הצעה למסלול במערב ארצות הברית אפריל-מאי 2022
-
שלום לכולם
אנחנו זוג בשנות הארבעים עם 3 ילדים 18,16,12 שהטיול יהיה טיול גיוס ובת מצווה- זה לא טיול ראשון שלנו איתם בחול , אבל לא בארצות הברית .
יש לנו כ 30 יום ,אני כרגע עובד על שלד ראשוני , אשמח לכול הערה או שיפור שתוכלו לתת .
ניסיתי לשלב עיר + טבע ומדי פעם לנוח , נראה מה אתם חושבים
נחיתה ב LA
5 לילות מלאים בLA
3 לילות – נסיעה מזרחה לברייס קניון + זאיון
1 לילה grand canyon
2 לילות לאס ווגאס
4 לילות יוסמיטי
2 לילות סן פרנסיסקו
1 נסיעה צףונה לילוסטון
4 לילות בילוסטון
1 סולט לייק – החזרת רכב *
6 לילות ניו יורק
הערות
1 לשלב את ילוסטון ויוסמטי בטיול
2 * על הרכב – הנחה שניתן להחזיר את הרכב בעיר גדולה
נשמח לשיפור על מנת שיהיה יותר נח והגיוני.
המון תודה ,
-
קודם כל – כפי שנאמר כאן לא מזמן – תתכנן את הטיול בימים ולא בלילות
לילה במקום מסויים לא אומר מתי וכמה זמן אתה מתכנן לטייל בו
תכנון נכון נראה כך
יום 1 – לוס אנג’לס
יום 5 – לוס אנג’לס + נסיעה ליוסמיטי
וכדומה.
כך גם תוכל לראות בקלות מה מרחקי הנסיעה שלכם
כמה הערות בונות נוספות
- 5 לילות (!) בלוס אנג’לס? מדוע? אתם מתכננים את כל הפארקים? אני חושב שסן פרנסיסקו עדיפה עליה.
- חסרה לכם העיירה Page עם שלושת הפעילויות שבה: Antilop Canyon, Horseshue bend, ושייט באגם – לא לוותר על שלושתן – נדרשים יומיים מלאים
- אם אתם בילוסטון – מדוע אתם מוותרים על גרנד טיטון?
- מה לגבי שאר השמורות החצי מדבריות בדרך בין לאס וגאס צפונה: קניונלנדס, ארצ’ס (ופייג’ כאמור)
-
לדעתי לא לקחת בחשבון זמני נסיעה בין מקומות ולכן יהיה צורך בהוספת זמני נסיעה, מה שיחייב ויתור על חלק מהזמן בערים הגדולות או בפרקים לאומיים. הילדים שלך יחסית גדולים, אבל האם אתם בנויים לימים של נסיעות ארוכות?
נתחיל:
מלוס אנגג’לס לפארקים של דרום מערב יוטה וצפון אריזונה וסיום בלאס וגאס:
יום 1: מלוס אנג’לס ועד ברייס קניון – יום שלם של נהיגה. על פי Google Maps מדובר ב- 530 מיילים, רובם על I-15, אגב, שהם לפחות 8 שעות נהיגה ללא הפסקה, קרי יום שלם. אגב, השעה בברייס קניון מאוחרת בשעה לעומת לוס אנג’לס (איזור הזמן Mountain), כך ש”מפסידים” שעה בנסיעה הזו.
יום 2: ברייס קניון 3-6 שעות (כתלות אם יורדים לטיול רגלי או מסתפקים בתצפיות) ומשם נסיעה של כשעה עד לכניסה לפארק ציון. המשך היום התחלת ביקור בפארק ציון. אם אין כוונה לעשות קטעי הליכה ארוכים ומסתפקים ב- River Walk ועוד כמה טעים קצרים, אז חצי יום יספיק לביקור בפארק ציון. אם יש כוונה לעשות קטעי הליכה ארוכים (כמו העליה לכוון Angel’s Landing או ה- Narrows), יתכן וצריך להקדיש לפארק יותר מיום אחד.
לגבי הגרנד קניון, לא ציינתם מהי תקופת הנסיעה. האם מדובר בקיץ 2021 או שלא בין אמצע מאי – אמצע אוקטובר. אם מדובר בקיץ, ניתן לבקר בגדה הצפונית של הגרנד קניון. היתרון הוא חיסכון בנסיעות וכן מדובר באזור פחות מתויר וצפוף. החיסרון הוא שרחוקים מאד מנהר הקולוראדו וכמעט ולא רואים אותו משום מקום. לטעמי, הגדה הדרומית יותר אטרקטיבית. במידה ובחרתם בגדה הדרומית, הנסיעה לשם עוברת בפייג’. האם לא תרצו לעצור שם ליום אחד לביקור בקניון אנטלופ, בפרסת בסוס ואולי גם לשוט על אגם פאול או לבקר בסכר של גלן קניון?
ניתן לנסוע מאיזור פארק ציון לפייג’ ואולי גם לבקר בקניון אנטילופ באותו יום או לעשות שיט קצר על האגם או לבקר בסכר. כמובן שאם היציאה מפארק ציון איננה על הבוקר, מגיעים לפייג’ בשעה יותר מאוחרת ומספיקים לעשות שם פחות. אם תחליטו לדלג על פייג’, אז הנסיעה לגדה הדרומית של הגרנד קניון היא דרך של כ- 320 מיילים, שתקח כ- 5-6 שעות. יתכן ולא תצאו על הבוקר מפארק ציון, עדיף להסתפק בנסיעה עד לנקודת הלינה הבאה שלכם ולדחות את הביקור בגרנד קניון ליום המחרת.
מהגרנד קניון ללאס וגאס – מדובר בנסיעה של כ- 4.5 שעות. אם מדובר על 2 לילות בלאס וגאס, זה אומר עד יום וחצי של שהות במקום.
מלאס וגאס ליוסמיטי:
מדובר במרחק של כ- 400 מיילים (לכניסה המזרחית לפרק), שיקחו יום שלם של נהיגה.
זה משאיר לכם 3 ימים בפרק. לדעתי זה מעל ומעבר. יתכן ותרצו להוריד יום אחד כי תצטרכו אותו במקום אחר.
לסן פרנסיסקו אתם הקציתם מעט מדי זמן לטעמי. לאחר שנקח בחשבון חצי יום על הנהיגה מיוסמיטי לסן פרנסיסקו ישארו לכם 1.5 ימים בעיר. זה די מעט. הייתי מוסיף עוד יום.
מסן פרנסיסקו לילוסטון:
כאן באמת יש חוסר הקצאת זמן. מדובר ב- 985 מיילים של מרחק נהיגה, שיקחו יומיים מלאים של נסיעה. אולי כדאי לשקול טיסה לסולט לייק סיטי ונהיגה משם? אפשר גם לטוס קרוב יותר, אבל אין שדה תעופה גדול קרוב יותר, מה עוד שאתם מתכוונים לטוס מסולט לייק סיטי לניו יורק, והטיסה תחסוך לכם drop off charge על הרכב (כמה מאות דולארים).
ילוסטון – אני מניח שכוונתכם לילוסטון + גרנד טטון. ממליץ לא לותר על הגרנד טטון, שהוא פרק מאד יפה וצמוד לילוסטון מדרום. הייתי שוקל הוספת לילה נוסף לשני הפרקים.
-
@imeshy אמר:
ות (!) בלוס אנג’לס? מדוע? אתם מתכננים את כל הפארקים? אני חושב שסן פרנסיסקו עדיפה עליה. חסרה לכם העיירה Page עם שלושת הפעילויות שבה: Antilop Canyon, Horseshue bend, ושייט באגם – לא לוותר על שלושתן – נדרשים יומיים מלאים אם אתם בילוסטון – מדוע אתם מוותרים על גרנד טיטון? מה לגבי שאר השמורות החצי מדבריות בדרך בין לאס וגאס צפונה: קניונלנדס, ארצ’ס (ופייג’ כאמור)
הי
תודה על התגובה המהירה, נשנה את ההתיחסות לגבי הימים
LA – 6 ימים – פרוט
1 הגעה
1 דיסני
1 יונברסל
1 WALK-OF FAME + SIGN
1 פתוח
1 עזיבה
לגבי השמורות שהזכרת , קצת עמוס ורציתי קצת לגוון עיר\טבע , בעידכונים הבאים נראה איך ניתן לשפר
לגבי גרנד טיטון – הכנסתי אותו בחישוב של ילוסטון , אבל אני מבין ממך שכדאי להקדיש לו עוד יום 1 מלא
-
הי , ממש תודה על המהירות תגובה ועל הפרוט , אני אנסה לענות ולתכנן מחדש
- הנסיעות נלקחו בחשבון לברייס וזיון בגלל זה ריווחתי ולקחתי 3 לילות , הכוונה לבצע סיורים קצרם בשמורות האלה
- גראנד קניון – תקופת אביב 2022 אמצע אפריל – שהיה לילה בקניון או באיזור שלו
- לגבי אנטילופ , קיבלתי את ההערה מעוד אחד , נראה איך אני משלב בינהם
- לאס ווגאס – פחות מעניינת – להגיע לראות לטעום לנוח ולהמשיך הלאה
- לוחות זמנים לגבי יוסמטי וסן פרנסיסקו עודכנו
- לגבי ילוסטון רשמתי לילה אחד נסיעה “מבוזבזת” לשם
- 4 לילות בילוסטון כוללות את גרנד טיטון – ניקח בחשבון עוד יום תוספת
לגבי ילוסטון מתחילה הבעיה אצלי , איך ואיפה אני מחזיר את הרכב .
הצעות יקבלו בברכה ,
- לשנות את אופי הטיול \ להוריד ניו יורק ולעשות טיול מעגלי ?
- לחפש עיר\מקום מרכזי שניתן להחזיר את הרכב ?
- טיסות פניומיות ??
-
walk of fame זה בערך שעה-שעתיים, רק כדי לעשות V, אפשר ביום ההגעה אם אתם לא מגיעים מאוחר מדי.
השלט- לא יודעת מה זה אומר, לאן אתה רוצה להגיע כדי להצטלם. בכל מקרה שניהם ביחד תופסים גג חצי יום.
הייתי שוקלת אפילו לוותר על דיסני בגילאי הילדים שלך לטובת אזור פייג’ כמו שהמליצו לך פה ואולי עוד יום בסן פרנסיסקו.
האזור שאנחנו הכי אהבנו בל.א. זה סנטה מוניקה ווניס ביץ’, היינו שם בסופ”ש באוגוסט והיה ממש שמח שם. לא יודעת איך זה באביב אבל שווה לבדוק.
כמה ימים נטו יש לך ביוסמיטי ? אולי גם שם אפשר להוריד יום.
אחרי שתבנה מסלול קצת יותר מפורט בימים ולא בלילות כולל זמני נסיעה (למשל מווגאס ליוסמיטי זה יום נסיעה ולא ברור מהמסלול שלך איפה הוא נמצא)
-
לאחר בחינה של ההצעות, עידכון , דעתכם , מעגלי – וחוסך את העניין של החזרת הרכב
1 +2 הגעה לניו יורק – טיסת המשך לסולט לייק סיטי + לקיחת רכב
3-4 page + אנטילופ
5-7 zion + ברייס
8 גראנד קניון
9-10 לאס ווגאס
11-15 L.A
16-18 יוסמיטי
19-21 סן פרנסיסקו
22 נסיעה לילוסטון עצירה בדרך
23-26 ילוסטון + גרנד טיטון
27-30 ניו יורק
-
סתם הערה לגבי וניס ביץ’ – נראה לי שהמקום המקסים הזה תמיד שוקק ושמח – היינו באפריל והיה שמח, עליז, מלא אנשים ופעילויות, מוזיקה מקפיצה, ונהננו מכל שנייה. זה היה היום האחרון לטיול ולא יכולנו לבקש סיום יותר מוצלח מזה.
-
אתה מתקדם אבל עדיין טעור שיפור
כעת אתה מתחיל מיוטה . אבל שים לב שאתה מכניס את הגרנד קניון אחרי ברייס ופארק ציון.
האם אתה מתכוון לגדה המזרחית (יש מעט מה לעשות) או הדרומית (יותר אפשרויות לטיולים, למיטבי לכת)
כמו”כ ברייס וציון יכולים להסתפק ביומיים סהכ (אחד לכל פארק) כלומר ימים 5-6 ולא 5-7
כמו”כ – למה לא להתחיל מילוסטון – ואז אתה חוסך את הנסיעה הלא סבירה מסן פרנסיסקו לילוסטון (15 שעות נסיעה נטו לפי גוגל זה לפחות יומיים של נסיעות בלבד)
שוב, ממליץ לך, לא להתקמצן בשורות
1-2 – מה שרשמת + נסיעה לפייג’
3 – פייג’
4 – פייג’ + נסיעה לברייס
5 – ברייס + נסיעה לפארק ציון
וכו’.. כך יהיה ברור לך (וגם לנו) באיזה יום אתה מתכנן את הנסיעה מיעד ליעד – מעבר בין אתרים בארה”ב הוא לרוב לפחות חצי יום נסיעה (שמוריד חצי יום טיול מאתר המקור)
כמו”כ – מכיוון שמדי פעם אתה מפספס את עניין הנסיעות (המשמעותיות ביותר בארה”ב) – תרשום ליד “נסיעה ל___” (X שעות)
חסר לי כאן מאוד כביש מס’ 1 – שמתאים מאוד לפעילות עם ילדים לטעמי.
עוד המלצה – לסיים עם לוס אנג’לס ולא להתחיל איתה. בהנחה שהילדים שלך הם חובבי אטרקציות יותר מאשר חובבי טבע (תקן אותי אם אני טועה)- אזי כדאי מאוד לעשות טיול שהשיא שלו בסוף כשעייפים וצריך להרים אותם.
ועוד המלצה – למה לא להתחיל
-
-
@imeshy אמר:
רייס + נסיעה לפארק ציון וכו’.. כך יהיה ברור לך (וגם לנו) באיזה יום אתה מתכנן את הנסיעה מיעד ליעד – מעבר בין אתרים בארה”ב הוא לרוב לפחות חצי יום נסיעה (שמוריד חצי יום טיול מאתר המקור) כמו”כ – מכיוון שמדי פעם אתה מפספס את עניין הנסיעות (המשמעותיות ביותר בארה”ב) – תרשום ליד “נסיעה ל___” (X
אני יושב מחדש לחשב ,
למה לא להתחיל מילוסטון ? לפי האתר שלהם הוא נפתח בתחילת מאי , ואנחנו מתכננים להתחיל את הטיול באמצע באמע אפריל -
כמה הערות:
- לא הייתי בילוסטון במאי. אבל לפי הממוצעים הרב שנתיים, מדובר בחודש הפכפך, עם טמפרטורות מקסימום בין 5 ל20 מעלות וסיכוי גבוה לסופות שלג ו\או קרח. בנוסף מסלולים ואתרים רבים יהיו עדיין סגורים. אני לא בטוח שכדאי להגיע עד ילוסטון בתנאים כאלה של חוסר וודאות.
- קשה לראות איך אתם מבקרים כל כך קרוב לסדונה ולא תבקרו במקום המקסים הזה. מה גם שאולי תרצו לצאת שם לכל מיני אטרקציות שמתאימות לגילאי הנוער שלכם.
- לא חישבתי, אבל יש לי תחושה שהמסלול המעגלי מוסיף לכם לפחות יום נסיעה (על פני אלטרנטיבה של מסלול חד כיווני)
- לא התייחסת לנסיעות. לדוגמא: האם נוסעים מלוס אנג’לס אל יוסמיטי ביום 15 או 16? והאם ממשיכים לסן פרנסיסקו ביום 18 או 19? נסיעה מלוס אנג’לס אל יוסמיטי יכולה לגמור לכם כמעט יום טיול. מביאים את זה בחשבון? אם תכתבו את הנסיעות, תגלו שחסרים לכם ימים בחלק מהמקומות
- לא השארתם זמן לבילויים משפחתיים כמו שייט ראפטינג, אומגות עצים, טרקטורונים וכו וכו. המסלול שלכם מהיר מאוד.
- ראיתי שדילגתם על כביש 1 – האם זה בכוונה?
-
היות ומדובר באפריל, הגדה הצפונית (לא המזרחית) של הגרנד קניון תהיה כנראה סגורה. היא נפתחת מחדש באמצע מאי, כמדומני.לגבי התחלה בילוסטון, הרי שמסיבות שונות, הביקור בילוסטון צריך להיות מאוחר ככל האפשר. באפריל אני מניח שעדין יש שם שלג בחלקים נרחבים, ואלו יהיו סגורים לביקור. פשוט חבל להגיע לשם ושלא תהיה אפשרות להגיע לחלקים המושלגים של הפרק.
בכל מקרה, יש לגלוש לאתר של הפארק על מנת לבדוק אלו חלקים פתוחים ואלו סגורים.
-
לדעתי מסלול שלך מרובה בנסיעות
למה לנחות בסולט לייק סיטי אם נוסעים לכיוון פייג?
אני הייתי שוקל לוותר על ילסטון בשביל לרווח את הטיול קצת יותר וגם בגלל ההימור המסוים במזג האוויר, ובנוסף מנסה לצמצם את הנסיעות בחלק מהימים (גם אם קשה יותר לעשות זאת בארה”ב) ואז עושה את המסלול הקלאסי יותר מתחיל בסן פרנססיקו ומסיים בלוס אנגלס/לאס ואגס או הפוך ומשם טס לניו יורק
ואז שוקל לשלב גם את סדונה הנפלאה ואולי גם את סן דייגו (תלוי בהעדפות ותכנון הזמנים)
אם בכל זאת מחליטים לא לוותר – אז לדעתי מסלול לא מעגלי בהחלט עדיף
-
@Shachar3184763 אמר:
לאחר בחינה של ההצעות, עידכון , דעתכם , מעגלי – וחוסך את העניין של החזרת הרכב
1 +2 הגעה לניו יורק – טיסת המשך לסולט לייק סיטי + לקיחת רכב
3-4 page + אנטילופ
5-7 zion + ברייס
8 גראנד קניון
9-10 לאס ווגאס
11-15 L.A
16-18 יוסמיטי
19-21 סן פרנסיסקו
22 נסיעה לילוסטון עצירה בדרך
23-26 ילוסטון + גרנד טיטון
27-30 ניו יורק
אוסיף את התובנות שלי לפי הצעת המסלול האחרונה שהעלית:תחשוב איך טיילתם באירופה- ותיקח בחשבון את המרחקים שיהיו לכם פה, איך זה יסתדר לכם כמשפחה
יש הרגשה שהכנסת פה שילוב של כל מגירת החלומות שיכולת לחשוב בארה”ב, מבין את הניסיון, גם אני הייתי שם לא אחת, אבל כדאי להתאפס ולהתאים לגודל המדינה ולאמצעי התחבורה על מנת שזה לא יהפך למסע מתיש.
אפשר לוותר על כמה נקודות ולהפחית נסיעות, אם תרצו- תראו שיצא לכם להגיע שוב….
למשל- ממה שציינת קודם, הטבע , ברובו הוא תצפיות בשמורות. כל סיפור הנסיעה לגרנד קניון- הוא פשוט התשה. אם תחפש בהיסטוריית הפורום- תראה שבהרבה דיוני גרנד קניון יש הרבה גולשים שממליצים לוותר עליו. גם אני בגישה זו- זה מקום יפה וענק, וקשה מאוד לתפיסה בעין, ובכל טיולי באזור אחרי, מעולם לא חשבתי להגיע אליו שוב ( בטח שלא לתצפיות בלבד).. אם הילדים שלי ירצו- ימצאו דרך להגיע לשם בעצמם

תחשבו גם מה יהיה יותר היי לייטס בנסיעה הזו- ואולי תנסו שהוא יהיה בסוף.. ככה שהילדים ישארו מפוקסים ולא יעברו קצת ירידת מתח.
בטיול בסגנון כזה אני חושב שילוסטון היא יותר מדי, רחוקה מכל השאר, זו גם לא העונה.. ואולי גם אותה אפשר להחליף בדברים אחרים שיסתדרו יותר טוב על המפה והמסלול.
-
תודה לכול המגיבים, שמתם נקודות חשובות מאוד, ונראה שזמן הנסיעעה של יותר מ חצי יום משפיע על סגנון הטיול...(לא שאני פוחד מנסיעה ארוכה ועשינו נסיעות כאלה באירופה אבל ההערות והארות שלכם מיקדו את נושא הזה )
נראה שהטיול הולך להשתנות בהתאם .
שאלה:
מבחינת מזג אוויר ועומס מבקרים האם יולי יהיה שונה בצורה דראסטית ?
הערות למגיבים האחרונים :
- לאס ווגאס אינה מושכת זה רק להיות ולסמן סוג של V
- גרנד קניון – כן הכוונה לתייר אותו יותר מיום 1 ולא רק גדה אחת
- סן דייגו ווניס ביצ – פחות מושך
- כביש 1 , ילקח בחשבון בשינוי מסלול
תודה לכולם , אנחנו חוזרים לתכנון DRAFT , נשתמע בהמשך
-
@Shachar3184763 אמר:
תודה לכול המגיבים, שמתם נקודות חשובות מאוד, ונראה שזמן הנסיעעה של יותר מ חצי יום משפיע על סגנון הטיול...(לא שאני פוחד מנסיעה ארוכה ועשינו נסיעות כאלה באירופה אבל ההערות והארות שלכם מיקדו את נושא הזה )
נראה שהטיול הולך להשתנות בהתאם .
שאלה:
מבחינת מזג אוויר ועומס מבקרים האם יולי יהיה שונה בצורה דראסטית ? כן, יהיה הרבה הרבה יותר צפוף+ מקומות לינה מעלים מחירים.
הערות למגיבים האחרונים :
- לאס ווגאס אינה מושכת זה רק להיות ולסמן סוג של V
- האם ההחלטה הזו היא מסקנה לאחר ביקור קודם שם?
- גרנד קניון – כן הכוונה לתייר אותו יותר מיום 1 ולא רק גדה אחת
- מסלולי ההליכה שם הם למיטיבי לכת, לרוב הציבור שעושה מסלולים סטנדרטיים יום אחד הוא מעל ומעבר. קשה להסביר, אבל בגלל גודלו קשה להתרשם מיופיו. אחרי שני ביקורים שם, בטיולים שהגיעו אחר כך דלגתי עליו בקלות.
- סן דייגו ווניס ביצ – פחות מושך
- אם וניס ביצ’ פחות מושך, אפשר לצמצם יום בלוס אנג’לס. יש לכם לאן להוסיף אותו...
- כביש 1 , ילקח בחשבון בשינוי מסלול
תודה לכולם , אנחנו חוזרים לתכנון DRAFT , נשתמע בהמשך
-
בשנים רגילות יולי עמוס משמעותית יותר מאשר אפריל. בשנת קורונה? אי אפשר לדעת..
העומס מגיע לידי ביטוי יותר באיזורים העירוניים וקצת פחות בשמורות הטבע, אם כי גם הן מושפעות כמובן.
גם מזג האוויר כמובן שונה משמעותית בין יולי לאפריל. חשוב לדעתש באפריל חלק מהמסלולים יהיו סגורים (ילוסטון כאמור, וגם ביוסמיטי ושמורות אחרות). ביולי הכול פתוח.
מציע לך לקרוא על הגדות השונות של הגרנד קניון.
יש אפשרות לטייל לזמן קצר יחסית על גדת הקניון (הליכה קלילה) או לרדת למטה ולעלות חזרה – יותר למיטיבי לכת. ניתן גם לישון למטה, אבל זה דורש Permit והתארגנות אחרת. אנחנו ירדנו כשליש גובה (כמה מאות מטרים) ועלינו חזרה. היה יפה, וחם (ביוני!)
מציע לך לקרוא עוד על שמורת סדונה – מאוד אהובה כאן.
מציע לך לקרוא על השמורות האחרות של מדינת יוטה – שמורת קניונלנדס, ארצ’ס ונוספות.
סן פרנסיסקו “שווה” בקלות 3 ימים..
-
רק למען הדיוק, אין שמורת סדונה.
סדונה היא עיירה, ובסיס לטיולים, שנמצאת בעמק מקסים. באזור הקרוב לסדונה נמצאות 2 שמורות (רד רוק וסלייד רוק) שבהן מטיילים במסלולים, מסביב לסדונה יש המון נקודות תצפית מקסימות ומפורסמות, ושם גם נמצאים הבסיסים של אטרקציות רבות.
-
@דור-ד אמר:
הייתי שוקל לוותר על ילסטון בשביל לרווח את הטיול קצת יותר וגם בגלל ההימור המסוים במזג האוויר
עברתי על כול ההערות שלך, ממש מועילות
כרגע כן מנסה להשאיר את ילוסטון בטיול … , מספר שאלות
בהנחה שמשנה תקופה -מאפריל ליולי ואני משאיר את הטיול המעגלי מרווח את הימים (מוריד ימים מ LA וחלק מהפרקים ) למה הטיול המעגלי לא יעיל לדעתך ?
בניתי אותו בגלל החזרת הרכב . ל SLCהאם ניתן לקחת רכב מ LA או סן פרנסיסקו ולהחזיר במקום אחר ?
הערה: ההתעקשות היא רק עם רכב , לא נראה לי שאני אקח טיסת פנים בשביל זה ..