ערים במרכז לבקר בהן במהלך טיול ממזרח למערב
-
-
נשמע מסלול טוב מאוד אגב.
אני מחפש טיול עם פחות אופי של קאמפינג, יש אפשרות לישון בדירות/מלונות במקומות האלה?
-
היתרון של טיול ארוך בכלל, מחוף לחוף כלול בזה, הוא האפשרות לקנות רכב, אפילו כזה שאפשר לישון בו באיזור ההתחלה ולמכור אותו בסוף.זה יכול להוזיל מאד טיול שעיקרו טבע אבל פוגע מאד אפשרות לבקר ברוב הערים הגדולות.
-
ראיתי את שני חלקי המסלול ששלחת.
עכשיו הוספת גם את סיאטל הרחוקה… וגם את הדרך הארוכה ממנה לכיוון דרום.
התעלמת מהצעתי בנוגע לקטע בקנדה. זכותך. אבל איך תתחיל במונטריאול. תטוס מהארץ למונטריאול? אין טיסות ישירות, אז איך תטוס לשם?
הוספת גם את וושינגטון…
בשיא הקיץ הלוהט תהיה ביוסמיטי, גרנד קניון ולאס ווגאס…
נראה לי שאתה בוחר יעדים באופן אקראי לפי משהו ששמעת. יש הרבה קטעים מעניינים שאתה מדלג עליהם וקטעים משעממים שאתה עובר בהם.
4 חודשים זה לא הרבה, ואתה בפרוש מנסה לעשות “תפוס ככל יכולתך”, וזה יעלה לך בהמון נסיעות שמשמעותן בזבוז זמן.
אני מציע לך להקדיש את כל הזמן לחוף המערבי בלבד, שבו יש גם ערים וגם נופים, ולעשות את הדרך דווקא מדרום לצפון, כדי להתאים פחות או יתר למזג אוויר סביר.
-
@Sailor אמר:
היתרון של טיול ארוך בכלל, מחוף לחוף כלול בזה, הוא האפשרות לקנות רכב, אפילו כזה שאפשר לישון בו באיזור ההתחלה ולמכור אותו בסוף.
האם עדיין אפשר לעשות את זה בארה”ב כתייר ישראלי ללא כתובת קבועה? בעבר הרחוק עשינו את זה, אבל שמעתי שמאז החוקים השתנו וזה הרבה יותר מסובך.
בכל מקרה בעיניי טיול שברובו עירוני עדיף לוותר על עניין הרכב. גם קנייה ומכירה לוקחת זמן והתעסקות עם תקלות, ואם רק צריך להגיע מעיר לעיר אז אפשר לקחת תחבורה ציבורית וזהו, ולהשכיר רק לקטעים של יציאה לטבע. -
חשבתי בהתחלה הוא בחר להתחיל בקנדה כי שם קנית רכב פשוטה יותר.לגבי ביטוח, חברות ממסי בינלאומית + AAA פותרת את זה בקלות ובעלות סבירה. לא בדקתי אף פעם לגבי קנדה, אולי שם קל יותר.
לא עשיתי מחקר, אבל קראתי שיש בארה”ב מדינות שבהן פשוט יחסית לקנות רכב כתייר ועד כאלה שזה כלל בלתי אפשרי.
אם יש משפחה או חברים שם אפשר להשתמש בשירותיהם, כולל קניה ומכירה. (תמיד אפשר למכור מהר למגרש אם אין זמן, לקנות קשה הרבה יותר).
-
אם השואל רוצה ללכת בדרך זו הוא יהיה חייב מחקר רציני לפני תחילת תכנון מסלול. אנחנו קנינו לפני הרבה מאוד שנים, כשזה עוד היה הרבה יותר קל, וגם אז זה לקח זמן והתאמות, וזה עם עזרה מקומית (כתובת של מקומיים ומוסכניק שהיו לנו קשרים איתו לבדיקות ולעזרה בבירוקרטיה). אני עדיין בדעה שהמסלול הנוכחי לא ממש מתאים לזה. יותר מדי רצף של ערים, וזה הרבה לדחוס בארבעה חודשים עם זמן מכירה וקנייה ותקלות רכב.
-
כן… אני בהחלט מאוד רוצה לנצל את הזמן שלי שם ולחוות הרבה מקומות. אני צריך לחשוב על זה לעומק.
מה דעתך על המסלול הזה: כאן.
כמו שאמרת, להתחיל בדרום, סן דייגו (מתאים מבחינת מזג האוויר) – לטפס לגרנד קניון וליוסמיטי – סן פרנסיסקו (עד כאן ברכב?).
טיסה לסיאטל מסן פרנסיסקו (האם שווה בכלל לעשות את זה? שמעתי דברים יפים על סיאטל ואני בהחלט מעוניין לבקר בה. האם כדאי דווקא לוותר עליה?).
מסיאטל לילוסטון ולהרי הרוקיס (רכב/טיסה?).
משם לדנבר (רכב/טיסה?).
אני מעוניין כן קצת לטעום מערים מסוימות שעליהן אני לא רוצה לוותר: וושינגטון הבירה ובוסטון. האם טיסה נניח מדנבר לוושינגטון ומשם לבוסטון זהו צעד פרקטי?
שים לב שכאן ויתרתי על הקטע הקנדי (אולי אפשר להכניס אותו בסוף הטיול?).
כמה נקודות:
- האם בין סיאטל ובין וויומינג שווה לעבור בהרי הרוקיס הקנדים?
- האם לכלול את סולט לייק סיטי במסלול?
- אני מודע לכך שמדובר ביעדים רבים, אני רק מנסה תחילה לתפוס רעיון כללי של המסלול שאותו ארצה לעשות.
תודה רבה
-
-
מה דעתך על המסלול בתגובתי האחרונה?
-
ראה את תשובתי האחרונה.
-
זאת אומרת שאתה חושב שזה לא פרקטי המסלול הזה?: כאן.
-
זאת אומרת שאני לא מתכונן להקדיש לנושא הטיול שלך זמן נוסף.
-
נחמד מצדך
-
עניתי לך בעדינות ולא הבנת את הרמז.
התעקשת, אז עניתי לך בצורה מפורשת.
עכשיו אתה כועס ומגיב בציניות, כאילו אני חייב לך משהו.
נתתי לך מספר רעיונות, אבל זה לא אומר, שאעבוד עוד ועוד על תכנון הטיול שלך.
לדעתי גם המגיבים האחרים, שעונים כמוני בהתנדבות, הגיבו בעיקר משעמום, כי הפורום לא פעיל בגלל הקורונה.
מה שאולי יתאים לך זה לפנות למתכנן טיולים בתשלום, שיעשה עבורך את העבודה.
-
אני מעריך מאוד את עזרתך.
נכון לעכשיו אני מעדיף להימנע מפנייה למתכנן טיולים בתשלום ופועל כדי לבנות את הטיול בעצמי.
אני עורך מחקר, בודק מספר אפשרויות, מברר עם אנשים שאני מכיר, פותח אשכולות בהרבה פורומים – סביר להניח שאתקל באנשים שנוח להם פחות לסייע. הכול בסדר.
כשהתוכניות הסופיות תתגבשנה, אדאג שתהיה בין הראשונים לדעת

כל טוב
-
הגישה הנכונה כדי לתכנן בצורה “מתוכננת” (יש כאלה שיעדיפו להיות ספונטניים יותר) – לדעתי, היא כזו
קודם כל לקרוא על היעדים שיש ביעד שמדבר אליך.
במקרה שלך בארה”ב יש עושר בלתי רגיל של יעדים. עירוני, היסטורי קרוב, היסטורי רחוק (למשל – תקרא על מסה ורדה), כפרי, טבע דרמטי, טבע מדברי, מערות מיוחדות, אגמים, נחלים, מפלים – בעצם כל מה שתוכל לחשוב עליו. מיצוי מלא של ארה”ב יכול לקחת שנה ויותר.
כעת, יש לסמן את היעדים שמעניינים אותך יותר מהאחרים. בעבר היה נהוג לעשות זאת כציור על גבי מפה פיזית ואז רואים בנוחות מה קרוב למה, איפה יש ריכוז אתרים שמעניינים אותך. כיום זה פחות נהוג, אבל גם על גבי גוגל מפות אפשר לעשות את זה. המינימום, זה לעשות רשימה “בצד” עם האתרים שקראת עליהם, ממויינת לפי איזור (מדינה, חבל ארץ) ולדרג אותם לפי סדר עניין שלך.
כעת, באתרים שדרגת כגבוהים, רצוי להכניס את מספר הימים שהיית רוצה להיות בהם (למשל – ניו יורק- 7 ימים, פארק יוסמיטי – 3 ימים).
וכעת השלב האחרון הוא הרכבת מסלול המשלב את כל היעדים שאתה רוצה להיות בהם ושתוכל במסגרת הזמן שלך / עונות השנה / עלויות וכדומה
עונות השונה משמעותיות מאוד עבור טבע, בין אם האתר עלול להיות סגור בשל שלגים או חם מדי בשל הקיץ .
עכשיו יש לך שלד של טיול וניתן להביא ותו לפורום כדי להתייעץ ולקבל הערות בונות לגבי המלצות על כל אחד מהשלבים הקודמים
- אולי לא זיהית את כל היעדים המעניינים
- אולי עשית תכנון יתר / חסר של מספר הימים בכל יעד
- אולי המסלול שעשית בין היעדים הינו בזבזני מדי בזמן / כסף
- אולי המסלול שעשית אינו הולם את עונות השנה
אתה מתחיל מהשלב האחרון ולכן אתה מקבל TMI וקשה לך להתאפס.
יש לך עוד הרבה זמן עד לטיול. אני מציע לך, להתחיל מההתחלה. כולנו כאן באתר מטיילים המנוסים בתכנון טיולים, גם ארוכים.
קודם כל תקרא לעומק על ארה”ב. רמת היידע שלך בינתים נמוכה! יש המון יעדים שאתה לא מכיר. הפורום יכול להיות מקום נהדר כדי לקבל שמות Namedroppin כדי שתוכל להקרוא ולחשוב האם זה מעניין אותך.
תחזור לספסל הלימודים (למרות הסגר), תתחיל מההתחלה ותשאל נקודתית על יעדים. סידור המסלול ביניהם חייב לחכות לשלב מאוחר יותר.
בהצלחה
-
והנה פוסט מעולה של עמיחי שמפרט את מסלולי הטיול הידועים בארה”ב
לך יש הרבה זמן ולכן תוכל לשלב בין חלק מהמסלולים או להרחיב חלק מהם
-
ועוד משהו שאולי יעזור – סקר שמורות טבע בארה”ב שנערך כאן באתר למטייל לפני מספר שנים .
יעזור לך לקבל “רשימת מכולת” של יעדים ולהבין מה נחשב פופולרי ואהוב יותר מאחרים (לאו דווקא בעבורך כמובן)
-
אני מסכימה מאוד עם גישתו של imeshy, ומוסיפה המלצה חמה על ספריה של נטע דגני.
בשנה שעברה היינו בטיול שלכת נהדר בצפון-מזרח ארה”ב שהבסיס לו היה ספר מוקדש לאיזור הזה שנטע כתבה. אמנם נעזרתי גם בחברים מכאן שסייעו בבניית המסלול, עצות וטיפים, אבל הספר של נטע, אותו קראתי לפני הכל, “עשה לי סדר” בראש. היא מאוד שיטתית, ומציעה כמה מסלולים בתוך תא גיאוגרפי מסויים (יש לה כמה ספרים שמוקדשים לאיזורים שונים) שאפשר לבחור באחד מהם, או לשלב ביניהם. אפשר גם לבנות בסוף מסלול אחר לגמרי, אבל כשיש לך כבר תשתית של ידע זה הופך להרבה יותר פשוט ויעיל.
אפשר כמובן גם לשכור את שירותיה שממש תתפור לך מסלול, אבל גם אני, כמוך, לא הייתי בכיוון הזה – אני תמיד מתכננת טיולים בעצמי, זה חלק גדול מההנאה שלי. אבל ארה”ב היא באמת גדולה מאוד ועשירה מאוד באתרים מכל הסוגים, יש הרבה שיקולים של איך להתנייד איפה (רכב שכור, טיסה, תחב”צ), איך לסדר נכון את הלו”ז, שיקולי מזג אויר, עלויות וכו’, ולכן זה היה הטיול הראשון והיחיד עד כה שלפני התכנון בכלל פשוט קראתי את כל הספר (השקעה כדאית מאוד של כ-90 ש”ח).