל לממש את הטיול הזה בפסח הבא. באוגוסט היינו אמורים לטוס עם אל על למנצ’סטר לטיול בפיק דיסטריקט  (נעזרתי בסיפור הטיול שלך.. – תודה) ובצפון ווילס. אני מאד רוצה להוציא את הטיול לפועל בקיץ הבא אבל לך תדע  מה יהיה עם אל על וגם כנראה שהקו למנצ’סטר יבוטל בכלל.. לא רוצה לוותר על הטיול הזה. אולי נטוס עם איזיג’ט. 

• יונית
              יונית @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

תלוי מה היו התוכניות.

אבל לדעתי נתון משפיע הוא שדה התעופה- אם תכננתי לדוגמה לטוס לבורדו- האם יהיו טיסות ישירות? האם חברת התעופה עליה אני מסתמכת התנהגה “יפה” בקורונה? האם היא חברה שתשרוד?

אותו דבר לגבי מקום הלינה שסוכם- האם היו נעימים בתקשורת הביטול? 

וכמובן התאמות בהתאם למשפחה (גיוס, בחינת בגרות,) ולתקציב המשפחתי 

אולי לקצר את הטיול? אולי לטייל טיולים קצרים יותר פעמים או טיול אחד ארוך יותר?

אולי בכלל לקצר טווח טיסה ולהעדיף (עם מסיכה) טיסה קצרה? לוותר על טיסות ביניים?

האם היעד “ירוק” יחסית? או אולי מעורר חששות?

בקיצור לא רואה את עצמי “מעתיקה” תוכנית בלי לבדוק את כל הפרמטרים הרלוונטים לטובת השנה הבאה.

• אנשיםטובים
                אנשיםטובים @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

אני חוזר לנקודת ההתחלה. לא רק בגלל מצב הקורונה או מצב התיירות בעולם, אלא גם בגלל המצב האישי, וגם בגלל ה”מזל”

מזל – חלק מהשיקול לעשות טיול כזה או אחר ליעד כזה או אחר הוא שמצאנו דיל טוב – טיסה זולה, תאריכים שטובים לנו, פסטיבל כזה או אחר שמתחבר וכו’. גם בלי קשר לקורונה הסיכוי שהכוכבים יסתדרו בקיץ 2021 באותה צורה שהתסתדרו לקראת קיץ 2020 נמוכה. כי תשעה באב נופל בעיתוי אחר, כי הטיסות הזולות ליעד X התייקרו ולעומת זאת יש טיסות זולות ליעד Y, וכו’.

מצב אישי – מה שהיה נכון למשפחה בשנה שעברה לא בהכרח נכון השנה. כי הילדים גדלו, כי תחומי העניין התפתחו והשתנו, כי האילוצים של בגרויות, תנועות נוער, חוגים וכדומה משפיעים על התאריכים הפוטנציאליים לנסיעה ועוד

כלומר בלי שום קשר לנושא הקורונה אני לא חושב שאפשר לקחת את הטיול הקודם ולהעתיק אותו שנה קדימה. גם לא עם שינויים קלים

• gadiz
                  gadiz נערך לאחרונה על ידי

שאלה מעניינת. את הטיול שפספסנו בפסח מקווה להוציא כפי שהוא בשנה הבאה. לגבי הטיול בקיץ בו היה משולב שייט של שבוע עם תפירות רבות… חזרה לבסיס:(
                  • דוקטור דו ליטל
                    דוקטור דו ליטל @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

את הטיולים שתכננתי אני בהחלט אעשה, ועוד אוסיף עליהם,

אבל עם שינוי מתבקש אחד, אני לא ארכוש כרטיסי טיסה בחברת תעופה שהערימה קשיים יוצאים מין הכלל כשהיתה צריכה להחזיר כספים.

לכן כנראה שיהיו שינויים מתבקשים במסלול הטיול, כי אגיע לשדה תעופה אחר.

הכל כמובן בהנחה האופטימית שאותם שירותי תיירות ואטרקציות יהיו פתוחים, שהמחירים לא ינסקו, שאלת המזל תמשיך להאיר לנו את פניה ולא נאבד את מקום העבודה וכו’.

• dinz
                      dinz @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי dinz

@עמיחי13

הטיול שלנו בקיץ 2020 אמור היה להיות בהולנד, יעד פשוט וקל לביצוע (בעברינו טיולים ליעדים מורכבים יותר )

בחרנו בו מכיוון שהיינו אמורים לטייל עם תינוקת קטנה בת 3 חודשים וחשבנו שזו מדינה מתאימה לטיול עם מגבלות של תינוק קטנטן.

תכנון הטיול היה מרענן משום שהולנד כל כך שונה מיעדים אחרים שהיינו בהם, ויש בה אטרקציות מקסימות לילדים הגדולים (6,9)

בקיצור – מבחינתי אני בהחלט הולכת להעתיק את הטיול הזה לקיץ 2021, התינוקת תהיה כבר בת שנה ושלושה, אבל עדיין יהיה קל יותר לטייל איתה בהולנד מאשר במדינה אחרת (אין מסלולים\רכבלים, אין מגבלות עם הטיולון, אין נסיעות ארוכות, וכו’)

הלוואי שיצא לפועל.

• מטיילבארץובעולם
                        מטיילבארץובעולם @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

תכננתי לנסוע עם חבר לאיסלנד.

החלטתי שבמקום זה אסע שנה הבאה עם כל המשפחה לאיסלנד. היות שלינות בעייתיות שם הזמנתי לינות כבר עכשיו וטיסות נחכה ונזמין כשהטיסות יפתחו. אני ממיח שטיסות יהיו

• דבורה פ
                          דבורה פ @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

אצלי יש כמה שינויים שמבוססים על מגבלות שהצבתי לעצמי בגלל המצב:

אני מתכננת רק מהאביב הבא בתקווה שעד אז יהיה חיסון וביטוח נסיעות לאנשים מעל גיל 60 (אנחנו) ורק עם כרטיסי טיסה זולים מאוד מאוד וכמובן בלי לקנות מראש מזוודות והושבה כדי לצמצם עלות לא מוחזרת למינימום. לינה ורכב מזמינה רק עם אפשרות ביטול עד הרגע האחרון שזה עשיתי תמיד.

אני לא מתכננת ביקור ביותר ממדינה אחת בטיול. גם לא טיול שבו רק נוחתים במדינה אחת כי זה זול ומטיילים במדינה השכנה. 

אני לא מתכננת ביקור אצל הבן והכלה בניו יורק למרות הגעגועים העזים. מבחינתנו זה מאוד מאוד כואב. 

במסגרת המגבלות הללו שהצבתי לעצמי אני לא מתכננת מחדש את הטיול שהיה מתוכנן למאי האחרון וכלל ביקור אצל הבן והכלה בניו יורק ובדרך חזרה נחיתה בונציה וטיול בסלובניה וקצת קרואטיה. 

מטיילבארץובעולם תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • מטיילבארץובעולם
                            מטיילבארץובעולם @דבורה פ נערך לאחרונה על ידי

@דבורה-פ

אני חושב שאם יהיה חיסון והטיסות יפתחו הן לא יהיו זולות בכלל.כי:

- כולם ירצו לטוס

- חברות התעופה ירצו לפצות את עצמן על ההפסדים שהיו

- קווים שנסגרו לא בהכרח יפתחו שוב. כל חברה תעשה חישוב מחדש ולכן יהיה פחות תחרות והיצע

- עדיין יעשו כל מיני מגבלות וכו שגם יגרמו להעלאת מחיר

דבורה פ imeshy 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • דבורה פ
                              דבורה פ @מטיילבארץובעולם נערך לאחרונה על ידי

@מטיילבארץובעולם

גם אני חושבת שאם יהיה חיסון יש סיכוי שהטיסות יתייקרו. זאת הסיבה שקניתי לפני כמה חודשים בוויזאייר כרטיסים לאירופה במחירים מאוד מאוד זולים לאביב הבא. מחיר שלא יכאב הלב אם לא נוכל לטוס. למי שגמיש בתאריכים, פה ושם יש עדיין כרטיסים מאוד מאוד זולים לאביב הבא, לקיץ הבא כבר יותר יקר.

• imeshy
                                imeshy @מטיילבארץובעולם נערך לאחרונה על ידי

@מטיילבארץובעולם

המשפט “כולם ירצו לטוס” בעייתי ולטעמי שגוי מהיסוד

תזכור שהעולם סבל (ויסבול) ממשבר כלכלי רציני – המוני אנשים איבדו את עבודתם ולכן לא יטוסו כל כך מהר

אנשים מבוגרים וגם צעירים בעלי מחלות רקע – אף הם לא ירוצו לטוס עקב החשש והמתנה שהמצב יחזור לקדמותו בוודאות. 

אנשי עסקים יטוסו פחות בשל הכנסה לתודעה של עבודה מרחוק , והן בשל רצון לחסוך עלויות (מאותה סיבה של משבר כלכלי)

כלומר הביקוש לתיירות יירד. 

מצד שני, גם ההיצע יירד מהסיבות שציינת

חברות תעופה ייסגרו / קווי תעופה פחות רווחיים

מלונות / חברות השכרה ומתווכים יקטנו

השאלה היא מה יירד יותר – ההיצע או הביקוש – וכאן טמונה התהייה האם המחירים יירדו או יעלו. 

ראה לדוגמא את מה שקורה בארץ (אני מתבסס על תחקיר קטן ולא ממצה)

מחירי התיירות באילת לא ירדו ואולי אף עלו

מחירי התיירות בשאר הארץ ירדו משמעותית (20%)

מה ניתן להסיק מזה?

שאי אפשר להסיק יותר מדי

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • keves160
                                  keves160 @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

אימשי צודק. זה לא שאם ימצאו חיסון אז למחרת העולם חוזר בדיוק לאותה נקודה של תחילת השנה. ייקח זמן עד שהחיסון יגיע לכל המדינות ולכל תושביהן, הרבה עסקים בתחום התיירות ממילא לא ישרדו עד אז, המצב הכלכלי לא יאפשר לרבים מותרות כמו טיולים וטיסות, ומצד שני אולי במקומות מסוימים מחירים יירדו בגלל רצון להתניע מחדש את התיירות ולמשוך כסף זר. אנחנו בפני מצב חדש, אי אפשר לנבא מה בדיוק יקרה ובטח כשלא ידוע כמה זמן נהיה במצב הנוכחי.  

• מיכל א
                                    מיכל א נערך לאחרונה על ידי

בינואר התחלתי לתכנן טיול לאוגוסט, בפברואר כבר התלבטתי אם יש טעם לתכנן ולקנות כרטיסים, ובמרץ עצרתי הכל.

כרגע לא מתכננת בכלל. מחכה שהעולם יחזור לשפיות ולשגרה ואז אתכנן שוב.

אני מעדיפה לקנות כרטיסי טיסה יותר יקרים כשיהיה ודאי שניתן לטוס ולא לקנות עכשיו כרטיסים זולים ואז להסתבך מול חברת תעופה בביטולים או דחיות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                    • אלוןרון
                                      אלוןרון @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

בצער גדול אני יודעת שהטיול שתכננו לקיץ ושעליו עמלתי חדשים ארוכים כנראה ויגנז לשנים ארוכות.

זה היה אמור להיות טיול לפני גיוס לעלם שלי.

טיול גדול לרוקיס.

בקיץ הבא העלם כבר יהיה חייל בע"ה. לא מאמינה שיוכל לקחת חופשה של שבועיים.

חבל לי כל כך.

אולי אחרי השחרור נוכל לשחזר ולחגוג את השחרור שלו יחד עם הגיוס המתקרב של אחיו.

אם בכלל ירצו לנסוע איתנו בגילאים כאלו.

אני שמה בצד גם את העובדה שהקורונה לא הטיבה איתנו כלכלית. מי יודע מתי נוכל שוב לצאת לטיול מורכב וארוך ליעד יחסית יקר מהסוג שתכננו.

מעניין כמה זמן יקח לעולם להשתקם מהקורונה ומתי נוכל לחזור לשגרה הנעימה של טיולים משפחתיים בחו"ל. זה כנראה יהיה מורכב בטווח הקצר.

יעל מס תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • יעל מס
                                        יעל מס @אלוןרון נערך לאחרונה על ידי

היו לי הרבה חופשות בחו׳ל השנה, הספקתי רק אחת, הנסיעה  הראשונה בפברואר ללונדון, ביקור אחיותי שגרות בלונדון.

מרץ 2020

תוכנן טיול בנות של 5 ימים בבודפשט לאמצע מרץ.הטיול תוכנן לפרטי פרטים והיו בו הזמנות לסיורים מודרכים, טיול רגלי עצמאי, ביקור במרחצאות, ארוחות במסעדות שהזמנתי כמה חודשים מראש, זמן שופינג ועוד. הכל היה מוכן, כולל הסעה משדה התעופה.  הכל בוטל כמה ימים לפני. 

את הטיול הזה בהחלט אעתיק כמו שהוא. לא הייתי עדיין בבודפשט וכמו תמיד לפני טיסה אני מתארגנת וקוראת הרבה חומר וממש התאהבתי בה..

מחכה להגיע אליה כטיול חופש כייפי

פסח 2020

בנוהל הקבוע , טיסה ללונדון, מפגש משפחתי עם אחיותי, וטיול מחוץ ללונדון. גם זה כמובן לא קרה,

ברגע אופטימי קניתי כרטיסים לפסח 2021. 

בהחלט נשחזר 🙂

מאי 2020

טיול בת מצוה למדריד. אמא ובת עם עוד אמא ובת. לצערי לא התקיים ולא ברור לי שנוכל לקיים בפורמט שחשבנו עליו. 

לא ברור מה יהיה, קצת הולך לאיבוד אם יקרה בגיל 13…

אוגוסט 2020

טיול ג’יפים בבולגריה ואחר כך בטן גב במלון מפנק במיוחד.

פורום של 4 משפחות, חברים המון שנים, טיול ראשון לחול יחד. היינו אמורים לצאת מחר :-(((

הטיול תוכנן עם חברת מדרפט , נבנתה תוכנית מפורטת ומעניינת במיוחד ומתאימה לצרכים שלנו לגמרי. הרבה דמעות  ירדו בקרב הילדים שנעים מ 10 עד 17.

לצערי, אין לדעת אם נקיים שנה הבאה וזאת בגלל ששנה הבאה הבן השני אמור להתגייס ולא נוכל להתחייב מראש על חופשה שכזו. כמו כן, רצינו משהו מיוחד לשנת הגיוס אבל מי יודע מה יהיה שנה הבאה…

כמו שאפשר לראות, מאוד אוהבת לטוס.

מתגעגת לטיולים הללו, אם בפורום זוגי, חברים או משפחה מורחבת. 

מחכה  שהמצב ישתפר כדי לטוס לחול …

מתגעגעת

יעל

• סמדרולה
                                          סמדרולה @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי סמדרולה

@עמיחי13

ליולי 2020 תוכנן טיול לקרינתיה ושבת בוינה.
                                          שילוב של טיסות זולות לוינה עם טיול טבע מקסים.
                                          כל ההכנות נשמרו להזדמנות אחרת.
                                          אם כי במהלך התכנון,הנסיעה מוינה לקרינתיה נראתה לי ארוכה מדי.

בתכנון מחדש , הייתי מחפשת טיסה לונציה או משהו קרוב יותר.

ליולי 2021 יש שילוב מיוחד של ההרכב המשפחתי (הבן יהיה לפני צבא) ,
                                          הקטנים כבר יהיו מספיק גדולים בשביל לונדון, 
                                          וההורים מתגעגעים לסקוטלנד.
                                          כך שמתרקם טיול עירוני בלונדון + האי סקאי בסקוטלנד, 
                                          בתקווה לראות פאפינים 🙏.

• 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון