קרואטיה בראש השנה
-
מהרהרת בשיא הרצינות לטוס לקרואטיה לשבוע בראש השנה
למישדהו יש משהו להגיד בעד או נגד?
( אן מישהו בכלל נכנס לפה )
-
אני בעד
-
איילת שלום, היום פורסם שמדינות כמו בריטניה,סלובניה ואוסטרי ה מבקשות מאזרחיהן לשוב מקרואטיה מאחר והפכה אדומה.מי שלא ישוב בתוך יומיים יחוייב בשבועיים בידוד.המעברים מההגדרה של מדינה ירוקה לאדומה כה מהירים שכדאי לשקול היטב אם כדאי.מה גם שאצלנו עלול להיות סגר שישבש את מהלך הטיסות .קרואטיה כה יפה אך כדאי להמתין לימים יפים יותר
-
@bsayar אמר:
ומיים יחוייב בשבועיים בידוד.המעברים מההגדרה של מדינה ירוקה לאדומה כה מהירים שכדאי לשקול היטב אם כדאי.מה גם שאצלנו עלול להיות סגר שישבש את מהלך הטיסות .קרואטיה כה יפה אך כדאי להמתין לימים יפים יותר
היותה אדומה בתור סכנה, לא מרגשת אותי.
גם אנחנו אדומים.
אין לי כוונה ללכת לברים ולבילויים, אלא לטיולי טבע. ניראה לי יחסית בטוח.
אפשר לבטל כרטיסים עד שבוע לפני. כך שאם המצב ישתנה אפשר להגיב.
אם הטיסות לא יקרו אז לא יקרו. תמיד אפשר להישאר בבית.
בכל מקרה מחיר הכרטיסים 600 דולר לשלושתינו. לא הימור בשמיים -
-
ישראייר.לכאורה באתר יש להם הרבה טיסות.
יש גם טיסות של אייר קרואטיה , אבל הרבה פחות טיסות והרבה יותר יקרות.ישראייר לא עונים לטלפון. אני תוהה איך לברר שהטיסות קיימות
אולי סוכני נסיעות. -
את בטוחה שאת רוצה לתת כסף למישהו שלא מוכן לתקשר איתך?
מטבח היית קונה מאתר אינטרנט שמקבל כסף אבל לא מוכן לתקשר?
כסף שלך, את מחליטה על מדיניות הסיכונים
-
ישראייר מוכר כעת רק ישירות לצרכן
(סוכני הנסיעות באטרף על זה).
אם כתוב שיש טיסות--אז יש טיסות(מתוכננות לפחות)
תעשי את החשבון שלך- וקחי הימור (כמו שכתבת לא סכום בשמיים)
את הלינות וכל היתר -רק בתנאי החזר מלא
התנודתיות בנושא מדינה אדומה-ירוקה גדולה מאד.
ישראל נכון להיום מאפשרת למי שחוזר ממדינה ירוקה- פטור מבידוד 14 יום.
אבל אם מחר קרואטיה תהיה אדומה----- אז …… (כנראה שהפטור יתפוגג)
בכל מקרה כל ההסכם של מדינת ישראל תקף לתקופה עד 1.9
כך שלא הייתי קונה כרטיסים לפני המועד הזה, ליתר ביטחון אחרי שנדע מה ההמשך.
-
איילת כתבה שאפשר לבטל את הכרטיס עד שבוע לפני אם אלו תנאי הכרטיס אז "ההימור יותר קטן"
-
-
עד כמה שהבנתי מאתר ישראייר, ביטול חינם עד שבוע לפני הטיסה מחייב רכישת "ביטוח מגן" בסך 69 דולר נוספים על מחיר הכרטיס (50 דולר אם הביטול עד שבועיים לפני) וזאת תוך 48 שעות מרכישת הכרטיס
-
-
לדעתי, נגד. למדינתנו עוד אין תוכנית מאה אחוז סגורה על איך להתחיל את שנת הלימודים בעוד פחות מעשרה ימים, אז מי יודע מה ישתנה לגבי אפשרות לטוס או תנאי בידוד עד ראש השנה, ובמיוחד שמטפטפים לנו כל הזמן שמשרד הבריאות רוצה סגר בחגים.
נכון שטיול בטבע הפתוח הרבה יותר בטוח מברים ובילויים במקומות סגורים, אבל זה לא שבנתב”ג משגרים אותך ישר לטבע הקרואטי. צריך להגיע לשם, ובדרך יש זמן לא מבוטל במטוס סגור, ושאר פרוצדורות ושהיות במחיצת אנשים לאורך הדרך. בנוסף כל הבלגן שצריך בדיקת קורונה ממש ממש עדכנית, ויש דיווחים שיוציאו את הבדיקות הללו מקופות החולים ואז תצטרכי לעשות בדיקה פרטית ויקרה על חשבונך ולקוות שתקבלי מועד ותשובה בדיוק בזמן שיהיה מתאים לדרישות הקרואטיות שאולי ישתנו יומיים קודם. זה לא נשמע כיף גדול. ובכל מקרה לא הייתי קונה כרטיס טיסה בלי לוודא מול אדם שעונה ומשיב שאכן אפשר לבטל, וגם לדבר שיחה ארוכה עם סוכן הביטוח כדי להבין מה מכוסה (אם למשל ידרשו מכם להיכנס לבידוד בקרואטיה פתאום, או שרק אחד חלה ולא מוכנים להטיס אותו חולה בחזור אז האם מממנים שהייה שם גם לאחרים וכו’).
-
@keves160 אמר:
ד עד ראש השנה, ובמיוחד שמטפטפים לנו כל הזמן שמשרד הבריאות רוצה סגר בחגים. נכון שטיול בטבע הפתוח הרבה יותר בטוח מברים ובילויים במקומות סגורים, אבל זה לא שבנתב”ג משגרים אותך ישר לטבע הקרואטי. צריך להגיע לשם, ובדרך יש זמן לא מבוטל במטוס סגור, ושאר פרוצדורות ושהיות במחיצת אנשים לאורך הדרך. בנוסף כל הבלגן שצריך בדיקת קורונה ממש ממש עדכנית, ויש דיווחים שיוציאו את הבדיקות הללו מקופות החולים ואז תצטרכי לעשות בדיקה פרטית ויקרה על חשבונך ולקוות שתקבלי מועד ותשובה בדיוק בזמן שיהיה מתאים לדרישות הקרואטיות שאולי ישתנו יומיים קודם. זה לא נשמע כיף גדול. ובכל מקרה לא הייתי קונה כרטיס טיסה בלי לוודא מול אדם שעונה ומשיב שאכן אפשר לבטל, וגם לדבר שיחה ארוכה עם סוכן הביטוח כדי להבין מה מכוסה (אם למשל ידרשו מכם להיכנס לבידוד בקרואטיה פתאום, או שרק אחד חלה ולא מוכנים להטיס אותו חולה בחזור אז האם מממנים שהייה שם גם לאחרים וכו’).
- בנוגע לבדיקות לישראייר יש הסכם עם הדסה לטסים, 50 דולר לבדיקה פרטית עם תשובה תוך 24 שעות ( באנגלית וכו ). אפשר לעשות את הבדיקה במרכז.
הנושא הזה סגור
2. יש ביטוח מובנה בקניית הכרטיס ( ביטוח שמשלמים עליו עוד ) שמאפשר ביטול עד שלב מאוד מאוחר.
3 . לגבי הביטוח מסכימה. אברר בפרוטרוט.
4. לגבי הצורך באדם שיענה. האתר ברור לחלוטין. ההתחייבות של החברה משפטית זהה אם אדם אמר ( בהנחה שהוקלט ) או שהכתב באתר. הצורך באדם שאומר הוא פסיכולוגי אולי אבל אין לו שום משמעות
- בנוגע לבדיקות לישראייר יש הסכם עם הדסה לטסים, 50 דולר לבדיקה פרטית עם תשובה תוך 24 שעות ( באנגלית וכו ). אפשר לעשות את הבדיקה במרכז.
-
עוד אין לי.
התחלתי לקרוא בלוגים. -
@יונית אמר:
כל מקרה כל ההסכם של מדינת ישראל תקף לתקופה עד 1.9 כך שלא הייתי קונה כרטיסים לפני המועד הזה, ליתר ביטחון אחרי שנדע מה ההמשך.
יונית מקבלת ומחכה ל 1.9 לראות /התנאים לגבי קרואטיה לא משתנים
אם ישארו כמו שהם אני כנראה הולכת על זה -
@ayeletback אמר:
בנוגע לבדיקות לישראייר יש הסכם עם הדסה לטסים, 50 דולר לבדיקה פרטית עם תשובה תוך 24 שעות ( באנגלית וכו ). אפשר לעשות את הבדיקה במרכז. הנושא הזה סגור 2. יש ביטוח מובנה בקניית הכרטיס ( ביטוח שמשלמים עליו עוד ) שמאפשר ביטול עד שלב מאוד מאוחר.
רק שימי לב שזה כבר מזמן לא מחיר אטרקטיבי עבורך של 600 דולר לשלושה: + 150 דולר לשלוש בדיקות קורונה, ותוספת על הביטוח המובנה בקניית הכרטיס שמגיבה קודמת העריכה ב-50-69 דולר לכרטיס. זה כבר עוד 150 דולר. כלומר, 900 דולר לשלושה. וזה על כרטיס שכולל כאב ראש של בירוקרטיות קורונה והלחץ שאולי לא יכניסו אתכם או תצטרכו בידוד שם/פה, או לא יטיסו הלוך/חזור וכו’.
-
נראה לי שהמחיר זה אחד השיקולים האחרונים למה לא לטוס בתקופה הזאת.
יש כל כך הרבה סיבות לפני כן כמו חוסר הודאות והחשש הבריאותי שפשוט כל ההנאה מהחופשה תיפגם באופן כזה שלדעתי זה לא שווה את המאמץ.
יש כאן מתוך קהיליית “למטייל” רבים שכבר מחכים לרגע שהשמיים יפתחו על באמת אבל, לצערנו, זה לא המצב כרגע אז נראה לי שמי שטס עכשיו לחופשות בחו”ל אלו לא חברי הקהילה כאן אלא אותם אלו שתמיד יקפצו על החופשה הראשונה האפשרית.
-
זו גם דעתי. לא הייתי קונה לעצמי כרטיס כרגע מכל הסיבות הנ”ל. אבל השואלת הציגה את זה כך שמדובר במציאה מבחינת המחיר, אז אולי שווה להסתכן בביטול – רק שגם זה אינו באמת המחיר שנראה ממבט ראשון אם מוסיפים את הבדיקות הפרטיות ותוספת אפשרות הביטול שכבר מקפיצות במאה דולר פר אדם את המחיר.
-
@keves160 אמר:
מזמן לא מחיר אטרקטיבי עבורך של 600 דולר לשלושה: + 150 דולר לשלוש
זה עדיין מחיר אטרקטיבי ...אבל תכלס אתה באמת חושב שעוד 100 דולר פחות 100 דולר זה ה ISSUE פה?
זה ממש לא.
ה ISSUE זה שממש ממש חסר לי טיול.
וכמה זה בעייתי ואפשרי.
העלות פלוס מינוס לא רלוונטית