ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הצעה למסלול במערב ארצות הברית אפריל-מאי 2022

פורום צפון אמריקה
    מערב ארהב
    14
    57
    4780
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • imeshy
      imeshy @Shachar3184763 נערך לאחרונה על ידי

@Shachar3184763 

יש לי הרבה הערות

אני הייתי מוסיף יום אחד לסן פרנסיסקו. יש לכם שם בעצם 2.5 ימים (החצי זה ביום 4) לא כולל ג’ט לג. 

לא הייתי באפריל ביוסמיטי – אבל שים לב שחלק מהשמורה בזמן זה יהיה סגור (איזור טיוגה) ולכן יהיה פחות מה לעשות שם. תכננת שם 3 ימים, אני הייתי מוריד אחד. 

תכננת נסיעה מיוסמיטי לווגאס שלוקחת חמש שעות. זה לא אפשרי. קודם כל הנסיעה דרך הכניסה המזרחית של הפארק (מעבר טיוגה) תהיה בוודאות סגורה באפריל (לרוב נפתחת סביב סוף יוני) ולכן לא תוכל לנסוע משם (הנסיעה לוקחת 7 שעות דרך מעבר זה). הנסיעה דרך השער המערבי לוקחת כ- 9 שעות ישירות. 

ויתרתם על כביש מס’ 1 וחבל. אפשר לנסוע לאחר יוסמיטי ולסיים בלוס אנג’לס אעפ”י שזה לא סוף הטיול (מהווה גיוון עירוני לטבע) או לחילופין לנסוע אחרי יוסמיטי משם לווגאס, ואז לחזור ללוס אנג’לס. מסורתית כביש מס’ 1 זה 2-3 ימי טיול. ממש חבל לפספס. 

סיבוב הקניונים לוקח לכם 6 ימים + נסיעה לברייס. 

אני הייתי עושה זאת כך 

0 – נוסע בערב מוגאס לציון 

1 – טיול בציון ונסיעה לברייס

2- טיול בברייס ונסיעה לפייג’

3-4 טיול בפייג’ ונסיעה לגדה הדרומית של הגרנד קניון

5 – טיול בגרנד קניון ונסיעה לווגאס

6 – אופציונלי – טיול באיזור סדונה 

אגב, אפשר לשקול בדרך חזרה מווגאס / לוס אנג’לס לניו יורק – לעצור במפלי ניאגרה ליום וחצי ומשם להגיע לניו יורק

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים @Shachar3184763 נערך לאחרונה על ידי

@Shachar3184763

לוס אנג’לס לא בסוף. אחריה יש עוד כמה וכמה ימים בניו יורק. זה לא רק סמנטיקה. אםם אתה חושב שדיסני זה השיא – אז לא סיימת בשיא.

עדיין נראה שאתה לא מעריך נכון זמני נסיעה. מסן פרנסיסקו ליוסמיטי זה לא 3 שעות נסיעה. מיוסמיטי לוגאס זה לא 5 שעות אפילו כשמעבר טיוגה פתוח.

לטעמי האישי יום אחד בוגאס זה מעט. בייחוד כשזה יכול להתחבר לזמן טוב למנוחה כמו שהזכרתי קודם. נכון שוגאז זה או שאוהבים או ששונאים. אבל אם תאהבו אז יום אחד זה כלום.

גם יומיים-יומיים וחצי לסן פרנסיסקו זה מעט יחסית

ומצד שני כמו שהזכירו לפני – באפריל 3 ימים מלאים ביוסמיטי זה הרבה יחסית

ביום 4- הנסיעה אומנם לא לורחת 3 שעות אבל גם לא יום שלם. זה יכול להיות יום לסן פרנסיסקו כשבשעות אחר הצהריים נוסעים לכיוון יוסמיטי.

לא מגרד לכם עצירה בעמק הסיליקון?

• karnielr
          karnielr @Shachar3184763 נערך לאחרונה על ידי

@Shachar3184763 אמר:

מדובר על אפריל 2022 , רחוק מאוד  (מקווה שהקורונה תהיה מאחורינו ) 

אבל מהכנות שעשיתי הבנתי שכמה שיותר מוקדם עדיף

ולמשל עלינו על נקודות שצריך  לחשוב עליהם לדוגמא (מי שיש לא קטנים יש לו צרות אחרות… )

• תאריך גיוס , תאריך בגרויות ,
            • (האם חורף 2022 –אם כן, צריך לחזור עד יום העצמואת בגרויות מתחילות )אם על חשבון ימי לימודים צריך לקחת בחשבון גם ציונים שיורדים בגלל מנות….אם זה על חופשת פסח צריך לחשוב על תגבורי פסח הידועים….
            • קיץ 2022 ? לדחות גיוס בשביל זה ?- אם לא אז להקדים ל קיץ 2021 ?? אז הקורונה תעבור ?? (ההנחה היא שחלקית ונדע את
              זה רק עוד כמה חודשים )
            • אגב קיץ מבחינתי נכון להיום (עבודה וכו… ) זה אמצע אוגוסט עד אמצע ספטמבר = עלויות הרבה יותר גבוהות
          • מזג אוויר חורף , הרבה דברים סגורים 
          • מתבגרים בן ובת – כנראה יצטרכו חדרים נפרדים (התעלמתי מזה 🤔)משערת שאולי מספיק חדר עם מיטות נפרדות?
          • הזמנת חדרים בתוך השמורות לעיתים צריך שנה מראש ולא ניתן להזמין חודשים כמו באירופה או free-style בתאילנד ברגע האחרון 😉

לא חובה ללון בתוך השמורות, ליד כל אחת מהן יש אפשרויות לינה אחרות, חלקן מצוינות ורובן יותר זולות. 

אני חושב שסיכמת את הויכוחים והדיונים שהיו לנו כמשפחה בהכנת הטיול, ואני משער שגם  עוד משפחות עוברות את התהליך הזה אז 

ההערות האלה מצויינות.

בתהליך הככנה אכן את כולל את כול המקומות שאתה רוצה ולאט לאט אתה מוריד ומרווח את הטיול שיהיה ניתן לנשום ולהנות, כמו שאמרת.

אני חוזר לדראפט הראשון שיצרתי ונראה “סביר” \קלאסי  למשפחות ורגועודי מרווח ונתון לנסיעות רגועות לדעתי עדיף בהחלט על התוכנית של מאונט ראשמור וכו’. 

הנקודות שניסיתי לשמור עליהן על פי מה שאמרתם 

• גיוון – טבע עיר
          • נסיעות קצרות
          • לשמור שיא לסוף .(דיסני לנד  ) כפי שנאמר כבר, זה לא הסוף...יש את ניו יורק….כך שמיקום לוס אנג’לס בטיול לא כל כך חשוב. 

1 הגעה סן פרנסיסקו 

2-3 סן פרנסיסקו

4 נסיעה ליוסמיטי 3 שעות 

5- 7 יוסמיטי 

יותר מדי ימים, אלא אם כן אתם מיטיבי לכת. בשיא הקיץ עשיתי את כל המסלולים שאינם למיטיבי לכת ויום וחצי מרווחים הספיקו לי (לא מתייחסת לטיוגה שלקח יום שלם נוסף, זה פשוט לא רלוונטי לכם). 

8 נסיעה לווגאס – 5 שעות 

9 וגאס

מקום טוב למנוחה, הופעות, קניות. הייתי מוסיפה יום. 

10 נסיעה לבריס 

11-17 מסלול מעגלי  ברייס , ZION אנטילפופ PAGE 

קבלת הצעות טובות לסידור הימים האלו, גם לדעתי הקצית יותר מדי ימים. 

18 נסיעה ל LA יום אחד עצירה בדרך 

19-23 לוס אנגלס 

האם בנית תוכנית מסודרת לכל הימים האלו? כי זה טיפה מרווח מדי...

24 טיסה לניו יורק 

30 חזרה לארץ 

בימים שמתפנים, כדאי לנסות לשלב את כביש 1 או חלק ממנו לפחות. 

• jardine
            jardine @Shachar3184763 נערך לאחרונה על ידי

@Shachar3184763

קראתי את כל השרשור וראיתי שכבר שיניתם את המסלול מספר פעמים, אני אישית לא הייתי מוותר על כביש מספר 1, אם אתם כבר כל כך קרובים ומסיים את הסיבוב במערב בוגאס ולא בלוס אנג׳לס.

לגבי פייג׳ בסוף אפריל לא בטוח שהייתי מוסיף יום לאגם פאוול, לא בטוח שטמפרטורת המים תהיה נעימה, כנ״ל לבי ציון, אחד המסלולים הפופולריים נקרא Narrows הולכים בתוך מים די קרים, באוגוסט זה כיף, באפריל אני בספק.

לא כולם מתחברים לוגאס אבל יש לכם רק ערב אחד, בערב הראשון אתם אחרי נסיעה די ארוכה, סביר להניח שתהיו די עייפים להתחיל לטייל בין המלונות ותרצו גם לשלב הופעה ווגאס היא גם מקום די מוצלח לקניות.

בניו-יורק יש לכם 5 ימים מלאים, לי אישית עם ילדים, זה ממש יותר מידיי, כבר שמעתי מחברים שמבחינת הילדים טיול בסנטרל פארק עניין אותם כמו טיול בפארק הירקון, מה גם שבתחילת מאי עוד יכול להיות קצת קריר בעיר בעיקר בשעות הבוקר והערב. 

• dhz
              dhz נערך לאחרונה על ידי

אגב, לגבי נסיעות ארוכות.  כדאי לזכור שבאפריל הימים עדין קצרים.  לא זוכר בדיוק מתי יורדת החשיכה, אבל אני מניח שמדובר בין 17:00 ל- 18:00 היות וכמדומני שנמצאים כבר בשעון קיץ.
              • גדליהו מהגרעין
                גדליהו מהגרעין @Shachar3184763 נערך לאחרונה על ידי

@Shachar3184763

רק לגבי הלינות- מניח שהכל אינדיבידואלי לגבי כל משפחה, מה מורגלים בה ואיך מתנהלים בה.

אצלנו יש גם מתבגרים בן ובת ( ואז עוד בת) ואנחנו נישן בחדר אחד במלון- יש לעיתים רשתות עם חדרים גדולים יותר כמו המפטון אין.

מקסימום נחליף בסדר מי ישן עם מי באותה המיטה…  אצלנו הם גם ישנים באוהלים אז אין להם בעיה לחלוק את אותו המרחב,

מה שצריך לשים לב אם אתם מזמינים חדר אחד שיש לא אחת מלונות שכתוב ל-5 אבל בפועל זה חדר עם שתי מיטות זוגיות ואין עוד מקום.. אנחנו בד”כ משולבי קמפינג בכל מסלול בארה”ב ולכן אם יש מצב כזה יש לנו עוד ציוד לפתור את הבעיה.

בסופו של דבר כל ההחלטות הן שאלות של התנהלות- משפחתית, תקציבית, איך מסתדרים, לכל אחד יש את המקומות שהוא מוכן להתפשר או לא.. בגישה שלי אני בא לראות מקומות חדשים וזה פחות חשוב לי מאיכויות לינה מבחינת איפה אני אשקיע את תקציבי. אבל אני מכיר בכך שיש אחרים ( ואולי הרבה יותר ממני) שיש להם סדרי עדיפויות אחרים ( גם תקציב), אבל חשוב שכל הדעות יושמעו, ושאתם תעריכו מה מתאים לכם.

• nirol22
                  nirol22 נערך לאחרונה על ידי

הצעה למסלול:

1 . נחיתה בלוס אנג’לס.

2 . לוס אנג’לס.

3 . לוס אנג’לס.

4 . נסיעה לווגאס

5 .ווגאס

6 .ווגאס

7 .גראנד קניון

8-14 . מסלול מעגלי  ברייס , ZION אנטילפופ PAGE.

15 . נסיעה ליוסמיטי.

16 . יוסמיטי.

17 . יוסמיטי.

18 . נסיעה לסן פרנסיסקו.

19 . סן פרנסיסקו.

20 . סן פרנסיסקו.

21 . סן פרנסיסקו. 

22 . כביש 1. 

23 . כביש 1.

​​​​​​​24 . לוס אנג’לס.

25 . לוס אנג’לס (טיסת לילה לניו יורק).

26-30 . ניו יורק.

Shachar3184763 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • aviatiko
                    aviatiko נערך לאחרונה על ידי

סליחה שאני פה כל כך מאוחר ומעלה את ההצעה הבאה:

להחליף את החוף המערבי בחוף המזרחי.

אני מבינה לחלוטין את הרצון לעשות טיול highlights מבחינת טבע והחוף המערבי באמת מספק את זה. מצד שני נראה לי מהשרשור שלאו דווקא התאמתם את הטיול הזה שהוא טיול חשוב למשפחה (לפני גיוס + בת מצווה!) למשפחה שלכם ספציפית. ויש לי אחיינים שאחרי צבא פשוט עשו טיול טבע בארה”ב עם Trek America והשלימו את הדברים שעניינו אותם.

מה תחומי העניין שלכם ושל הילדים? האם בני הנוער (כל ה-3 😲) אוהבים טבע יקבלו בהבנה חוסר יכולת לגלוש בסלולאר בפארקים לאומיים?

האם אתם יכולים לעמוד בסדר יום מאוד אינטנסיבי במשך 4 שבועות ללא הפוגה וביחד כל הזמן?

לא ראיתי התיייחסות לשופינג – לאו דווקא לאקט של לקנות דברים כמו לעניין של כניסה לוולמרט או טרגט, סיבוב במתחמי קניות יוקרתיים או אאוטלט – כל אחד לפי כיסו. החוויה של השירות והמבחר מאוד שונה ולבני נוער בימינו תמיד יש לפחות פריט אחד/חנות אחת שהם חייבים לבקר בה. 😉

אם תהיו מוכנים לחשוב על החוף המזרחי אז אפשר להתחיל מפלורידה (חמה בכל מקרה והאביב זו תקופה טובה לבקר בה).

בפלורידה יש חופים מקסימים, טבע אחר (ביצות) ופארקי שעשועים ש’לוקחים בהליכה’ את לוס אנג’לס וסביבותיה.

משם הייתי ממשיכה או במעלה החוף (הקרולינות, גורג’יה) או ‘קופצת’ (בטיסה) לבוסטון/או וושינגטון ונוסעת ומסיימת בניו-יורק.

לחלופין אפשר גם להתחיל בוושינגטון (יש/היו טיסות ישירות של יונייטד) ואולי תצליחו לתפוס חלק מפסטיבל פריחת הדובדבן?

סליחה מראש אם בלבלתי אתכם לחלוטין,

אביה

Shachar3184763 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • Shachar3184763
                      Shachar3184763 @nirol22 נערך לאחרונה על ידי

@nirol22

לא רע בכלל, הייתי רק מעביר את la לסוף ולא להתחלה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • Shachar3184763
                        Shachar3184763 @aviatiko נערך לאחרונה על ידי

@aviatiko

הצלחת לבלבל אבל בקטע טוב.. נבצע חשיבה על ההצעה

גדליהו מהגרעין אנשיםטובים 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • גדליהו מהגרעין

@Shachar3184763

האמת שחשבתי להעלות גם הצעה של חוף מזרחי, אבל לא רציתי להוסיף לבלבול… אבל אם זה כבר נעשה,

אז אנחנו עשינו טיול של שבועיים בחוף המזרחי שהיה מאוד מוצלח מסנט לואיס ( מוזיאון העיר המדהים שנהנו בו מכל הגילאים) דרך הסמוקיז ל-4 ימי טבע והליכות, ביקור חברים ליד אטלנטה וסיום באורלנדו.. מאחר ויש לכם כפול זמן- בהחלט תוכלו להתחיל עם ניו יורק, להוסיף גם את פארק שננדואה והמערות לידו, ועוד דברים שיש בדרך (וושינגטון די.סי??), נשוויל.. לא חסר.

• אנשיםטובים

@Shachar3184763

בהמשך לדברים החכמים של אביה

אני חושב שהשאלות הכי בסיסיות זה מה אתם רוצים להשיג בטיול ומה אתם אוהבים. כל אחד הוא אחר וכל משפחה היא אחרת. אגב, בתקופות שונות בחיינו אנחנו רוצים ומתנהגים אחרת, ואני מזכיר שמדובר על טיול שיקרה רק עוד שנה וחצי עד שנתיים.

אני כתבתי שמבחינתי העיקר בטיול זה המשפחה והנופים הם ברקע. גדליהו גורס שהוא בא לראות מקומות חדשים. שתי הדעות לגיטימיות כמובן, ויש גם דעות אחרות.

לא ראיתי משנה מסודרת שלך / שלכם – מה חשוב לכם. מה המטרה בטיול, מה אוהבים יותר ומה פחות, מה רוצים להשיג, ואולי ממה רוצים להמנע.

אין שום דבר רע בטיול שהוא מוטה טבע, ואין שום דבר רע בטיול שהוא מתגלגל ומהיר, ואין שום דבר רע בטיול שלא כולל שופינג – אם כל אלה מתאימים למשפחה.

אבל אפשר גם לעשות טיול “הפוך” לחלוטין. אפשר לעשות טיול איטי, מוטה ערים או מוטה אטרקציות. אפשר לבלות שבוע ויותר בעיר אחת, להסתובב על החוף וללקק גלידה, לבקר במוזיאון מדע ובמשחק ספורט (אם יהיה רלוונטי כמובן), לשלב הרבה פארקי שעשועים והרבה אטרקציות קטנות.

אני למשל תכננתי לפסח האחרון טיול שכלל 10 ימים רק בלוס אנג’לס (שום דבר מחוץ לעיר). הטיול כמובן לא יצא לפועל בגלל הקורונה, אבל אני חושב שהיה יוצא לנו טיול יפה. זה כלל את דיסני ויוניברסל, כמו גם מצפה כוכבים גדול (עם טלסקופ של 2.5 מטר קוטר), מוזיאון מדע עם מעבורת חלל אמיתית, משחק NBA, שייט לוויתנים, הרבה שופינג, שיטוט על החוף וכמובן סיבוב בהוליווד ועוד. לא תכננו אטרציות אקטיביות. לא טרקטורונים לא ראפטינג ולא פארק חבלים. גם לא תכננו לצאת לטבע. לא ליוסמיטי, לא לכביש 1 ולא לשום מקום קרוב יותר. למשפחה שלי אני חושב שהטיול היה יכול להיות מאד מהנה. תכננו לישון את כל הימים האלה בוילה מרווחת, לקום יחסית מאוחר כל יום ולהנות לנו מחופשה משפחתית נחמדה.

אני בטוח שגדליהו היה מתכנן טיול אחר לגמרי, מוטה טבע, ומישהו אחר היה מתכנן טיול מוטה אטרקציות.

אני זוכר שאביה הזכירה השתתפות בקהל בצילומים של תוכנית טלוויזיה (נדמה לי שלא מתאים לילדים), ורבים הזכירו מופעי פופ ורוק (כמובן שאי אפשר לתכנן אותם שנה וחצי מראש)

אני למשל לא מעלה על דעתי לעשות טיול של חודש. לא רק משיקולים פיננסיים או משיקולים של ימי חופש. אני חושב שטיול טוב צריך להיות 10-20 ימים. מעבר לזה אצלנו מתפתחת קהות חושים, וגם יותר מדי מתח ועצבים בתוך המשפחה שזה בדיוק הפוך ממה שאני רוצה להשיג בטיול. אבל למשפחות אחרות טיולים של חודש מרגישים להם קצרים.

אז מה נכון למשפחה שלכם?

ושוב אני מזכיר שתחומי העניין של כולכם עוד שנה וחצי עשויים להיות שונים

אל תרוצו לטבע רק כי ככה אתם מרגישים שזה נראה נכון, אל תרוצו לטיול מתגלגל רק כי זה מה שכולם עושים בארה”ב, כמו שאל תרוצו לאטרקציות אקטיביות רק כדי לרצות את הילדים ולהשיג שקט תעשייתי. תחשבו מה נכון לכם.

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • גדליהו מהגרעין
                              גדליהו מהגרעין @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

רק להבהיר-  אני בא לראות מקומות חדשים ומוכן להקריב איכות לינה במסגרת תקציב הטיול. גם אצלנו זה עדיין טיול משפחתי.

מסכים איתך- שכולנו משפחות שונות, עם דינמיקות יחודיות  ביניהן ( כמו מי המחליט ומתי, במי וכמה מתחשבים) והעדפות שונות של בני המשפחה ( שאו שצומחים לתוכן או שמפתחים אותן), וברור שנבחר טיולים שונים. וכמה שהמשפחה גדולה יותר ככה והילדים גדולים יותר- ככה יש יותר תחומי עניין- חלק יראו מוזיאון רק מבחוץ, חלק לא אוהבים חוף, חלק רוצים טבע, חלק מעדיפים עיר, שונאי ואוהבי השופינג- ואיכשהו צריך בכל טיול ליצר תמהיל מנצח.

לפעמים זה מצליח, ולפעמים קצת פחות. וכל זה בסוף יוצר את הטיול המשפחתי, שהרבה פעמים החוויות שהכי נשארות הן לא אלו שהיו בתכנון המקורי...

Shachar3184763 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • Shachar3184763
                                Shachar3184763 @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין אמר:

@אנשיםטובים

לפעמים זה מצליח, ולפעמים קצת פחות. וכל זה בסוף יוצר את הטיול המשפחתי, שהרבה פעמים החוויות שהכי נשארות הן לא אלו שהיו בתכנון המקורי...בול

@אנשיםטובים לא ראיתי משנה מסודרת שלך / שלכם – מה חשוב לכם. מה המטרה בטיול, מה אוהבים יותר ומה פחות, מה רוצים להשיג, ואולי ממה רוצים להמנע.

אכן לא פרטתי מה אנחנו רוצים וממה רוצים להימנע,אך אני חושב שכמו ששמת לב שבהתחלה בניתי טיול בשביל להספיק את הכול (כמו כולם שמתחילים לתכנן )  ובסוף בעזרתך ובעזרת אנשי הפורום הזה בנינו טיול לא רע בכלל 👌

אני למשל לא מעלה על דעתי לעשות טיול של חודש. לא רק משיקולים פיננסיים או משיקולים של ימי חופש. אני חושב שטיול טוב צריך להיות 10-20 ימים. מעבר לזה אצלנו מתפתחת קהות חושים, וגם יותר מדי מתח ועצבים בתוך המשפחה שזה בדיוק הפוך ממה שאני רוצה להשיג בטיול. אבל למשפחות אחרות טיולים של חודש מרגישים להם קצרים. נקודה יפה, אני יכול להגיד לך שהטיולים שלנו מתארכים מטיול לטיול. האחרון היה 19 יום לארגנטינה לפני 3 שנים, והיו שם קצת געגועים לקראת הסוף (ייתכן כי פגשנו שם קרובי משפחה שלא היו שפה ותחומי עניין משותפים )

אז מה נכון למשפחה שלכם? אנחנו נכין את הטיולים והאופציות ונציג אותם לילדים עם שולי גמישות לתיקון ימים על פי הצורך.

@אנשיםטובים ​@גדליהו מהגרעין  וכול אחד אחר מהפורום שאלה, לאחר הכנת הטיול ובהתאם לגיל הילדים האם אתם משתפים, חולקים את הטיול ומה הולך להיות שם או “מודיעים” יוצאים לטיול ..

אז מה נכון למשפחה שלכם?

בשביל לשים את הנקודות על השולחן גם בשביל אנשים אחרים שמכינים טיול (בקשת הגילאים שדומה לשלנו) והשיקולים שהיו 

• מקומות “שגדלנו עליהם” מוכרים וכולנו רוצים לבקר שם.
                                • משלב עיר וטבע לסירוגין
                                  • לא למיטבי לכת אבל כן לרדת מהאוטו ספונטני ולבדוק מה יש  באיזור
                                  • וגם לא יותר מדי מוזאונים או כנסיות (ראינו באירופה 😉)
                                • לא מוטה אטרקציות – פחות טיולים מאורגנים או מלכודות תיירים שכולנו מכירים אבל עדיין לוקחים כי “אולי זה שונה הפעם” 
                                • ספורט – לצערי רק אני בעניין ..
                                • אני הייתי בLA וסן פרנסיסקו לפני 25 שנה לבד וחלק מהתובנות רצות איתי (מגיל 18 ) שזה קרוב לגיל שהילדים שלי יהיו בטיול
                                  • למשל למה רק יומיים בסן פרנסיסקו – שאלה שעלתה לא מעט פעמים כאן בפורום 
                                • וכן נסיעה אחת ארוכה בשביל להרגיש את המרחק , ספונטני לעצור או לישון באחד מהמקומות האלה 

גדליהו מהגרעין אנשיםטובים 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • Shachar3184763
                                  Shachar3184763 @nirol22 נערך לאחרונה על ידי

@nirol22

הי

בהתאם לפוסט האחרון שפרסמתי עכשיו , על מנת לגוון טבע , עיר , המסלול פחות מתאים.

מתחילים מ לLA וכמעט 12-13   ימים  עד שמגיעים לסן פרנסיסקו 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • גדליהו מהגרעין

@Shachar3184763

לגבי השיתוף עם הילדים בתוכנית.. אנחנו היום כבר הגענו למצב שאנחנו שואלים- אתם רוצים לדעת מה מתוכנן? והתשובה כמעט תמיד היא לא- הם רוצים להיות מופתעים וכנראה סומכים על התמהיל. זה לא אומר שאין שיתוף חלקי- לעיתים נשתמש בזה לבניית מתח, אם במסה ורדה היה את עניין סולם הסנדות של ה-10 מטר שיש לטפס והילדים לא היו הכי גדולים אז הכנסנו את זה כמעין אתגר שאיזן את העובדה שהיה שם סיור מודרך היסטורי. או בטיול שרובו היה הליכות, הם ידעו שיהיו הרבה הליכות ושבסוף מחכה המסלול הארוך ביותר, אבל הם לא רצו לדעת מה המקומות שבו הם מקבלים חויות של אטרקציות או מה יש במסלולים…

לעיתים לפני הכנת טיול אנחנו שואלים את הילדים אם יש להם בקשות מיוחדות, אבל לא מבטיחים כלום ובודקים איך אפשר לשלב דברים כמו שהם ביקשו ( והם יכלו לבקש משהו עם בע”ח, או זיפ-ליין או פארק שעשועים.. פחות סביר שיבקשו מוזיאון או הליכה רגלית. למרות שלא אחת יקבלו)

• אנשיםטובים

@Shachar3184763

אם יש לכם נסיון של טיול ארוך יחסית אז סביר שאתם יודעים מה טוב לכם ומה אופי הטיול הנכון לכם.

אני רק מזכיר שאם הטיול הקודם היה לפני 3 שנים וזה מתוכנן לעוד שנה וחצי שנתיים זה אומר הרבה שינויים במשפחה. הבכור היה בן 13 ובקטנה הייתה בת 7. זו לא אותה משפחה כמו עוד שנה וחצי. לא בצורך שלהם בחברים, במסכים, בלחץ מהלימודים ושיטת המנות, ביחסים בינהם, בשעות ההשכמה ובשעה שהם הולכים לישון, ברמת האנגלית שלהם ועוד.

במשפחה שלנו אני מתכנן את הטיול, אבל אישתי שותפה להחלטות הגדולות (כל מינון, על האם משהו מסויים מתאים לנו או לא, על אופי הטיול/לינה וכדומה). באופן גס אנחנו מתווים ביחד כיוונים ומסגרת, ואז אני מתכנן עם חלופות וביחד אנחנו מקבלים החלטות. לגבי הילדים – אנחנו מנסים לערב אותם. בנושאים שמעניינים אותם הם בהחלט מתעניינים ומתערבים. אנחנו נשאל אותם על דברים שנראים לנו “גבוליים” – כאלה שאנחנו לא בטוחים אם הם יאהבו או לא, או אם יפחדו או לא. ובהחלט היו מקרים שהם העדיפו לוותר על דברים שכביכול “בשבילם”.

בסופו של דבר זו גם גישה חינוכית/הורית שלכם. אני לא חושב שהתפקיד שלנו בטיול הוא להיות קציני בידור, ואני לא חושב שהטיול צריך להיות מרוכז רק בהם. אבל בסופו של דבר אם הילדים לא מרוצים הם ידאגו להבהיר לנו את זה. ואם כשהם היו קטנים הסבלנות שלהם הייתה קצרה אבל אפשר היה להסיט אותם בקלות (לשחד אותם בגלידה אחרי המוזיאון, לחפש תמונות שיש בהם כובע ירוק) אז כשהם גדולים אולי יש להם מעט יותר סבלנות, אבל גם הרבה יותר קושי להסיט אותם. שלא לדבר על כל נושא גיל הטיפשעשרה. אז בהחלט אני חושב לאורך כל התכנון על איך הם יגיבו, ולא הולך על דברים שמאד יפריעו להם (כמו שאני לא הולך לדברים שאני ממש שונא).

וחזרה לנושא המסלול וגם ההערה של אביה על פלורידה:

הסיבה שהטיול הקלאסי לדרום מערב או כל כך קלאסי, כי הוא בדיוק עונה על הדברים שהגדרת – הוא משלב מקומות שכולנו ראינו בטלוויזיה וקראנו עליהם בספרים (או שמענו מחברים), הוא משלב ערים, טבע, ואטרקציות, והוא עושה את זה במרחקים קצרים מה שמאפשר לעשות כמה ימי טבע ואז כמה ימי עיר ואז אטרקציב לסירוגין, הוא כולל כמה אטרקציות מיוחדות (הוליווד, נושאת מטוסים, הופעות בוגאס, אלקטרז ועוד), ברובו מזג האויר הוא כזה שאפשר לטייל כל השנה, ובגלל המרחקים היחסית קצרים ושע האפשרויות  הוא מאפשר לכל אחד לתפור את הטיול שמתאים לו (למשל יותר אטרציות או יותר טבע) ובאורך שמתאים לו (10 ימים או 30 ימים) בלי בעיה ובלי לשרוף זמן מיותר.

הגרסאות של הטיול שלכם שכללו את ילוסטון או הר רשמור קצת חטאו ליתרונות האלה. השילוב של אתר מרוחק כזה אומר שני דברים – נסיעות מאד ארוכות, וחוסר איזון בין טבע לערים כי פרק הטבע מרוכז וארוך.

אם מדובר על אפריל מאי הייתי ממנף את זה שמעבר טיוגה עדיין סגור לטובת מסלול מאוזן יותר. למשל לשלב את יוסמיטי בדרך מלוס אנג’לס לסן פרנסיסקו (או להיפך), עם או בלי כביש 1. יוסמיטי זו לא סטייה מאד גדולה. זה מאפשר לפצל את פרק הטבע.

אני גם אוהב להמליץ לאנשים על טיול מעגלי מלוס אנג’לס משתי סיבות: האחת – זה מאפשר לעשות את דיסני בתחילת הטיול ויוניברסל בסופו (או להיפך) – שוב מבחינת איזון, והשנייה – טיול מעגלי מאפשר לנו מקסימום גמישות בשינוי התוכניות בלי להסתך עם שינויי טיסה.

• 1
                                      • 2
                                      • 3
                                      • 3 / 3
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון